Alfa romeo giulietta temizlik polisajı ve yağmur kaydırıcı test uygulaması.

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Herkese merhaba

Malum sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerdeyiz evde boş boş oturmak bize göre değil bende garajda biraz alfa ile upraştım.

Öncelikle ön yıkamadan başlıyoruz kirli durumumuz alt kısımlar kirlenmiş ama araç genel anlamda temiz sayılır.

Bu uygulamada jant temizleyici kullanmadım jantlara ve alt kısımlara Ön yıkamada 100+100 300 ml de su şeklinde ceviz pre wash ve b33 karışımı kullandım. Jant temizleyici ve fırçaya gerek bile kalmadı.

Sonrasında dış kısımlara valet pro ansf kullandım

Basınçlı su geçtikten sonra çift kova yıkamaya gerek kalmadı. Temiz bir kova ve şampuanlı su hazırladıktan sınra kil eldiven geçtim.

Kurulamada uber premium yellow ve yaprak üfleme makinası kullandım.

Kurulama işlemi bittikten sonra 5-6 aydır temizlik polisajı yapmıyordum şöyle bir final polisajı yapayım dedim. ürün olarak zymöl cleaner wax kulladım ürün pek çizik almaya yönelik bir ürün değil ama yüzeyi çok iyi bir şekilde temizliyor ve koruma sağlıyor parlaklık olarakta kırmızı renge bu ürünü çok yakıştırıyorum.

Polisaj işlemi bittikten sonra cleaner waxın 1-2 ay koruması olacağı için ve üzerine tutunma sorunu olacağı için koruma ürünü uygulamadım.

Ön cama yağmur kaydırıcı uyguladım küçük birde test başlattım. Testi konu olarak açacağım.

Farlarada koruma yapmadan olmazdı farlara soft99 blave kullandım ürün hem camda hemse plastik yğzeyde kullanılabiliyor.

Plastik aksamıda korumaya aldım koruma ürünü olarak çinli ceramic kullandım.

Bu arada kapı lastiklerinide elden geçirdim.

İç kısımlar kirli değildi uzun tüylü mikrofiber pelüş bezle tozunu aldım bunun fotosunu çekmeyi unutmuşum.
Jantlara zymöl wheel coat uyguladım

İç taraftan camları sildim flowey cam temizleyici kullandım.

Lastiklere turtle wax tire davlumbaz lara meguiars hd uyguladım

Final fotoları gelsin dışarısı yağışlı olduğu için sadece garajda foto çektim havalar açılınca dış ortam fotolarınıda yüklerim.

DENİZLİ

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeklerine sağlık Süleyman abi, ufak dokunuşlarla Giul'umuzu mutlu etmişsin. :) Artık her gün karantina olsun diye bekliyordur. :D :) Cleaner Wax mantığını çok beğendim, maskeleme derdi yok hemde uğraştırmıyor anladığım kadarıyla. :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğine sağlık abi finalleri harika görünüyor,alevli kırmızıya maşallah diyeyim

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Elinize saglik hocam kirmizi ates gibi uygulamalar guzel :)
Teşekkürler Sefa

Emeklerine sağlık Süleyman abi, ufak dokunuşlarla Giul'umuzu mutlu etmişsin. :) Artık her gün karantina olsun diye bekliyordur. :D :) Cleaner Wax mantığını çok beğendim, maskeleme derdi yok hemde uğraştırmıyor anladığım kadarıyla. :)
Teşekkürler Sercan eski sahibine göre tam olarak yerine düştüm diyordur

Soft güzel güzel uygulama olmuş hocam elinize sağlık:) konuyla alakasız ama lastiklerin markalarının farklı olduğunu gözlemledim önler Michelin arkalar Petlas :komik:
Teşekkürler benden önceki sahibi aracın orjinal lastiklerini vizeden geçmek için lastikleri ön arka yapmış arkayada yeni lastik almış. Bende geçen hafta nokian lastik aldım stok konusunada atmıştım lastikler müsait zamanda değişecek.

Emeğine sağlık abi finalleri harika görünüyor,alevli kırmızıya maşallah diyeyim
Teşekkürler Can yanıyoruz

DENİZLİ

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Üstad eline sağlık, maşallah diyelim guilettaya da. Kırmızının en çok yakıştığı araçlardan birisi kesinlikle. Senin elinde tam da olması gerektiği gibi :mutlu: Nokian lastiklerde hayırlısı olsun.

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Hocam elinize kolunuza sağlık harika uygulama olmuş trim seslerinin hepsi kesilmiştir :)
Teşekkürler

Eline sağlık Sensei, maşallah yanıyor alev alev. Senin konuyu okurken gözüm hemen rafta duran cleaner waxa kaydı :) Baktım göz kırpıyor bana. Kırmızıya dediğin gibi yakışıyorsa @Muratcan ın arabaya yapayım.
Teşekkürler master polisaj makinası ile çok başarılı tek sıkıntı etrafa biraz tozuyuyor onuda hava tuttum hepsi uçtu.

@Dragstar Şuraya kocaman bir nazar boncuğu bırakayım da nazarım değmesin :)
Teşekkürler Hakan

Eline sağlık Süleyman abi. Senin ve aracın maşallahı var. Giuliettanın en güzel rengi net budur. Senin elin değince harika oluyor.

@onurçiko kobay emrine amade :kahkahaa:
Teşekkürler senin arabayada yakışır.

Üstad eline sağlık, maşallah diyelim guilettaya da. Kırmızının en çok yakıştığı araçlardan birisi kesinlikle. Senin elinde tam da olması gerektiği gibi :mutlu: Nokian lastiklerde hayırlısı olsun.
Teşekkürler rengi bende çok beğeniyorum

Dayıcım ellerine sağlık, BMW yi çok aksatıyorsun sanki bu aralar:alkis::taraa:
Teşekkürler Emre geçen hafta bmw yi elden geçirdik jeep biraz öksüz kaldı oda havalar yağışlı ondan dokunmadım.

DENİZLİ

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Çok güzel uygulama olmuş, elinize sağlık, güle güle kirletin:)
Benimde merak ettiğim bir uygulama pre wax tarzı bir ürün galiba zymöl ürünü.
Aklıma takılan temizlik polisajında finiş pasta geçip üzerine pre wax ürünü kullansak, yoksa tam tersimi yüzey temizlensin diye pre wax üzeri finiş pastamı. Pastadan önce pre wax biraz israf gibi gerçi.
Tutunma problemi olsada bir carnabau beklerdim:)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Dragstar maşallah abi kışa hazırlık tadında bir uygulama olmuş, eline sağlık :) plastik aksamlara düzenli olarak ürün uyguluyorum aslında ama şu çinli seramiği uygulayım diyorum artık. çinli seramiği fotodakine benzer şekilde makyaj pamuğuna damlatıp sürsek olur mu? kaç dk sonra siliyoruz, nelere dikkat ediyoruz vs :) bilgilendirir misin rica etsem :)