Astra K ile Başbaşa Bir Gün

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Yaklaşık 1.5 ay önce sıfır olarak aldığım astram ile iş yoğunluğu dolayısıyla pek vakit geçiremiyoruz maalesef. Bugün işimin olmaması ve havanında güzel olmasını firsat bilerek biraz eğlenelim dedik. Ilk olarak benzinlikte iki tur su ve prewash ile on yıkama yapmaya çalıştım. Kendi garajim olmadığı için detayın en önemli kısmı olan ön yıkamayı maalesef hakkıyla yapamıyorum.

Daha sonra bölünmüş olarak @Murat abiden aldığım Adam's Sahmpoo ile kovaya geçiyorum. Şampuan olarak normalde zymol kullanıyordum ancak bunu da denemek istedim ve ilk izlenimlerim çok olumlu. Temizlik kabiliyeti ve final parlaklığı gayet güzel. Beklediğimden daha iyi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Ayrıca muhteşem bir köpüğü var kovada ki su azaldıkça daha da yoğun köpürüyor.

Kova ile yıkarken bu arada cantlar içinde Amazondan Onur abi ile birlikte aldığımız Sonax demirtozu sökücüyü kullandım. Fiyat performans olarak emsalsiz diyebilirim.

Daha sonra basınçlı su ile durulayıp Chemical Guys Mammuth ile kurulamaya geçiyorum. Mammuth halen favori kurulama havlum çok severek kullanıyorum.

Kurulamayı bitirdikten sonra sıra geldi cam temizliğine. Yüzde elli sulandırılmış ipa ve cam bezi ile camları içten ve dıştan temizliyorum

Camlardan sonra aracı ilk aldığımdan beri aklımda olan ve bir türlü zaman bulmadığım için yapamadığım  dış palstik korumasını Suleyman abinin tavsiyesi ile aldığım ve çok beğendiğim Koch Chemie Nano Magic Plast ile gerceklestiriyorum. Bu ürünü diger arabamda da kullandım ve dış plastiklerde 3 ay gibi bir dayanım gösteriyor. En sevdiğim detay ürünlerinden biridir kendileri.

Yazın bir indirimle aldığım Soft 99 Ultra Glaco yu ön cama ikinci kez uyguladım. Ürünün dayanımı uzun ancak su itmeye biraz geç başlıyor. Fiyatına göre çok hoş bir ürün. Uygulaması gayet basit cama sürdükten sonra on dakika bekleyip bir bezle siliniyor. Problemsiz bir şekilde herkesin uygulayabileceği etkili bir yağmur kaydırıcı.

Detay aleminde en favori ürünlerimden bir tanesini daha çantam çıkartıyorum. Zymol Titanium glaze oldukça başarılı bir boya koruma ürünü. Avuç içlerinde eritip kaportaya sürülüp  biraz bekledikten sonra wax silme bezi ile siliniyor. Uygulaması ,silmesi,parlaklığı ve dayanıklılığı üst düzey bir ürün. Kokusuna hayran kalmamak ise mümkün degil.

Bir kac parçaya wax uygulamasi da yaptıktan sonra iç detaya geçtim. LLocker marka havuzlu paspasları 3D Orange Degreaser ve basınçlı suyla temizleyip araç içini süpürgeyle temizledim ve iç mekan temizligindeki favori ürünüm olan Autofinesse Spritz ile tüm plastikleri geçtim. Spritz mat bir final bırakıyor yani orjinal görüntüsü ne ise onu bırakıyor toz tutmayı geciktiriyor ve muhteşem bir kokusu var :)

Vel hasılı kelam bir güzel günün daha sonuna geldik. En son araba ise işte bu halde. 

Umarım sadece resimlere bakmayıp yazılanları da okumuşsunuzdur :)
Kalın sağlıcakla.  

Dip not: Bugün kü etkinliği birlikte gerçekleştireceğim arkadaşım Murat hocama beni satmasından dolayı teessüflerimi bildiriyorum:)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Eraycan' Alıntı:
Dip not: Bugün kü etkinliği birlikte gerçekleştireceğim arkadaşım Murat hocama beni satmasından dolayı teessüflerimi bildiriyorum:)

Güzel kardeşim biz buna satma demiyelim de okuldan kaçamamak diyelim :D Yoksa emin ol o kadar öğrencinin gürültüsüne sakin ve rahat bir petrolde arabayla vakit geçirmeyi tercih ederim :)
Bu arada güzel zaman geçirmişsin. Eline sağlık

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
MuratYARDIM' Alıntı:
Eraycan' Alıntı:

Güzel kardeşim biz buna satma demiyelim de okuldan kaçamamak diyelim :D Yoksa emin ol o kadar öğrencinin gürültüsüne sakin ve rahat bir petrolde arabayla vakit geçirmeyi tercih ederim :)
En kısa zamanda birlikte bir etkinlik yapmak dileğiyle :)

serdar8424

Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Elinize sağlık, temizlik güzel olmuş. Kullanılan ürünleri de çok beğendim, özellikle adam's şampuandan ben de yakın zamanda denemek istiyorum.

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
serdar8424' Alıntı:
Elinize sağlık, temizlik güzel olmuş. Kullanılan ürünleri de çok beğendim, özellikle adam's şampuandan ben de yakın zamanda denemek istiyorum.
Teşekkür ederim :)

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Eraycan' Alıntı:
MuratYARDIM' Alıntı:
Eraycan' Alıntı:

En kısa zamanda birlikte bir etkinlik yapmak dileğiyle :)
Cumartesi nöbetçiyim maalesef sen sormadan ben söylim :D Nöbette sadece iç temizlik yapmayı düşünüyorum. Haftaya salı allah kerim diyelim.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
@Eraycan  abi ellerine sağlık , işte beyaz işte ferahlık ya. Adams'ı bende merak ettim baya :blush:

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık kullanılan ürünler kalite. detaylı anlatım ile çok güzel konu olmuş. Astrayada maşallah

Sent via my iphone 7 using Tapatalk from DENİZLİ

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık Eray, Adam's şampuan bütün deatiling otoriteleri tarafından güzel puanlar alan bir şampuan.Diye diye aldırttık ama pişmanda olmayacağız sanırım.Sırada Cg glasworks var unutmadan, onu alıp deneneyeceğiz.Sonax i almakla çok iyi ettik valla.Daha nice alımlara diyelim.
Şimdi bilgisayarda büyük büyük bakınca hafif bir derinlik yakalamışsın ama tam olmamış.Olacak olacak:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@Eraycan abi ellerine sağlık. Beyaz zaten candır titaniumlu beyaz canandır :D

Ayrıca kısa ve anlaşılır anlatımın için teşekkür ederim. Adam şampuanını da merak etmiyor değilim ;)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Bende de aynı aracın dinamik paketi mevcut. Aracın boyası yumuşak ve ince. Tavsiyem kapı kenarlarını acilen kapı koruma şeridi ile korumaya almanız yönünde olacaktır.

Eraycan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Yasin.Dogan' Alıntı:
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Bende de aynı aracın dinamik paketi mevcut. Aracın boyası yumuşak ve ince. Tavsiyem kapı kenarlarını acilen kapı koruma şeridi ile korumaya almanız yönünde olacaktır.
Evet önceki aracımda astaraydı benzer bsir problem yaşadım bunada bir el atmam lazım ama bakalım nasıl olacak :)

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Elinize sağlık güzel olmuş :) yazilanlari harfi harfine okudum :) resimlerin altina yorum katmak cok daha iyi oluyor.