Bmw 525d Xdrive detailing final

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba,
F10 kasa 525 ile beraberiz. Yine kasap usulü doğranmış bir araç :) Oraya birazdan geleceğim.

Bakımları mekanik servisimizde yapıldıktan sonra aracı stüdyoya getirdik. Çizik giderme, rötuş uygulaması, motor, iç temizlik için işe koyuldum. Araç opak siyah ve 3 günüm var takdir edersiniz ki fotoğraf çekmeye vaktim olmuyor bu yüzden final paylaşmak durumundayım.

Önceki sahibinden kalan boya açılmaları mevcut. Mikron 120 çıkan yerler de var 50 de. Bir şeyler yapılmaya çalışılmış.
Motor ve iç temizlik bittikten sonra titiz bir şekilde çizik giderme işlemlerini tamamladım.

Araba yeni alındı ve pastasının yeni yapıldığını söyledi sahibi. Pastası yeni yapılmış araçta buyrun bizim yaptığımız 50/50

Koruma olarak moonlight tercih ettim.
Aşağıda polisaj bitmiş halini görüyorsunuz. Spotlar altında çiziksiz güzel bir yüzey. Beyaz noktalar göreceksiniz bunlar yüzeyden ayrılmıyor. Sahibine ne olduğu ile ilgili bilgi verdim. Peki sizce bunlar nedir aşağıda yorumunuzu bekliyorum.
Mikron değerleri de sıkıntılı olduğu için çözümü yok, anca komple boyanması lazım.

Ve finaller :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
50 mikron çıkan yerin artık boyanması lazım. Bunların boyaları kaya gibi diye çizik gidermek için resmen dogramislar.
Beyaz noktalarin olduğu panel sonradan özensiz şekilde boyanmış ve gocmeler olmuş, polisajlada astara kadar inilmiş izlenimi verdi.

Emeğine sağlık Berkay :)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
50 mikron çıkan yerin artık boyanması lazım. Bunların boyaları kaya gibi diye çizik gidermek için resmen dogramislar.
Beyaz noktalarin olduğu panel sonradan özensiz şekilde boyanmış ve gocmeler olmuş, polisajlada astara kadar inilmiş izlenimi verdi.

Emeğine sağlık Berkay :)
Teşekkür ederim abi, klasik pasta cila dedikleri işlem işte :)
Malesef dediğin olay değil, dokununca ele geliyor bir kopya vereyim :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kardesim eline saglik Tertemiz olmuş yapiyorsun bu spor u gercekten :)
Aracin Üzerinde Daha Önce Folyo varmis buyuk ihtimal sokerken izler kalmistir direk polisajla uzerinden gecmisler tahminimce onlar i cikarmak icin zimpara lazim ama mikron bittigi icin o da yapilmaz o sekilde binilecek malesef

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kardesim eline saglik Tertemiz olmuş yapiyorsun bu spor u gercekten :)
Aracin Üzerinde Daha Önce Folyo varmis buyuk ihtimal sokerken izler kalmistir direk polisajla uzerinden gecmisler tahminimce onlar i cikarmak icin zimpara lazim ama mikron bittigi icin o da yapilmaz o sekilde binilecek malesef
Buda bir ihtimaldi mantıklı ama değil malesef :) Arabanın her yerinde var ve folyo kaplı değilmiş. İğne ucu kadar ele takılan noktalar bunlar. Sebebi çok basit ama sonucu kalıcı hasar olan bir şey :D
Yorum için teşekkür ediyorum üstadlarımın payı çok, onlardan öğrendik

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Evet beyaz noktaların olduğu fotoğraftaki durum nedir? Ben söylemeyeceğim. Uygulamaya yorum yazmayın alışkınım bana bunun ne olduğunu yazın :) Aşamaların, işçiliğin öneminden bahsediyoruz bunu daha karşıdan görürken tanımamız lazım

Athree

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet beyaz noktaların olduğu fotoğraftaki durum nedir? Ben söylemeyeceğim. Uygulamaya yorum yazmayın alışkınım bana bunun ne olduğunu yazın :) Aşamaların, işçiliğin öneminden bahsediyoruz bunu daha karşıdan görürken tanımamız lazım
Ne kullandığınız ürünleri yazmışsınız ne ürünlerle ilgili yorum yapmışsınız ne de herhangi bir uygulama tekniğinden bahsetmişsiniz. Sadece final resimleri. Sadece final resimi atmanın foruma ne gibi bir faydası olabilir? İnsanlar olmayan uygulamanın neyine yorum yazsın? Zaten herkes biliyor ürünleri uygulamaları diye düşünüyosanız biz olmuşuz hiç girmeye gerek kalmamış foruma?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Buda bir ihtimaldi mantıklı ama değil malesef :) Arabanın her yerinde var ve folyo kaplı değilmiş. İğne ucu kadar ele takılan noktalar bunlar. Sebebi çok basit ama sonucu kalıcı hasar olan bir şey :D
Yorum için teşekkür ediyorum üstadlarımın payı çok, onlardan öğrendik
Berkay ben ilk fotoda sandim ki Sadece Kaputu diyorsun sandim Kaputtakiler Daha Buyuk Gozukuyor Taş yarasi desek 1 ihtimal diger taraflara da heralde Ön Hazirlik yapilmamis yada iyi yapilmamis Kil Temizligi yapilmadan Polisaj a girilmiş Toz Partifikulleri Malesef Vernik e islemis Ne yapsan da düzelmez amannn öyle binsin iste ya :terlisırıtan:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Berkay ben ilk fotoda sandim ki Sadece Kaputu diyorsun sandim Kaputtakiler Daha Buyuk Gozukuyor Taş yarasi desek 1 ihtimal diger taraflara da heralde Ön Hazirlik yapilmamis yada iyi yapilmamis Kil Temizligi yapilmadan Polisaj a girilmiş Toz Partifikulleri Malesef Vernik e islemis Ne yapsan da düzelmez amannn öyle binsin iste ya :terlisırıtan:
Evet aynen öyle. Onu fark ettim sadece kaputta var gibi düşündün o yanılttı bizi. Arabanın her yeri delik deşik :D

Ne kullandığınız ürünleri yazmışsınız ne ürünlerle ilgili yorum yapmışsınız ne de herhangi bir uygulama tekniğinden bahsetmişsiniz. Sadece final resimleri. Sadece final resimi atmanın foruma ne gibi bir faydası olabilir? İnsanlar olmayan uygulamanın neyine yorum yazsın? Zaten herkes biliyor ürünleri uygulamaları diye düşünüyosanız biz olmuşuz hiç girmeye gerek kalmamış foruma?
Vakit olmadığını söylemiştim. Uygulama esnasında fotoğraf çekmekle alakalı başka sıkıntılar da var telefonun ön tarafta kapıya yakın durması gerekiyor. Neyse bunlar önemli değil. Daha detaylılarını da yaptık sonuç değişmiyor. Neden sürekli teknik bilgi vereyim ne gerekçeyle. Ne yapıldığını anlattım zaten en fazla yıkama ve iç temizlik aşamasını detaylandırabilirim ki o da olacak. Daha detayları da gelecek bikaç haftaya. Yarım saatlik video çektik şampuanları konuştuk. Devamı da gelecek ama boşa uğraşıyoruz.
Tr de ilk olduğunu düşündüğüm asmr yıkama videosu için kaç gün emek verildi, kimsenin desteğini göremedik!

@Berkay birde ben sallıyım kardeşim, :sırıtan1:panel boyandıktan sonra kurumadan koruma mı uyguladılar acep.
:D
Kil yapmadan dalmışlar @Sefa46 dediği gibi. Burda hazırlığın önemini gösteriyor

Son düzenleme:

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Evet aynen öyle. Onu fark ettim sadece kaputta var gibi düşündün o yanılttı bizi. Arabanın her yeri delik deşik :D

Vakit olmadığını söylemiştim. Uygulama esnasında fotoğraf çekmekle alakalı başka sıkıntılar da var telefonun ön tarafta kapıya yakın durması gerekiyor. Neyse bunlar önemli değil. Daha detaylılarını da yaptık sonuç değişmiyor. Neden sürekli teknik bilgi vereyim ne gerekçeyle. Ne yapıldığını anlattım zaten en fazla yıkama ve iç temizlik aşamasını detaylandırabilirim ki o da olacak. Daha detayları da gelecek bikaç haftaya.

:D
Kil yapmadan dalmışlar @Sefa46 dediği gibi. Burda hazırlığın önemini gösteriyor
Peeling öncesi surface cleaning önemli o zaman:komik:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Berkay eline sağlık, çimento yapışmış onun izimi yoksa:terlisırıtan:
Tarzına her zaman saygım vardır çok güzel bir paylaşım olmuş eline sağlık tekrardan..

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Maşallah yine konuşturmuşsun hünerlerini
Estağfurullah teşekkürler hocam :)

@Berkay eline sağlık, çimento yapışmış onun izimi yoksa:terlisırıtan:
Tarzına her zaman saygım vardır çok güzel bir paylaşım olmuş eline sağlık tekrardan..
:D Öyle olsaydı iyiydi en azından çözümü vardı. Kil yapmadan pastaya girişince geri dönüşü pek olmuyor :/Çimentolu aracım bu :) Teşekkür ederim bu arada :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Berkay eline sağlık, taş izlerine rötuş istemedi mi sahibi?

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Berkay eline sağlık, taş izlerine rötuş istemedi mi sahibi?
Taş izlerine, sürtmelere bir çok yere rötuş yaptım görüntü baya toparladı. Ama kil yapılmadan polisaja girildiği için diğer beyaz noktalara yapabilecek bir şeyim yoktu. Mikron müsait olsaydı onu da çözerdim ama bu kadar oldu yani :) Kimisi de hiç boya istemiyor öyle bırakıyorum mecbur.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Eline sağlık berkay hocam:)
Araç polisajdan önce demirtoxu ve kil uygulaması yapılmamış
Polisajlar birlikte hepsini verniğe gömmüşler kalıcı olarak hasar vermişler :)