0 araca yapılması gerekenler...

Fuel Economy

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Selamlar, başlıkta belirttiğim gibi 0 araç alma arifesindeyim. Bir aksilik çıkmazsa bu hafta içi aracı Bursadan teslim alıp İstanbul’a getireceğim. Arabayı yıkatmak istemiyorum ama üzerinde koruma mumu var diyorlar nasıl bir yol izlemek lazım? Yıkatıp çiziklerine katlanmak mantıklı mı? Sadece üzerindeki folyoları söktürüp alsam nasıl olur?
Araç resimlerdeki gibi çizgi üzeri koruma folyosuyla gelmiş ve dışarıda beklemiş.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

26B7EE14-82F6-4582-8E9E-97FF27158C80.jpeg

806219CD-72E1-4FC4-B9E2-7F1C29436087.jpeg

0D1A4463-E1BA-4507-BEEE-F8F769BCF2F3.jpeg

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamlar, başlıkta belirttiğim gibi 0 araç alma arifesindeyim. Bir aksilik çıkmazsa bu hafta içi aracı Bursadan teslim alıp İstanbul’a getireceğim. Arabayı yıkatmak istemiyorum ama üzerinde koruma mumu var diyorlar nasıl bir yol izlemek lazım? Yıkatıp çiziklerine katlanmak mantıklı mı? Sadece üzerindeki folyoları söktürüp alsam nasıl olur?
Araç resimlerdeki gibi çizgi üzeri koruma folyosuyla gelmiş ve dışarıda beklemiş.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 17195

Ekli dosyayı görüntüle 17196

Ekli dosyayı görüntüle 17197
Öncelikle hayırlı olsun.
Çiziklerine neden katlanasınız ki. Ellemeyin arabaya deme şansınız varsa diyin. Sıfır alınacak hele günümüzde çuvalla para verilecek. Sıfır araba alanlar daha iyi yönlendirebilir

Fuel Economy

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Öncelikle hayırlı olsun.
Çiziklerine neden katlanasınız ki. Ellemeyin arabaya deme şansınız varsa diyin. Sıfır alınacak hele günümüzde çuvalla para verilecek. Sıfır araba alanlar daha iyi yönlendirebilir
Sağolun teşekkür ederim. Bende yeni aracın çizilmesini istemem ama üzerindeki mum nasıl çıkar ekstra bir şey yapmak lazım mı bilmiyorum. Eğer normal detaylı yıkama yeterliyse sadece folyoları söktürüp alıp geleceğim. Sonrası için ilk yıkamada Ön yıkama-Kova yıkaması-Demir Tozu temizliği ve wax uygulaması yapabilirim kendim. Forumun tecrübelileri bilgi verir diye düşünüyorum.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Sağolun teşekkür ederim. Bende yeni aracın çizilmesini istemem ama üzerindeki mum nasıl çıkar ekstra bir şey yapmak lazım mı bilmiyorum. Eğer normal detaylı yıkama yeterliyse sadece folyoları söktürüp alıp geleceğim. Sonrası için ilk yıkamada Ön yıkama-Kova yıkaması-Demir Tozu temizliği ve wax uygulaması yapabilirim kendim. Forumun tecrübelileri bilgi verir diye düşünüyorum.
Bence agrrsif bir şampuan söküyordur fiziksel müdahale isterse zaten kuzu postumuz, mf eldivenle dokunuruz. Uzun yol gelecekmiş folyosu bile dursun mümkünse:saskin:

Fuel Economy

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Bence agrrsif bir şampuan söküyordur fiziksel müdahale isterse zaten kuzu postumuz, mf eldivenle dokunuruz. Uzun yol gelecekmiş folyosu bile dursun mümkünse:saskin:
Görüşleri bekliyorum. Folyoları sökmeden yıkamaya gidersem evdekilerin ve petroldekilerin bakışlarını düşünemiyorum :D

Hayırlı olsun. Octavia iyidir demiştim :)
Teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun en mantıklı görünen araç bu oldu :)

Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin
Teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Alırsanız hayırlı olsun, binerseniz kazasız belasız. Söyleyin aracı yıkamasınlar folyoları dikkatli bir şekilde son gün söksünler. Sert bir ön yıkama ardına çift kova demirtozu yumuşak kil kaliteli ya da tercihen Mothers Avuç.içi veya kil eldiveni üstüne koruma tamamdır. Jantlar da aynısından nasibini alsın. korumadan önce bir m700 de geçerseniz tamadır

Fuel Economy

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Alırsanız hayırlı olsun, binerseniz kazasız belasız. Söyleyin aracı yıkamasınlar folyoları dikkatli bir şekilde son gün söksünler. Sert bir ön yıkama ardına çift kova demirtozu yumuşak kil kaliteli ya da tercihen Mothers Avuç.içi veya kil eldiveni üstüne koruma tamamdır. Jantlar da aynısından nasibini alsın. korumadan önce bir m700 de geçerseniz tamadır
Sert ön yıkama ile mumu eritebilir miyiz peki? Mum olmasa bir sıkıntı yok aslında.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
b33 tavsiye ederim ya da combo2. kovaya da içine biraz apc katabilirsin. Elinde bilberry varsa yıkama sonrası 1:3 hazırla sık yüzeye yay durula yoksa m700 2 tur dönersin mum kalmaz

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bir güzel ve keyifli uygulama da prewax cleaner olabilir orbital ile, ben Jaguarı bayiden aldığımızda reçeteye eklemiştim yüzeyde herhangi bir wax şu bu kalmasın tertemiz olsun diye; fakat tabiki şartlar da muhim orası kara kış yıkama yapmak bile kolay olmuyor şu aralar çoğu detaycı için.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Alın ön kaputtaki folyoyu sökmeyin gelirken, geldiğinizde sökersiniz. Mumun size herhangi bir zararı yok, en kötü bir kaç yıkama sonra gider. Dert ediyorsanız agresif bir yıkama yapın, demirtozu ve kil yapın, kil yumuşak olsun ve mümkünse kil bezi, eldiveni gibi şeyler kullanın. Bol şampuanlı su ile yapın bu işi. Daha sonrasında koruma yapıp bırakabilirsiniz. Onların mum dedikleri şeyi yüksek ihtimal kostiği basıp çıkarıyor bile olabilirler. He hiç çıkmadı mı m700 tiner ile silebilirsiniz.

Fuel Economy

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Bir güzel ve keyifli uygulama da prewax cleaner olabilir orbital ile, ben Jaguarı bayiden aldığımızda reçeteye eklemiştim yüzeyde herhangi bir wax şu bu kalmasın tertemiz olsun diye; fakat tabiki şartlar da muhim orası kara kış yıkama yapmak bile kolay olmuyor şu aralar çoğu detaycı için.
Aynen öyle birde alan sıkıntılı yıkamasını petrolde yapacağım boş bir yer arıyorum iş uzun sürecek.
Alın ön kaputtaki folyoyu sökmeyin gelirken, geldiğinizde sökersiniz. Mumun size herhangi bir zararı yok, en kötü bir kaç yıkama sonra gider. Dert ediyorsanız agresif bir yıkama yapın, demirtozu ve kil yapın, kil yumuşak olsun ve mümkünse kil bezi, eldiveni gibi şeyler kullanın. Bol şampuanlı su ile yapın bu işi. Daha sonrasında koruma yapıp bırakabilirsiniz. Onların mum dedikleri şeyi yüksek ihtimal kostiği basıp çıkarıyor bile olabilirler. He hiç çıkmadı mı m700 tiner ile silebilirsiniz.
Teşekkür ederim. Mumu parlaklığı engellediği ve araç kullanılacağı için kalıntılarının hoş durmayacağını düşünüyorum ondan dolayı gitmesinden yanayım.

erdal.t

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
gaziantep
Gösterge ve multimedya ekranındaki korumaları atmayın şablon olarak kullanabilirsiniz

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Öncelikle hayirli olsun allah agiz tadiyla binmeyi nasip etsin, koruma mumunu o kasap servisler sökebiliyorlarsa siz hayli hayli sökersiniz bence, zaten waxi falan turkceye çevirince balmumu diye falan cikiyor bazi sitelerde gene o tarz biseydir bence, yani elletmeyin derim:)

Fuel Economy

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Öncelikle hayirli olsun allah agiz tadiyla binmeyi nasip etsin, koruma mumunu o kasap servisler sökebiliyorlarsa siz hayli hayli sökersiniz bence, zaten waxi falan turkceye çevirince balmumu diye falan cikiyor bazi sitelerde gene o tarz biseydir bence, yani elletmeyin derim:)
Teşekkür ederim allah sizlere daha iyilerini nasip etsin. Bu biraz daha kalın bildiğimiz muma benzer bir tabaka sanırım çünkü arattığımda fiatta benzer şekilde aracı teslim alıp mumdan kurtulamayan yada tane tane kalanlar olmuş. Ama dediğiniz gibi çıkarabileceğimi düşünüyorum. Elimdeki M700’ü kaybetmeseydim iyiydi:D
Bende sıfır aldığım Superb de oğlumun azizliğine uğradığım için yapamadım ama tabletler için olan ekran koruyucularını kullanabilirsiniz
Güzel düşünce bende yanıma 3-4 tane poşet dosya alayım onlara yapıştırırım üzerinden kalıp alınır.