Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba, ben her ne kadar forumda daha önce yapılmamıştır diye düşünsem de öğrendim ki çokça kez denenmiş ama kimse konusunu açmamış. Düşünen arkadaşlara fikir vermesi açısından paylaşmayı uygun buldum. Atladığım ya da aklınıza takılan noktalarda soru sormaktan çekinmeyin lütfen.

Videoları en kısa zamanda çekeceğim, performans testlerini de yapıp ekleyeceğim.

Fikir uzun zamandır aklımdaydı ancak şarjlı kompresör konusunda elimiz kolumuz bağlıydı. Aliexpress ve amazondan çok baktım, hep sepete ekleye gitti elim ama alamadım. Sonra bir gün forumda bir arkadaş xiaominin ürününden bahsetti. Hemen baktım, ve aldım. Kargo ve vergi stresi olmadan şarjlı bir hava kompresörüm olmuş oldu. Kısa hikayeden sonra gerekli malzemeleri sıralayayım;

1) Çelik sibop (ben en ucuzunu aldım, daha pahalıları da var, hatta L şeklinde olanlar var ama daha pahalıydı diye ilk etapta yeltenmedim)
Sibop Link

2) Herhangi bir köpük atabilen basınçlı pompa. Kendiniz de modifiye edebilirsiniz (secho pompalar buna müsait), forumda konuları mevcut. Ben alta foam 2000 ve secho çakması modifiyeli bir pompa kullandım.

3) Hava kompresörü (çok anlamam başka kompresör de var mıdır bilmem :) ). Ben taşınabilir olsun diye şarjlı olandan kullandım, çakmaklıktan çalışan kablolu versiyonları da mevcut. Xiaomi Mijia hava kompresörü.
Xiaomi Hava Pompası

4) Uygun matkap ucu (Ben ahşap ucu kullandım, bunlarda sivri bir klavuz kısım bulunuyor). Ölçüsünü bilmiyorum ama rotring kalem kadar bir kalınlıkta olmalı.

Ekleme: matkap ucu 10 numaraymış.

5) Conta (Conta şart değil ama siboplar havaya karşı dirençli, sıvı direncini arttırmak için ben kendi sert plastik contasını yumuşak bir conta ile değiştirdim).
6) Misina (Misina da şart değil ama alta foam gibi dar bir ağzı olan şişenin içine sibopu geçirmek için çok yardımcı oluyor, hatta galiba o olmasa yapamazdım).

Geçelim yapım aşamasına;

Deneme amaçlı işlemleri önce turuncu secho benzeri şişede denedim. AF'yi ziyan edemezdim :)

Pompa mekanizmasının tutma kulbu kapanırken sibopa değmeyecek bir seviyede yer belirledim kendime. Sonra bu noktadan matkapla delik açtım. Sandığımdan kolay oldu ve çok az çapak çıktı.

Sonra sibop uç kısmına misina bağladım, misinayı bir sert kablo vasıtasıyla şişenin iç kısmından açılan delikten dışarıya doğru ittim. Sibopu saldım şişenin içine, misinayı çekince sibop deliğe doğru yol aldı ve biraz çektiğimde deliği tam kapatacak şekilde oturdu. İlk seferde delik boyutunu doğru bulmamı da matkap uçları ile sibop çap karşılaştırması yapmam borçluyum.

Sibop deliğe oturduktan sonra bir şey yok zaten, bir şekilde sıkıştırmanız lazım. Ben içeri tornavida sokara sibop arka kısmına basınç yapıp öyle çevirdim kapanma mekanizmasını. Alta Foam için de aynı süreci tekrarladım. Şunu söyleyebilirim ki AF'nin et kalınlığı diğer pompanın et kalınlığının rahat 3 katı. Bu da sanıyorum basınç dayanımlarını çok büyük ölçüde etkiler.

İlk denemelerimde içerisinde sıvı olmadan basınç doldurması yaptım ve 2 bar hava bastım. Bundan sebep hava çok çabuk boşaldı ve beni endişeye sürükledi.

Ama sonraki testimde 30 ml B33 ve 1600 ml su ile çok tatlı bir performans ve köpük aldım. Videosu gelecek.
Kontrollü bir şekilde basıncı arttırmak gerekli, Alta Foam dokümanlarında 2 bar basınca kadar dayanır diyor ama 3 barı çok rahat kaldırıyor. Yine de siz bilinçli bir şekilde basıncı arttırın.

Ekleme:
Alta Foam icin internet dokumaninda 2 bar basinca dayanikli diyor, ama kendi uzerindeki etikette 3 bar yazisi var. Ek olarak 3 bari ben de denedim bir sorunla karsilasmadim.

Hatta XaronFR kanalında basınç testi videosu var :)

AF ve Xiaomi yan yana şu şekilde duruyor, sonuçta içi sıvı dolu iken 2.2 kg gibi bir kütle elinizde dolaşacak. Fikir verebilir.

Sıvı testinden sonra şunu fark ettim, AF sibop deliğinin kenarından çok az da olsa sızdırıyor. Basınç kaybı yaşanmıyor ama sıvı sızdırması mevcut. Ben de contasını değiştirdim.

Fotoğraftaki siyah contayı takınca ne basınç ne sıvı kaybı hiçbiri yaşanmadı.

Bir sonraki adım ise hava pompası ile köpük pompasını birlikte mobil hale getirmekti. Evde elimde olan çift taraflı cırt cırt bandı hem şişeye hem pompaya yapıştırdım. Tabi sibop yerleşim yerine uygun şekilde.

Güncelleme - 19.01.2020

Güncelleme - 17.05.2020

Son düzenleme:

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
güzel uygulama ellerine sağlık bende linkteki ürünü alıp nozul değişimi yapmayı düşünüyorum SECHO AKÜLÜ İLAÇLAMA MAKİNESİ 5 LT
Teşekkürler, ben modifiyeliden istediğim verimi alamadım bir türlü. Üzerine de çok düşmedim açıkçası zaten köpük yapan pompalarım var diye.
Bir de 5 litre bir araba için çok gibi, taşıması etmesi ama yine de güzel olur geniş geniş takılırsınız :)

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık hocam çok güzel bir anlatım olmuş deneme videolarını bol bol bekliyoruz. Şarjlı el pompasını merakla bekliyorum tek şarjla ne kadar gidiyor? Şişeyi ne kadar sürede dolduruyor? gibi bilgileri de test ederseniz sevinirim.
Bu arada pompayı çalıştırmadan önce ilk pompalamayı siz manuel yaparsanız saha verimli olur diye düşünüyorum

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline sağlık çok güzel olmuş :) Elim yatkın olmasına rağmen birşeyler elimde kalır düşüncesiyle bu işlere hiç bulaşmıyorum :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elinize sağlık hocam çok güzel bir anlatım olmuş deneme videolarını bol bol bekliyoruz. Şarjlı el pompasını merakla bekliyorum tek şarjla ne kadar gidiyor? Şişeyi ne kadar sürede dolduruyor? gibi bilgileri de test ederseniz sevinirim.
Bu arada pompayı çalıştırmadan önce ilk pompalamayı siz manuel yaparsanız saha verimli olur diye düşünüyorum
Teşekkür ederim.

Evet ben de katılıyorum, sonuçta şarjlı bir alet boşa çalıştırmamak gerek ki 80 db gibi bir sesi var ve elinizde. Oldukça rahatsız edici, ne kadar az çalışırsa o kadar iyi :)

Tahminlerim var süre konusunda ama test edip teknik veri paylaşmak en doğrusu. Dün akşam deneme yaptım fakat ufaklık uyumaya başlayınca mecbur durdurdum testleri. Hafta sonu deneme yapacağım inşallah.

Youtube videolarında vadettiği değerlerin altında kaldığını gördüm. 6 dakikada bir lastik şişirir diyorlar fakat yanlış hatırlamıyorsam 16 dakikada şişirmişti. Bir diğer vaatleri de tam şarjla 5 araba lastiği şişirmesi ama bu da mümkün görünmüyor. Yine de bu iş için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Teşekkürler, ben modifiyeliden istediğim verimi alamadım bir türlü. Üzerine de çok düşmedim açıkçası zaten köpük yapan pompalarım var diye.
Bir de 5 litre bir araba için çok gibi, taşıması etmesi ama yine de güzel olur geniş geniş takılırsınız :)
nozul değişimi ile böyle köpük yapıyor banada 2 lt az geliyor foam lance olmasına rağmen böyle yüksek kapasiteli ürünlere ihtiyaç duyuyorum

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Eline sağlık çok güzel olmuş :) Elim yatkın olmasına rağmen birşeyler elimde kalır düşüncesiyle bu işlere hiç bulaşmıyorum :)
Teşekkür ederim abi. Benim de elim yatkındır genelde bu tip işlere, elimde ziyan edebileceğim bir başka pompa da olunca hiç düşünmedim :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Eline sağlık hocam, çok beğendim. Bende aynı şekilde sipariş için elim gidiyor geri çekiyordum :) Kwazara da ben yapayım.
Teşekkür ederim. Elinde olanlar için mantıklı bir yöntem ama hava pompası ve köpük pompasını sıfırdan alacaklar için bence biraz tuzlu. Ben bunun yerine şu ürünü alır yoluma devam ederdim....

Kwazar Köpük Yapan Basınçlı Pompa 6lt. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

450 TL fazla görünebilir ama 275 TL hava pompası + 175 TL alta foam tarzı bir pompa ile aynı fiyata geliyor :) Bu pompalar da manuel ama daha az pompalama ihtiyacı duyuluyor, ya da şöyle söyleyeyim, bir iki tam pompalama ile aracı dönebiliyorlar.

Son düzenleme:

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bu

Teşekkür ederim. Elinde olanlar için mantıklı bir yöntem ama hava pompası ve köpük pompasını sıfırdan alacaklar için bence biraz tuzlu. Ben bunun yerine şu ürünü alır yoluma devam ederdim....

Kwazar Köpük Yapan Basınçlı Pompa 6lt. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

450 TL fazla görünebilir ama 275 TL hava pompası + 175 TL alta foam tarzı bir pompa ile aynı fiyata geliyor :) Bu pompalar da manuel ama daha az pompalama ihtiyacı duyuluyor, ya da şöyle söyleyeyim, bir iki tam pompalama ile aracı dönebiliyorlar.
Elimde hali hazırda 2 litre olan versiyonu var. Birde bu alet çok büyük, ben o açıdan da beğenmiyorum pek :) Hava pompası iyi ise sıkıntı yok. Her amaç için kullanılabilir bir ürün.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elimde hali hazırda 2 litre olan versiyonu var. Birde bu alet çok büyük, ben o açıdan da beğenmiyorum pek :) Hava pompası iyi ise sıkıntı yok. Her amaç için kullanılabilir bir ürün.
Sizde olduğunu biliyorum, ama hani olmayıp da sıfırdan uğraşacaklar için bir yol anlamında paylaştım.

Hatta bende de sizdekinden vardı, almadan ve foruma katılmadan önce youtube videonuzu da izlemiştim fikir vermesi açısından :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elinize sağlık abi. Videoları merakla bekliyorum, sanırım bende alıcam fiyat biraz tuzlu gibi bilemedim
Aslında aliexpress ve amazondan çok farklı değil fiyat, gümrük falan eklendiğinde.

Bir de bu alet yanlış görmediysem amazonda 52 pound, benzer pompalar 35-40 pound bantlarında. 40 pound zaten 306 TL :) Taksit imkanı var, garantisi var daha ne olsun. Fiyat bu nedenle göreceli bence...

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben de ekleme yapayım.

L şeklinde eğri sibop buldum. Motosiklet scooter sibobu diye geçiyor. Onu kullandım. 5tl tanesi.

L sibop kullanınca Alta'nın tutacağı siboba değmeden dönebiliyor. Artısı bu oluyor. Bir de sibobu daha yukarı takabiliyoruz.

Scoter Eğri Lastik Sibobu (dublex) - n11.com
SCOTER EĞRİ LASTİK SiBOBU (Dublex) Fiyat: 5,09 TL - Kalyoncu Motor

Bende matkap olmadığı için yıldız tornavidayı ocakta ısıtıp deldim Alta Foam'ı :dangeer:. Biraz uğraştırdı ama oldu bir şekilde.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben de ekleme yapayım.

L şeklinde eğri sibop buldum. Motosiklet scooter sibobu diye geçiyor. Onu kullandım. 5tl tanesi.

L sibop kullanınca Alta'nın tutacağı siboba değmeden dönebiliyor. Artısı bu oluyor. Bir de sibobu daha yukarı takabiliyoruz.

Bende matkap olmadığı için yıldız tornavidayı ocakta ısıtıp deldim Alta Foam'ı :dangeer:. Biraz uğraştırdı ama oldu bir şekilde.

En yakın zamanda uygulama bekliyorum hocam

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben de ekleme yapayım.

Bunu ne kadardır kullanıyorsunuz sanki çat kırılacak hissi verdi bana o yüzden bakmadım. Ama alınabilir duruyor.

Çok güzelmiş sizin sibop bayıldım şimdi bir daha baktım :)

Ben şunlara bakmıştım bu kadar ucuzunu görmedim açıkçası :)

Alligator Alüminyum Açılı Supap

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bunu ne kadardır kullanıyorsunuz sanki çat kırılacak hissi verdi bana o yüzden bakmadım. Ama alınabilir duruyor.

Ben şunlara bakmıştım bu kadar ucuzunu görmedim açıkçası :)

Alligator Alüminyum Açılı Supap
Ben bu alümniyum sibopu daha önce görmemiştim ama hem pahalı hem de vidası alttan sıkılıyor. Bunun vidasını sıkıştırması çok zor olur bence.
Benim aldığım çelik diye geçiyor baya sağlam duruyor. Bir de vidası üstten olduğu için takması kolay.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bu konu sayesinde deneme yanılmayla en iyi kombinasyon oluşturulacak sanırım. Köpük su oranı da en mükemmel hale gelirse bundan sonda daha güzel yıkamalar bizi bekler