Befar Far Temizleme Seti ile araç farlarını yenilemek.. ?

rafeta

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Merhabalar Herkese,
Hafta sonu far temizliği için Befar Far Temizleme seti satın aldım. Her şey güzel tam set halinde 1000lik ve 2000lik zımparası mevcut içinde sonrasında çizik alıcı pasta ve cilada var.​
Sırası ile 1000lik ve 2000lik zımpara ile işlem yaptım farın sararmış kısımlarında sarılıklar gitti ancak farda komple işlem yaptığım için genelince mat beyaz bir göruntu oluştu. (Ekteki resimde mevcut) Sonrasında pasta ve cila ile aynı şekilde şarjlı matkapta zımparaları kullandığım düşük devirde işlem yaptım ancak değişen pek birsey olmadı acaba burada yaptığım yanlış nedir ? Benim gibi karşılaşan vardır belki veya konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olmak ister belki.
Şimdiden teşekkürler

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhabalar Herkese,​
Hafta sonu far temizliği için Befar Far Temizleme seti satın aldım. Her şey güzel tam set halinde 1000lik ve 2000lik zımparası mevcut içinde sonrasında çizik alıcı pasta ve cilada var.​
Sırası ile 1000lik ve 2000lik zımpara ile işlem yaptım farın sararmış kısımlarında sarılıklar gitti ancak farda komple işlem yaptığım için genelince mat beyaz bir göruntu oluştu. (Ekteki resimde mevcut) Sonrasında pasta ve cila ile aynı şekilde şarjlı matkapta zımparaları kullandığım düşük devirde işlem yaptım ancak değişen pek birsey olmadı acaba burada yaptığım yanlış nedir ? Benim gibi karşılaşan vardır belki veya konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olmak ister belki.​
Şimdiden teşekkürler​
Pastaları kalitesiz sanırım zımparanın matlığı gitmemiş diğer ihtimal yeterince uzun çalışmamış olabilirsiniz. Farda çalışırken ürünü fazla kurutmamaya, az baskı uygulamaya ve düşük devirde çalışmaya özen göstermelisiniz

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhabalar Herkese,​
Sırası ile 1000lik ve 2000lik zımpara ile işlem yaptım farın sararmış kısımlarında sarılıklar gitti ancak farda komple işlem yaptığım için genelince mat beyaz bir göruntu oluştu. (Ekteki resimde mevcut) Sonrasında pasta ve cila ile aynı şekilde şarjlı matkapta zımparaları kullandığım düşük devirde işlem yaptım ancak değişen pek birsey olmadı acaba burada yaptığım yanlış nedir ? Benim gibi karşılaşan vardır belki veya konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olmak ister belki.​
Şimdiden teşekkürler​
Zımparanın yaptığı çizikleri tam alamamışsınız gibi görünüyor. Bunun bir kaç sebebi var. Elinizdeki kombin yeterli olmayabilir. Yeterli baskı ve süre ile çalışmamız olabilirsiniz. Makine gücü yetersiz olabilir gibi. Daha uzun ve daha fazla baskı ile çalışmayı deneyin bir de. Farın etrafını da maskelemeyi unutmayın.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Makinede düşük devirde kullanmaktan dolayı çizik alınmamamış olabilir. Biraz daha yüksek devir ile yüzeyin ısınması gerekir.

rafeta

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
1000lik ve 2000lik ile sırası ile 3 5 dakika kadar far da bosluk kalmayacak sekilde hafif devirde calıstırdım. Bu tarafta dogruyum galiba ?
Pasta ile cizik ama konusundada pastayı kuzu postu ped e 4 5 farklı noktaya dügme boyutlarında damlattım ve bunu fara yaydım sonrasında silip tekrar aynı sekilde 2. kez düşük devirde çalıştım. Burada yanlıs giden birseyler var galiba :)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
1000lik ve 2000lik ile sırası ile 3 5 dakika kadar far da bosluk kalmayacak sekilde hafif devirde calıstırdım. Bu tarafta dogruyum galiba ?
Pasta ile cizik ama konusundada pastayı kuzu postu ped e 4 5 farklı noktaya dügme boyutlarında damlattım ve bunu fara yaydım sonrasında silip tekrar aynı sekilde 2. kez düşük devirde çalıştım. Burada yanlıs giden birseyler var galiba :)
Düşük devir burdaki yanlışlık, yüzeyin ısınmaması. Isınmadan aşınma ve düzelme zor olur.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Son kat polisaj işlemi 2000 zımpara izini alamamış eğer uzun polisaj yaptıysanız ve izler gitmedi ise 3000 zımpara yapıp tekrar polisaj yapabilirsiniz veya kullandığınız polisaj ürününü 2000 zımpara altını alabilecek bir ürün kullanmanız gerekir.

DENİZLİ

rafeta

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Merhabalar,
Saolsunlar fabrika da mailime geri döndü, satın aldığım yer yamaçlarda yardımcı oldu.
Sorun şuymuş 1000 lik ile yaptığım zımpara sonrası 2000lik zımpara yetersiz kalıyormuş 2000lik zımparanın peşine 3000lik zımpara uyguladım ve çiziklerin bıraktıgı buglu görüntü gitti. Sonrasında pasta ve cila ile istediğim duruma geldi. Belkide başka deneyenler Olurda onlara fikir olur.
İyi günler herkese..

rafeta

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Bu arada bilgilerini paylasan herkese ayrı ayrı tesekkur ederım