Bmw F20 118i Autoglym SRP & EGP Uygulaması

detailwolf

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese Merhaba dün arkadaşlarımla ufak bir yıkama partisi verdik kendi aracım dahil 3 araç foam lance ile pre wash yapılıp çift kova tekniği ile yıkandı.Arkadaşımın 1 serisi aracına birazcık detaylı giriştim

Öncelikle Valet Pro Snow Foam Advenced ile ön yıkama gerçekleştirdim.

2. Aşama olmazsa olmaz çift kova tekniği Zymöl araç şampuanı kullanarak çift kova yıkama yaptım

3. Aşamada : Aracı güzel bir şekilde kuruladık duruladık

4. Aşamada : Autofinesse Iron Out kullanarak Demir tozu temizliği yaptım

5. Aşamada : Aracı tekrar duruladık demir tozlarına elveda dedik

6. Aşamada : Kil uygulamasına geçtik VaketPro Orange(Turuncu ) kil kullandım , Kil kaydırmak için 10/1 sulandırılmış Autofinesse Verso Apc kullandım

Yüzey artık hazır SRP uygulamak için aracın far bölümlerine aralarına cilalar kaçmasın diye maskeleme yaptım

7. Aşama : Autoglym Super Resin Polish ( SRP ) uygulamasına geçiyoruz,Cila pedi ile elle uygulama yapıyorum.Havada karardı işim zorlaştı

8. Aşama : Sıra son aşama olan EGP uygulamasında.EGP ( Extra Gloss Protection ) ilk defa kullandım.Ben SRP gibi kremsi bir ürün beklerken cilt bakım yağı gibi sıvımsı bir ürün çıkmasıda beni şaşırt doğrusunu söylemek gerekirse.Ama uygulaması ve silmesi oldukça basitmiş.Cila pedi ile ince bir katman olarak araca uyguladım yarım saat beklettim.Sonrada cila silme bezi ile temizledim.

Saat yaklaşık 22.00’a geldi.Çok yorucu ama bi o kadar da eğlenceli + verimli bi gün oldu Final resimlerini hava iyice karardığı için çok çekemedim ama elimdekileri paylaşıyorum.

Bu arada instagram hesabımı takip edebilir , yaptığım acemi uygulamaları göz atabilirsiniz
@detailwolf

FINAL :

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
elinize sağlık.
srp nin çizikleri örtme performansı nasıldı ? af tripple, rejuvanate ya da srp arasında tercih yapmak üzereyim. aslında en güzeli cg cherry wet wax ama onun fiyatı da çok uçuk :(

detailwolf

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
elinize sağlık.
srp nin çizikleri örtme performansı nasıldı ? af tripple, rejuvanate ya da srp arasında tercih yapmak üzereyim. aslında en güzeli cg cherry wet wax ama onun fiyatı da çok uçuk :(
Teşekkürler, Srp çizikleri örtme konusunda yumuşak el cila pedi ile çok başarılı değil sert bi el pedi veya makina ile daha başaralı olur diye düşünüyorum.Potansiyel var ama Af rejuvanate in performansını da ben merak ediyorum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Elinze saglik. Guzel bir komninasyon yapmissiniz.

Srp yumusak el pedi ile pek bir sey yapamaz. Polisaj makinesi ve cutting ped ile cok az da olsa cizik alabiliyor. Ancak polisaj makinesini cikardiktan sonra ne gerek var srp ye oyle degil mi :)

detailwolf

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Elinze saglik. Guzel bir komninasyon yapmissiniz.

Srp yumusak el pedi ile pek bir sey yapamaz. Polisaj makinesi ve cutting ped ile cok az da olsa cizik alabiliyor. Ancak polisaj makinesini cikardiktan sonra ne gerek var srp ye oyle degil mi :)
Teşekkürler , evet dediğiniz gibi polisaj makinası çıktımı direk girişmek lazım fakat ben çok bilmediğim için polisaj olayını o tür bir işe kalkışmak istemedim.Belki arkadaşın makinasını alıp en düşük devirde cutting ped ile srp deneyebilirdim diye düşünüyorum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Teşekkürler , evet dediğiniz gibi polisaj makinası çıktımı direk girişmek lazım fakat ben çok bilmediğim için polisaj olayını o tür bir işe kalkışmak istemedim.Belki arkadaşın makinasını alıp en düşük devirde cutting ped ile srp deneyebilirdim diye düşünüyorum

Polisaj isinden korkmana gerek yok. Dikkat etmen gereken bir kac sey var sadece.
Eger tedirgin ediyorsa seni, polishing ped ve orta dereceli bir asindirici ile tum arabaya polisaj yapabilirsin.

detailwolf

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Polisaj isinden korkmana gerek yok. Dikkat etmen gereken bir kac sey var sadece.
Eger tedirgin ediyorsa seni, polishing ped ve orta dereceli bir asindirici ile tum arabaya polisaj yapabilirsin.
Öneriniz için teşekkürler ilerleyen zamanlarda deneyeceğim.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Elinize sağlık
Karanlıkta bile sonucun ne kadar başarılı olduğu belli
:alkis:
Başarılarınızın devamını dilerim