Astra K motor temizliği ve koruma (Amway LOC vs Koch chemie Motorplast)

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Esenlikler arkadaşlar, yeni başlayan bir detaycı olarak bu sefer motor temizleme ve koruma deneyimi yaşadım. Sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle motorun kirli halini göstereyim

Kullandığım ürünler:
-Koch chemie Motorplast
-amway LOC genel temizleyici 1:5 sulandırma
-4 adet bez
-2 adet dandik detay fırçası
-1 adet yumuşak uçlu diş fırçası.

Motora Su tutarak yıkama konusunda çekincelerim ve tecrübesizliğimden dolayı, apc ile köpürtüp ıslak bezler ile durulamayı tercih ettim.

Amway LOC bu seviye kirli bir motorda hiç sorun yaşatmadan işini yaptı.

Diş fırçası ile beyin soketleri sigorta kabloları ve sensörleri hassas bir şekilde temizledim. Ayrıca fırçanın girmediği kısımlarda çok yardımı dokundu.

Temizleme işlemi bitikten sonra Koch chemie Motorplast ürünün uygulamasına geldik. Ürün çok sulu olmayan ıslak yüzeylere ya da kuru yüzeye uygulanabilir. Tercihinize kalmış. Ben kuru yüzey tercih ettim. ürünü fazla fazla sıkmama rağmen 70-80ml ancak kullanabildim. Ürünü uygularken damlacık oluşturmamaya dikkat edin deniyor ama mümkün değil illaki oluştu.

Ürünü motor metal ve plastik aksamlara püskürterek uyguladıktan sonra işlem bitiyor. Uygulaması gerçekten çok basit. İşlem bittikten sonra 12 saat kürleşiyor.

15 saat sonra sabah çektiğim resimler

Ürünü fazla sıkmamdan dolayı yüzeye dokununca ıslak dokuyu hissettim. Böyle durumlarda kuru bir bez ile fazlalık alınabiliyor. Hava Güneşli olduğu için bu işlemi akşam gölge çökünce yapacağım.

Uygulamalarımda gördüğünüz yanlış ve eksiklikleri lütfen belirtin. Bundan keyif ve mutluluk duyarım. Görüş ve önerilerinize açığım. Herkese teşekkürler :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Merhaba, aynı araç sahibiyiz yaptığınız temizlik çok güzel olmuş açıkcası lazım olduğun da kaputu açıp o temizliği görmek keyif verir. Yakın zaman da benimde aynı işlemleri yapmam gerekecek. Temizlik için bir sürü sıvı var ama sonrasında koruma için bişeyler edinmek gerekiyor.

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Eline sağlık güzel bir uygulama olmuş.
Teşekkür ederim :)

Merhaba, aynı araç sahibiyiz yaptığınız temizlik çok güzel olmuş açıkcası lazım olduğun da kaputu açıp o temizliği görmek keyif verir. Yakın zaman da benimde aynı işlemleri yapmam gerekecek. Temizlik için bir sürü sıvı var ama sonrasında koruma için bişeyler edinmek gerekiyor.
Aynen en keyifli anı da zaten o temizliği görmeniz oluyor :) kc Motorplast uygulama kolaylığı açısından tavsiye ederim. Uzun kullanımda Ne olur bilemem daha tecrübe etmedim ancak uygulaması ciddi anlamda kolay.

allper8

Amatör Detaycı
Üye
Esenlikler arkadaşlar, yeni başlayan bir detaycı olarak bu sefer motor temizleme ve koruma deneyimi yaşadım. Sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle motorun kirli halini göstereyim

Kullandığım ürünler:
-Koch chemie Motorplast
-amway LOC genel temizleyici 1:5 sulandırma
-4 adet bez
-2 adet dandik detay fırçası
-1 adet yumuşak uçlu diş fırçası.

Motora Su tutarak yıkama konusunda çekincelerim ve tecrübesizliğimden dolayı, apc ile köpürtüp ıslak bezler ile durulamayı tercih ettim.

Amway LOC bu seviye kirli bir motorda hiç sorun yaşatmadan işini yaptı.

Diş fırçası ile beyin soketleri sigorta kabloları ve sensörleri hassas bir şekilde temizledim. Ayrıca fırçanın girmediği kısımlarda çok yardımı dokundu.

Temizleme işlemi bitikten sonra Koch chemie Motorplast ürünün uygulamasına geldik. Ürün çok sulu olmayan ıslak yüzeylere ya da kuru yüzeye uygulanabilir. Tercihinize kalmış. Ben kuru yüzey tercih ettim. ürünü fazla fazla sıkmama rağmen 70-80ml ancak kullanabildim. Ürünü uygularken damlacık oluşturmamaya dikkat edin deniyor ama mümkün değil illaki oluştu.

Ürünü motor metal ve plastik aksamlara püskürterek uyguladıktan sonra işlem bitiyor. Uygulaması gerçekten çok basit. İşlem bittikten sonra 12 saat kürleşiyor.

15 saat sonra sabah çektiğim resimler

Ürünü fazla sıkmamdan dolayı yüzeye dokununca ıslak dokuyu hissettim. Böyle durumlarda kuru bir bez ile fazlalık alınabiliyor. Hava Güneşli olduğu için bu işlemi akşam gölge çökünce yapacağım.

Uygulamalarımda gördüğünüz yanlış ve eksiklikleri lütfen belirtin. Bundan keyif ve mutluluk duyarım. Görüş ve önerilerinize açığım. Herkese teşekkürler :)

Ellerine sağlık eski halini görmüş olunca ilk gönderdiğimde maşşalahı çekmiştim zaten

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerine sağlık eski halini görmüş olunca ilk gönderdiğimde maşşalahı çekmiştim zaten

Eyvallah sağolasın Alper elimden geleni yapmaya çalıştım :)

Ens_Clk

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık, görünmeyen kısım olsa da temizliği önemli güzel uygulama olmuş :alkis:

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Elinize sağlık.

Koch PSS ile ne farkı var acaba, motor plastiklerinde kullanıyorum memnunum ama motorplasrı da merak ettim dığrusu.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
:nazar:

Ellerine sağlık, ben sulu yıkamayada susuz yıkamayada varım. Verso, fluence, polo, b6 passat, transit, transporter, sprinter, corolla, symbolde motor temizliği yaptım yakınlık ve korku durumuna göre sulu yada susuz yıkama tercih ediyorum. Temizlik çok güzel oluyor ama riske atmamak önemli.
Kc mp nin metallerde nasıl bir koruma sağladığını merak ediyorum, açıkçası hem plastikte hem metalde nasıl iş başarıyor :araa:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sulu olsun susuz olsun motor yıkamasının hastasıyız. Ellerinize sağlık gayet güzel olmuş anlatım ve resimler de güzel sonucu pekiştirmiş @Tonyukuk07

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Tonyukuk07, bey ellerinize saglık güzel temizlik olmuş .
Koch chemie Motorplast ürününü test ettim. güzel ürün ama kuru uygulanabilir desede çok az bir miktar ıslak yüzeye uygulamak en iyi sonucu veriyor. kuru yüzeye uygulandıktan sonra ıslandıgında da akma yapıyor. ve gerçek performansını ozaman işleve giriyor kurudugunda.

iyi detaylar.

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Elinize sağlık, görünmeyen kısım olsa da temizliği önemli güzel uygulama olmuş :alkis:
Teşekkür ederim görünmeyen yerlere elim ve fırçanın girdiği kadarıyla mücadele ettim :)

Elinize sağlık.

Koch PSS ile ne farkı var acaba, motor plastiklerinde kullanıyorum memnunum ama motorplasrı da merak ettim dığrusu.
Hiç bir tecrübem yok aslında ikisini de kullanan arkadaşlardan kıyaslama almak gerek aslında :)
:nazar:

Ellerine sağlık, ben sulu yıkamayada susuz yıkamayada varım. Verso, fluence, polo, b6 passat, transit, transporter, sprinter, corolla, symbolde motor temizliği yaptım yakınlık ve korku durumuna göre sulu yada susuz yıkama tercih ediyorum. Temizlik çok güzel oluyor ama riske atmamak önemli.
Kc mp nin metallerde nasıl bir koruma sağladığını merak ediyorum, açıkçası hem plastikte hem metalde nasıl iş başarıyor :araa:
Teşekkür ederim. Koruma olayı nasıldır bilmiyorum ama metal aksamı öyle parlak ve doygun gösterdi ki oturun izleyin sürekli :)
Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş.

DENİZLİ
Teşekkür ederim üstad.

Ellerinize sağlık. Susuz yıkamaya güzel bir örnek olmuş :alkis:
Suyla belki daha derinlere erişilir ama riske almak istemedim nedense

ellerinize sağlık, motor benzinli mi ? Benimkinden farklı biraz
Ekli dosyayı görüntüle 14122
Benzinli 1.4T 150hp hocam :)