Adam's Garage Volvo S90 Nasiol Metal Coat Uygulaması ve Genel Bakım

Adam’s Garage

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar.
Hem yoğunluktan hem üşengeçlikten dolayı biraz uzattığım (üç hafta kadar :)) uygulamayı sonunda bitirebildim:).
Ben sonuçtan oldukça memnun kaldım. İnşallah size de aynı duyguları yansıtabilirim:gulumsemex:
Önce kirliler.

Jantlar ile başladım. Önce Valet Pro Fomula1 ile ön yıkamasını gerçekleştirdim. Valet Pro 1:3 Bilbery ile temaslı yıkamasını gerçekleştirerek devam ettim. Demirtozu sökücü olarak Koch FB kullandım. Demir tozu temizleyiciyi temizliğini yaptığım jantta kullanmayı seviyorum. Diğer türlüsü bana şov gibi geliyor :) Ne kadar çok kızaracak diye değil de janttan normal yıkama ile çıkmayan içine işlemiş demir tozlarını bu şekilde daha iyi temizlediğini düşünüyorum.

Ön yıkamada Valet Pro Foamula 1 kullandım. Temaslı yıkamayı da foamlance ile Valet Pro Foamula 1 ile yaptım

İç kısımda temizlik için Scrub Pad ve Koch Chemie Pol Star. Halılarda ve paspaslarda Würth araç içi temizleyici köpük kullandım. Koruma olarak derilere Gyeon Leather Shield , Plastik aksamlara Colourlock Vinil koruma uyguladım.

Kaporta kısmında demir tozu temizliğini Koch FB ile yaptım. Kil olarakta Soft 99 yumuşak kil kullandım.

Gyeon polish ile boya düzeltmesini yaptıktan sonra pasta yağları için İpa kullandım. Tekrar Nasiol Clean ile uygulama öncesi temizliğini yaptıktan sonra kaporta ve jantlara Nasiol Metal Coat uyguladım. Dış plastiklere Vonix Restaurax, Motor Koch MP ve lastiklere Meguiars Endurance ile finali gerçekleştirdim.

Araç içi Finaller :gulumsemex:

Motorun Son Hali :gulumsemex:

Dış Finaller :gulumsemex:

Son düzenleme:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Şu soğuk günlerde detay yapmış kadar olduk sayende ,eline emeğine sağlık Adem hocam:gulumsemex:

xawia

Acemi Detaycı
Üye
İl
kayseri
Maşallah çok güzel olmuş ayrıca ilk kısımdaki üşengeçlik lafını kendime de almak istiyorum bende metal coat alalı 1.5 olmuş daha elim değmedi ya

Adam’s Garage

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şahane, ellerinize sağlık, f2 için yorumunuz nedir?
Teşekkür ederim :gulumsemex: F2 ilk defa kullandığım ama uygulaması rahat silmesi kolay arkasında leke bırakmayan bir ürün. Parlaklık ve bıraktığı doku olarak da beğendim açıkçası :gulumsemex: Dayanım olarak vaadinin yarısını bile yerine getirirse piyasa koşullarında başarılı sayılır diyebilirim :)
Şu soğuk günlerde detay yapmış kadar olduk sayende ,eline emeğine sağlık Adem hocam:gulumsemex:
Teşekkür ederim Ahmet hocam soğuklar gerçekten zorluyor :gulumsemex:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık hocam:) Koltukların rengi çok güzelmiş. Volvo koltuğunun hastasıyız:basx:Metal coat f2 ben de aldım inş 4-6 ay dayanır:)

Adam’s Garage

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık hocam:) Koltukların rengi çok güzelmiş. Volvo koltuğunun hastasıyız:basx:Metal coat f2 ben de aldım inş 4-6 ay dayanır:)
Teşekkür ederim :gulumsemex: Araç içinde açık renkleri bende beğeniyorum:gulumsemex:
Nasiol beğendiğim ve genellikle verdiği değerleri yakalayan bir firma olduğunu düşünüyorum, metal coatın 4-6 aylık dayanımı rahat göreceğini tahmin etsemde takip edip göreceğiz :)

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Teşekkür ederim :gulumsemex: F2 ilk defa kullandığım ama uygulaması rahat silmesi kolay arkasında leke bırakmayan bir ürün. Parlaklık ve bıraktığı doku olarak da beğendim açıkçası :gulumsemex: Dayanım olarak vaadinin yarısını bile yerine getirirse piyasa koşullarında başarılı sayılır diyebilirim :)

Teşekkür ederim Ahmet hocam soğuklar gerçekten zorluyor :gulumsemex:
Teşekkürler bilgiler için:gulumsemex: Durumunu gözlemleme imkanınız olur ise, arada güncelleyebilirseniz sevinirim.

Adam’s Garage

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Adem abi, emeğine ellerine sağlık. Gayet güzel bir uygulama oldu maşAllah abi. Video olsa ooo mis gibi olur:)
Teşekkür ederim Fatih beğenmene sevindim:gulumsemex: Aslında birçok video çektim ama hem youtube kullanmadığım hemde düzenleme yapmadığım için ekleyemedim :gulumsemex: İlerleyen zamanda bir youtube hesabı açarsam video olarakta paylaşım yaparım:)