Audi A4 polisaj ve Zymol Glasur.

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhabalar.Uzun zamandır aklımda olan amcamın aracına bi bayram bakımı yapalım dedik.Araç 2007 model aşırı çizikliydi.Tel fırçayla yıkanmış desem yeridir.Kuş pisliği yanıkları, verniğe işlemiş noktalar vs. 11 senedir güneş yemiş bir araç.Çok konuşmadan resimlere geçelim :)

Jantlara Gyeon Iron sıktım.Araç fazla yıkandıktan sonra fazla kilometre yapmadığından fazla demir tozu çıkmadı.

Çizik bolca olduğu için ön yıkamayı prille yaptım üstünden eldivenle geçip temizledim.

Kaportaya demir tozu sıkıp Meguiars wash mittle yaydırdım.

Araca daha önceden hiç demirtozu sıkılmamıştı.Beyaz olsa rengi kırmızıya dönerdi diye tahmin ediyorum.Demirtozunu yayarken eldiven renk attı :)

Daha sonra kile geçtim(Valet pro mavi).Tavandan başlayayım dedim.Sadece ilk dokunuşta aracı yıkamama rağmen çıkan kir..Boyadan zımpara gibi ses geliyordu kili sürttüğümde.Sonra pamuk gibi oldu.

Aracın genel çizik resimleri:

Menzerna HCC400,Lake country sarı heavy padle denedim sonuç alamayınca befar yün pedle devam ettim.
Hare giderici olarakta Scholl S30 ve menzerna hare giderici ped kullandım.
Kardeşimle çift makine çalışırken:

Biraz öncesi-sonrası:

Polisaj bittikten sonra aracı dışarı aldım.Polisaj kalınhttp://tıları, yağı olduğu için yine prille ön yıkama yapıp ardından çift kova yaptım:

Hızlıca bi motor temizliği yaptık:

Aracın panjuru fümeydi.Piano black yapalım dedik..Maske ve zımparalama aşaması

En son aracı ipa ile 2 kez sildim ve Zymol glasur uyguladım.
Ve final

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ot32UfgBUio[/video]
Aracı gönderdikten sonra @ozgur_gs_91 geldi.Araçlardan, forumdan, ürünlerden bahsettik.Ona da bi yıkama yaptık beraber :) yine bekleriz.İzlediğiniz için teşekkürler.

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Güzel malzeme ve işçilik ile güzel sonuç çıkmış .Komple zımpara da yapılabilir si aslında.Elinize sağlık

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kesinlikle wet sanding yapılmalıydı ancak araç yine çizileceği için boyayı inceltmeye kıyamadım.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim ellerine sağlık, amcan arabayı tanıyabildi mi.Araba baştan yaratılmış gibi.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Eline sağlk güzel iş çıkmış, ben orda ne arıyorum. Şakası bir yanamisafir olduk üstüne arabayı yıkadık

Galapagos

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkürler.@Ozgur_gs_91 Yine beklerim.Herkesi beklerim.Umarım öyle bir fırsat olur hepimiz için.

Moderatör tarafında düzenlendi: