Alt yıkıma

BSI

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Merhaba. Soru cevap kısmında sormuştum. Bugün fırsat bulup alt yıkama operasyonunu yapabildim.

Herhangi bir yağ durumu yok şükür. Sadece tuzlanmış asfaltda yol yaptım. Asıl amacım tuzdan, kış kirinden arınmaktı.

İşlem 2 tur şeklinde önce ağır temizleyici, sonrasında köpük ve durulama şeklinde. Bende oldukça yeterli geldi ama yağ kaçaklı araçları ekstra bir kaç tur daha yapıyorlar. Özellikle iyice durulanmasına dikkat ettim.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar şu şekilde:

Son düzenleme:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık bunun bilincinde olup uygulama yapmanız takdire şayan :) güle güle kullanın

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeğine ellerine sağlık ne kadar görünmese de orlarında yıkanması gerektiğini hatırlattınız teşekkürler.
Bide rica etsem fotoğrafları hızlı resime yükler misiniz eğer sorun yoksa

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Sonuç gayet güzel gözüküyor ellerine sağlık.:nazar: Bende 15-20 günden benzer bir işlem yapacağım inşallah

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerinize sağlık, tuzlardan kurtulmak lazım yoksa pas ve çürüme kaçınılmaz..:)

BSI

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Herkese yorumları için teşekkür ederim. Bu hobide sadece görüntü amaçlı olan uygulamalardan çok fonksiyon veya koruma gibi bir faydası olan uygulamalar daha çok ilgimi çekiyor. Mesela bir far parlatma... Görsel olarak kattıkları haricinde önünü iyi görmek için de ideal bir uygulama... Bu da öyle birşey oldu. :)

Emeğine ellerine sağlık ne kadar görünmese de orlarında yıkanması gerektiğini hatırlattınız teşekkürler.
Bide rica etsem fotoğrafları hızlı resime yükler misiniz eğer sorun yoksa
Açıkçası nasıl hızlı resim yüklendiğini çözemedim. Yardımcı olursanız düzelteyim.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Alt yıkama işi bir tek beni mi düşündürüyor bilmiyorum. Tuzdan korozyon riskinden kurtulalım derken de burç, süsyansiyon, alt takım parçalarının özellikle sökücü ürünlerle yıkanması ürkütüyor beni. Modern 1-2 yaşında araçlarda bile bir müddet sonra gıcırdamaya ses yapmaya başlıyor bu arkadaşlar.

BSI

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
@Sercan20 Bilgilendirme için teşekkür ederim. Başka sitelerden denemiştim olmamıştı. Önerdiğin site başarılı. Fotoğrafları düzelttim.

BSI

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Alt yıkama işi bir tek beni mi düşündürüyor bilmiyorum. Tuzdan korozyon riskinden kurtulalım derken de burç, süsyansiyon, alt takım parçalarının özellikle sökücü ürünlerle yıkanması ürkütüyor beni. Modern 1-2 yaşında araçlarda bile bir müddet sonra gıcırdamaya ses yapmaya başlıyor bu arkadaşlar.
Bu tez benimde aklıma gelir. Bu yüzden durulamayı çok iyi yaptırırım. Ancak bu kadar kısa süreli temasın, yaz kış zorlu yol ve hava şartlarına maruz kalan parçalar için çok daha masum olduğunu düşünüyorum. Kar zarar ilişkisi olarak düşünürsek, yıkamamanın daha zararlı olacağı kanısındayım.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Zaten yağışlı havada aracın bütün alt takımı ıslanıyor suyun gitmemesi ve yağlı kalması istenen parçalar körük ve benzeri elemanlarla sağlanıyor. Otomatiği bilmiyorum ama manüel vites için masalları yılda 1 kere gresle yağlarsanız problem olmaz. Aks salıncak gibi ufak ufak başlayan paslar için de hammerite boya öneririm. Aracın altına da pütür atarsanız uzunca bir süre korozyonu kafanıza takmayın yıkamadan yıkamaya hatta mümkünse sürüş sonunda altına da su tutarsanız tuzmuş solüsyonmuş kurumadan akar gider.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Geçen ki konuşmamızdan sonra unutmayıp paylaşım yaptığınız için teşekkürler.

Tertemiz olmuş. Aslında aracın altı çok daha hassas. Tüm yürüyen ve hareketli parçalar orada.

BSI

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık. Geçen ki konuşmamızdan sonra unutmayıp paylaşım yaptığınız için teşekkürler.

Tertemiz olmuş. Aslında aracın altı çok daha hassas. Tüm yürüyen ve hareketli parçalar orada.
Rica ederim. İşlem yapılırken benimde aklıma gelmişti özellikle sorulmuştu diye. Bu yüzden mümkün oldığunca detaylı çekmeye çalıştım :)