Arexons Wizzy Deri Temizlik ve Koruma Mendilleri İncelemesi

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ürünü Arexons Distribütörü yerine Dreamcar&Dreambike adlı bir firma (Evareks olması lazım) satıyor. Bende zaten onlardan satın almıştım. Ürün muhtemelen sıvı formda olan ve iki işi bir arada yapabilen ürünün mendile dökülmüş hali, zira o üründe ele temas ettiğinde eller yapış yapış oluyordu aynı bu üründe çıplak elle kullanıldığında elleri yapış yapış yapıyor.
Yüzeyde de kuruyana kadar yapış yapış bir hissiyat veriyor ama sonrasında geçiyor. Yüzey yumuşacık olmuyor, kaygan da olmuyor. Volvo'nun mendilleri de aynı hissiyatı vermişti. Soft99'un mendili ise yüzeyi bir nebze kaygan ve yumuşacık yapabiliyor. (bunun videosu var ama daha kapsamlısını da kanalıma yükleyeceğim :) )
ürün içeriğinde parafin ve hidrokarbon mumları varmış. Parafin biliyorsunuz petrol türevi bir mum. Hidrokarbon olan ise sentetik şekilde üretilen bir mum. Kömürden üretilince adı sentetik oluyormuş.
Silikon ve solvent yok. Zira, Arexons'un bildiğim kadarıyla hiçbir ürününde silikon yok.
pH değeri 6.9'muş. Ben ölçmedim, msds dökümanının yalancısıyım. :)
Bunun etkisi günlük kullanılan otomobilde 15 gün sürmüştü. Sürmüştü diyorum çünkü ürünü geçen yaz sonu alıp yine Duster'da kullanıp gözlemlemiştim. O zamanda video çekmiştim ama daha tazesini çekmek istedim ve bugün .ektiğimi yayınladım :) (o videoda böyle çıktılar almamıştım :D , bu daha kapsamlı ve bilgi dolu oldu diyebilirim :) )

Neyse, yazı uzamasın video aşağıda :)

Son düzenleme:

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Elinize sağlık Hakan üstadım, çok güzel bir inceleme olmuş yine her zamanki gibi keyifle izledim.
Rutin temizlikten ziyade anı kurtarmak için çok faydalı olduğunu düşünüyorum, örneğin koltuklara bir şey döküldüğünde yada ayakkabı lekesi olduğunda hızlıca müdahale etmek için bence torpido da 1 paket bulunmalı. Deri direksiyonda kullanılabilir mi sizce yoksa çok mu kaygan olur?
Teşekkürler

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Elinize sağlık Hakan üstadım, çok güzel bir inceleme olmuş yine her zamanki gibi keyifle izledim.
Rutin temizlikten ziyade anı kurtarmak için çok faydalı olduğunu düşünüyorum, örneğin koltuklara bir şey döküldüğünde yada ayakkabı lekesi olduğunda hızlıca müdahale etmek için bence torpido da 1 paket bulunmalı. Deri direksiyonda kullanılabilir mi sizce yoksa çok mu kaygan olur?
Teşekkürler
Nasıl daha iyi ve kapsamlı hale getirebilirim diye uğraşıyorum. Sabahın köründe kalkınca da bazı ufak tefek detayları atlamış olabilirim. :(
Shotgun mikrofon aldım ama pek işimi görmedi :( Şimdi de yaka mikrofonu peşindeyim. Boyuna para harcıyorum ama niyetim çevresel seslerden kurtulmak ve daha izlenir hale getirmek. 10 kişi de izlese kar kardır. En azından ürünü almak isteyenlere fikir ve bilgi vermiş oldum diye düşünüyorum.
Daha iyi ve bilgi dolu hale getirmem için de fikirlere açığım :)
Keşke kendime ait bir yerim olsa da karışan olmasa. Sabah sabah susmaya niyeti olmayan edepsiz bir karga ile de mücadele ettim :D :D
Höt diyorum gitmiyor. Ayağımı yere hızlı basıyorum kalkıp diğer dala kondu :D Ama uçarken bile susmadı :D :D 4.deneme de uzak bir yere söylene söylene uçtu :D :D
Hanıma anlattım tanıdım o edepsizi dedi :D :D Balkona da arada bir gelip hanımı deli etmiş :D :D Kesin aynı kargadır :D

İşin özeti, dediklerine de katılıyorum. Bu tip ürünlerin fazla ömrü yok. Acil durumlar için otomobilde olmasında faydası da var ama çok sıcakta otomobil içinde kuruyabilir mi diye de düşünmüyor değilim :(

Desteğin için çok teşekkür ederim :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu ürün benden eksi aldı:( bana da finali parlak geldi. Mendilli işler kategorisinde soft99 daha başarılı gibi duruyor:)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eline sağlık abi, biraz fazla parlak sanki. Arabanın dışını parlak içini mat sevenlerdenim :utandımx: Arexons ürünlerini genelde severim :) inceleme için teşekkürler.

SubaruOutback

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline sağlık abi, biraz fazla parlak sanki. Arabanın dışını parlak içini mat sevenlerdenim :utandımx: Arexons ürünlerini genelde severim :) inceleme için teşekkürler.
Bunu birde Subaru'da da kullanayım da olmadı onun üzerinde de video çekerim :) Önceki uygulamada gözüme bu kadar parlak gelmemişti, ne yalan söyleyeyim bende parlak finiş bıraktığı için beğenemedim. Esasen, bu tarz ürünlerde Soft99'u tercih ederim :) O yüzeyi mat yapıyor :) Birde plastik iç aksamda da kullanılabiliyor ama kötü haber içinde silikon var :(
Zaten sırada Soft99'un mendilleri var. Onları tüketmem lazım zira Japonya'dan başka markanın mendillerini de aldım.
Desteğin için sağolasın :)