Bilt Hamber Double Speed Wax Uygulaması - Koruma Öncesi Tüm Hazırlık Aşamaları İle

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
17 Nis 2019
Mesajlar
1,926
Beğeniler
6,081
#1
Maksat yarışmak olsun!

Herkese merhaba,

Bugün bir wax uygulaması ile karşınızdayım, bu uygulamada bir çok soruya cevap var aslında, kullanılan ürünler olsun uygulama şekilleri olsun, nasıl yapılır tadında bol fotoğraflı, 48 dakikalık bir videolu bir uygulama oldu :)

Videolara link de ekledim, tıklandığında direk ilgili dakikaya gidiyor. Tamamını izlemenizi tavsiye ederim, ancak ilgilendiğiniz konuya da direk tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İnşallah beğenirsiniz, yanlışlarım mutlaka olmuştur, her hareketim doğru diye bir şey yok, gerekli noktalarda siz böyle yapsanız daha iyi tadında uyarılarım da olacak naçizane.

Uygulamada kullanılan kimyasallar

Bilt Hamber Auto Foam - Ön yıkama köpüğü
Flowey B33 - Ön yıkama köpüğü
Valet Pro Foamula 1 - Ön yıkama köpüğü
Ceviz
Flowey R10 - Demirtozu sökücü
Turtle Wax Seal n Shine - Boya koruma
Amway Loc Glass Cleaner - Cam temizleyici
Car Pro Perl - Plastik ve kauçuk koruma
Koch Chemie PSS - Dış plastik yenileyici
Bilt Hamber Double Speed Wax - Boya koruma
Nanolex Pure Shampoo - pH nötr şampuan
AkzoNobel Sikkens M700 - Antistatik yüzey temizlik tineri
Koch Chemie Green Star - Çok amaçlı temizleyici
Flowey R1 - Jant temizleyici
Turtle Wax Jet Black Kit Tire Cleaner - Lastik temizleyici

Diğer ürünleri (fırçalar, bezler vb) konusu açıldıkça ilgili yerde paylaşacağım.

Bir wax uygularım düşüncesiyle geçenlerde arkadaşımın arabasına Bilt Hamber Double Speed Wax uygularken kendi arabamdaki korumayı da sökmüştüm. Tavan hariç tabi, tavanda yargıç fusso hala dipdiri ben buradayım diyordu. Neyse bagajı malzemelerle doldurduk atladık arabaya doğru baldızın eve, ev müstakil rahat rahat takılabiliyorum. Biz geceden gittik, yıkamaya sabah başladım. Bu nedenle yok sıcaktı, soğuktu derdim olmadı.

İndirdim malzemeleri, açtım hortumları, kurdum düzeneği, yaptım karışımları.
Yıkama makinesi ile birlikte bahçe hortumu nasıl kullanılır konusunda da bir yol gösterici olsun istedim.

Video - 1:36

Ön yıkama için 200 ml ceviz, 50 ml auto foam ve 50 ml b33 karıştırdım, bunları toplamda 3.6 litre karışım içerisinde kullandım, yani kaça kaç oldular buradan hesaplanabilir. Jant için secho fx2 içerisinde (modifiyesiz) 2 litrelik karışım kullandım, kaporta için 1.6 litre karışımı Alta Foam 2000 içerisinde kullandım.

Jant lastik davlumbaz ön yıkaması ile başladım;

Videoda 12 dakika sürece detaylı aşamaları takip edebilirsiniz. Kısaca şöyle, ön yıkama olarak yukarıda belirttiğim karışımı kullandım, temaslı yıkama için kova içerisine göz kararı ceviz ve foamula 1 ekledim. Hem temizlik, hem kayganlık, hem de jantlarda fusso olduğu için güvenlik açısından bu karışımı seçtim. Kova içerisinde Tchibo jant iç yüzeyi fırçası, Mothers davlumbaz fırçası, Wooden Kit jant içi fırçaları, dandik bir jant eldiveni, sgcb marka lastik fırçası, 3D jant ön yüz fırçası ve 26 jpn marka detay fırçaları vardı. Chemical Guys köpük yapan şişe içerisinde 1:5 hazırlanmış Flowey R1 vardı, aynı zamanda TW jet black kitten çıkan tire cleaner ve 1:10 hazırlanmış Koch Chemie GS ile de lastik temizliği yaptım.

Ön yıkamada bile kirlerin nasıl anında çözüldüğünü görebilirsiniz.

Video - 3:07

Ardından ön yıkama ile devam ettim, araba çok kirli değildi, hatta videoda kirleri belli bile olmuyordu. Yukarıda belirttiğim karışımı köpük formunda uyguladım. Alta Foam çok iyi köpük yapıyor, ben o kadar yoğun olsun istemiyorum açıkçası, bu nedenle en sulu atan başlık takılı, sarı olan sanırım. Xiaomi pompa yardımıyla köpüğü uyguladım.

Video - 17:40

Köpük işini yaparken ben de arabanın zaten temiz olmasından cesaretle detaylara giriştim. 750 ml Work Stuff şişe içerisinde 30-40 ml kara auto foam koydum, hassas kısımları Carbon Collective fırça ile, diğer kısımları Work Stuff Standart kauçuk fırça ile fırçaladım.

Video - 19:25

Ardından duruladım ve kova yıkamasına gerek kalmadı bile. Peçete testi de gösteriyor, tertemiz çıktı araç, bu karışımdan kaçması mümkün değildi zaten.

Video - 28:03

Araba henüz ıslakken demirtozu temizliğine başladım, aslında bunu da yapalı çok olmamıştı ancak yine de benim renge göre gözle görülür sayıda demirtozu çözüldü.
Demirtozu sökücü olarak Flowey R10 kullandım, 1:1 sulandırılmış hali bile çok hızlı çalışıyor, geç kuruyor.



Video - 28:40

Ardından Marflo kil eldiveni ile kil temizliği yaptım, kovada şampuan olarak Nanolex Pre Shampoo vardı. Bu işlemi ilk defa yapacak arkadaşlar dikkat etsinler benim gibi hızlı hızlı yapmamalarını öneririm, daha sakin ve yavaş şekilde dikey ve yatay hareketlerle eldiveni panel panel şampuanlı suya sokarak yapabilirler.

Video - 31:10

Tekrar duruladım arabayı, ve tavandaki fusso ile başlayarak m700 ile tüm arabayı geçtim. Tavana 2 kat yaptım.

Video - 34:32

Ve artık zemin çıplak.

Video - 37:34

Hem m700 kalıntı bırakmasın diye, hem de Bosch yıkama makinesinden çıkan sözde foam lance performansını gösterebilmek amacıyla bir tur b33 ile yıkama yaptım arabayı. Görüleceği üzere bu foam lance falan değil :) tazyikli şampuanlı su atan bir alet...

Video - 38:27

Kurulamada Wizard Of Gloss Blue Marlin Twisted havlu ve Spark Twisted tercih ettim.

Video - 40:36

Ardından kendi aplikatörü ile waxı uygulamaya başladım ve Work Stuff Gentleman bez ile kabasını silip SuperClean wax bezi ile parlatmasını yaptım. Beze bayıldım sıfır hav, videoda görebilirsiniz. Kanal adım boşuna cilala parlat değil :D
Ben waxı biraz bol sürüyorum, daha hala alışamadım tam olarak, bu nedenle silmesi zorladı biraz, fusso kadar değil ama ona yakın zorlandım.

Waxı nasıl uyguladım?
Wax ile birlikte gelen bir mavi bez ve damla şeklinde sünger bir aplikatör var. Sünger aplikatörü ıslatıp su damlamayıncaya kadar sıktım. Yani hafif nemli bir halde kullandım. Mavi bez iş yapmaz görünse de çok güzel çalışıyor, lakin çabuk doluyor, sürekli yüzeyini değiştirmek lazım. Benim gibi eli bol birine yetmediği için tercih etmedim. Yoksa o da çok başarılı bir bez, 2 tane olsa tam yeter sedan bir araca. Dairesel hareketlerle birbirini kestirecek şekilde uyguladım, 5-10 dakika arası bekleyin diyor, 2 panel yapıp sildim, o da zaten 7-8 dakika falan tutuyordur. Silmeden önce parmakla test ettiğinizde silinebilir olduğunu belli ediyor. Güneşte uygulamamalısınız, zaten çoğu üründe bu uyarı vardır. Direk kurur, silmesi işkence olur. Süleyman Abi'nin ve diğer üstadların söylediği gibi çivi çiviyi söker mantığıyla böyle bir kuruma meydana gelirse ürünü o bölgeye tekrar uygulayıp kolayca silebilirsiniz :) @Dragstar .



Video - 43:50

Ve bu da waxın su iticilik testi, 2 bant arası wax uygulanmamış yüzey. Bu yüzeyde yine de bir su iticilik görünüyor farkındaysanız, bunun sebebini ise ben Flowey 3.4 Fine Cut Polish içerisinde korumaya bağlıyorum. Çok çok az da olsa bölge bölge sanırım bir koruma etkisi görülüyordu. @onurçiko Abi yorum yapacaktır, finiş pastalarda böyle koruma da olması üzerine gelen korumanın etkisini zayıflatır mı abi? Ya da karşılaştığım etki bu düşündüğüm olaydan mıdır?

Video - 46:17

Kapı aralarına TW Seal n Shine uyguladım, dikdörtgen blok mikrofiber aplikatör ile uyguladım, SuperCleanden hediye gelen düşük gsmli seramik silme bezine benzer bez ile sildim.




Camları Amway cam temizleyici ile temizledim.



Davlumbaz ve lastiklere 1:1 sulandırılmış Car Pro Perl uyguladım.



Dış plastiklere Koch Chemie PSS



Kapı fitilleri, tampon altları ve silecek muhafaza plastiklerine de uyguladım ama fotoğraf çekmemişim.

Ve sonuçlar;



Video - 47:23

Video çok uzun olduğu için bir dakika rehberi yaptım, kendi tadınıza uygun kısımları seçerek izleyebilirsiniz, vaktiniz ve internetiniz yeterliyse tamamını izlemenizi tavsiye ederim.

Bu video ile aşağıdaki sorulara ve daha fazlasına yanıt bulabilirsiniz.
Detaylı jant temizliği nasıl yapılır?
Rutin kil temizliği nasıl yapılır?
Rutin demirtozu temizliği nasıl yapılır?
Koruma öncesi yüzey hazırlığı aşamaları nedir?
Bosch Easy Aquatak 120 basınçlı yıkama makinesi performansı nasıldır? Aynı zamanda makineyle gelen foam lance nasıl performans verir?
Double Speed Wax parlaklığı nasıldır?
Auto Foam performansı nasıldır gibi sorulara yanıt bulabileceksiniz.


-------------------------
Düzenleme 27.07.2020

Arkadaşlar bu arada bu aşamaların arasına bir kaç işlem daha girmeli normal şartlarda. Daha doğrusu gerekli ise zift temizliği ve böcek temizliği de yapılmalı. Bunları da demirtozu temizliğinden sonra kilden önce yapabilirsiniz.

Unutmayalım ki arabaya her temas bir risk, bu nedenle riski en aza indirmek için kilden önce kimyasal arındırma denilen işlemler çok önemli, mümkün olduğunca kile bırakmamak lazım işi.

Ön yıkama ve durulama ardından da kova yıkaması ile temaslı yıkama yapmak çoğu zaman hatta her zaman diyelim, şart. Benim arabam kirli değildi, tozluydu sadece, bu nedenle peçete testinden geçti, ancak kova yıkaması mutlaka yapın. Orada da teknik sizin şartlarınıza bağlı olarak değişir, kimi grit guardlı çift kova kullanır, kimi tek kova çoklu eldiven kullanır. Benim favorim tek kova çoklu eldiven. Bu yöntemde bir kere kovadan çıkan eldiven bir daha asla kovaya geri dönemez, en az 2 eldiven gereklidir. Ama tavsiyem en az 4 eldiven kullanmanız gerektiği yönündedir.

Aynı şekilde boya koruma uygulaması öncesi tam da m700den sonra bir polisaj işlemi gerekliyse o da yapılmalı. Rutinde yapılması gereken bir işlem değil, her wax öncesi yapılması gerekmez, ama üstadların temizlik polisajı dediği işlemi yılda en az 1 kere yapmakta fayda var diye görüyorum.
 
Son düzenleme:

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
Katılım
15 Nis 2020
Mesajlar
450
Beğeniler
1,025
İl
Samsun
#2
Ağabey nasil bir kralsın maşallah. Araç mermi gibi olmuş. Emeğine sağlık cok çok detaylandıricı ne nasıl yapılır icin müthiş bir video olmuş.
 

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Katılım
27 Eyl 2018
Mesajlar
1,257
Beğeniler
3,056
#3
Ellerine sağlık Ömer'im maşaAllah. Arabanın kudretimi yoksa waxın mı bilemedim ama parlaklığa bittim. Gerçi o 3 yaşında olmasına rağmen titizlikle bakılmış bir boya hala çiziğim yok diyen boyalardan bile daha çiziksiz. Allah kem gözlerden korusun. Bu arada M700 den memnun kaldın mı:sarki:
 

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
Katılım
14 Şub 2020
Mesajlar
2,666
Beğeniler
5,769
Yaş
23
İl
Denizli
#6
Emeklerine sağlık Ömer abi, on numara bir rehber yapmışsın baştan sona izledim. :gulumsemex: Sen yine de belirtmişsin ancak kil eldiven dahi olsa sakin hareketlerle kaportada gezdirmek gerektiğini yeni başlayan abilerimize/arkadaşlarımıza hatırlatalım. :) Perl nasıl ama kauçukda plastikde çok iyi iş çıkartıyor. Ben Aotu-Foam'ı da çok beğendim ciddi anlamda kirleri söküp atıyor, herhalde B33'le kapışır. :) Neyse bir daha ki yıkamam da test ediyim gari. :D Emre abiye de tekrardan teşekürler. :)
 

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
Katılım
23 Nis 2020
Mesajlar
450
Beğeniler
1,102
Yaş
31
İl
Kırşehir
#7
Maşallah Ömer hocam Allah kazalardan saklasın aracınız muazzam parlamış. Sizin ellerinizde olduğu için çok şanslı ellerinize sağlık.
 

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
Katılım
18 Şub 2019
Mesajlar
1,146
Beğeniler
3,144
Yaş
39
İl
Tekirdağ
#8
Köyden eve yeni geldim , video çok uzun arkadaş :aglaa: Yarın sakin kafayla izleyeceğim:hava:. Anlatım ve mevcut fotolardan zaten uygulamanın ne kadar kaliteli olduğu belli eline sağlık :mutlu: Parlaklık ve yansımalar gayet başarılı :deli: Bakalım bilt sende ne kadar ömrünü sürdürücek gerçi tek katta bırakacak mısın bilmiyorum :sarki:
 

Berkay

Master Detailing
Moderator
Katılım
21 Oca 2019
Mesajlar
3,185
Beğeniler
10,342
İl
İstanbul
#12
Ellerine sağlık abi detaylı güzel bir uygulama olmuş. Çok güzel parlamış maşallah. Video bitişi baya iyi :)
 

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
Katılım
1 Haz 2018
Mesajlar
1,627
Beğeniler
3,658
İl
Ankara
#13
@omrslhmms yine şahane bir uygulama ve tüm detaylarıyla anlatıldığı bir konu olmuş. Helal olsun gerçekten :) video için bilgilendirme de ayrı bir güzel olmuş. Final fotoları ve parlaklık zaten şahane duruyor. Elinize sağlık :). Benim sorum kil eldiveni konusunda olacak. Panele eldiveni sürdükten sonra temizlemek için suya daldırıp baya çitilemek mi gerek? Yoksa hortum başlığını tazyikli moda getirip onu doğrudan tutmak mu sağlıklı olur? Burayı kafamda oturtamadığım için kullanamadım eldiveni. Bir de eldiven ile işimiz komple bitince yağlı kağıda falan sarmak mı gerek yoksa kendi paketine doğrudan koysak yeterli olur mu?
 

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
7,878
Beğeniler
20,308
Yaş
44
İl
antalya
#14
Kardeşim öncelikle ellerine sağlık, çok güzel biligilendirici bir video olmuş.
Başlamadan kameranın lensini silseydin keşke parlama yapmış.
Evet 3.4 de koruma içeriği var, ondan sebep olmuş olabilir, korumasız finiş ürünü kullanırsan daha iyi olur.
Çok beğendim, sonuna kadar da izledim. Burda olsan ne uygulamalar yapardık be:)
 

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
Katılım
12 May 2018
Mesajlar
3,030
Beğeniler
7,571
Yaş
31
İl
Kayseri
#15
Maksat yarışmak olsun!

Herkese merhaba,

Bugün bir wax uygulaması ile karşınızdayım, bu uygulamada bir çok soruya cevap var aslında, kullanılan ürünler olsun uygulama şekilleri olsun, nasıl yapılır tadında bol fotoğraflı, 48 dakikalık bir videolu bir uygulama oldu :)

İnşallah beğenirsiniz, yanlışlarım mutlaka olmuştur, her hareketim doğru diye bir şey yok, gerekli noktalarda siz böyle yapsanız daha iyi tadında uyarılarım da olacak naçizane.

Uygulamada kullanılan kimyasallar

Bilt Hamber Auto Foam - Ön yıkama köpüğü
Flowey B33 - Ön yıkama köpüğü
Valet Pro Foamula 1 - Ön yıkama köpüğü
Ceviz
Flowey R10 - Demirtozu sökücü
Turtle Wax Seal n Shine - Boya koruma
Amway Loc Glass Cleaner - Cam temizleyici
Car Pro Perl - Plastik ve kauçuk koruma
Koch Chemie PSS - Dış plastik yenileyici
Bilt Hamber Double Speed Wax - Boya koruma
Nanolex Pure Shampoo - pH nötr şampuan
AkzoNobel Sikkens M700 - Antistatik yüzey temizlik tineri
Koch Chemie Green Star - Çok amaçlı temizleyici
Flowey R1 - Jant temizleyici
Turtle Wax Jet Black Kit Tire Cleaner - Lastik temizleyici

Diğer ürünleri (fırçalar, bezler vb) konusu açıldıkça ilgili yerde paylaşacağım.

Bir wax uygularım düşüncesiyle geçenlerde arkadaşımın arabasına Bilt Hamber Double Speed Wax uygularken kendi arabamdaki korumayı da sökmüştüm. Tavan hariç tabi, tavanda yargıç fusso hala dipdiri ben buradayım diyordu. Neyse bagajı malzemelerle doldurduk atladık arabaya doğru baldızın eve, ev müstakil rahat rahat takılabiliyorum. Biz geceden gittik, yıkamaya sabah başladım. Bu nedenle yok sıcaktı, soğuktu derdim olmadı.

İndirdim malzemeleri, açtım hortumları, kurdum düzeneği, yaptım karışımları.
Yıkama makinesi ile birlikte bahçe hortumu nasıl kullanılır konusunda da bir yol gösterici olsun istedim.

Video - 1:36

Ön yıkama için 200 ml ceviz, 50 ml auto foam ve 50 ml b33 karıştırdım, bunları toplamda 3.6 litre karışım içerisinde kullandım, yani kaça kaç oldular buradan hesaplanabilir. Jant için secho fx2 içerisinde (modifiyesiz) 2 litrelik karışım kullandım, kaporta için 1.6 litre karışımı Alta Foam 2000 içerisinde kullandım.

Jant lastik davlumbaz ön yıkaması ile başladım;

Videoda 12 dakika sürece detaylı aşamaları takip edebilirsiniz. Kısaca şöyle, ön yıkama olarak yukarıda belirttiğim karışımı kullandım, temaslı yıkama için kova içerisine göz kararı ceviz ve foamula 1 ekledim. Hem temizlik, hem kayganlık, hem de jantlarda fusso olduğu için güvenlik açısından bu karışımı seçtim. Kova içerisinde Tchibo jant iç yüzeyi fırçası, Mothers davlumbaz fırçası, Wooden Kit jant içi fırçaları, dandik bir jant eldiveni, sgcb marka lastik fırçası, 3D jant ön yüz fırçası ve 26 jpn marka detay fırçaları vardı. Chemical Guys köpük yapan şişe içerisinde 1:5 hazırlanmış Flowey R1 vardı, aynı zamanda TW jet black kitten çıkan tire cleaner ve 1:10 hazırlanmış Koch Chemie GS ile de lastik temizliği yaptım.

Ön yıkamada bile kirlerin nasıl anında çözüldüğünü görebilirsiniz.

Video - 3:07

Ardından ön yıkama ile devam ettim, araba çok kirli değildi, hatta videoda kirleri belli bile olmuyordu. Yukarıda belirttiğim karışımı köpük formunda uyguladım. Alta Foam çok iyi köpük yapıyor, ben o kadar yoğun olsun istemiyorum açıkçası, bu nedenle en sulu atan başlık takılı, sarı olan sanırım. Xiaomi pompa yardımıyla köpüğü uyguladım.

Video - 17:40

Köpük işini yaparken ben de arabanın zaten temiz olmasından cesaretle detaylara giriştim. 750 ml Work Stuff şişe içerisinde 30-40 ml kara auto foam koydum, hassas kısımları Carbon Collective fırça ile, diğer kısımları Work Stuff Standart kauçuk fırça ile fırçaladım.

Video - 19:25

Ardından duruladım ve kova yıkamasına gerek kalmadı bile. Peçete testi de gösteriyor, tertemiz çıktı araç, bu karışımdan kaçması mümkün değildi zaten.

Video - 28:03

Araba henüz ıslakken demirtozu temizliğine başladım, aslında bunu da yapalı çok olmamıştı ancak yine de benim renge göre gözle görülür sayıda demirtozu çözüldü.
Demirtozu sökücü olarak Flowey R1 kullandım, 1:1 sulandırılmış hali bile çok hızlı çalışıyor, geç kuruyor.



Video - 28:40

Ardından Marflo kil eldiveni ile kil temizliği yaptım, kovada şampuan olarak Nanolex Pre Shampoo vardı. Bu işlemi ilk defa yapacak arkadaşlar dikkat etsinler benim gibi hızlı hızlı yapmamalarını öneririm, daha sakin ve yavaş şekilde dikey ve yatay hareketlerle eldiveni panel panel şampuanlı suya sokarak yapabilirler.

Video - 31:10

Tekrar duruladım arabayı, ve tavandaki fusso ile başlayarak m700 ile tüm arabayı geçtim. Tavana 2 kat yaptım.

Video - 34:32

Ve artık zemin çıplak.

Video - 37:34

Hem m700 kalıntı bırakmasın diye, hem de Bosch yıkama makinesinden çıkan sözde foam lance performansını gösterebilmek amacıyla bir tur b33 ile yıkama yaptım arabayı. Görüleceği üzere bu foam lance falan değil :) tazyikli şampuanlı su atan bir alet...

Video - 38:27

Kurulamada Wizard Of Gloss Blue Marlin Twisted havlu ve Spark Twisted tercih ettim.

Video - 40:36

Ardından kendi aplikatörü ile waxı uygulamaya başladım ve Work Stuff Gentleman bez ile kabasını silip SuperClean wax bezi ile parlatmasını yaptım. Beze bayıldım sıfır hav, videoda görebilirsiniz. Kanal adım boşuna cilala parlat değil :D
Ben waxı biraz bol sürüyorum, daha hala alışamadım tam olarak, bu nedenle silmesi zorladı biraz, fusso kadar değil ama ona yakın zorlandım.



Video - 43:50

Ve bu da waxın su iticilik testi, 2 bant arası wax uygulanmamış yüzey. Bu yüzeyde yine de bir su iticilik görünüyor farkındaysanız, bunun sebebini ise ben Flowey 3.4 Fine Cut Polish içerisinde korumaya bağlıyorum. Çok çok az da olsa bölge bölge sanırım bir koruma etkisi görülüyordu. @onurçiko Abi yorum yapacaktır, finiş pastalarda böyle koruma da olması üzerine gelen korumanın etkisini zayıflatır mı abi? Ya da karşılaştığım etki bu düşündüğüm olaydan mıdır?

Video - 46:17

Kapı aralarına TW Seal n Shine uyguladım, dikdörtgen blok mikrofiber aplikatör ile uyguladım, SuperCleanden hediye gelen düşük gsmli seramik silme bezine benzer bez ile sildim.




Camları Amway cam temizleyici ile temizledim.



Davlumbaz ve lastiklere 1:1 sulandırılmış Car Pro Perl uyguladım.



Dış plastiklere Koch Chemie PSS



Kapı fitilleri, tampon altları ve silecek muhafaza plastiklerine de uyguladım ama fotoğraf çekmemişim.

Ve sonuçlar;



Video - 47:23

Video çok uzun olduğu için bir dakika rehberi yaptım, kendi tadınıza uygun kısımları seçerek izleyebilirsiniz, vaktiniz ve internetiniz yeterliyse tamamını izlemenizi tavsiye ederim.

Bu video ile aşağıdaki sorulara ve daha fazlasına yanıt bulabilirsiniz.
Detaylı jant temizliği nasıl yapılır?
Rutin kil temizliği nasıl yapılır?
Rutin demirtozu temizliği nasıl yapılır?
Koruma öncesi yüzey hazırlığı aşamaları nedir?
Bosch Easy Aquatak 120 basınçlı yıkama makinesi performansı nasıldır? Aynı zamanda makineyle gelen foam lance nasıl performans verir?
Double Speed Wax parlaklığı nasıldır?
Auto Foam performansı nasıldır gibi sorulara yanıt bulabileceksiniz.

Oh maşallah ben rahatladım yeminle sabah sabah iyi geldi. Mis gibi olmuş güle güle kirlet
 

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
5,785
Beğeniler
8,441
Yaş
35
İl
Bilecik
#17
Abi ellerine sağlık. Hem uygulamasında hem de düzenlemesinde büyük emek olan bir içerik olmuş. Sabah sabah çok güzel gitti video. Çayımdan hüpleterek büyük zevkle izledim gerçekten. :cayyx:

Konuyu favoriye ekledim bu arada. Araç nasıl yıkanmalı diye soranlara ya da merak edenlere direk bu konuya yönlendirilmeli.

Bu arada videonun sonunda güneş ışığı eşliğinde kamerana yansıyan o güzel parlaklık beni benden aldı. Allah kaza bela vermesin. Maşallah :nazar:
 

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
17 Nis 2019
Mesajlar
1,926
Beğeniler
6,081
#18
Ağabey nasil bir kralsın maşallah. Araç mermi gibi olmuş. Emeğine sağlık cok çok detaylandıricı ne nasıl yapılır icin müthiş bir video olmuş.
Estağfirullah, üstadlardan öğrendiklerimizi biz de aktarmaya çalışıyoruz, mümkün olduğunca yanıltıcı olmamasına, yanlış yönlendirmemeye dikkat ediyorum. Teşekkür ederim :)

Ellerine sağlık Ömer'im maşaAllah. Arabanın kudretimi yoksa waxın mı bilemedim ama parlaklığa bittim. Gerçi o 3 yaşında olmasına rağmen titizlikle bakılmış bir boya hala çiziğim yok diyen boyalardan bile daha çiziksiz. Allah kem gözlerden korusun. Bu arada M700 den memnun kaldın mı:sarki:
Amin Emrecim :) Sana da vereyim m700'den :D Waxın payı büyük sanıyorum, yok ki bir gloss meter ölçelim :)

Vay vay vay diyorum. Ellerinize sağlık. :alevv::alevv:
Teşekkür ederim :)

Adaaaaam teşekkür ederim :)

Emeklerine sağlık Ömer abi, on numara bir rehber yapmışsın baştan sona izledim. :gulumsemex: Sen yine de belirtmişsin ancak kil eldiven dahi olsa sakin hareketlerle kaportada gezdirmek gerektiğini yeni başlayan abilerimize/arkadaşlarımıza hatırlatalım. :) Perl nasıl ama kauçukda plastikde çok iyi iş çıkartıyor. Ben Aotu-Foam'ı da çok beğendim ciddi anlamda kirleri söküp atıyor, herhalde B33'le kapışır. :) Neyse bir daha ki yıkamam da test ediyim gari. :D Emre abiye de tekrardan teşekürler. :)
Auto foam cevizle birleşince harika bir iş çıkardı. Dediğin gibi kil işini videodakinin yarısından da daha yavaş bir şekilde uygulamak gerekli, ben 1 ay olmadı kil yapalı, bu nedenle seri bir şekilde tamamladım, sırf bu aşamayı atlamamak adına yan, normalde ihtiyacı yoktu. Perl'ü bir kaç keredir kullanıyorum çok sevdim ben, davlumbazlarda da sıkıp bırakıyorum, baştan renk oturmaz gibi duruyor, sonrası zaten fotolarda var. Teşekkür ederim :)

Maşallah Ömer hocam Allah kazalardan saklasın aracınız muazzam parlamış. Sizin ellerinizde olduğu için çok şanslı ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)

Köyden eve yeni geldim , video çok uzun arkadaş :aglaa: Yarın sakin kafayla izleyeceğim:hava:. Anlatım ve mevcut fotolardan zaten uygulamanın ne kadar kaliteli olduğu belli eline sağlık :mutlu: Parlaklık ve yansımalar gayet başarılı :deli: Bakalım bilt sende ne kadar ömrünü sürdürücek gerçi tek katta bırakacak mısın bilmiyorum :sarki:
Vallahi senin uygulamayı tekrar bir incelemem gerek ben püf noktaları kaçırdım mı diye endişelendim açıkçası :) 2. katı sen dedikten sonra atarım muhtemelen, aklımda yoktu :D Teşekkür ederim :)

Ömer ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Eyvallah Çağlar Hocam, teşekkür ederim.

Ellerine sağlik abi güzel olmuş:)
Teşekkür ederim :)

Maşallah maşallah elinize sağlık
Teşekkür ederim :)

Ellerine sağlık abi detaylı güzel bir uygulama olmuş. Çok güzel parlamış maşallah. Video bitişi baya iyi :)
O ev benim olsa var ya oraya neler yaparım bu manzarada detay çok keyifli ama güneşten kaçacağız diye manzarayı kaçırıyoruz :)
Teşekkür ederim :)

@omrslhmms yine şahane bir uygulama ve tüm detaylarıyla anlatıldığı bir konu olmuş. Helal olsun gerçekten :) video için bilgilendirme de ayrı bir güzel olmuş. Final fotoları ve parlaklık zaten şahane duruyor. Elinize sağlık :). Benim sorum kil eldiveni konusunda olacak. Panele eldiveni sürdükten sonra temizlemek için suya daldırıp baya çitilemek mi gerek? Yoksa hortum başlığını tazyikli moda getirip onu doğrudan tutmak mu sağlıklı olur? Burayı kafamda oturtamadığım için kullanamadım eldiveni. Bir de eldiven ile işimiz komple bitince yağlı kağıda falan sarmak mı gerek yoksa kendi paketine doğrudan koysak yeterli olur mu?
Öncelikle teşekkür ederim Mustafa :)
Kil eldivenine gelince, kovanın dibinde dirt trap var, ona nazikçe sürtüyorum, normalde dediğin gibi yapılması daha doğru, panel panel, ardından elle ve gözle eldiveni muayene, çitileme yapılmalı, ama eldiven kendine sürtünce çok kaymıyor, bu işlem su içerisinde yapılmalı bence. Bu eldivenlerden çok bir beklenti içinde olmamak gerek, çok güçlü killerden değiller, bu nedenle güvenliler zaten. Hortum tazyiği ile gömülü kirlerin çıkacağını sanmıyorum. Eldiveni güzelce durulayıp hafifçe sıktıktan sonra güneş görmeyen bir yerde kurumaya bırakmak lazım, tamamen kuruyunca da fırın pişirme kağıdı, ya da yağlı kağıt ile sararak muhafaza etmek en iyisi. Eğer kendi kabına çıplak bir şekilde koyarsan kil tarafı plastik kutusuna yapışabilir.

Kardeşim öncelikle ellerine sağlık, çok güzel biligilendirici bir video olmuş.
Başlamadan kameranın lensini silseydin keşke parlama yapmış.
Evet 3.4 de koruma içeriği var, ondan sebep olmuş olabilir, korumasız finiş ürünü kullanırsan daha iyi olur.
Çok beğendim, sonuna kadar da izledim. Burda olsan ne uygulamalar yapardık be:)
Abi teşekkür ederim, hakkınız büyük, sizden öğrendiklerimizi yorumlayarak paylaşmaya gayret ediyoruz.

Kamera konusunda lens kirli iken uyarı veriyor aslında temizle diye ancak o sahnede tam gölge ile güneş arasında kalmış, ben de izlerken fark ettim :D o yüzden bir ışık kırılması olayı yaşanmış :(

O zaman hemen korumasız finiş ürünü tavsiyesi alabilirim :D

Keşke olsaydım, vallahi çıraklık yapardım sana ne güzel olurdu, şöyle 3-5 saatlik yol olsa valla atlar gelirdim de yol çok uzak :) İnşallah bir gün diyelim.

Oh maşallah ben rahatladım yeminle sabah sabah iyi geldi. Mis gibi olmuş güle güle kirlet
Amin :) Teşekkür ederim hacım

Ömer hocam ellerine sağlık çok güzel olmuş uygulamalar
Teşekkür ederim, sağolasın :)

Abi ellerine sağlık. Hem uygulamasında hem de düzenlemesinde büyük emek olan bir içerik olmuş. Sabah sabah çok güzel gitti video. Çayımdan hüpleterek büyük zevkle izledim gerçekten. :cayyx:

Konuyu favoriye ekledim bu arada. Araç nasıl yıkanmalı diye soranlara ya da merak edenlere direk bu konuya yönlendirilmeli.

Bu arada videonun sonunda güneş ışığı eşliğinde kamerana yansıyan o güzel parlaklık beni benden aldı. Allah kaza bela vermesin. Maşallah :nazar:
Aminnnn, hiçbirimize kaza bela vermesin inşallah rabbim. Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için, arabada zift olsa bir de zift temizliği aşaması eklenebilirdi ama denk gelemedim hiç :(

Tabi bir de en önemlisi temaslı yıkama aşaması eksik.

Söylediğin gibi uygulama falan tamam yorucu ama videoları birleştirmesi, fotoğraflaması vs gerçekten uzun zaman alıyor, sırf videoyu yüklemesi 3 tam saat sürdü :) 20 ayrı video çekmişim ki isteyen istediği kısımdan yararlansın diye... Böyle güzel tepkiler almak yetiyor, tekrar teşekkür ederim :)
 

Umut Aksoy

Acemi Detaycı
Üye
Katılım
27 May 2020
Mesajlar
74
Beğeniler
128
Yaş
47
İl
İstanbul
#19
Profesyonelce yapılmış bir detay işi, sunumda şahane olmuş ellerin dert görmesin. Arabanında yansıması ayrı bir güzel maşşallah, Allah güle güle binmeyi nasip etsin.
 

cabay

Uzman Detaycı
Üye
Katılım
11 Oca 2019
Mesajlar
974
Beğeniler
4,168
Yaş
39
İl
istanbul
#20
Tebrik ederim, eline emeğine sağlık. Valla izlerken keyif aldım, ciddi anlamda terapilik bir iş olmuş :) finaller zaten şahane...:nazar: