205/55/R16 Yazlık Lastik Önerisi

Murat

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
4 adet yazlık lastik almayı düşünüyorum. Genel olarak yakıt verimliliği ön sıraya koyup ardından yol tutuşu performans seçtiğimde Goodyear 205/55/R16 Efficientgrip lastikleri ön plana çıkıyor. Bunun dışında öncerebileceğiniz lastik var mıdır?
Ayrıca N11'deki bazı ilanlara baktığımda bu lastiklerde OEM ibaresi olduğunu da gördüm. Bu ne anlama geliyor?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Michelin enerysaver da bak bence abi, baya uzun ömürlü ve yumuşak bir lastik yakıt verimliliği konusunda da iyiler.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Yazlik lastik olarak ben continental ve michelin tavsiye ederim. Genel olarak lastigin kalitelisini ben 5bin km kullanim sonrasi görüyorum. Ilk 5 bin guzel dedigin lastik sonradan kendini bozabiliyor. Goodyear eg de f/p lastigi

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Cevap yazmayanin lastiği patlıyormus dediler geldik :)

Eğer performans kullanımı için isteniyorsa şu an kullandığım asym. 3 desenini önerebilirim. Genel anlamda direksiyon tepkileri iyi. Yakıt tüketimi performans lastiği olmasının getirdiği yüksek yuvarlanma direncinden ötürü biraz daha yüksek olabilir energysaver vb. Giriş lastiklerine göre.

Bir de özellikle bu havalarda her yaz lastiği gibi geç ısınıyor, haliyle ilk çalıştırdıktan sonra biraz dikkatli olmak gerekiyor, fren mesafesi uzayabiliyor ve yol tutuş zayıflıyor.

Ekonomi kullanımı için ise. Eski aracım da conti premium contact vardı onu önerebilirim. Güzel lastik. Eksisi ilk alındığı sene çok yumuşak, geçirdiği ilk yaz mevsiminde dur kalk trafikler de ekstradan yumuşayıp cukurlarda Vs. Rahatsız edebiliyor, yol tutuş biras kayboluyor. Fakat şunu eklemem gerek bu ekstra yumuşaklık lastiğin ömrüne olumlu etki yapıyor. Ikinci senesinde lastik Tam kıvama geliyor, 4-5 sene kullanılabilir bir lastik.

Tabi benim bu yazdıklarım premium contact 4 için geçerliydi. Conti bunun üstüne iki model geliştirdi. Şu an güncel premium 6 var . Çok yeni bi desen olduğu için incelemelerine satın almadan önce mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.

Kolay gelsin, Hayırlı olsun abi.

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Murat abi sıfır ayarında 4 tane lastik var Continentalin bayisinden aldım Barum Bravius 3 vereyim :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Lastik patlamasın bizde yazalım tavsiyelerimizi ;)
Kumho Solus, Dunlop Sp Sport01, Bridgestone ER300, Goodyear Efficient Grip Performance, Eagle Sport, Michelin Primacy Hp, Primacy3 ve Ps3 kullandım şimdiye kadar.
Dunlop Sp Sport, Bridgestone Er300, Kumho Solus ve Goodyear Eagle Sport baştan eliyorum. Neden?

Dunlop Sp Sport01: Sert bir lastik. Aquaplaning yaşadım çoğu kez. Performanslı kullanımda fena değil.

Kumho Solus: İlk sene her şey iyiydi ancak ikinci sene ses arttı ve lastik sertleşti.

ER300: Böyle bir lastik sesi görmedim hayatımda. Kaya gibi sert. Ancak lastik ömrü çok uzun gitmişti.

Goodyear Eagle Sport: Hayatımı zindan eden lastik. Astra h aracımın üzerinde geldi. Yalıtımı zaten kötü aracın.Yol sesi berbat. Konfor sıfıra yakın. Ancak ben böyle bir yol tutuşu böyle bir direksiyon tepkisi hiç görmemiştim. Bu lastiklerden sonra Primacy3'e geçtim. Hem üzüldüm hem sevindim. Sevindim çünkü lastik sesi kalmadı, araç pamuk gibi oldu. Üzüldüm çünkü yol tutuşu bariz düştü direksiyon tepkileri azaldı.

Gözlemlediğim kadarıyla sportif özellikteki lastikler, ısınmadan şehir içi kullanımına ve sakin sürüşe pek tepki veremiyorlar. Bu nedenle,

Aslında burada önemli olan aracı nasıl kullandığınız.

Normal bir aile aracı, sakin kullanım için michelin energysaver, Contiecocontact 5

Ben aile aracı kullanıyorum ancak ara sıra gazlar, içimdeki canavarı bastırırım diyorsanız Primacy4 (Yeni çıktı), Contipremiumcontact6, Nokian Line, Goodyear efficient grip

Her ne kadar super sport bir araca binmesem de aracın sınırlarını zorluyorum, virajları esp ile dönüyorum, ani frenler hiç eksik olmaz diyorsanız goodyear asymmetric 3, michelin pilot sport 4, Nokian ZLine

Tavsiye ederim.

Can

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Nokian Line veya Zline tavsiye ederim. Mevcut yazlıklarımı değiştireceğim zaman tercih edeceğim marka olacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Murat

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Büyük ihtimalle Michelin Primacy 3 alacağım gibi.

@_CaN_ 4'ü daha yok piyasada.

@umrdmr Conti 6 daha Türkiye'ye gelmemiş ne yazık ki.

Moderatör tarafında düzenlendi:

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Conti 5 en baba lastiktir olmadı ona yakın yumuşaklıkta testleri fena olmayan hankook ventus prime 3 derim bir iki lastiğinde kullandım conti bir tık üste eğer onu almaz isem kesin ventus alırdım

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Murat' Alıntı:

@_CaN_" 4'ü daha yok piyasada.

@"umrdmr Conti 6 daha Türkiye'ye gelmemiş ne yazık ki.

Kim diyor abi gelmemiş diye. Ben gittim bizzat elledim, inceldim o lastiği :D

Ankara Konya yolundaki Conti'cilerde mevcut premiumcontact 6 . 

Bizim lastikçiler biraz sallamasyon genel olarak. Ben conti almayı düşündüğüm dönemde Sport Contact 5 soruyordum. Elinde olmayan hemen, abi o kalktı bak 6 sı geldi premiumcontact 6, en üst model diye gösteriyorlardı. Ki bu söylediğim hadise haziran aylarında gerçekleşti. 

Ulan yalnız bu tarz 3-5 dallama yüzünden ticarette güven ortamı kırılıyor, ona canım sıkılıyor. Kim ne söylerse söylesin hemen gelip forumları okumak durumunda kalıyoruz inanamadığımız için.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Murat' Alıntı:

@_CaN_ 4'ü daha yok piyasada.

@umrdmr Conti 6 daha Türkiye'ye gelmemiş ne yazık ki.
Hayırlı olsun diyelim o zaman. Primacy 3 pişman etmeyecektir.