2017 Corolla yapılanlar

kaan67

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İlk konumu açayım bende burada bir detay meraklısı olarak.Öncelikle fazla okuyan az yazan biriyim ve kendimce amatör olarak ilgileniyorum.
Aracim 2017 model olarak sıfır almıstim.İlk aldıktan sonra fazla zamanımin ve mekan olmaması sebebiyle sadece colli915 ile wax atıp birakmiştim.Ara ara da bu devam etti deniz bölgesinde olmak martı sebebiyle ciddi bir sıkıntı burada.Ayrica yol çalışmaları çok çok temiz bir şehir olmaması sebebiyle ciddi taş izleri oluşmaya başlayınca eh birde merak olunca orecal film alarak kaputa kendim film çektim elbette ilk uygulama olması sebebiyle ufak tefek hatalar oldu ama o kadar kusur kadı kızında da olurmuş halen daha o film ile devam ediyorum 1,5 yıla gidiyoruz.Gecen sene yaptığım ince bir işlem üstüne meşhur Çinli seramiği denemiştim merak yüzünden fiyatı zaten şaka gibi olunca denemekten zarar gelmiyor.Ama bence ise yaradığını düşünüyorum kılcal çiziklerim oldukça az bu süreçte her 10 yıkamanın 5 oto yıkama 3 ü benzinlik yıkaması 2 si de ev önünde kendim yıkama şeklinde oldu denebilir.
Neyse geçmişten çok bahsettim.Gelelim bu seneye;
Elimde biraz ürün var poliisaj makinam çeşitli pedler ve pastalar mevcut.Aracimda kılcal çizikler orta derece idi birkaç derin denebilecek ama tırnak girmeyen denebilecek çizikler de mevcut birkaç tane de maalesefki daha derin taş izleri.Menzerna 400 çok ağır geleceği için elimde olan m3nserna 2500 ile orta sert sünger ile bir deneme yaptım ve yüzde 85-90 gibi bir fayda görünce yeterli olacağını düsündüm.
İşlem aralarında foto çekemedim tek başına olunca zaman kısıtlı olunca olabildiğince çok iş yapmaya odaklanıyor insan.
Uygulamalar ise;
Kil uyguladım
Gaz yağı ile zift lekelerini çıkardım
Aracı yıkayıp IPA ile sildim
Sonrasında menzerna 2500 ile orta sert sünger ile aracı komple geçtim bir iki yerde 400 kullandim.
Elimdeki şampuan cilalı olduğu için bulaşık deterjanı ile yeniden yıkadım çift kova ve sünger ile ki kendisi pek kaliteli birşey değil alınacaklar listesinde düzgün bir araba yıkama eldiveni sırada acilen.
IPA ile yeniden sildim ve yine meşhur Çinli seramik uyguladım tabiki isim yapmış bir çok ürün kadar kaliteli değil ama iş görürmü bence görüyor (amatör yorumum)
Buraya kadar ki işlemler bir günde olmadı elbette.pasta iki gün yavaş yavaş yaptım bitirdim.Bugun de yıkama IPA silme ve seramik uygulaması yaptım tamponlar hariç.
Yarından sonra jantlar temizlenip hem tanponlara jantlara ve yan camlara plastik aksamları uygulama yapmayı düşünüyorum .
Bunlar bitince iç temizlige gireceğim sonra da motor derken anca bitiririm.Meslegim geregi nöbeti çalıştığım için arada mecburen boşluk birakmak zorunda kalıyorum . Uygulamalardan sonra biraz foto çekme şansım oldu bugün

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeğinize sağlık, Corollaya maşallah diyelim çok güzel görünüyor.:) Uygulama sırasında demir tozu temizleyicisi görmedim, kullanmadınız mı ?

kaan67

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Emeğinize sağlık, Corollaya maşallah diyelim çok güzel görünüyor.:) Uygulama sırasında demir tozu temizleyicisi görmedim, kullanmadınız mı ?
Teşekkür ederim.Planlarin içinde vardı geçen sene kullanmıştım elimde kalan ürün de maalesef dökülmüş.O yüzden pas geçtim

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık başarılı görünüyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Teşekkür ederim.Planlarin içinde vardı geçen sene kullanmıştım elimde kalan ürün de maalesef dökülmüş.O yüzden pas geçtim

Demir tozu temizliği yapılmadan yapılan uygulamalar verniğe demir tozlarını gömebilir ve özellikle sizin araba olduğu gibi metalik olan boyalar da yapısını bozabilir. Ben de foruma üye olmadan önce bilmiyordum ama yavaş yavaş gelişiyoruz.:)

kaan67

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Demir tozu temizliği yapılmadan yapılan uygulamalar verniğe demir tozlarını gömebilir ve özellikle sizin araba olduğu gibi metalik olan boyalar da yapısını bozabilir. Ben de foruma üye olmadan önce bilmiyordum ama yavaş yavaş gelişiyoruz.:)
Kesinlikle ama işte siparis verip beklemek istemedim açıkçası bir yıl ya oldu ya olmadı diye biraz da kendimi kandırdım uygulamaya geçmek için

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık, çinli seramik en az 3-4 ay götürür sizi rahatlıkla. Diğer yerlere uygulama yaparken yeni uygulama yaptığınız yerlere au değdirmemeye dikkat edin, kürleşme tamamlansın sağlıklı bir şekilde.

kaan67

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Elinize sağlık , direk güneş değen fotoğraflarda bir gariplik var.
Evet bende şaşırdım.Galeriden bakarken bir gariplik yok ama yükleme yapınca bir garip görünüyor açıkçası

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline, emeğinize sağlık :) Fotoğraf nedense çok grenli çıkmış. ISO değerleri mi yüksek kaldı acaba?

kaan67

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Farklı konulardan devam etmektense aynı konudan devam etmek daha doğru olur sanirim.
Sormak istedigim şimdi ben Çinli seramik yaptım araca ama bunun üstüne colli 915 wax atılır mı acaba uğraşmaya değer mi yoksa hızlı cila tarzı bir şey daha mı iyi olur.Eger hizlicila olacak sa hangisi olmalı bu
Birde şampuan almak istiyorum elimdeki basit bir sampuandi kova yöntemi ile yikacagim düşünülürse vp concentrated uygunmudur

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Seramiğin üstüne wax sürmek fantezi olur sanırım, ayrıca tutunur mu bilemiyorum. Hızlı cila ise perdeleme yapıyor ancak seramiğin ömrünü uzatıyor diye biliyorum, üstadlar hızlı cila konusunda yardımcı olucaklardır.
Şampuan olarak vp concentrated güzel bir şampuan forumda kullananları görmüştüm, alternatif ve uygun fiyatlı olarak Flowey EV12 düşünülebilir.

kaan67

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
Dün akşam üstü camlara ve dış plastik akşama Çinli seramik yaptım.Dış plastikler de oluşan siyahlık gayet güzel dayanımı nasıl olur bilmiyorum ama göreceğiz artık.
Ayrıca ön kaput koruyucu film var folyonun üstüne yarısına yine Çinli seramik diğer yarısına da colli915 uyguladım bir fark olacak mı merak ettim