Bıcı Bıcı Zamanı

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Havayı bulutlu görünce güneş yokken arabayı yıkayayım dedim, nitekim yıkama vakti çoktan gelmişti.
Hazırlıkları ve malzeme toparlayıp açık hava garajıma geçtim.Her seferinde değişik ürünler kullanıp hem ürünleri denemek hem size bilgi vermeye çalışıyorum.

Kirlilerimizi dökelim ortaya;Bu sene konyaaltı sahilinde yapılan yenileme çalışmalarında dolayı araba oldukça çabuk kirleniyor, hergün toz içinde kalıyoruz.

Davlumbazım hiç bu kadar kirlenmemişti:(

Davlumbaza boşalan Fulcron şişesine koyduğum ceviz sıkarak başlıyorum.

Sıradaki işlem olan ön yıkama adımına geçiyorum.Ceviz üstüne su tutmadan hemen AutoBrite Magifoam Blue snow foam ile uyguluyorum.Ceviz karışım oranım 500 ml/1,5 lt su.

Magifoam blue işini yaparken ben jantların detaylı temizliğine girip bu süreyi değerlendiriyorum.
Jant temizliği için Williams jant temizleyici ve kova için CG diablo kullanıyorum.Demirtozu sökücü bu sefer kullanmayı tercih etmedim.

Geçiyoruz durulama işlemine ve sonrası resimleri;

Ceviz pre wash ve snow foam sonrası yüzey oldukça temizleniyor ve çizilme riski minimuma iniyor.

Cevizin temizleme gücü;
Durulama sonrası canımı son derece sıkan bir olayla karşılaştım, Video çekecem falan derken AD magifoam blueyi yüzeyde fazla beklettim ve arada o gün ilk defa aradan dereden yüzünü gösteren güneş neticesinde kuruyan yerlerde mavi lekeler oluştu.

Oysaki ki şişenin yarısını kadar defalarca kullandım hiç böyle bir sıkıntı ile karşılaşmamıştım.Dedim kova yıkamasını yapayım geçer heralde devam ettim.
Kova yıkamamızı bu sefer gtechniq g wash ile yapıyorum.

Gwash ile ilgili yorumlarım şu yönde,Köpürmesiyle ve kayganlığı ile iyi denebilecek bir şampuan.Bu videoda köpük normalden fazla yoğun, ürünü fazla kaçırdım normalde bu denli köpürmez. Fakat dikkatimi çeken ve beni şampuan ile ilgili eleştiri yapmama sebep olan konu ürünü kullanmadan önce boncuk boncuk olan arabada boncuk düzeyi oldukça azaldı ve neredeyse perde şeklinde su akmaya başladı.Bu özelliği beni üzdü, Belkide kullanım hatasıdır kimbilir.

Kurulamamızı Long Pile ile yaptım.Her seferinde daha çok seviyorum bu havluyu.Performansı dahada artıyor gibime geliyor.
Şimdii geldik günümü rezil eden mavi lekelere.Hala duruyorlardı yerinde.Dedim ki kil eldiven kullanayım geçebilir olmadı, mavi kil denedim olmadı, el ile Meg ultimate Compount denedim yine olmadı.Cavs müziği giderek kulaklarımda yükselmeye başlamıştı.En sonunda polisaj makinasını alıp soft99 un 9800 ü ile lake turunce pad ile giriştim nihayet sonuç müspet.Derin bir ohh çekerek lekeli yerleri temizledim.

Bir kaç rütüş gerektiren yerimiz vardı onlarıda parlatanadamlardan aldığım Magic arkalik rütüş kalemi ile kapatayım dedim.22 tl ye almışım.Bence siz almayın. çok kullanışsız.

Kullanma sırası bu sefer Zymöl Field Glaze e geldi, silme işini Kimyasaladamların denememiz için hediye ettiği Soft99 un havlusunu kullanarak yapıyorum.
Field Glazeyi silmesi ve uygulaması oldukça kolay, ürünün pparlaklığıda oldukça tatminkar.
Gelelim beze oldukça yumuşak, hiç çizer falan gibi birşey gelmiyor aklınıza.Büyük olması biraz kullanım zorluğu yaratıyor ki bu da tek eksi yönü.Onun dışında oldukça memnun kaldım havludan.Emiciliği ve buffing özelliği oldukça iyi düzeyde.Bezin bir tarafı uzun bir tararfı kısa tüylü.Bu özelliğiylede hem kurulama hem parlatma işlerini oldukça güzel bir şekilde yapıyor.Kısacası Sürekli kullanacağım bir bezim olmuş oldu.

Geçen arkadaşlardan biri sormuştu onun için bu sefer davlumbazlarda Meguiar's Hyper Dressing kullandım.Açıkçası Cg barebones ve 3d magic dressing in oldukça gerisinde kaldı bana göre.

Kötümü değil ama ben o kadar para verip bunu tercih etmem.

Dış plastik aksam için bu sefer auto finesse Revive kullanıyorum.Biraz 50-50 gibi oldu.Sileceğin izasına kadar sürülmüş sonrası sürülmemiş.Dayanımı uzun olmayan parasını haketmeyen bir ürün.Bu yorumu sadece F/p açısından yapıyorum.Daha ucuza daha iyi ürünler çok var.

Jant koruma olarak Dr beasleys wheel sealant kullandım.Güzeel ürün aga, güzel ürün...Silmesi az zor zymöl wheel coat a göre ama bununla beraber dayanımı ondan çok fazla.

Bitmek üzere olan ve kesinlikle fiyatına bakmadan tekrar alacağım Meguiar's Glass Cleaner ile camları sildim.Vazgeçemediklerimden...

Murat'ın aldığı o alınca benimde doğal olarak almış olduğum Würth lastik parlatıcı kullandım bu sefer.Ürün bayağı sıvı forumdaymış.Ben biraz kıvamlı birşey bekliyordum.Bir daha ki sefere fısfıs şişeye koyup uygulayacağım.2 lt var fıslar fıslar dururum artık.Parlaklığı iyi hoşuma gitti fakat dayanımı uzun olacak izlenimi vermedi bana, bakacağız bakalım.Ummadık taş hesabı olmasın.

Yeter işe gitme vakti çoktan geldi.Finallerrrr

Herkese detaylı günler.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
zevkle okudum @onurçiko  çok güzel bir yıkama yanında ürün yorumlarının eklenmesi şahane. usta işi  :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@onurçiko Elinize emeğinize sağlık zevkle okudum., 
Not: Malesef Autobrite 'ın ön yıkama köpüklerindeki sabıkalı bir geçmişi var., bu yüzden çok dikkat etmek gerekiyor., yüzeyde fazla bekletilirse (kuruduğu anda) ve çok iyi durulama yapılmaz ise markanın ön yıkama şampuanları boyada kalıcı lekeler bırakıyor., İşin kötü yanı polisaj harici yüzeyden çıkarmakta oldukça zor insanı bezdirecek cinsten., Adamların 4  ön yıkama köpüğünden 2'si sabıkalı.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Onur abi çok güzel olmuş konu ve uygulama. Beyaz araçta biraz sıkıntılı mavi köpük.

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. AB Magifoam Blue kendi sitesinde beyaz araçlarda kullanılmaması gerektiğini özellikle belirtmiş. Davlumbaz fırçasının çalışmasını merak ediyorum. Rahat bir şekilde kullanılıyor mu? Parasını hak ediyor mu?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Onur abi ellerine sağlık.

Araç nasıl yıkanmalı sorusuna yanıtı gibi bir konu olmuş :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Ellerine sağlık @onurçiko

Gtechniq kesin senin hatandır. Firmada hata olmaz :D

Şu Field Glaze de gözüm kalmıştı :)

Dr. Beasley’s Wheel Sealant’ın kıymetini bil. Devamı yok.

Ben Würth markasına güveniyorum. Bakalım ne kadar gidecek.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
ege' Alıntı:
zevkle okudum @onurçiko"  çok güzel bir yıkama yanında ürün yorumlarının eklenmesi şahane. usta işi  :)
Teşekkür ediyorum, nazik yorumunuz utandırdı beni.

technologyst' Alıntı:
Bir yıkama daha beni de bekliyor arabalar oy oy :)
Bir konu bekliyoruz o zaman senden
Eraycan' Alıntı:
Onur abi eline saglik
Teşekkürler kardeşim
forzaGilles' Alıntı:
@onurçiko Elinize emeğinize sağlık zevkle okudum., 
Not: Malesef Autobrite 'ın ön yıkama köpüklerindeki sabıkalı bir geçmişi var., bu yüzden çok dikkat etmek gerekiyor., yüzeyde fazla bekletilirse (kuruduğu anda) ve çok iyi durulama yapılmaz ise markanın ön yıkama şampuanları boyada kalıcı lekeler bırakıyor., İşin kötü yanı polisaj harici yüzeyden çıkarmakta oldukça zor insanı bezdirecek cinsten., Adamların 4  ön yıkama köpüğünden 2'si sabıkalı.
Teşekkür ederim, normalde dikkat ediyorum, en az 5-6 kerede yıkadım ama kışın hava soğuktu yani köpük yüzeyde kurumuyordu, Biraz güneş görmesi biraz fazla bekletmek bu neticeyi doğurdu. Tecrübe oldu.Demek ki havalar ısınınca magifoam a veda etmek lazım kışa kadar.
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Onur abi çok güzel olmuş konu ve uygulama. Beyaz araçta biraz sıkıntılı mavi köpük.
Teşekkürler kardeşim,
Yasin.Dogan' Alıntı:
Ellerinize sağlık. AB Magifoam Blue kendi sitesinde beyaz araçlarda kullanılmaması gerektiğini özellikle belirtmiş. Davlumbaz fırçasının çalışmasını merak ediyorum. Rahat bir şekilde kullanılıyor mu? Parasını hak ediyor mu?
Teşekkürler, dediğim gibi normalde bir sıkıntı olmuyor, aynı zaman da çok meşhur detaycılarında beyaz arabaları bu köpükler yıkadıktan videolar var aslında.Diğer etkenlere tek başına video çekimi yapma işi eklenince netice biraz renkli oldu:)
Neyse vesile ile soft99 9800 ünü deneme fırsatı buldum.oldukçada beğendim.Tam temizlik polisajı için biçilmiş kaftan.
_CaN_' Alıntı:
Onur abi ellerine sağlık.

Araç nasıl yıkanmalı sorusuna yanıtı gibi bir konu olmuş :)
Teşekkür ederim kardeşim
Murat' Alıntı:
Ellerine sağlık @"onurçiko

Gtechniq kesin senin hatandır. Firmada hata olmaz :D

Şu Field Glaze de gözüm kalmıştı :)

Dr. Beasley’s Wheel Sealant’ın kıymetini bil. Devamı yok.

Ben Würth markasına güveniyorum. Bakalım ne kadar gidecek.
Teşekkür ederim,
Kesinlikle benim hatam
Sırf sana inat kullandım :)
Kıyıda köşede hiç mi yok.Güzel ürün ama,
Würth ü göreceğiz bakalım.

gecceanduana

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uğraştırıcı bir yıkama olmuş ama değmiş. Benim için iki balon marka var.
Meguiars = Balon (Balondan ziyade reklam becerisi). Bu işe ilk girişenler mutlaka reklam etkisiyle birkaç ürününü denemiştir.
Gtechnic = Ultra balon.
Meguiars nispeten daha kullanılabilir ürünleri var. Endurance olsun, cam temizleyicisi ve 1-2 ürünü daha. "Mikemmeeellll, anlatmaya gerek yok" olan markanın nano ürününde bile yok 400-500 e birini sürüyorsun, onun üstüne bir tanede 200 tl lik ürünü  daha sürüyorsun. Mikemmeeeelllll oluyor. Halbuki ikisinin toplamı nasiolün ürününden farksızken, nasiol uygulaması zor, polisaj gerektiren ürün olurken aynı zorlukla uygulanan malum ürün ne hikmetse mikemmel. Nasıl olduysa ömür boyu garanti veren olmamış :D Ama ben nasiolün 1 yıl sıkıntısız çalıştığını gözümle gördüm. Korumaya zarar vermeyen şampuanları cilayı söker atar, 6-8 ay gider denen fısfısı bir işe yaramaz. Ne keklendi bu insanlar yıllardır. Hala da adam gibi ürün eline geçmeyen millet litreyle alıyor 

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yasin.Dogan' Alıntı:
Fırça büyük ve hantal görünmesine rağmen ben oldukça rahat kullanıyorum. Açı olarak çok iyi ayarlanmış. Bütün kıvrımlara rahatlıkla girip çıkıyor. Çinlilerden de aldım ama bunun gibi olmadı yani açısını beğenmedim tekrar buna döndüm.Ben çok mmemnunum . Oldukça da dayanıklı bir ürün, ömürlük diyebilirim.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Özgür hocam açık renkli veya beyaz araçta sıkıntı yaratıyorsa siyah araçta da yaratacaktır.. ürünün açıklama talimatlarında beyaz araçta kullanılmasını tavsiye etmiyor nasıl bir mantıkla artık bunu yazmışlarsa sanki araç koyu renkli olunca bişey değişicek .

@onurçiko magifoam blue yerine normal olanı standart magifoam leke bırakmıyor

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
forzaGilles' Alıntı:
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Özgür hocam açık renkli veya beyaz araçta sıkıntı yaratıyorsa siyah araçta da yaratacaktır.. ürünün açıklama talimatlarında beyaz araçta kullanılmasını tavsiye etmiyor nasıl bir mantıkla artık bunu yazmışlarsa sanki araç koyu renkli olunca bişey değişicek .

@onurçiko magifoam blue yerine normal olanı standart magifoam leke bırakmıyor
Genelde normal olanı kullanıyorum, bazen canım fantazi çekince kullanıyorum bluenin.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
detaylı bir şekilde keyifle okudum. Çok güzel bir yıkama konusu olmuş ürün incelemeleri için teşekkürler.

esstel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Elazığ
Plastik trim için revive kullanıyorum yıkamaya bağlı olarak değişir..sizin ilk üç favori ürün söyler misiniz? Emeğinize sağlık...