Abi kardeş Bmw e39 yıkama uygulaması.

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Herkese merhaba bugün yan komşum abimin garajındayız. eskiden 124 kasa mercedesimiz vardı aracı hep birlikte yıkardık son zamanlarda araçların yıkama ve bakım işlerini ben yapıyordum. O genelde hobi olarak tamirat tadilat işlerini çok sever Geçen abim bende yıkama ve detay işleri ile uğraşmak istiyorum artık deyince onada stok ayarladım.

Öncelikle yıkama makinasını karcher hd 5/15 aldık ve yeni nesil mjj foam lance miz geldikten sonra yıkamaya giriştik.benden giden ve yeni aldığımız bir kaç stok ve garajı.

Geçelim yıkama işlemine. Önce iç kısımlardan başladık merkezi süpürge ile halı kısımları süpürdük.

Toz pü

Toz püskülü ile tün iç yüzeyin tozunu aldık.

İç kısımda koruma olarak sonax red summer uyguladık.

Geçiyoruz jantlara jantlarda valet pro dragons kullandık.

Aracın kirli resmini çekmeyi unutmuşum ama janttan anlaşılacağı gibi çok kirliydi. Genelde böyle çok kirli oldu zamanlarda ceviz pre wash ve b33 ikilisini foam lance içerisine 100+100 ml ve üzerine 300 ml su olarak yapıyorum.

Ürünlerin kir sökme performansından çok memnundum abimin yorumuda vayyy bu jant temizleyici ile altlara kullandığımız ürünler süper kir söktü şeklinde oldu.

Pre wash uygulamamız.

Videoda Bu kadar sağlam kir söküp araca zararsız koruma ile dost olan bu iklinin yaklaşık 2.5 ay önce uyguladığım meguiars hybrid gibi sık sil bir ürünü bile yüzeyden silmediğini görüyoruz.

Ön yıkamamız bittikten sonra geçiyoruz çift kova yıkamaya çift kova yıkamda forum ortak alımından aldığımız kovaları kullandık. Şampuan olarak zymöl kullandık uzun tüylü ve kısa tüylü yıkama eldiveni kullandık.

Çift kova yıkama bittikten sonra durulama ve kil uygulaması yaptık.

Kil işlemide bittikten sonra kurulamaya geçiyoruz

Kurulamada klin duo havlu kullandık.

Kurulama işlemide bittikten sonra zymöl detail geçtik.

Lastikler auto brite tire ve davlumbaza meguiars hd geçtik.

Ön jantın logosu düşmüştü onuda yeniledik.

Final fotoları gelsin.

Herkese keyifli forumlar.

DENİZLİ

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Maşallah abi. Hem araca hem sana hem de garaja :saskin:

Bu arada bu aracın kondisyonuna bayılıyorum. Çok güzel bir yıkama olmuş ellerinize sağlık :nazar:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Eline saglik hocam Yikama detayi guzel finaller sahane :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Maşallah abi hem yıkamaya hem ekipmana hem araca nazarımız değmesin harika görünüyor her şey :)

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Hocam sizin garajida detayli bekliyorum tekrar hatirlatayim benzer diyeceksiniz ama olsun:):)Bu arada karcher hd 5/15 perfomansi nasil acaba performansindan memnun kaldiniz mi?Kullandiysaniz karcher k5 ile kiyaslama yapabilir misiniz?Sizin bu garaji gordukten sonra ev bakiyorum artik en kisa zamanda insalalh mustakil bir eve gecicem altinda kapali garaji olan:)

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Maşallah kazasız belasız binin finaler çok parlak klin Duo seviyorum bi nasip olmadı almak güle güle kullanın

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerinize sağlık abi, gözümüz şenlendi akşam akşam :alkıssx::yuzx:
Teşekkürler Berkay

Maşallah eline sağlık abi TR nin en temiz 39 u diyebiliriz.
Teşekkürler Mami bu güne kadar koruduk 3-5 ay içerisinde yeni sahibine hayırlı olsun diyeceğiz herhalde.

Maşallah abi. Hem araca hem sana hem de garaja :saskin:

Bu arada bu aracın kondisyonuna bayılıyorum. Çok güzel bir yıkama olmuş ellerinize sağlık :nazar:
Teşekkürler Can elimizden geldiği kadar bakmaya çalışıyoruz.

Elinize sağlık Sensei:) Bmw yi özlemiştik
Zymöl deep gloss yorumunuz nedir[/QUOTE

Teşekkürler hocam parlaklığı karkısı güzel bir ürün.

Teşekkürler

Eline saglik hocam Yikama detayi guzel finaller sahane :)
Teşekkürler Sefa üstad

Maşallah abi hem yıkamaya hem ekipmana hem araca nazarımız değmesin harika görünüyor her şey :)
Teşekkürler Can

DENİZLİ

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Maşallah kazasız belasız binin finaler çok parlak klin Duo seviyorum bi nasip olmadı almak güle güle kullanın
Teşekkürler klin duo ve benzeri havluları tavsiye ederim çok gğzel su emicilik özellikleri var.

Teşekkürler

Maşallah elinize sağlık. Benim dükkandan daha fazla malzeme var sizde :D
Teşekkürler efendim siz profesyonelsiniz.

E39'a Maşallah diyeyim birde nazar boncuğunu ekleyeyim :)
Teşekkürler Detay adamı

DENİZLİ

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Maşallah abi kardeş keyifli bir detay günü olmuş.
Yeni detailer de hoşgelmiş:)

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Hocam sizin garajida detayli bekliyorum tekrar hatirlatayim benzer diyeceksiniz ama olsun:):)Bu arada karcher hd 5/15 perfomansi nasil acaba performansindan memnun kaldiniz mi?Kullandiysaniz karcher k5 ile kiyaslama yapabilir misiniz?Sizin bu garaji gordukten sonra ev bakiyorum artik en kisa zamanda insalalh mustakil bir eve gecicem altinda kapali garaji olan:)
Evet Hocam sizin için garaja indim detaylı resimler çektim makina performansından memnun kaldık K5 den daha sağlam ve dayanıklı bir makina olduğu kesin ama şunuda belirteyim abartılı bir basınç istiyorsanız bendeki resimlerde göreceğiniz 9/20 yi tavsiye ederim.

DENİZLİ

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Dragstar maşallah abi pırıl pırıl duruyor şahane kondisyonda :) şu toz püskülünü geç keşfettim ama vazgeçemediğim bir parça oldu. özellikle hafif tozlu iken şahane iş yapıyor. ekipmanlar ve ortam da maşallah şahane :)