Aliexpresste görmüştüm. Hem daha ucuza, hem beklemeden kendim de bunu toplarım diyerek hırdavatçılardan yapı marketlerden şu şekilde topladım.
Aliexpresste gördüğüm bu şekilde.
TRY 186.56 40%OFF | 12V araba yıkama tabancası pompası yüksek basınçlı temizleyici araba bakım taşınabilir yıkama makinesi elektrikli temizleme otomatik cihaz araba Assessoires
20.99US $ 40% OFF|12V Car Washer Gun Pump High Pressure Cleaner Car Care Portable Washing Machine Electric Cleaning Auto Device Car Assessoires|Water Gun & Snow Foam Lance| - AliExpress
Lazım olanlar:
Kendin yap/diy işler için sigortalı çakmak soketi, 5 6 metrelik uygun bir elektrik kablosu, emiş için 1,5-2 metre civarı şeffaf normal bir hortum, emiş hortumunu sıkmak için bir kelepçe (ben kullanmıyorum) çıkışa bağlamak için adaptör, adaptöre ve nispeten yüksek basınca uygun bir hortum, ayarlı tabanca (yağmurlama ve tazyik ayarı olan) ve hortumun diğer ucuna takılacak olan tabancayla bağlantısını sağlayacak bir adaptör daha gerekli. Çakmak soketi ve motoru buraya koymadım
Motoru ve sigortalı çakmak soketini n11 den aldım.
Diyafram Pompa:
Akülü İlaçlama Pompası Motoru 12 V Diyafram Pompası 120,00 TL yerine 68,00 TL
Akülü İlaçlama Pompası Motoru 12 V Diyafram Pompası Fiyatları ve Özellikleri
Sigortalı Çakmak Soketi:
n11.com'dan Çakmak Fişi Ledli Sigortalı Erkek Şarj Soketi seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Çakmak Fişi Ledli Sigortalı Erkek Şarj Soketi Fiyatları ve Özellikleri
Dediğim gibi diğer malzemeleri hırdavat ve bahçe ile ilgili malzeme satan yerlerden temin ettim.
Araç yıkama haricinde balığa/kampa falan gittiğimde bile işimi görüyor
O boyutta 48 volt akü yok, olsa da 10 amper olması mümkün değil. Bosch 36 volt akülere bakarsan ebat olarak ne demek istediğimi anlarsın. Bu ürünün aküsü en iyi ihtimalle 12 volt 4 5 amper civarında çıkar ki o değer bile fiyata göre çok iyi aslında. Sonuç olarak akülü bir ürüne bu kadar para vermek yerine yukarıda yazdığımı çok daha uzun süre kullanırsın. Akünün durumu iyi değilse de aracı çalıştırırsın sıkıntı olmaz.
Arabam 1.2 litre benzinli ve rölantide 1 saatte 0.6 litre yakıt tüketiyor, benzinin litresine 8 lira dersen 1 saatte 5.6 liralık yakıt tüketir ki maksimum yarım saat su tutmak için kontağı yarım açıp aküden enerji almasın diyerek aracı çalıştırsam yakıt bakımından 2.8 lira hadi bilemedin 3 lira pompa için işletme maliyetim olur. Dizel araçta bu maliyet daha da azalır.