170 BAR YIKAMA MAKİNESİ 1466 TL. SİZCE NASIL?

-dogo-

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Herkese merhaba,yakın zamanda K2 yıkama makinem bozulduğu için yeni bir arayışa girmek zorunda kaldım.Malum fiyatlar çok artmış,k2 yi bile yıllarca kullandım aynısından yada k3 bana yeter diye düşünürken fiyatların 750 lerde olduğunu görünce farklı arayışlara girdim.

Öncelikle k2'nin pompasının plastik olmasından dolayı tamir edilemeyeceğini öğrendim,yedek parçaları da çok pahalı sadece pompa neredeyse makine fiyatına.Bu sebeple k2-k3 leri eledim ve bosch bakmaya başladım;

https://www.hepsiburada.com/bosch-universal-aquatak-130-basincli-yikama-p-HBV000004QTAL?magaza=7Kat

Bu makine hem 130 bar olması hem metal pompa olması hem de markasının verdiği güvenle muadil karcherlere göre tercih sebebim oldu ancak ta ki şu ürünü görene kadar.

https://www.hepsiburada.com/ferm-po...r-p-HBV00000DF2GS?magaza=TDM HIRDAVAT DIŞ TİC.

Aklıma ilk gelen markasını daha önce hiç duymadım arıza yaparsa ne olur sorusu oldu.Ancak karcher biliniyor da ne oluyor,hem parçası pahalı hem çalışma mantığı hepsinde aynı tamir edilebiliyorsa bunu da yaparlar heralde diye düşündüm.
Yorumları incelediğimde son derece güzel şeyler gördüm,kullananlar çok memnun ve 170 bar basınç köpük ve kir sökme konularında işime yarar diye düşünüyorum.

Klasik görüşle 110 bar bile yetiyordu 130 bar bosch al kafan rahat etsin diye düşünüyorum,diğer yandan da bir çok kişi memnun 170 bar al marka fanatikliği yapma nasolsa ha deyince bozulacak bir makine değil diyorum.

Siz ne düşünürsünüz,kullanan varsa forumdan bir tavsiye çok daha güvenilir olur benim için?

Dİğer bir sorum da aliexpressten alma mjjc foam lanceim bu iki üründe kullanılabilir mi? Ya da dönüştürü bir aparat bulabilir miyim?

Teşekkürler..

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba 170 bar tabiki daha iyi olucaktır kir sökme durumunda ama attığınız makinanın hortumu 5m ek gerekicek rahat yıkama için
Foam lance ler ek aparatla çoğu birbirine uyuyor
Eğer yedek parça ve tedarik ve servis ağı var ise gözünüz kapalı alın
Kişisel görüşüm
Servis ve malzeme ağı olan ürünleri tercih etmek daha mantıklı geliyor
Evde karcher köyde bosch kullanan biri olarak 2 makinayıda yıllardır kullanıyorum bir sorun yaşamadım
Tamamen şans işi

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Ben de çok uzun bir zamandır Karcher'ın K2.900 modelini kullanıyorum 100 bar gücüne sahip. Gerek ön yıkama gerekse durulama kısmında basınçla ilgili bir problem yaşamadım ama FL ile yoğun köpük için yüksek bar veren makinelerin daha performanslı olduğu bir gerçek. Bu sebeple de Bosch'un 130 bar ürünü de eski makinenize göre daha yüksek performans sağlayacaktır zaten. Dolayısıyla hem eski makinenizden %30 güçlü olması hem de marka bilinirliği/sağlamlığından ötürü benim tercihim olurdu.

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
aynı durumu yaşayan biri olarak yardımcı olmak adına görüşümü paylaşmak isterim.
benim makine de bozulunca yeni arayışlara girmiştim. bosch mu, hyundai mi derken lavor predator 180 wps modelini aldım. aliexpresste de her türlü uyumlu aparatları var. mjjc foam ile kullanıyorum. şimdilik gayet memnunum. güçlü makine uygun fiyat tavsiye ederim.

-dogo-

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Sayın @qonrul ürüne baktım fiyatı daha ucuz ve bir çok aparatı var ekstra olarak.Başlıktaki markayı hiç duymamıştım ancak lavoru daha önce duydum tabiki.180 bar olma avantajı da var haliyle.Pompa materyali hakkında bilginiz var mı acaba?

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Herkese merhaba,yakın zamanda K2 yıkama makinem bozulduğu için yeni bir arayışa girmek zorunda kaldım.Malum fiyatlar çok artmış,k2 yi bile yıllarca kullandım aynısından yada k3 bana yeter diye düşünürken fiyatların 750 lerde olduğunu görünce farklı arayışlara girdim.

Öncelikle k2'nin pompasının plastik olmasından dolayı tamir edilemeyeceğini öğrendim,yedek parçaları da çok pahalı sadece pompa neredeyse makine fiyatına.Bu sebeple k2-k3 leri eledim ve bosch bakmaya başladım;

https://www.hepsiburada.com/bosch-universal-aquatak-130-basincli-yikama-p-HBV000004QTAL?magaza=7Kat

Bu makine hem 130 bar olması hem metal pompa olması hem de markasının verdiği güvenle muadil karcherlere göre tercih sebebim oldu ancak ta ki şu ürünü görene kadar.

https://www.hepsiburada.com/ferm-power-grm1026-yuksek-basincli-yikama-makinesi-2200w-170-bar-p-HBV00000DF2GS?magaza=TDM HIRDAVAT DIŞ TİC.

Aklıma ilk gelen markasını daha önce hiç duymadım arıza yaparsa ne olur sorusu oldu.Ancak karcher biliniyor da ne oluyor,hem parçası pahalı hem çalışma mantığı hepsinde aynı tamir edilebiliyorsa bunu da yaparlar heralde diye düşündüm.
Yorumları incelediğimde son derece güzel şeyler gördüm,kullananlar çok memnun ve 170 bar basınç köpük ve kir sökme konularında işime yarar diye düşünüyorum.

Klasik görüşle 110 bar bile yetiyordu 130 bar bosch al kafan rahat etsin diye düşünüyorum,diğer yandan da bir çok kişi memnun 170 bar al marka fanatikliği yapma nasolsa ha deyince bozulacak bir makine değil diyorum.

Siz ne düşünürsünüz,kullanan varsa forumdan bir tavsiye çok daha güvenilir olur benim için?

Dİğer bir sorum da aliexpressten alma mjjc foam lanceim bu iki üründe kullanılabilir mi? Ya da dönüştürü bir aparat bulabilir miyim?

Teşekkürler..
amatör olarak haftada yada ayda bir kez kullanacaksınız sanırım bu durumda Ferm power almanızda hiç bir sıkıntı yok, hele ki başlık , foam lancer vs de buluna biliyorsa hiç düşünmeyin bile

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
Sayın @qonrul ürüne baktım fiyatı daha ucuz ve bir çok aparatı var ekstra olarak.Başlıktaki markayı hiç duymamıştım ancak lavoru daha önce duydum tabiki.180 bar olma avantajı da var haliyle.Pompa materyali hakkında bilginiz var mı acaba?
evet ben de 180 bar ve uygun fiyat olması sebebiyle seçtim. pompa metal. 3 kademeli ayrıca. en son kademede full güçle çalışıyor.

Kenan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ferm ve vonroc hollanda malı olup alınabilir ürünlerdir fakat Türkiye distribütörü Bursadaki TDM HIRDAVAT tır yedek parça konusunda onlarla görüş derim.

-dogo-

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Tdm hırdavat ile irtibat konusunda biraz sorun yaşadım açıkcası,bu sebeple çok güven vermedi yedek parça konusu.Ferm fiyatı da artmış zaten Lavor daha iyi bir seçenek gibi duruyor.Bir yandan da hala bu yedek parça teknik servis sebepleriyle Bosch aklımı kurcalıyor.

Ben karar verip alabilene kadar daha da artacak sanırım fiyatları :)