AutoFinesse Ultra Paint Glaze uygulaması yaptım

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba arkadaşlar,

Glaze ürünlerine karşı olan sempatim sebepli ve Ramazan ayı içerisinde olmamızdan dolayı uygulaması waxdan kolay olan glaze ile karşınızdayııım :)

Öncelikle uygulama adımlarımdan bahsedeyim ; (işlemlerin tamamı gölgede, güneş olmayan yerlerde yapıldı)

1- Aracı ince Valet Pro ANSF ile ön yıkama yaptım akabinde Kwazar içine ANSF+Zymöl Auto wash şampuan ekledim ve birde kostikli benzinlik şampuanı ile komple köpürttüm. (koruma derdim tasam yok:) )
2- UFS kuzu postu yıkama eldiveni ile komple geçtim ve duruladım.
3- LE Blackhole ile kurulamayı tamamladım.
4- Bütün boyalı yüzeylere meguiars cila pedi ile AF Ultra Paint Glaze uyguladım
5- Soft99 kırmızı bez ile kürleştikten sonra glaze kalıntılarını sildim.

Yazması uygulamasından daha zor :taraa:

Ve videomuz

:tesekkurr:

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Glaze ürünlerine karşı olan sempatim sebepli ve Ramazan ayı içerisinde olmamızdan dolayı uygulaması waxdan kolay olan glaze ile karşınızdayııım :)

Öncelikle uygulama adımlarımdan bahsedeyim ; (işlemlerin tamamı gölgede, güneş olmayan yerlerde yapıldı)

1- Aracı ince Valet Pro ANSF ile ön yıkama yaptım akabinde Kwazar içine ANSF+Zymöl Auto wash şampuan ekledim ve birde kostikli benzinlik şampuanı ile komple köpürttüm. (koruma derdim tasam yok:) )
2- UFS kuzu postu yıkama eldiveni ile komple geçtim ve duruladım.
3- LE Blackhole ile kurulamayı tamamladım.
4- Bütün boyalı yüzeylere meguiars cila pedi ile AF Ultra Paint Glaze uyguladım
5- Soft99 kırmızı bez ile kürleştikten sonra glaze kalıntılarını sildim.

Yazması uygulamasından daha zor :taraa:

Ve videomuz

:tesekkurr:
Elinize sağlık güzel parlamış.
Glaze üstüne wax uyguladınız mı? Bir de çizik kapatıcılığı nasıl sizce?

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık güzel parlamış.
Glaze üstüne wax uyguladınız mı? Bir de çizik kapatıcılığı nasıl sizce?
Teşekkür ederim.

Glaze üstüne hiçbirşey uygulamadım. Kapatıcılık anlamında başarılı olduğunu söyleyemem. Hareleri yok edebiliyor ama bir süre sonra gene geri geliyorlar. Çizikle ilgili zaten bir esprisi yok. AF Rejuvenate bu konuda daha başarılı fakat elle uygulaması sonucu bundan pek farklı olmuyor. Makine ile ise cidden fark yaratabiliyor.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Elinize sağlık AF Ultra Glaze benimde sevdiğim bir ürün silmesi kolay güzel derinlik veren bir ürün fakat çizikleri maskeleme konusunda çok çok çok bir verim göremedim.Zaten çizikleri maskelemek yerine parlaklık amacıyla kullanıyorum genelde.Uygulama videosu hakkında bir şey paylaşayım glaze tarzı ürünleri uygularken dairesel değilde dikey uygulama yapmak daha iyi olacaktır :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeğine sağlık abi, çok güzel ürünlerle uygulama yapmışsın. Keşke @MoonDance Emre abi ürünleri getirdiğin de forumda olsaydım çok güzel olucakmış.:)

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bu glazenin waxlardan farkı nedir acaba?

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bu glazenin waxlardan farkı nedir acaba?
Wax yapı olarak daha katı, boyalı yüzey üzerinde daha kalıcı ve uygulama açısından daha meşakkatlidir. Yüzey neyse onu korumayı amaçlar ve kalitesine göre sonuç verir. Glaze ürünleri daha çok hare vb. basit kılcal çizikleri maskelemeyi hedefleyen ve uygulaması sıvı yapısı sebebi ile daha kolay olan bir üründür. Parlaklık ne kadar iyi olsa da dayanıklılık maalesef waxlara göre çok daha azdır.

esstel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Elazığ
Bende kullanıyorum çok memnunum.. Üstüne koruma atınca ömrü uzuyor.. Emeğinize sağlık..