15 Yıl Sonra İlk Detay- Chemical Guys Lightning Fast Stain Cleaner İncelemesi

Alb25

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba, bu konu detay forumda ilk paylaşımım olacak :). İlk sahibi olduğumuz toyota corolla 1.6 benzin aracımıza 15 yılın ardından ilk detaylı temizliği yaptım. 1 günde motor temizliği hariç detaylı temizledim. Amatör Olarak yaptığım bazı detayları sizlerle paylaşmak istedim keyifili forumlar dilerim.

Öncelikle aracın iç temizliğinden başladım, tüm zemini süpürdükten sonra ön torpido göğüsü Blit Hamber apc ve Feynlab Interior Cleaner ile temizlendim.

Ardından tüm konsol, direksiyon ve A-B-C sütunlarını detay fırçası, buhar ve apc yardımıyla temizledim

Ön, yan ve arka iç camlar sihirli sünger ve glass cleaner ile temizledim ardından nemli bir bezle kuruladım.
pedallar ve zemindeki plastik aksam apc, fırça ve buhar yardımıyla temizlendi.

Arka koltuğu ve kapı arasındaki eşikleri söktükten sonra cam kırıkları, çöp ve pislikleri süpürdüm. Daha sonra apc ile fırçaladım. Buhar ile tüm toz ve pislikleri temizledim. Koltuk altından bozuk para çıkmazsa olmaz tabi ki :)

Kapıları Apc ve detay fırçası ile köpürttüm, buhar ile temizledim. Kapı içi kumaşlarına Cg Lightning Fast Kumaş temizleyici uyguladım. Ardından buhar ile temizleyip bez ile kuruladım. Hoparlör kapaklarını buhar ile temizledim

Koltuk Kızakları, Orta Kol dayama ve etrafını, plastik aksamları ve kapı eşikleri, kapı fitilleri apc ile fırçalanıp buhar ile temizlendi

Bagajda stepne ve eşiği söktükten sonra bagaj zeminini apc ve buhar ile temizledim

Bagaj plastiğine FormulaX Plastik Parlatıcı uygulandı

Jantlar Blit Hamber korrosol demir tozu ve apc ile temizlendi, lastikler, davlumbazlar fırçalandı.
Carplan lastik parlatıcı uygulandı. Dış trim detayları, kapı çıtaları, depo kapağı,logolar detaylı temizlendi.
Blit Hamber Auto Foam ile ön yıkama ve kova yapıldı. Boya üzerindeki demir tozları arındırıldı.
Carplan No.1 Super Gloss ile yüzey ve camlara hızlı cila attıktan sonra Yan aynalara soft99 quick clear su kaydırıcı uygulandı.
Arabayı kurulayıp kapalı garaja koyduk.
Dış plastik aksamlara ve sileceklere FormulaX plastik parlatıcı uygulayıp kürleşmeye bırkatım.

online png yapma sitesi

Chemical guys Lightning Fast Stain Cleaner ürün yorumum:
Ürün fiyatına göre iyi iş çıkardı diyebilirim. Yıllarca kumaş yüzeylerde biriken inatçı kirleri kolaylıkla çıkardı. Güzel bir f/p ürünü olduğunu düşünüyorum.
Kumaş üzerinde herhangi bir deformasyon oluşturmadı ve kuruduktan sonra herhangi bir leke vs kalmadı. Sadece ürünü uygulayıp silmek bile yeterli olabilir.
Ph değeri hakkında malesef bir ölçüm yapamadım daha sonra ph sonucunu eklemeye çalışacağım.

FormulaX Studio İbrahim abiye beni misafir ettiği için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ölü yük kalkmış. Birde şöyle kille birlikte carnauba özlü wax atılsa uff. Sanırım bu toyota'nın ön göğüste problemi hep olmuş. Bende hiç olmadı ama gruplarda herkes çizilmesinden vs. şikayetçi.

Elinize sağlık.

Alb25

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ölü yük kalkmış. Birde şöyle kille birlikte carnauba özlü wax atılsa uff. Sanırım bu toyota'nın ön göğüste problemi hep olmuş. Bende hiç olmadı ama gruplarda herkes çizilmesinden vs. şikayetçi.

Elinize sağlık.
Teşekkür ederim, malesef toyotalarda bu kronik bir sorun. En ufak sıcağı gördüğü anda deri yalnızca temas ile soyulabiliyor veya deliniyor. Yakın zamanda pasta cila ardından Blit Hamber Wax denemeyi düşünüyorum bu yüzden şimdilik kil yapma gereği duymadım.

Son düzenleme:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Elinize emeğinize sağlık, içerisi toparlanmış sıra dışarıda..Polisaj konusunu bekliyoruz:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık detaylı çok güzel temizlik olmuş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi