9H MrFix Seramik Kaplama (Çinli Seramik)

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hepinize merhaba arkadaşlar. Bu konuda geçtiğimiz pazar günü uyguladığım çinli seramik kaplama uygulamamı sizlerle paylaşmak için bu konuyu açmış bulunuyorum. Polisaj yaptıktan sonra uygulamayı düşünüyordum ancak şişede durduğu gibi durmadığı için ilk fırsatta uygulayıp nefsimin kurbanı oldum iyi ki de olmuşum. Bu, aynı zamanda yapmış olduğum ilk seramik kaplama uygulaması olma özelliğini de taşıyor.

Çinli arkadaşların bu seramik kaplamasını elbette Aliexpress' den aldım ve satın alma linkini de konunun en sonunda paylaşacağım.

Firma bu kaplama için 1 yıl ömür vermiş. Fiyatından dolayı bırakın 1 yılı 6 ay bile gitse şahane. Sertliği 9H olarak belirtilmiş olmasına karşın ürünün sertliği ile ilgili şöyle ilginç bir şey söylemek istiyorum. Elim dolu olduğu için dişimle açtım kapağını ve o esnada şişeden çok az bir miktar sızıp kürleşmiş olan ürün dişimde kırılınca dişimi kırdığımı zannettim ta ki o parçanın iğrenç tadı gelmeye başlayana kadar.

Ürünü uygulaması bana göre kolay, kutu içinden çıkan süngere birkaç damla damlattıktan sonra dairesel hareketlerle kaportaya iyice yayıyoruz ve 1-2 dakika bekledikten sonra silerek işlemi tamamlıyoruz ve geriye parlak bir yüzey kalıyor. En azından ben böyle yaptım. Silme bezi olarak bim bezini kullandım ve iş bitiminde çöpe attım.

Unutmadan da eklemek istiyorum, jantlar hariç aracın dışında her yere uyguladım. Haftaya jantlara da uygulamayı düşünüyorum. Modele göre illaki fark ediyordur, benim aracın ön camındaki su damlaları 60km' den itibaren hareket etmeye başlamıştı :)

Ürünün kutusu bu şekilde.

Kutu içeriğinde ise 30ml ürün, kullanma klavuzu, uygulama süngeri ve ürünü silmek için 2 adet bez bulunuyor. Bezleri düşünmeden çöpe atıp bimdeki bezlerden alıp kullanmak daha iyi olur.​

Ürünün, benim açımdan dikkat çeken özellikleri ile fotoğraflar paylaşarak devam edeceğim. Dış plastiklerde beklemediğim bir performans gösterdi. Fiyatı göz önünde bulundurursak sırf dış plastikleri korumak için bile alınabilir.​

Geçen pazar gününden bugüne 2 gün geçti. Bugün iş çıkışı benzinlikte bir su tutup su iticiliği görmek ve seramik kaplama konusundaki bilgili arkadaşlarımdan fikir edinmek adına bir video çekmiştim. Onu da zaten Youtube' ye yükleyeceğim, ardından burada paylaşırım mutlaka.

Araçla ilgili çok fotoğraf .çekemedim ancak bu konu ürünü uzun dönem denemek ve bu dönem boyunca yorum yapmak için açılmış olduğundan dolayı ilerleyen zamanlarda mutlaka daha farklı fotoğraflar yükleyeceğimden emin olabilirsiniz.

Üstüne basa basa söylüyorum insan sırf parasından dolayı dış plastikler için bile alır şu ürünü :D Sarfiyat olarak ise şunu söylemek istiyorum ben bol ürün kullanan bir insanım ve buna rağmen 1 uygulamada ancak şişenin yarısına gelebildim ki daha tutumlu davranan birisi çok rahatlıkla HB araçlar için 1 şişeden 3 uygulama çıkarabilir.

Ürünün linki:

https://tr.aliexpress.com/item/Araba-Cilas-S-per-Hidrofobik-Cam-Kaplama-Motosiklet-Boya-Bak-m-Anti-scratch-Oto-Kuaf-r/32835140103.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.fDA8mf

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim :)

2 gün sonraki ilk su tutma videosu:

2 gün sonraki ilk su tutma videosu:

[video=youtube]https://youtu.be/lYyivfkfZxE[/video]​

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık muzaffer türkiyede ilk konu açan sen oldun herhalde ürün kalıcılık olarak iyi çıkarsa F/p ürününün kralı olur. Takipteyiz.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Detail Guy' Alıntı:
Eline sağlık herkes alıyordu ama birinin denemesini bekliyordu bunu alıp jant davlumbaz motor a seramik yaparım ben

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ucuz olduğu için insanın antene kadar seramik kaplama yapası geliyor desem yanlış olmaz sanırım, litrelik alıp püskürtesi geliyor insanın :D

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dragstar' Alıntı:
Ellerine saglık muzaffer türkiyede ilk konu açan sen oldun herhalde ürün kalıcılık olarak iyi çıkarsa F/p ürününün kralı olur. Takipteyiz.

Teşekkür ederm Süleyman abi. Piyasada herkes bir ömür sallıyor, 8-10 yıl ömür verenler varmış. Tabi ki o kadar gitmez hiç bir ürün çünkü kaporta korozyon garantisinden daha uzun. Karadeniz fıkrası gibi :D Şu ürün değil 1 yıl, 6 ay gitsin kimse o markaların yüzüne bakmaz.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
Ellerinize saglik, urunu AliExpress de gördüğümden beri merak ediyordum, bu meraki sizin incelemenizle giderip siparis ederim heralde.. Aracin detaylı fotolarini ve dayanım surecini merakla bekliyorum.. Teşekkürler..

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Çinlinin tekinden 2 ay önce aldım. Hala gelecek diye bekliyorum. Ucuza aldım diye yollamadı galiba düdük.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ellerine sağlık, herkesin merakla beklediği, heralde kimsenin cesaret edemediği bir uygulamayı nihayet gerçekleştirmişsiniz.Bu ürünle ilgili geçen gün bir arkadaşla muhabbetimiz oldu.Arkadaşımın motoru var.Bu işlerden hiç anlamaz, ben de Aliexp. te bu ürünü görmüştüm aylardır sepette duruyor ama bi türlü almamıştım.Bahane olur alırım diye arkadaşa dedim ki senin motora seramik yapayım, nerden nasıl dedi.ben de çinden alacam yaparız dedim, adam benim motorum kobay mı dedi kaçtı yanımdan.Çin deyince insanın kafasında direk olumsuz bir düşünce beliriyor.
Tekrar eelinize sağlık, konuyu merakla ve ilgiyle takip edeceğim.

legenddoctor

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Şöyle bir deneyen olmadığı icin sepette bir yıla yakın beklettim. İncelemeyi görünce sabahın 5.30 unda siparis verdim :D

Eline diline sağlık hocam

Starkiller

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bahsettiğiniz gibi plastiklerde ve jantlarda kullanmak için bu üründen sipariş geçmiştim. YouTube inceleme videolarında Gtechniq C4 ile kıyaslaması mevcut, bana C4'den daha başarılı gelmişti.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Starkiller' Alıntı:
Bahsettiğiniz gibi plastiklerde ve jantlarda kullanmak için bu üründen sipariş geçmiştim. YouTube inceleme videolarında Gtechniq C4 ile kıyaslaması mevcut, bana C4'den daha başarılı gelmişti.

C1-C4-C5 hepsi aynı ürün satış politikası Çinlinin ondan daha iyi olması gayet normal bence o ürünler çok abartılıyor.

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Eline saglik muzaffer sigara fiyatina seramik cok iyi su iticiligi tatmin etmez ise 100ml gyeon cure alinip uygalanabilinir zaten sen gormesende ürun orda

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Tebrik ederiz güzel bilgilendirme olmuş daha sonra da izlenimlerinizi paylasirsaniz dediğiniz gibi dış plastikler için bile alınır :)

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
elinize sağlık.
aylık olarak su iticilik videosu çekip koysan iyi olur bence... herkesin dediği gibi 6 ay dayandığında diğerlerine bakmaya gerek bile yok... ben jantlara uygulama yapacaktım malesef yapamadım duruyor hala bagajda :)

Galapagos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tam benlik seramikmiş bu.Sonbaharda uygularım ilkbahardan sonra tekrar Zymolun waxlarına devam.İnceleme için teşekkürler.Su itiş videosunu merakla bekliyorum.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dursun'un söylediği oldukça mantıklı davlumbaz kaplamak için bile tercih edilebilir.

İlk günceli bekliyoruz Muzaffer hocam.

Muzaffer hocam konuuyu daha okunakli hale getirmek icin ilk mesaji sana sormadan duzenledim kusura bakma

serdar8424

Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Eline sağlık, Çinliler bu işin de üstesinden gelecekler anlaşılan :D Dayanıklılığını merak ediyorum boncuklanma ve su iticilik de nasıl bakalım video gelince.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Jant, plastik vs. için iyi olabiir gerçekten. 7-8 gün sonra Aliexpress'te indirim başlıyor. O dönemde yoğunluktan dolayı sipariş gecikebilir. Almayı düşünüyorum ama ne yapsam bilemedim :)