2022 Kasko - Sigorta - Mtv Fiyatları

2022'de Kaskonuzu Yenilediniz Mi?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Geçen yıla göre kasko ve sigorta fiyatları %150den fazla artmış durumda, forum üyelerimiz bu konuda ne düşünüyorlar. 2022 yılında kaskonuzu yenilediniz mi, yenilemeyi düşünüyor musunuz?

Ankete ve konuya yorumla katılabilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
VW Caddy icin 3600₺ ödedim Hasarsizlik indiriminden yararlanamadim İlk Defa Ticari geçen araç aldim Eylul Ayinda.

Ama onun öncesinde 1750₺ yaptirmiştim Passati Agustos ayinda Hasarsizlik indirimi mevcuttu.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
2487 tl + 1751 tl şeklinde Şubat ayında yenilemiştim ama hangisi kasko hangisi sigorta hatırlayamadım.

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Yeniledik. Bir önceki dönem ile farkı bunu 8 taksitle anca ödüyebiliyoruz:)

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Nisay ayında berlingo için 1.250 Tl sigorta + 2.800 tl kasko yaptırmıştım. Hasarsızlık indirimleri dahil bu fiyatı ödedim . Bunun üzerine ağustos ayında caddy aldım ve bu aracıma aktarıldı üzerine kasko için 2.000 Tl sigorta için 600 Tl ödedim

xawia

Acemi Detaycı
Üye
İl
kayseri
Geçen yıl kasko 2200 sigorta 560tl idi aracımın şuanda ise ikisi 8 9bin diyorlar şok oldum kaldım kaskosuzda binmek yürek ister bakalım 10 12 günü var

Eaglemre

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gecen sene eylulde yaptirdigim fiyatin tam 4 katina yaptirdim, 1 senede 4 kat ne artti arkadas :(

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben bu sene göze ve nazara geldim iki defa. Bana göre ciddi 2 adet kaza yaptım. Bir tane de hanım yaptı. Fark ettiyseniz zaten bu yıl çok paylaşım yapamadım. Arabaları kaskodan yaptırdım ama hoşuma gitmeyen kısımları olunca sigortanın ekspertize ana avrat sövdüğüm için işi yokuşa sürdü. Cepten parça alıp değiştirdim ve sonuçta bu yıl iki yakam bir araya gelmedi. Birisinde %100 kusurlu benim diğerinde %50 kusurluyum hanımın kazadaysa %100 karşı taraf kusurlu. Araçlar benim üstüme bakalım ne çıkacaklar (2023 nisanda yenileniyorlar)

Emre86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçen Nisan'da 3750 Kasko 1750 Sigorta çıkmıştı. 1.Kademe indirimli haliyle ikisi de. Bu sene 7500 + 3500 şuanki fiyatlar. Nisana kadar daha da artar malesef. Nasıl olacak bu işin sonu bakalım...

xawia

Acemi Detaycı
Üye
İl
kayseri
Ben bu sene göze ve nazara geldim iki defa. Bana göre ciddi 2 adet kaza yaptım. Bir tane de hanım yaptı. Fark ettiyseniz zaten bu yıl çok paylaşım yapamadım. Arabaları kaskodan yaptırdım ama hoşuma gitmeyen kısımları olunca sigortanın ekspertize ana avrat sövdüğüm için işi yokuşa sürdü. Cepten parça alıp değiştirdim ve sonuçta bu yıl iki yakam bir araya gelmedi. Birisinde %100 kusurlu benim diğerinde %50 kusurluyum hanımın kazadaysa %100 karşı taraf kusurlu. Araçlar benim üstüme bakalım ne çıkacaklar (2023 nisanda yenileniyorlar)
geçmiş olsun hocam. kötü bir dönem geçirmişsiniz umarım bir daha başınıza gelmez.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
13 bin kasko teklifi aldım 3 bin tl de trafik sigortası kaskoyu yaptırmadım malesef aracımda led far olduğu için hırsızlığa karşı kapalı otoparka bırakacağım şuan fiyat 220 tl aylık

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
2017 Golf R aracım için:
2020 ağusosta 3500 tl (yaptırdım)
2021 ağustosta 4500 tl (yaptırdım)
2022 ağustosta 16.500 tl dediler kaskoma
hasarsızlık+meslek indirimli rakam bu

25.000, 40.000 ve 160.000 tl'ye de aynı arabaya aynı gün teklif aldım :D
şimdilik yaptırmadım, araç zaten garajda yatıyor

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
2022 i20N aracım için
2022 haziranda 7.500, 15,000, 20.000 teklifler vardı
onları da yaptırmadım

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
geçmiş olsun hocam. kötü bir dönem geçirmişsiniz umarım bir daha başınıza gelmez.
Şöyle bir saçmalık var konu sigorta ve kasko olunca ve hazır konusu da açılmışken başlık altında belirteyim diğer arkadaşlar da faydalansın.

Araca takılan donanımları kaskoya işletirken aracın rayiç bedelinin %10' undan fazla aksesuar başlığı altında teminat bedeli gösteremiyorsunuz sistem buna izin vermiyor. Bu ne demek açıklayayım. Ben kasko yaptırırken sistem araç rayiç bedelini 130.000 TL olarak belirlemişti. Buna göre ben arabaya 13 bin TL' den fazla aksesuar/donanım takamıyorum, taksam da kasko 13 binden fazlasını karşılamıyor. Halbuki ben taktığım tüm her şeyin teminat altına alınmasını, herhangi bir kaza bela, hırsızlık ve afet durumunda zararımın karşılanmasını istiyorum ve bunun için ekstra ne ücret istenecekse onu da ödemeye razıyım ama bu anlattığım şekilde saçma sapan bir kural konmuş :)

Güncel fiyatlara bakarak konuşursam bugün aracın egzoz sistemi 10 bin tl, ses ve görüntü sistemi 30 bin tl, far sistemi 20 bin tl, ön ve arka fren sistemi 20 bin tl, soğutma sistemi 5 bin tl gibi ekstra meblağlardan oluşuyor ve kasko bunun poliçe tarihindeki fiyatı baz alıp sadece 13 bin tl sini karşılıyor. Allah saklasın zincirleme bir kazada hem arkadan hem önden alınacak hasar sonucu kasko bana donanım için devede kulak kalacak olan 13 bin tl' yi verecek, geri kalanını cebimden yaptırmak zorunda kalacağım. Saçma sapan bir düzen :D

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
2-3 Yıldır kasko yaptırmıyorum. Allaha emanet gidiyoruz.
Kasko yok muska var diyorsun yani :)

Mecbur yeniledik. Fiyatlar korkunç.
Fiyat dahada korkunç olacak sanırım :(

Yeniledik. Bir önceki dönem ile farkı bunu 8 taksitle anca ödüyebiliyoruz:)
8 taksitte kurtarmayacak sanırım bu gidişle abi :(

Şöyle bir saçmalık var konu sigorta ve kasko olunca ve hazır konusu da açılmışken başlık altında belirteyim diğer arkadaşlar da faydalansın.

Araca takılan donanımları kaskoya işletirken aracın rayiç bedelinin %10' undan fazla aksesuar başlığı altında teminat bedeli gösteremiyorsunuz sistem buna izin vermiyor. Bu ne demek açıklayayım. Ben kasko yaptırırken sistem araç rayiç bedelini 130.000 TL olarak belirlemişti. Buna göre ben arabaya 13 bin TL' den fazla aksesuar/donanım takamıyorum, taksam da kasko 13 binden fazlasını karşılamıyor. Halbuki ben taktığım tüm her şeyin teminat altına alınmasını, herhangi bir kaza bela, hırsızlık ve afet durumunda zararımın karşılanmasını istiyorum ve bunun için ekstra ne ücret istenecekse onu da ödemeye razıyım ama bu anlattığım şekilde saçma sapan bir kural konmuş :)

Güncel fiyatlara bakarak konuşursam bugün aracın egzoz sistemi 10 bin tl, ses ve görüntü sistemi 30 bin tl, far sistemi 20 bin tl, ön ve arka fren sistemi 20 bin tl, soğutma sistemi 5 bin tl gibi ekstra meblağlardan oluşuyor ve kasko bunun poliçe tarihindeki fiyatı baz alıp sadece 13 bin tl sini karşılıyor. Allah saklasın zincirleme bir kazada hem arkadan hem önden alınacak hasar sonucu kasko bana donanım için devede kulak kalacak olan 13 bin tl' yi verecek, geri kalanını cebimden yaptırmak zorunda kalacağım. Saçma sapan bir düzen :D
Muzafferi yakalamışken soralım :) ekstra takılan donanım ve aksesuarı işletince ekstra tutar ne kadar oldu?

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Muzafferi yakalamışken soralım :) ekstra takılan donanım ve aksesuarı işletince ekstra tutar ne kadar oldu?
2022 Nisan ayında kasko poliçesi yenilenirken benim aracın 130.000 tl rayiç değerinin %10'una karşılık gelen ve en üst limit olan 13.000 tl aksesuar ve donanım bedeli için 500 TL fazla ödemiştim.

Şöyle bir bilgi daha vereyim. Kaskonun ekspertizine de bu yüzden milletin içinde epey sinkaflı küfürler etmek durumunda kaldım.
Poliçe yenilenirken acentenin, donanım ve aksesuarları kalem kalem ve açıklayıcı şekilde yazması, mümkünse fotoğraflarını da eklemesi gerekiyormuş.

Ben poliçe yenilenirken acente ile aramda şu şekilde bir diyalog oldu
Ben: B
Acente: A

B: Kasko poliçesine ek olarak aracımda şu şu şu donanımlar var bunlarında kaskoya eklenmesini istiyorum.
A: Tek tek yazmaya gerek yok abi hepsinin toplam tutarını söylersen aksesuar olarak belirteceğiz, hangisi zarar görürse ona göre kasko firması halleder.
B: 60-70 bin TL lik donanım var herhalde ama sen 75 bin TL yaz.
A: Abi senin aracın rayiç bedeli 130.000, sistem maksimum 13 bin tl yazmamıza izin veriyor.
B: Tamam o zaman sen 13 bin yaz.

Kaza sonrası ekspertiz ile aramda şu şekilde diyalog oldu.
Ben: B
Ekspertiz: E

E: Beyefendi öncelikle geçmiş olsun ancak siz bu kasko poliçesinde sadece 13 bin TL lik bir bedel yazdırmışsınız ancak bu 13 bin TL' lik bedelin hangi donanımlar için olduğu açıkça belirtilmediği için şirketimiz aracınıza sonradan eklenmiş olan bu donanımlardaki hasarı karşılamayacaktır. Bunları da maalesef kendiniz temin etmek zorundasınız.

B: İyi dilekleriniz için teşekkür ederim öncelikle. Ben kasko yaptırırken acenteye 75 bin TL' lik aksesuar bedeli yazdırmak istedim ancak bu bedel miktarını sistem sınırlıyor ve araç rayiç bedelinin %10' unu geçmediği için 13 bin TL ile sınırlı kaldım. Acenteye bu durumu izah ettim poliçeyi onlar hazırladı.

E: Anlıyorum beyefendi ancak şirket kurallarımız gereği kasko poliçesinde donanımların açık olarak belirtilmesi gerektiği ve sizin de poliçenizde bu donanım listesi gözükmediğinden dolayı şirketimiz parçaların bedelini karşılamayacaktır.

B: Ben sigortacı mıyım kardeşim kasko poliçesi hazırlanırken donanım listesinin sisteme girilip girilmediğini nereden bileyim Acentedeki adam bilgisayardan poliçeyi hazırladı önüme koydu parasını verdim çıktım gittim. Bu problem acente ile sizin aranızda demek ki acente sizin şirketinizin kurallarına hakim değil ki burada müşteri ikinizin arasında kaldığı için mağdur oluyor.

Buranın devamında ekspertize epeyce giydirdim, acenteyi arayarak da epey giydirdim. O gün çok kan ve gözyaşı döküldü :komik:

Evrak kürek işlerinden pek anlamam ama özetle acente, kasko şirketine şu tc li şu plakalı müşterinin kasko poliçesi hazırlanırken hata yaptım diye bilgi verdi. Bu bilgi doğrultusunda da şirketten onay gelerek poliçede daha sonradan düzenleme yapıldı ve aksesuar listesi eklenerek ona göre işlem yapılmaya başlandı. İşlem dediğim de şu,

Bu süre zarfında ben zaten gerekli parçaları acele bir şekilde temin edip hasarlı tüm parçaları değiştirip aracı servisten çıkartıp dosyayı kapattırdım. Aracı çıkarırken de aldığım parçaların faturalarının fotokopilerini ve banka hesap bilgilerimi de dosyaya ekleyip ekspertize, acenteye ve kasko şirketine selamımı ilettim.

Cimere, Şikayetvar.com' a Twitter Facebook ve İnstagram hesaplarına şikayetimi dile getiren bir yazı gönderip mağduriyetim giderilmezse bunları her yerde yayacağımı da ekledim, o günden sonra günde 2-3 kere kasko şirketinden aramaya başladılar tamam halledeceğiz sakin ol demeye getirdiler.

Sonuç olarak bu masrafların 13 bin tl si kasko şirketi tarafından hesabıma yatırıldı, kalan meblağ için de şu aralar halen çektiğim krediyi ödemekle meşgulüm :deli:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bu kadar para verip kasko yaptırıyoruz, ancak kaskoya ihtiyaç duyduğumuz anlarda da hep mağdur oluyoruz sanırım. Benim Haziranda pert olan octavia en dolu paketi + alınabilecek tüm opsiyonlar alınmış olmasına rağmen bana başlangıç paket parasını verdiler, parayı beğenmediysen de yaptırabilirsin arabayı tavırları vardı. Servis de abi sen perte çıkarmaya bak bu araba 4 aydan önce yapılmaz, yapıldığında da bir daha dikiş tutmayabilir başın ağrır tarzı konuşunca mecbur Aracın bedelinin yaklaşık %15 azına razı oldum. Yeni aracımda ödediğim akıl almaz meblağ da cabası.. %100 karşı taraf da kusurlu olsa güzel ödetiyorlar yeni kaskoda..