Her seferinde yeni konu açmaya gerek olmayan ancak "Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız" başlığına da fazla gelecek olan, rutin yıkama ve iç temizlik gibi işlemleri bu başlık altında toplamaya karar verdim.
Bu şekilde arşiv niteliğinde bir konu olacağını düşünüyorum.
14.01.2018 Pazar günü yaptığım iç dış temizlik uygulamam
Araç içi paspasları yıkadım ve üstüne Auto Finesse Spritz uyguladım
Aracın içi tüm yumuşak ve sert plastik aksamlarını Auto Finesse spritz ile hem temizledim hem de korumaya aldım
Sıra geldi asıl meseleye. Aracın dışı gerçekten çok kötü durumdaydı
İlk önce tüm dış aksamlara Valet Pro Citrus Pre Wash Sıktım. Sulandırma oranı 1/10
Valet Pro Citrus Pre Wash ile yıkamacı köpüğünün birlikte çıkardığı görüntü. Yıkamacı köpüğünü sadece belden aşağı kullandım.
3 kova yöntemi kullandım
Kovalardan iki tanesi aracın boyalı aksamı için, teki ise jant, davlumbaz ve lastikler için.
Şampuan olarak Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner kullandım. Severek kullandığım bir şampuan. Temizlik gücü iyi. Ph Naturel. Arkasında az da olsa su iticilik bırakıyor. Araç üzerinde kurusa da herhangi bir zararı olmadı.
Jantlarda ise servisin hediye olarak verdiği bir şampuan kullandım.
Yıkama ekipmanı olarak
Meguiar's yün yıkama eldiveni
Wheel Woolies jant fırçaları, detay fırçası ve davlumbaz fırçası kullandım
Final fotoğraflarına gelelim.
Yıkama işleminden sonra araç ıslakken Autoglym Express Wax sıktım ve kuruladım.
Bu ürünün en büyük artısı kolay kurulama imkanı ve hızlı bir şekilde su iticilik sağlıyor. Parlaklığı güzel. Koruması ise çok uzun ömürlü olmamakla birlikte kış şartlarında iki-üç haftayı geçemiyor.
En büyük dezavantajı ise araç çok toz topluyor.
Lastik Parlatıcı olarak da Valet Pro Classic Tyre Dressing kullandım
Uygulama Videosu
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dTvSxbyzJGs[/video]
Bu şekilde arşiv niteliğinde bir konu olacağını düşünüyorum.
14.01.2018 Pazar günü yaptığım iç dış temizlik uygulamam
Araç içi paspasları yıkadım ve üstüne Auto Finesse Spritz uyguladım
Aracın içi tüm yumuşak ve sert plastik aksamlarını Auto Finesse spritz ile hem temizledim hem de korumaya aldım
Sıra geldi asıl meseleye. Aracın dışı gerçekten çok kötü durumdaydı
İlk önce tüm dış aksamlara Valet Pro Citrus Pre Wash Sıktım. Sulandırma oranı 1/10
Valet Pro Citrus Pre Wash ile yıkamacı köpüğünün birlikte çıkardığı görüntü. Yıkamacı köpüğünü sadece belden aşağı kullandım.
3 kova yöntemi kullandım
Kovalardan iki tanesi aracın boyalı aksamı için, teki ise jant, davlumbaz ve lastikler için.
Şampuan olarak Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner kullandım. Severek kullandığım bir şampuan. Temizlik gücü iyi. Ph Naturel. Arkasında az da olsa su iticilik bırakıyor. Araç üzerinde kurusa da herhangi bir zararı olmadı.
Jantlarda ise servisin hediye olarak verdiği bir şampuan kullandım.
Yıkama ekipmanı olarak
Meguiar's yün yıkama eldiveni
Wheel Woolies jant fırçaları, detay fırçası ve davlumbaz fırçası kullandım
Final fotoğraflarına gelelim.
Yıkama işleminden sonra araç ıslakken Autoglym Express Wax sıktım ve kuruladım.
Bu ürünün en büyük artısı kolay kurulama imkanı ve hızlı bir şekilde su iticilik sağlıyor. Parlaklığı güzel. Koruması ise çok uzun ömürlü olmamakla birlikte kış şartlarında iki-üç haftayı geçemiyor.
En büyük dezavantajı ise araç çok toz topluyor.
Lastik Parlatıcı olarak da Valet Pro Classic Tyre Dressing kullandım
Uygulama Videosu
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dTvSxbyzJGs[/video]