Muzafferi yakalamışken soralım

ekstra takılan donanım ve aksesuarı işletince ekstra tutar ne kadar oldu?
2022 Nisan ayında kasko poliçesi yenilenirken benim aracın 130.000 tl rayiç değerinin %10'una karşılık gelen ve en üst limit olan 13.000 tl aksesuar ve donanım bedeli için 500 TL fazla ödemiştim.
Şöyle bir bilgi daha vereyim. Kaskonun ekspertizine de bu yüzden milletin içinde epey sinkaflı küfürler etmek durumunda kaldım.
Poliçe yenilenirken acentenin, donanım ve aksesuarları kalem kalem ve açıklayıcı şekilde yazması, mümkünse fotoğraflarını da eklemesi gerekiyormuş.
Ben poliçe yenilenirken acente ile aramda şu şekilde bir diyalog oldu
Ben: B
Acente: A
B: Kasko poliçesine ek olarak aracımda şu şu şu donanımlar var bunlarında kaskoya eklenmesini istiyorum.
A: Tek tek yazmaya gerek yok abi hepsinin toplam tutarını söylersen aksesuar olarak belirteceğiz, hangisi zarar görürse ona göre kasko firması halleder.
B: 60-70 bin TL lik donanım var herhalde ama sen 75 bin TL yaz.
A: Abi senin aracın rayiç bedeli 130.000, sistem maksimum 13 bin tl yazmamıza izin veriyor.
B: Tamam o zaman sen 13 bin yaz.
Kaza sonrası ekspertiz ile aramda şu şekilde diyalog oldu.
Ben: B
Ekspertiz: E
E: Beyefendi öncelikle geçmiş olsun ancak siz bu kasko poliçesinde sadece 13 bin TL lik bir bedel yazdırmışsınız ancak bu 13 bin TL' lik bedelin hangi donanımlar için olduğu açıkça belirtilmediği için şirketimiz aracınıza sonradan eklenmiş olan bu donanımlardaki hasarı karşılamayacaktır. Bunları da maalesef kendiniz temin etmek zorundasınız.
B: İyi dilekleriniz için teşekkür ederim öncelikle. Ben kasko yaptırırken acenteye 75 bin TL' lik aksesuar bedeli yazdırmak istedim ancak bu bedel miktarını sistem sınırlıyor ve araç rayiç bedelinin %10' unu geçmediği için 13 bin TL ile sınırlı kaldım. Acenteye bu durumu izah ettim poliçeyi onlar hazırladı.
E: Anlıyorum beyefendi ancak şirket kurallarımız gereği kasko poliçesinde donanımların açık olarak belirtilmesi gerektiği ve sizin de poliçenizde bu donanım listesi gözükmediğinden dolayı şirketimiz parçaların bedelini karşılamayacaktır.
B: Ben sigortacı mıyım kardeşim kasko poliçesi hazırlanırken donanım listesinin sisteme girilip girilmediğini nereden bileyim Acentedeki adam bilgisayardan poliçeyi hazırladı önüme koydu parasını verdim çıktım gittim. Bu problem acente ile sizin aranızda demek ki acente sizin şirketinizin kurallarına hakim değil ki burada müşteri ikinizin arasında kaldığı için mağdur oluyor.
Buranın devamında ekspertize epeyce giydirdim, acenteyi arayarak da epey giydirdim. O gün çok kan ve gözyaşı döküldü
Evrak kürek işlerinden pek anlamam ama özetle acente, kasko şirketine şu tc li şu plakalı müşterinin kasko poliçesi hazırlanırken hata yaptım diye bilgi verdi. Bu bilgi doğrultusunda da şirketten onay gelerek poliçede daha sonradan düzenleme yapıldı ve aksesuar listesi eklenerek ona göre işlem yapılmaya başlandı. İşlem dediğim de şu,
Bu süre zarfında ben zaten gerekli parçaları acele bir şekilde temin edip hasarlı tüm parçaları değiştirip aracı servisten çıkartıp dosyayı kapattırdım. Aracı çıkarırken de aldığım parçaların faturalarının fotokopilerini ve banka hesap bilgilerimi de dosyaya ekleyip ekspertize, acenteye ve kasko şirketine selamımı ilettim.
Cimere, Şikayetvar.com' a Twitter Facebook ve İnstagram hesaplarına şikayetimi dile getiren bir yazı gönderip mağduriyetim giderilmezse bunları her yerde yayacağımı da ekledim, o günden sonra günde 2-3 kere kasko şirketinden aramaya başladılar tamam halledeceğiz sakin ol demeye getirdiler.
Sonuç olarak bu masrafların 13 bin tl si kasko şirketi tarafından hesabıma yatırıldı, kalan meblağ için de şu aralar halen çektiğim krediyi ödemekle meşgulüm