3 Haftalık Aracımın İlk Yıkaması

Skysonic

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir

ilk detay yıkamamı bugün gerçekleştirdim nihayet. İşlem boyunca biraz pis çalıştığım içini telefonu elime alıp foto çekmek istemedim. Bir sonrakine onlar da gelecek diyelim. Kullandığım malzemeleri de paylaşiyorum asagida.

Sırasıyla yıkamaya nasıl başladım, neleri hangi sırayla kullandım aşağıda yazıyorum. Eksiğim, yanlışım varsa belirtirseniz bir sonrakine mutlaka uygulayacağım :)

• Jant temizliğiyle başladım yikamaya. Gyeon wheel sıktıktan sonra ürünün morarmasını beklerken gyeon tire ile lastiklere giristim. Bunu da gyeonun kendi lastik fircasiyla yaptim. Tum urunler icinde memnun kalmadigim tek urun bu firca diyebilirim. Hic rahat bir uygulama yasatmadi maalesef. Yaklaşık iki dk sonra ise demir tozlari iyice ortaya ciktiktan sonra work stuff detay firca ile iyice kopuklenme sagladim. Giremedigim yerler ve jantin arkalari icin yine work stuff jant eldiveni ve jant fircasiyla iyice detaylandirip karcher k3 makineyle iyice duruladim. Bu islemi sirayla her bir jant ve lastiğe uyguladım. Bu arada sifir aldigim aracta jantlarin bu kadar morarmasini beklemiyordum.
  • Ardindan karcherin kendi foam lancerina elimde bulunan gyeon apcyi 1/4 oraninda karistirarak davlumbaz temizliğine giristim hemen. Elimde bulunan parlatan adamlardan aldigim davlumbaz fircasiyla halletim bu isi. Cok bir kir cikmadi. Bunu her yikamada tekrar etmeyebilirim diye dusunuyorum. Ya da apc degil de belki on yikama kopugu bile bunun icin yeterli olabilir.
  • Sonrasinda buradaki yorumlar sayesinde tanistigim MJJC foam cannon ile on yikamaya basladim. On yikama sampuanim valet pro ansf. Urunu tras kopugu kivaminda uyguladiktan sonra karcherin foameri cope atasim gelmedi degil :) bir kac dk bekledikten sonra ise guzel bir sekilde duruladim
  • Geldik cift kova yikamaya. Burada da elimdeki kovalar ve dirt trapleri kullandim. Resimleri mevcut. Detay sampuanim gyeon bathe+. Iki eldiven kullanarak yikamayi gerceklestirdim. Ust ve on kisim gyeon smoothie, bagaj ve kapilari ise purestar kullandim. Sonrasinda yine durulamami gerceklestirdim.
  • Sira geldi gyeon wet coat uygulamaya. Aracin tamamina bir anda uygulamaktansa panel panel uygulayip hemen duruladim. En sevdigim urun bu oldu diyebilirim. Parlakligi da bana kalirsa gayet yeterli. Bu arada wet coatu jantlara da uyguladim.
  • Kurulamada elimdeki gyeon silk dryera kiyamadim. Wet coatlu paneli kuruladiktan sonra havlunun emisinde azalma oldugunu yazan kullanicilar vardi. Wet coat kullanmadigim yikamalarda deneyecegim artik bu havluyu. Bu nedenle kurulamada emdigi yere kadar spark kullandim. Sonlarda ise purestar double twist ile destek cikip tamamladim kurulamayi.
  • Lastik bakimina gectim en son olarak. Gyeon tire express kullandim. Cok parlak degil ama zaten bunu istemiyordum. Tam aradigim kivamda bir urun diyebilirim. Davlumbazlar icin de chemical guys barebones kullandim. Bunu uygularken kullan at mantigiyla bulasik sungeri kullandim. Gayet de isimi gordu.
  • Camlar icin urunum vardi ama yeterli temizlikte gorundugunden bu yikamada kullanmamayi tercih ettim. Bir sonrakina bunlari da denemeyi umuyorum.
Ilave urun tavsiyeniz, eksik gordugunuz bir islem varsa tavsiyelerinize acigim. Izmirden selamlar :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Forumda önemli konuları okumuş ve uygulamada kullanmıssiniz elinize sağlık, aracada maşallah:) stokta katı wax göremedim yoksa eklemenizde fayda var:)

Skysonic

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Forumda önemli konuları okumuş ve uygulamada kullanmıssiniz elinize sağlık, aracada maşallah:) stokta katı wax göremedim yoksa eklemenizde fayda var:)
Cok tesekkurler hocam :) musait oldukca forumu okumaya calisiyorum. Kati wax icin onerini dikkate alicam. Aslinda buna biraz bakmistim zmöl’un carbon isimli urunu var 59 usd yurtdisi fiyati. Deger mi degmez mi daha arastiriyordum hatta yarim kaldi :terlisırıtan:Her iki ayda bir almanyadan gir cik yapan kuzen var ona getirtebilirim diye dusundum. Vergi kargo vs odemem bu sayede. Ya da herkesin memnun oldugu muadilleri varsa forumdan okuyup onlara yonelecegim artik. Ha bir de valet pro turuncu kil ve kaydirici lazim oncesinde onunla da ufak bir uygulama yapacagim sanirim