AutoBrite Tyre Sheen - Lastik Parlatıcı

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Merhaba,
Araçlarımızın göze daha hoş gelmesi ve öncelikle çeşitli etkenlere karşı korumak amacıyla bir çok detay ürünleri kullanıyoruz. Tabi ki bu detay ürünlerinden bir tanesi de lastik parlatıcı/koruyucu ürünler.
Aracımızı temizleyip cilaladıktan sonra kullandığımız lastik parlatıcı oldukça önemlidir, zira lastik parlatıcı kullanmadığımızda bunu; muhteşem bir takım elbise giydiğimizde kötü ve kirli görünüme sahip ayakkabılar giymiş gibi düşünebiliriz. Bu yüzden göze hoş gelen ve bir o kadar da dayanıklı, kaliteli bir lastik parlatıcı kullanmamız doğru olacaktır.

Bugünkü test konuğumuz, bir İngiliz markası olan AutoBrite Direct' in lastik parlatıcısı Tyre Sheen.

Ürün tanıtımı:

AutoBrite Tyre Sheen, size lastiği zarif görünümlü ve mat/saten parlaklığı gösterme şansı veriyor.
Bu üründen yaklaşık 2 hafta kadar dayanıklılık elde edersiniz.
Basitçe bir aplikatör veya fırça ile uygulanır.
Spreylenebilir.

Uygulama şekli:

Sprey şeklinde, direkt kullanıma hazır.
Lastiğe püskürtülerek bez yada sünger yardımıyla uygulanır.

Uygulama videosu:

Uygulama sonrası fotoğraflar:

1.Gün - 0 km (06.01.2018)

4.Gün - 100 km sonrası (10.01.2018)

Hava durumu: Parçalı bulutlu-hafif güneşli

8.Gün - 250 km sonrası (14.01.2018)

Hava durumu: Parçalı bulutlu-hafif güneşli

11.Gün - 400 km sonrası (17.01.2018)

Hava durumu: Yağmurlu

14.Gün - 650 km sonrası (20.01.2018)

Hava durumu: Karlı - yağmurlu
Araç 1 kez yıkandı.

Sonuç:

AutoBrite'ın oldukça geniş bir ürün gamı var, lastik parlatıcıları da aslında çeşit çeşit. Ürün tanıtımında üretici tarafından verilen mat/saten görünümü ben göremedim açıkçası :( Ürün uygulandığı ilk andan itibaren oldukça parlak bir görünüm veriyor. Ve dayanım konusunda üreticinin vermiş olduğu 2 haftalık süreye de ulaşamıyor. Hafta bir yenilemek isteyenler için ideal bir ürün. Ayrıca farklı ürünler denemek adına istenirse alınabilir. Fiyatı da orta seviyede ne pahalı ne ucuz.

Uygulanabilirlik: (10/10)

Ürünün uygulaması oldukça basit, sprey başlığı da gayet düzgün püskürtüyor ve direkt lastiğe uygulanıyor. Ben direkt olarak uyguladım ve sonrasında üzerinden sünger ile geçtim.

Parlaklık: (8/10)

Parlaklık seviyesi diğer incelemiş olduğum Turtlewax ürününe göre fazla sayılır. Parlak bir görünüm elde ediyorsunuz. Mat sevenler koşarak uzaklaşacaktır :D ( Üretici ısrarla saten diyor ama ya :) )

Dayanıklılık: (5/10)

Üretici tanıtımında verilen 2 haftalık süreye erişemedi maalesef ( üreticiler bu süreyi verirken neyi kastediyor acaba ilk günkü parlaklığı mı yoksa matlığı mı ya da ürünün tamamen kaybolmasını mı?) 8. güne kadar fena sayılmaz aslında ama 400 km sonra kar ve yağmurla mücadeleyi kaybediyor tabiki :)
Dip not: Dayanıklı bir ürün bulursam haber vericem mutlaka :D

Fiyat: (7/10)

500 ml - 47.20 TL ( şuan indirimde 29.50 TL)
Fiyatı orta seviyede bence. Merak edenler varsa fiyatından dolayı tercih edip kullanabilir.

Bir başka testte görüşmek üzere..
Hoşçakalın.

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
@serdar8424 guzel konu olmus tesekkur ederiz ellerinize saglik.
Lastiklerde sarp kullaniyorum. Dayanimi fiyati gayet basarili. Lastikler camurluda olsa tanzikli suyla lastigi yikadigimizda parlaklik ortaya cikabiliyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İnceleme için teşekkürler sıradaki lastik testi vrt olur umarım

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Test güzel olmuş. Sarp kullanıyorum genelde ömrü iyi oluyor fiyatı zaten uygun, birtek uygulaması zor oluyor jel olduğundan

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Sarp 1.tercih olmadı saf halde exup lastik parlatıcı kullanıyorum davlumbaza filanda çok iyi oluyor

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık inceleme için. Ancak üreticinin vaad ettiği şartları karşılamıyor gibi. Gerçeği yağmur, kar, çamur gibi dış etkenlere hemen hemen bütün lastik parlatıcıları dayanamıyor.

Sizin de dediğiniz gibi mat/saten görünüm kesinlikle değil.

Benim şuanda favori lastik parlatıcım valet pro classic tyre dressing.

Uygulaması fırça ile. Bildiğiniz boya fırçası :) Bu nedenle hiç bir yere sıçrama derdi ya da janta bulaşma sorunu olmuyor. Dayanım olarak da bu üründen kesinlikle aşağı kalmaz. Tavsiye ederim ;)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık güzel test olmuş dayanım olarak banada zayıf geldi.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
MuratYARDIM' Alıntı:
@serdar8424" guzel konu olmus tesekkur ederiz ellerinize saglik.
Lastiklerde sarp kullaniyorum. Dayanimi fiyati gayet basarili. Lastikler camurluda olsa tanzikli suyla lastigi yikadigimizda parlaklik ortaya cikabiliyor.
Ben teşekkür ederim; Sarp zaten gönüllerin birincisi :) Belki şöyle yılın lastik parlatıcısını seçen bir detailing dergisi olsa açık ara 2-3 sene şampiyon olur sanırım :D

emredkmn' Alıntı:
İnceleme için teşekkürler sıradaki lastik testi vrt olur umarım
VRT şu an testte, 2-3 haftaya testi hazır olacak :)

Ozgur_gs_91' Alıntı:
Test güzel olmuş. Sarp kullanıyorum genelde ömrü iyi oluyor fiyatı zaten uygun, birtek uygulaması zor oluyor jel olduğundan
Teşekkürler, Sarp'ın tek dezavantajı uygulama zorluğu ve çok uygulandığında sıçrama yapması.

technologyst' Alıntı:
Sarp 1.tercih olmadı saf halde exup lastik parlatıcı kullanıyorum davlumbaza filanda çok iyi oluyor
Exup ben de merak ediyorum, Süleyman abi de davlumbazlara kullanıyor. Bu ara ben de exup gibi böyle piyasadaki diğer ucuz lastik parlatıcılarına göz diktim, onların da testi gelecek.

_CaN_' Alıntı:
Ellerinize sağlık inceleme için. Ancak üreticinin vaad ettiği şartları karşılamıyor gibi. Gerçeği yağmur, kar, çamur gibi dış etkenlere hemen hemen bütün lastik parlatıcıları dayanamıyor.

Sizin de dediğiniz gibi mat/saten görünüm kesinlikle değil.

Benim şuanda favori lastik parlatıcım valet pro classic tyre dressing.

Uygulaması fırça ile. Bildiğiniz boya fırçası :) Bu nedenle hiç bir yere sıçrama derdi ya da janta bulaşma sorunu olmuyor. Dayanım olarak da bu üründen kesinlikle aşağı kalmaz. Tavsiye ederim ;)
Teşekkür ederim Can, belki de böyle dayanıklılık gösteren ürünleri bir de yazın denemek lazım. ValetPro Classic Tyre Dressing de test edeceklerimin arasında bekliyor ;) İnternetten gördüğüm kadarıyla bıraktığı finish gayet güzel.

onurçiko' Alıntı:
Eline sağlık güzel test olmuş.
Teşekkür ederim ;)

[quote="Dragstar]
Ellerine saglık güzel test olmuş dayanım olarak banada zayıf geldi.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
[/quote]

Süleyman abi çok teşekkürler :) Dayanıklısını bulamadım hala :D

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sarp diyorum :)

Bu arada jel ürünlerin uygulaması biraz zahmetli. Ben Sarp'ı bu ürün ile uyguluyorum.

https://www.amazon.de/gp/product/B000QB6HUK/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1

Kendinden takozu var haliyle elinize çok bulaşmıyor. Fiyat biraz yüksek gibi, ama sünger kaliteli hiç bozulma, kopma yapmadı.

serdar8424

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
@umrdmr" senin sünger de oldukça iş görüyor ben daha çok videoda kullandığım süngerle uygulama yapıyorum aliexpress'ten 10 tane falan almıştın 2-3 dolara :)
@"aLmera41 Teşekkür ederim okuduğun için :)