Herkese merhaba bugün yan komşum abimin garajındayız.
eskiden 124 kasa mercedesimiz vardı aracı hep birlikte yıkardık son zamanlarda araçların yıkama ve bakım işlerini ben yapıyordum. O genelde hobi olarak tamirat tadilat işlerini çok sever Geçen abim bende yıkama ve detay işleri ile uğraşmak istiyorum artık deyince onada stok ayarladım.
Öncelikle yıkama makinasını karcher hd 5/15 aldık ve yeni nesil mjj foam lance miz geldikten sonra yıkamaya giriştik.benden giden ve yeni aldığımız bir kaç stok ve garajı.
Geçelim yıkama işlemine. Önce iç kısımlardan başladık merkezi süpürge ile halı kısımları süpürdük.
Toz pü
Toz püskülü ile tün iç yüzeyin tozunu aldık.
İç kısımda koruma olarak sonax red summer uyguladık.
Geçiyoruz jantlara jantlarda valet pro dragons kullandık.
Aracın kirli resmini çekmeyi unutmuşum ama janttan anlaşılacağı gibi çok kirliydi. Genelde böyle çok kirli oldu zamanlarda ceviz pre wash ve b33 ikilisini foam lance içerisine 100+100 ml ve üzerine 300 ml su olarak yapıyorum.
Ürünlerin kir sökme performansından çok memnundum abimin yorumuda vayyy bu jant temizleyici ile altlara kullandığımız ürünler süper kir söktü şeklinde oldu.
Pre wash uygulamamız.
Videoda Bu kadar sağlam kir söküp araca zararsız koruma ile dost olan bu iklinin yaklaşık 2.5 ay önce uyguladığım meguiars hybrid gibi sık sil bir ürünü bile yüzeyden silmediğini görüyoruz.
Ön yıkamamız bittikten sonra geçiyoruz çift kova yıkamaya çift kova yıkamda forum ortak alımından aldığımız kovaları kullandık. Şampuan olarak zymöl kullandık uzun tüylü ve kısa tüylü yıkama eldiveni kullandık.
Çift kova yıkama bittikten sonra durulama ve kil uygulaması yaptık.
Kil işlemide bittikten sonra kurulamaya geçiyoruz
Kurulamada klin duo havlu kullandık.
Kurulama işlemide bittikten sonra zymöl detail geçtik.
Lastikler auto brite tire ve davlumbaza meguiars hd geçtik.
Ön jantın logosu düşmüştü onuda yeniledik.
Final fotoları gelsin.
Herkese keyifli forumlar.
DENİZLİ
eskiden 124 kasa mercedesimiz vardı aracı hep birlikte yıkardık son zamanlarda araçların yıkama ve bakım işlerini ben yapıyordum. O genelde hobi olarak tamirat tadilat işlerini çok sever Geçen abim bende yıkama ve detay işleri ile uğraşmak istiyorum artık deyince onada stok ayarladım.Öncelikle yıkama makinasını karcher hd 5/15 aldık ve yeni nesil mjj foam lance miz geldikten sonra yıkamaya giriştik.benden giden ve yeni aldığımız bir kaç stok ve garajı.
Geçelim yıkama işlemine. Önce iç kısımlardan başladık merkezi süpürge ile halı kısımları süpürdük.
Toz pü
Toz püskülü ile tün iç yüzeyin tozunu aldık.
İç kısımda koruma olarak sonax red summer uyguladık.
Geçiyoruz jantlara jantlarda valet pro dragons kullandık.
Aracın kirli resmini çekmeyi unutmuşum ama janttan anlaşılacağı gibi çok kirliydi. Genelde böyle çok kirli oldu zamanlarda ceviz pre wash ve b33 ikilisini foam lance içerisine 100+100 ml ve üzerine 300 ml su olarak yapıyorum.
Ürünlerin kir sökme performansından çok memnundum abimin yorumuda vayyy bu jant temizleyici ile altlara kullandığımız ürünler süper kir söktü şeklinde oldu.
Pre wash uygulamamız.
Videoda Bu kadar sağlam kir söküp araca zararsız koruma ile dost olan bu iklinin yaklaşık 2.5 ay önce uyguladığım meguiars hybrid gibi sık sil bir ürünü bile yüzeyden silmediğini görüyoruz.
Ön yıkamamız bittikten sonra geçiyoruz çift kova yıkamaya çift kova yıkamda forum ortak alımından aldığımız kovaları kullandık. Şampuan olarak zymöl kullandık uzun tüylü ve kısa tüylü yıkama eldiveni kullandık.
Çift kova yıkama bittikten sonra durulama ve kil uygulaması yaptık.
Kil işlemide bittikten sonra kurulamaya geçiyoruz
Kurulamada klin duo havlu kullandık.
Kurulama işlemide bittikten sonra zymöl detail geçtik.
Lastikler auto brite tire ve davlumbaza meguiars hd geçtik.
Ön jantın logosu düşmüştü onuda yeniledik.
Final fotoları gelsin.

Herkese keyifli forumlar.
DENİZLİ
Son düzenleme: