Lastik patlamasın bizde yazalım tavsiyelerimizi
Kumho Solus, Dunlop Sp Sport01, Bridgestone ER300, Goodyear Efficient Grip Performance, Eagle Sport, Michelin Primacy Hp, Primacy3 ve Ps3 kullandım şimdiye kadar.
Dunlop Sp Sport, Bridgestone Er300, Kumho Solus ve Goodyear Eagle Sport baştan eliyorum. Neden?
Dunlop Sp Sport01: Sert bir lastik. Aquaplaning yaşadım çoğu kez. Performanslı kullanımda fena değil.
Kumho Solus: İlk sene her şey iyiydi ancak ikinci sene ses arttı ve lastik sertleşti.
ER300: Böyle bir lastik sesi görmedim hayatımda. Kaya gibi sert. Ancak lastik ömrü çok uzun gitmişti.
Goodyear Eagle Sport: Hayatımı zindan eden lastik. Astra h aracımın üzerinde geldi. Yalıtımı zaten kötü aracın.Yol sesi berbat. Konfor sıfıra yakın. Ancak ben böyle bir yol tutuşu böyle bir direksiyon tepkisi hiç görmemiştim. Bu lastiklerden sonra Primacy3'e geçtim. Hem üzüldüm hem sevindim. Sevindim çünkü lastik sesi kalmadı, araç pamuk gibi oldu. Üzüldüm çünkü yol tutuşu bariz düştü direksiyon tepkileri azaldı.
Gözlemlediğim kadarıyla sportif özellikteki lastikler, ısınmadan şehir içi kullanımına ve sakin sürüşe pek tepki veremiyorlar. Bu nedenle,
Aslında burada önemli olan aracı nasıl kullandığınız.
Normal bir aile aracı, sakin kullanım için michelin energysaver, Contiecocontact 5
Ben aile aracı kullanıyorum ancak ara sıra gazlar, içimdeki canavarı bastırırım diyorsanız Primacy4 (Yeni çıktı), Contipremiumcontact6, Nokian Line, Goodyear efficient grip
Her ne kadar super sport bir araca binmesem de aracın sınırlarını zorluyorum, virajları esp ile dönüyorum, ani frenler hiç eksik olmaz diyorsanız goodyear asymmetric 3, michelin pilot sport 4, Nokian ZLine
Tavsiye ederim.