Aslanın banyo vaktine hoşgeldiniz

ultimasalida

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar dostlar

Uzun zamandır şöyle dolu dolu bir yıkama yapıp burada paylaşmak istiyordum lakin ya resim çekmeyi unutuyordum ya diğer konuların içine bir iki gönderi serpiştirmekle yetiniyordum yada biraz üşeniyordum.

Bu böyle olmayacak hadi bakalım Korgün deyip öncesi sonrası fotoğraflı detaylı bir anlatımla umarım sizi sıkmadan bir paylaşımda bulunurum dedim.

Aslanımız 2016 style paket standart donanımlı leonumu kasım 2016 da aldığımdan beri bir kere bile yıkamacıda yıkatmayıp hepimizin araçlarına titizlendiği gibi üzerine titriyorum kah benzinlikte kah lojmanlarda bugüne kadar idare ederken sağolsun Talha kardeşimle tanışıp kendi garajında bizi misafir etmeye başlayınca zaten severek yaptığım yıkama işi gerek malzeme gerek zaman sıkıntısı olmayınca arkada bekleyip “hadi kardeşim arabanın boyası çıktı bizde sırada bekliyooooz” cümlelerine maruz kalınmayınca daha da bir güzel daha da bir cekici oldu

E tabi birde hanım ve çocuğu annelerine bir haftalığına bırakıp evde bekleyen olmayınca işte aradığım fırsat deyip vurdum kendimi detaya

Yıkamayı iki güne bölerek yapıyorum bir zamandır. İlk gün içini uzun uzun keyfini çıkara çıkara yapıp diğer gün dışının hakkından geliyorum.

İlk güne geçmeden önce buyrun detaycının yüz karası forumda barındırılmayacak insanın arabasının o kabus görüntülerine

Garibim yedi yağmuru yedi çamuru vurduk kırbacı bindik üstüne yinede gıkını çıkarmadı

Küçük hanım çocuk koltuğunda oturmamak konusunda bizimle sinir harbine girip kazanıyor kimi zaman bu süredede annesinin kucağında koltukların sırtlarını bu hale getiriyor bunu engellemek için n11de sırt kısımlarını koruyan bir ürün buldum yakında tedarik edicem umarım linkide şurda bulunsun belki ihtiyacı olan olur

https://m.n11.com/araba-koltuk-arkasi-koruyucu-oto-koltuk-kilifi-koruma-ortusu-2-li-P206004845

JantlarımıZın hali içler acısıydı

Ve en tahammül edemediğim şey kirli paspaslar maalesef yağmur çamur olunca bu durum kaçınılmaz oluyor @yangsagan kardeşimde kağıt paspaslarım duruyor bir türlü almak kısmet olmadığından bir müddet daha böyle açık devam edeceğiz anlaşılan

Dedim ya hanımı evden uzaklaştırınca tüm ev bana kaldı e detaydan başka taraklarda bezim olmayınca da bende eve paspas attım . dedim sana hakettiğin ilgiyi en iyi evde verebilirim sıcacık sularla bol köpüklü küvette temizlik temizleyici olarak evdeki fairy kullanıldı

Hemen ardından pırıl pırıl olan paspaslarımızı kurumaları için zaten görevi bu olan kurutmalığımıza teslim ettik

Evde bu kirli işleri yaptıktan sonra evinde bir detaya ihtiyacı olduğu için tüm banyoları çamaşır sularıyla elden geçirdik ki orayı fotoğraflamamışım o yüzden sadece beyanıma inanmanız gerekecek ..

Ardından aşağıya otoparka indim arabanın içi için. İlk önceliğimiz süpürmek. Geçen sene sanıyorum bim de kampanyaya giren black and decker çakmak girişli süpürgeden almıştım gerçekten performansı beni ziyadesiyle memnun ediyor zaten 3 boyutlu paspas kullandığımdan halıda çok fazla toz kir olmuyor ve detaylı bir süpürmeye dahi gerek kalmadan pırıl pırıl oluyor. Hemen ardından kullanmaktan büyük zevk aldığım spritz ile tüm plastik deri aksamları temizleyip korumaya aldım araba kullanırken gerek yaz gerek kış cam açmayıp araç içinde sigara içmediğimden çok fazla kirlenmiyor spritzin koruma, geç tozlanma özelliğide hesaba katılınca her temizlikte kendisinden başka bir ürüne ihtiyaç duymuyorum

Sıra geldi koltuklara bu iş içinde beni hiç üzmeyen valet pro classic carpet cleaner yardımcımız. Sprey kullanımda 1/40 gibi bir oran ile kullanıyorum temizlenecek bölgeye sıkıp kuru bir mikrofiber bezle sonucu alıyorum

Geçen aylarda bir arkadasımın esasen amacı gözlük bezi olan ancak benim araçta en hassas yer olarak gördüğüm ve bence çizilmesi çok basit olan kadran plastiği için tupperware bezi kullanıyorum muthiş bir dokusu var ve diyebilirimki bu ürünün büyük bir ebatı olsa muhteşem cam temizleme bezi olurdu. Bu bezlede kadran camı ve iç dikiz aynasının temizliğini gerçekleştirdim ürünün görselide şu şekilde

İç temizlik sonrası birkaç final fotosu

Ve nihayet bu akşam iş çıkışı Talha ile garajda buluşup dışını yıkamak için sözleştik garaja geldiğimde aslanın yüzü gözü kir içindeydi

Jantlara önce nigrin sıktım ürünü kokusu dışında çok beğeniyorum kokusu ise evlerden ırak yani insanı detaydan soğutur

Divortexin ph nötr sampuanı olan wash and go vardı elimde ürünü beğeniyorum ancak foam olmadığından merak edip acaba bundan kopuk elde edebilirmiyiz diye foam lance e koyduk ancak maalesef ürün bu şekilde kopük sağlamadı ilposanda kullanırken sorunsuz köpük alabiliyorum ancak foam lance de olmadı bizde ansf kullandık ön yıkama köpüğü olarak bu kısımda resim maalesef çekemedik ardından jantlara billbery sıkıp davlumbazlara orange ile müdahalede bulunduk sağolsun Talha da oturmayamı geldik abi diyip kolları sıvadı

Resimde çok net çıkmamış ancak fırça ile müdahale etmeden kirli ve temiz yüzey farkı da şu şekildeydi

Hemen ardından çift kovada bu defa kopukte bizi güldürmeyen divortexi kullanıp Özgür ve Serhat’ın tavsiyeleriyle çinden aldığım tüylü eldiven ile araca giriştim yorulduğum yerde Talha yine imdadıma yetişip bana destek oldu sağolsun.geçtiğimiz buluşmada Özgür araca koch pw atmıştı hızlı cila olarak ama ben pek ısınamadım baya kir tuttu hatta yapışkan bir his bıraktı üzerinden 3 hafta geçti ve bu sürede araç hiç yıkanmadı ki bugünkü yıkamadan sonra boncuklanma neredeyse hiç kalmamıştı bende normal kullanımı en fazla ıslakken sık sil olarak bildiğim eski toprak sonax bsd yi ıslak araca sıkıp üzerine tekrar durulama yaparak bsd de devrim yarattım . ardından da kurulamaya geçtik
Kurulamada hala yurtdışı siparişlerim gelmediğinden superclean bezleriyle idare ediyorum bu ara performansları biraz düşsede şimdilik elde bunlar olduğundan yola devam detaylı bir motor temizliğinden sonra kaputu kapattık

Jantları ve davlumbazları 3d magic dressing ve geçtiğimiz buluşmada Erdem’in verdiği ayakkabıcı süngeri ile parlattım

Yurtiçi bir tedarikçiden yurtiçine satış yapmadığı için binbir ricayla aldığımız kapı eşiklerini monte edecektim ki yanıma metre cetvel vs almadığımı farkettim. Onlar olmadan montaj yapılmazmı demeyin benim gibi simetri hastası okb teşhisi konmuş bir adam için bu intihar olurdu. Bende etiketlerini sökmeden şöyle bir eşiklere koydum bakalım nasıl olacak diye sonuç hoşuma gitti montaj sonrası güzel gözükeceğine eminim (pedalları bu fotoğrafı çektikten sonra sildim .)

Saat 22:30 gelirken garajdan çıktık ve projektör altında olduğu kadar çekelim diyip final fotolarını aldık

Evet dostlar aslanımızın yıkanması böylelikle tamamlanmış oldu vakit ayırıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
Sağlıcakla kalın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

kizmazfatih

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
RE: Aslanın banyo vaktine hoşgeldiniz

maşallah çok güzel pazar günü bende böyle bir detay işine girdim işim rahat sizin fotoları görünce kendi arabam gözümün önünden geçti

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Elinize sağlık beyler güzel bir yıkama olmuş

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Evde paspas kurutmak işte bu hasta detaycı işi detaylı çok güzel temizlik olmuş ellerinize sağlık

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

ultimasalida

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dragstar' Alıntı:
Evde paspas kurutmak işte bu hasta detaycı işi detaylı çok güzel temizlik olmuş ellerinize sağlık

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

teşekkür ederim üstad keşke hep fırsat olsada küvette yıkasak paspasları :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Eline sağlık çok güzel olmuş :)

Eve paspas atmak çok iyiydi gerçekten :D

erguel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Elinize kolunuza sağlık. Biz senin yanında detaycı bile değiliz abi onu anladım :)

ultimasalida

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

estağfurullah bu işin öyle bir skalası yok bence bende kendıme bakıp sonra başka üstadları gorup bizimkide arabayla mı uğraşmak canım diyoruz erguel' Alıntı:
Elinize kolunuza sağlık. Biz senin yanında detaycı bile değiliz abi onu anladım :)

Motors

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Koy showrooma satılsın :D Elinize sağlık araba sıfırdan öte, fabrikada montaj aşamasına dönmüş

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aslanın banyo vaktine hoşgeldiniz

@ultimasalida

Paspasların evde kuruyan haldeki fotolarını sil hanım görmesin.

Eline koluna sağlık güzel bir çalışma olmuş

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ultimasalida

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yangsagan' Alıntı:
@ultimasalida

Eline koluna sağlık güzel bir çalışma olmuş

Sen söylemezsen haberi olmaz kardeşim .

Motors

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Yangsagan' Alıntı:
@ultimasalida

Bende, evde paspas yıkayıp kurutmak iyi cesaret haa annem görse evi başıma yıkar diyordum :D :D :D

ultimasalida

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Motors' Alıntı:
Yangsagan' Alıntı:
@ultimasalida

Bende evde paspas yıkamak iyi cesaret haa annem görse evi başıma yıkar diyordum :D :D :D

Ama orda ince bir detay var evde temizlik yaptıktan sonra evide temizledik .

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

eline sağlık... vay be çağrılmaz olduk yıkamaya.. çok çamur var diye mi :p

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Elinize sağlık

ultimasalida

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
diesel32' Alıntı:

Hahahah yok be serhat aşkolsun pazar yapacaktık aslında olmadı
Hatta benim pazar baska isim vardı senle mesajlasmıstık sonra ptesi gidiverdim ne demek sensiz detaymı olur ..

Okan48' Alıntı:
Elinize sağlık

Eyvallah okan teşekkür ederim

Detail Guy' Alıntı:
diesel32' Alıntı:

?...

Dur sende dursun ya ortalığı karıştırma ..

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

Bu ne cesaret Yarabbi, seni tanımak istiyorum yiğidim, beni mutlaka ara :)
Paspaslari banyoda yıkamak ve kurutmaya asıp altinda da hali birakmak :) havlulari makinada yikayip evde kurutunca bile olay oluyor. Tebrik ediyorum.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ultimasalida

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
aLmera41' Alıntı:
Bu ne cesaret Yarabbi, seni tanımak istiyorum yiğidim, beni mutlaka ara :)
Paspaslari banyoda yıkamak ve kurutmaya asıp altinda da hali birakmak :) havlulari makinada yikayip evde kurutunca bile olay oluyor. Tebrik ediyorum.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlk gece kedinin bacağını ayırma hikayesi aklıma geldi ...
Şaka bi yana iyidir benim hanım karışmaz öyle şeylere “ardından temiz bırakıyosan yap” anlaşmamız

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

@aLmera41
Benim hanımda geçen taxinin arkasından sallanan kurulama bezini görünce. Bu niye böyle yapmış dedi.

Ya işte kurusun diye koymuş dedim.

Hımmm ee demekki öyle yapılabiliyor sen niye makinede yıkıyosun 2 günde kurusun diye asıyosun dedi. Aldık başımıza belayı

@ultimasalida