2018 Mercedes Actros Projesi

Motors

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar. Foruma bir süre yoğunluktan dolayı ara vermiştim. Sizlerle şimdi yeni aldığımız Mercedes Actros kamyonumuzun projesini anlatacağım.

Kamyonumuzu ilk Ankara'ya getirdiğim günden itibaren eğlenceli ve keyfli uygulamalar yapacağım. Bunları sizin tavsiyeleriniz karşısında, sizlerle beraber yapacağım. :)

Yıkama Makinası Kriterlerim:
  • Güçlü ve sessiz olması.
  • Kovadan su çekebilmesi.
  • Elektrik harcama işi nasıl oluyo pek bilmiyorum. Varsa eğer az elektirik harcayanından olsun http://www.detailforum.net/styles/default/xenforo/clear.png
Elektiriği kamyonun kendi prizinden temin edeceğim.

Süpürge İçin Kriterlerim:
  • Güçlü olsun. Aracı güzelce süpürecek kadar güçlü olsun yeterli.
  • Sessiz olsun mümkünse.
  • Elektriği kamyondan çekeceğim için, şarjlı olanı varsa o da olur.
Kamera Sistemi Planım:
  • Ön Mercedes logosunun altına, sağ ve sol aynaların altına ve arka kısımda kasamızın arkasına birer kamera koyarak hem 7/24 kayıt yapmasını istiyorum. Bu kayıtları ise kamyonum içerisindeki bir ekrandan izlemek istiyorum.
Kaput Koruma:
  • Kaput koruma filmi için bazı yerlerden fiyatlar aldım, bunları değerlendireceğim.
Firma Logolu Pleksi Plakalık: Aşağıdaki plakalığı tasarladım ve yolladım plakacıya bakalım gönderecek bu hafta içinde.

Kamyon ve Aksesuarları ile İlgili Tavsiyelerinizi Bekliyorum.

Elimizdeki mevcut kamyonlar için bir YouTube kanalı açmayı planlıyorum, forumdaşlar olarak keyfle izleyelim diye http://www.detailforum.net/styles/default/xenforo/clear.png Noyan Abinin kamyon versiyonu tadında olmasını düşünüyorum. Bunun için kanal ismi düşünüyorum, kanal ismi tavsiyelerinizi bekliyorum http://www.detailforum.net/styles/default/xenforo/clear.png:)

Sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum. Kamyonumuzun fotoğrafları aşağıdadır.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
RE: Mercedes Actros Projesi

Hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin.Gelişmeleri takip edeceğiz.

Motors

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

onurçiko' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin.Gelişmeleri takip edeceğiz.
Amin abi Allah razı olsun, teşekkürler. Sizin yardımlarınızla birşeyler gelişecek inşallah :)

Motors

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Kamyonun rüzgarlık tercihini size bırakmak istiyorum.

Aşağıda görmüş olduğunuz resimde 2 tip rüzgarlık var.
  1. olan hem kamyon kasasının hiçbir şekilde rüzgarı tutmamasını sağlar ve daha şık duruyor sanırım. (Benim tercihim bu)
  2. olan ise, standart rüzgarlıktır. Sadece kamyon kasasının üzerindeki rüzgarın tutunmamasını sağlar.Sizce hangisi olmalı?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

1 numaralı rüzgarlık eğer bulaniliyorsan

Motors

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Ozgur_gs_91' Alıntı:
Sağol Özgür abi teşekkürler. Karcher K5'in basıncı hakkında bilgin var mı? Benzinlik tabancası gibi değil diyorlar ama?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Motors' Alıntı:
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Sağol Özgür abi teşekkürler. Karcher K5'in basıncı hakkında bilgin var mı? Benzinlik tabancası gibi değil diyorlar ama?
Ben kullanıyorum k5, benzinlik tabancası gibi tabiki değil, büyük araçta ne derece yeterli olur orası meçhul.

Motors

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Ozgur_gs_91' Alıntı:
Motors' Alıntı:
Ben kullanıyorum k5, benzinlik tabancası gibi tabiki değil, büyük araçta ne derece yeterli olur orası meçhul.
Abi sen varya kirli arabayla K5 testi yapsan YouTube atsan ne güzel olur. Araştırdım yeterli video yok. Hele kirli araba yıkayan hiç yok :D

onurçiko' Alıntı:
1 numara kesinlikle
Sağol abi teşekkürler, bende 1 numarayı düşünüyordum zaten daha şık ve heybetli duruyor :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Hayırlı olsun öncelikle.

Benim bir kaç tavsiyem olacak sana.

Yıkama makinesi olarak karcher k5 ve benzeri makineler seni memnun etmeyecektir. Yeri geliyor kendi araçlarımızda bile 200 bar basınç arıyoruz. Kaldı ki sen kamyon yıkayacaksın. Bu araç sürekli çalışacak ve sürekli kirlenecek. Her zaman da arabalara yaptığımız gibi detay yapamayacaksın. Çünkü zaman önemli olacak.

Tercih edermisin bilmem ancak ben olsam benzin motorlu yıkama makinelere bakardım. Daha doğrusu yeni bir yıkama makinesi alacak olsam çok yüksek ihtimalle benzin motorlu yıkama makinesi alırdım. Hem elektrik derdi yok, hem durgun sudan güzel basınç elde ediyor.

Süpürge olarak ise, yıkama makinesine benzer yorumlarda bulunacağım. Temizlemek istediğin araç ne şartlarda kullanılırsa kullansın, bir otomobile göre daha fazla kirlenecektir. Şarjlı olanlara hiç bakmazdım mesela. Suya çeken bir süpürge senin daha çok işini görecektir. Hatta hem yıkama hem süpürme özelliği olanlar daha kullanışlı olur.

Biliyorum bu yazdıklarım bütçe ile alakalı. Sonradan pişman olmak yerine en başından biraz masraf yapmak, uzun vadede daha ekonomik olacaktır.

Ayrıca yıkama şampuanı olarak da biraz kuvvetli bir ürün seçmelisin ;)

Motors

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

_CaN_' Alıntı:
Hayırlı olsun öncelikle.

Benim bir kaç tavsiyem olacak sana.

Yıkama makinesi olarak karcher k5 ve benzeri makineler seni memnun etmeyecektir. Yeri geliyor kendi araçlarımızda bile 200 bar basınç arıyoruz. Kaldı ki sen kamyon yıkayacaksın. Bu araç sürekli çalışacak ve sürekli kirlenecek. Her zaman da arabalara yaptığımız gibi detay yapamayacaksın. Çünkü zaman önemli olacak.

Tercih edermisin bilmem ancak ben olsam benzin motorlu yıkama makinelere bakardım. Daha doğrusu yeni bir yıkama makinesi alacak olsam çok yüksek ihtimalle benzin motorlu yıkama makinesi alırdım. Hem elektrik derdi yok, hem durgun sudan güzel basınç elde ediyor.

Süpürge olarak ise, yıkama makinesine benzer yorumlarda bulunacağım. Temizlemek istediğin araç ne şartlarda kullanılırsa kullansın, bir otomobile göre daha fazla kirlenecektir. Şarjlı olanlara hiç bakmazdım mesela. Suya çeken bir süpürge senin daha çok işini görecektir. Hatta hem yıkama hem süpürme özelliği olanlar daha kullanışlı olur.

Biliyorum bu yazdıklarım bütçe ile alakalı. Sonradan pişman olmak yerine en başından biraz masraf yapmak, uzun vadede daha ekonomik olacaktır.

Ayrıca yıkama şampuanı olarak da biraz kuvvetli bir ürün seçmelisin ;)
Yıkama konusunda haklısın abi. K5 sanırım normal kirli bir arabaya bile yeterli olmuyor ki kamyona yeterli olacağını pek zannetmiyorum. Kamyon için zaman derdi yok şu aşamada aslında. Eğer yoğun olmayan kirlerde K5 işe yarayacaksa sık sık yıkarız kamyonları sıkıntı olmaz.

Benzin motorlu yıkama makinalarını ve Karcher HD serisini inceleyeceğim abi tavsiyelerin için teşekkürler. Aslında işimi fazlasıyla göreceklerse bütçeyi çok fazla aşmaması şartıyla alınabilir dediğin ürünler.

Abi süpürge konusuna gelirsek. Aslında kamyonlar en pis araçlar olması lazım fakat en temizleri kamyonlar ::D Aykkabı ile binmek vs. yasak. Hem arabada hem de kamyonda kullanacağım orta halli işimi görecek bir süpürge arıyorum aslında. Su çekmesi güzel olur tabi.

Yıkama şampuanıni evet dediğin gibi kuvvetli bir ürün seçeceğim. Bunun için tavsiyelerinizi almak isterim, çok pahalı olmasında :D

Bunlar bu iş için ayırdığım bütçeyi biraz zorlayacak ama olsun. Bizimde hobimiz bu işte :) Paylaşımlar yapacağız, hep beraber eğleneceğiz.

Aslında K5 kafama daha çok yatıyor. Güçlü bir şampuan kullanırız, kamyonuda sık sık yıkarız her yoldan gelişinde. Wax, cila süreriz hem daha kolay çıkar kirler hem de bütçe pek zorlanmaz. Ne dersin abi?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

K5 olabilir tabii ki ama dediğim gibi ilerde keşke bunun yerine daha kuvvetli bir şey alsaydım demeyeceksen... Ben çok keşke dediğim için naçizane tavsiyede bulunuyorum sadece.

Satış sitesi ile hiç bir alakam yoktur. Sadece fiyat ve ürün bilgisi olması için link veriyorum.

https://www.genisreyon.com/LAVOR-INDEPENT-2700-Benzinli-Yikama-Makinasi,PR-28457186.html

Bu tip ürünlerin bakımı, dayanıklılığı hakkında pek bir fikrim yok açıkçası. Sadece benzin motorunun yağı suyu ve filtreleri vardır. Onlarda çok bir şey tutmaz zaten. 6,5 hp bir motorda sürekli yükte çalışsa bile aşırı bir tüketimi olmayacaktır.

Bu arada kamyona ayakkabı ile binilmemesi çok iyiymiş :) Ama yine de ıslak vakum özelliği olan bir süpürge çok işine yarayabilir.

Şampuan olarak da eğer bütçe çok önemli değil diyorsan Autobrite magifoam önerebilirim. Şimdiye kadar gördüğüm en iyi ön yıkama köpüğü çünkü. Bütçe önemli ise biraz daha ekonomik olan valet pro combo2 tarzı ürünlere yönelebilirsin.

Dediğim gibi bunlar benim fikirlerim. Forumdaki abilerimiz ve arkadaşlarımızın da yapacağı yorumları göz önüne alarak tercih yapabilirsin.

Şimdiden kamyon detailing konusunu görür gibiyim :D

Motors

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

_CaN_' Alıntı:
K5 olabilir tabii ki ama dediğim gibi ilerde keşke bunun yerine daha kuvvetli bir şey alsaydım demeyeceksen... Ben çok keşke dediğim için naçizane tavsiyede bulunuyorum sadece.

Satış sitesi ile hiç bir alakam yoktur. Sadece fiyat ve ürün bilgisi olması için link veriyorum.

https://www.genisreyon.com/LAVOR-INDEPENT-2700-Benzinli-Yikama-Makinasi,PR-28457186.html

Bu tip ürünlerin bakımı, dayanıklılığı hakkında pek bir fikrim yok açıkçası. Sadece benzin motorunun yağı suyu ve filtreleri vardır. Onlarda çok bir şey tutmaz zaten. 6,5 hp bir motorda sürekli yükte çalışsa bile aşırı bir tüketimi olmayacaktır.

Bu arada kamyona ayakkabı ile binilmemesi çok iyiymiş :) Ama yine de ıslak vakum özelliği olan bir süpürge çok işine yarayabilir.

Şampuan olarak da eğer bütçe çok önemli değil diyorsan Autobrite magifoam önerebilirim. Şimdiye kadar gördüğüm en iyi ön yıkama köpüğü çünkü. Bütçe önemli ise biraz daha ekonomik olan valet pro combo2 tarzı ürünlere yönelebilirsin.

Dediğim gibi bunlar benim fikirlerim. Forumdaki abilerimiz ve arkadaşlarımızın da yapacağı yorumları göz önüne alarak tercih yapabilirsin.

Şimdiden kamyon detailing konusunu görür gibiyim :D
Haklısın ya 3 kuruş fazla vermek keşke demekten daha iyidir. Bütçeyi dert etmiyorum işim görülsün zaten keyfe keder yapıyoruz herşeyi :)

Abi bu benzinli makina işi kafama yatmadı değil fakat çok gürültü çıkarmaz mı sence?

Kamyona ayakkabı ile binilmeyecek içini komple halı ile kaplatacağız fakat dediğin gibi ıslak vakum özelliği şart. Koltukları falan yıkadığım zaman işe yarayacaktır. Ya da halıları yıkadığımız zaman işe yarayacaktır.

Şampuan konusunda bütçenin sıkıntısı olmaz. Zaten kamyon yıkama yağlama yerleri 70TL'den aşağı yıkama yapmıyor. O yıkamayıda cifle yapıyorlar  :D

Aynen öyle abi. İnşallah, kamyon şuan İstanbul'da kasacıda kasasını bekliyor. Ankara'ya 2 haftaya getiririm. Getirdiğimiz günden itibaren önce güzel bir test ve inceleme videosundan sonra sizin yardımlarınız ve tecrübeleriniz sayesinde daha çok içerik bulur ve ona göre işlemler yaparız kamyona. Zaten buradaki tek amacım forumdaşlar olarak Detail Forum altında eğlenelim, birlik ve beraberlik olsun gerisi hikaye

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

hayırlı olsun... paylaşımlarınız ilk olabilir.. internet ortamında böyle araçlara uygulama yapan görmedim :)

Motors

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

diesel32' Alıntı:
hayırlı olsun... paylaşımlarınız ilk olabilir.. internet ortamında böyle araçlara uygulama yapan görmedim :)
Sağolun, teşekkür ederim. Evet kamyon detailing ve projesi internet ortamında ilk olacağa benziyor. Burada kendi bilgilerimle sizin profesyonel bilgilerinizi birleştirip birşeyler yapmayı hedefliyorum Allah nasip ederse :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Mercedes Actros Projesi

Motors' Alıntı:

1. olan hem kamyon kasasının hiçbir şekilde rüzgarı tutmamasını sağlar ve daha şık duruyor sanırım. (Benim tercihim bu)
  2. olan ise, standart rüzgarlıktır. Sadece kamyon kasasının üzerindeki rüzgarın tutunmamasını sağlar.Sizce hangisi olmalı?

1. Olan görüntü olarak güzel duruyor

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu

Hayırlı uğurlu olsun iç kısımında resimlerini bekliyoruz:)
Bu arada bende tercihimi 1. ruzgarliktan yana kullanıyorum

Motors

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Dragstar' Alıntı:
Motors' Alıntı:

1. Olan görüntü olarak güzel duruyor

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Abi forumun çoğu üyesi gibi seninde yorumlarına büyük saygı duyuyorum. Yaptığın işler ortada. Bu konuyu sonuna kadar takip etmeni istiyorum, büyük yararın dokunacak gibi gözüküyor :)

Eraycan' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun iç kısımında resimlerini bekliyoruz:)
Bu arada bende tercihimi 1. ruzgarliktan yana kullanıyorum
Allah razı olsun hemşehrim :) Herkes 1. rüzgarlık dediğine göre ne yapıp edip bulduracağım kasacıya o rüzgarlığı.
Aracın iç resimlerini haftaya atacağım inşallah :) Hatta güzel bir inceleme videosu çekip sizlere araçlarınızdan daha çok özelliğe ve konfora sahip olan kamyonları tanıtabilirim tabiki.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

@Motors benzinli yıkama makinesinin sesine örnek olması için bir video paylaşıyorum. Biraz sesli çalışıyor.

Bu arada paylaştığın fotoğraflardan hiç kuşkusuz 1.si çok güzel.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Motors

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

_CaN_' Alıntı:
@Motors benzinli yıkama makinesinin sesine örnek olması için bir video paylaşıyorum. Biraz sesli çalışıyor.

Bu arada paylaştığın fotoğraflardan hiç kuşkusuz 1.si çok güzel.
Abi zahmet etmişsin araştırıp göndermişsin çok teşekkür ederim. Bu ürün çok gürültü çıkarıyor ya.. Bana böyle Karcher'ın HD serisi gibi birşey de uyar. Veya Karcher K7'de iş görmez mi? Yıkama makinasına maksimum 2.300TL gibi bir bütçe ayırdım. Ne tavsiye edersin bu aralıkta

Moderatör tarafında düzenlendi: