Bosch GBL 18V-120 Professional Üfleme Makinesi

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar selam.
Dün akşam aracımı yıkadıktan sonra başlıkta marka ve modeli yazan ürün ile ilgili kısa bir video çektim. Bizim araçlarımız gibi korumalı yüzeylerde kullanmak için almayı düşünen detay severlere yardımcı olacağını düşünüyorum.
Ben 5 ah batarya ile kullanıyorum. Çift kademeli üfleme gücüne sahip. Markanın talimatlarına göre ikinci kademede 270 km/saat hız ile hava üfleyebiliyor. Bu şartlar altında kademe 1 de 9 dak/Ah, kademe 2 de ise 5 dak/Ah tüketimi var. Gerçekte de tüketim olarak bu süreler tutuyor.
Aklınıza takılan bir şey olduğunda buradan sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum
İyi seyirler dilerim.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Eline sağlık hocam:)
Ben de elektriklisini kullanıyorum çok memnunum bahçede yaprak süpürüyorum
Kasa temizliyorum çok amaçlı kullanıyorum isveç çakısı gibi mübarek:sırıtan1::sırıtan1:

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Eline sağlık hocam:)
Ben de elektriklisini kullanıyorum çok memnunum bahçede yaprak süpürüyorum
Kasa temizliyorum çok amaçlı kullanıyorum isveç çakısı gibi mübarek:sırıtan1::sırıtan1:
İyi günlerde kullanın siz de :gulumsemex: Aslında elektriklisi daha iyi ancak kablo ile uğraşmak istemedim bu alette. Aynı zamanda mangal yakarken de müthiş güzel oluyor :begenixx:

Alet güzel güle güle kullan abi :)
Sağol Can'ım :gulumsemex:

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Güle güle kullanın çok güzel bir alet, kablosuz olması ve 2. kademede bile 25dk çalışması gerçekten çok iyi,
Can Hocam kutusundan başka üfleme başlığı çıkıyor mu, birde batarya şarj süresi nedir acaba?

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Güle güle kullanın çok güzel bir alet, kablosuz olması ve 2. kademede bile 25dk çalışması gerçekten çok iyi,
Can Hocam kutusundan başka üfleme başlığı çıkıyor mu, birde batarya şarj süresi nedir acaba?
Can usta görünce kendisi de yazacaktır mutlaka :)

Bosch pro serisi el aletlerinin akü ve şarj cihazları çoğunlukla ayrı satılıyor. Çeşitli şarj cihazı ve akü modelleri var modele göre şarj süresi değişiyor.

Nobran'ın Günlüğü Rutin Temizlik, Ürün Denemeleri, Bakım ve Tadilat Uygulamaları

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öncelikle teşekkür ederim.

5 ah batarya ile dediğiniz gibi 25 dk kesintisiz çalıştırabilirsiniz. Bosch profesyonel serisi ürünleri gerçekten daha kaliteli oluyor. Hem cihazda hem de batarya da ısınma bile olmuyor.

Şarja gelince yine 5 Ah lık batarya için konuşmak gerekirse bende yine Bosch profesyonel serisi fanlı hızlı şarj özellikli şarj aleti var. Yaklaşık kırkbeş dakikada içerisinde boş bir bataryayı doldurabiliyor.

Kutu içerisinde standart üfleme başlıklarının yanı sıra matkap ile deldiğiniz deliklerin tozunu üfleyebilmeniz için ince bir başlık ve üfleme esnasında tozutma olmasın diye başlığın dışına takılabilen başka bir aparat daha var. Şuan dışarıdayım. Akşam fotoğraflarını çeker sizin için paylaşırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Arkadaşlar selam.
Dün akşam aracımı yıkadıktan sonra başlıkta marka ve modeli yazan ürün ile ilgili kısa bir video çektim. Bizim araçlarımız gibi korumalı yüzeylerde kullanmak için almayı düşünen detay severlere yardımcı olacağını düşünüyorum.
Ben 5 ah batarya ile kullanıyorum. Çift kademeli üfleme gücüne sahip. Markanın talimatlarına göre ikinci kademede 270 km/saat hız ile hava üfleyebiliyor. Bu şartlar altında kademe 1 de 9 dak/Ah, kademe 2 de ise 5 dak/Ah tüketimi var. Gerçekte de tüketim olarak bu süreler tutuyor.
Aklınıza takılan bir şey olduğunda buradan sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum
İyi seyirler dilerim.

Hocam çok iyi calisiyor, bunun kablolu olani satılıyor daha çok. Kablosuz olani nerden ne kadara aldınız acaba?

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hocam çok iyi calisiyor, bunun kablolu olani satılıyor daha çok. Kablosuz olani nerden ne kadara aldınız acaba?
Ben bu ürünü takimcantam.com sitesinden aldım. Sadece bu cihazın -yani bataryasız- fiyatı o zaman 375 liraydı. Zaten bu tip bataryalı cihazlarda asıl para eden bataryaları oluyor maalesef.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Uygulamali araçlarda kalan boncuklari havlu hic degmeden tamamen alıyor degil mi hocam. Olmadı kablolu alırım belki bazı benzinliklerde priz oluyor kenarda :)

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Uygulamali araçlarda kalan boncuklari havlu hic degmeden tamamen alıyor degil mi hocam. Olmadı kablolu alırım belki bazı benzinliklerde priz oluyor kenarda :)
Korumanız iyi durumda ise videoda gördüğünüz gibi hiç boncuk kalmayana kadar makineyi çalıştırabilirsiniz. Ayrıca cihazın bir avantajı daha var. Jantlarda, aynalarda, kapı aralarında vs. yerlerde kalan suları da kurulayabilir ya da kurulamaya yardımcı olarak kullanabilirsiniz.
Örneğin benim aynalardan, arka camın altından ve bijonların oralardan çok su akardı. Bu makine ile hava tutunca neredeyse hiç su kalmaz oldu. Bir de lastiklere de bununla hava tutarsanız eğer lastik parlatıcı sürmek için iyi bir zemin elde etmiş olursunuz.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ah birde bunun sessizini yapabilseler :) Bendeki 220V ile çalışıyor. Bir defa denemek için çalıştırdım o gün bu gün yatıyor :)
Fırçasız, brushless denen tip elektrik motoruna sahip olsalar epeyce sessizleşirler abi ama arz ve talebe bağlı tabi. Matkap ve bijon tabancaları geçti büyük ölçüde.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bende de elektrikli einhell var :) Alalı herhalde 10 sene olmuştur. Ve sanırım kullanmayalı da 10 sene olmuştur. :( Kordonu kısa, biraz sesi var. Bende koydum bir köşede duruyor :(

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Vallaha ben de kullanırken hiç etrafa bakmıyorum :) Olur da herhangi bir komşu ile göz göze gelirim diye;) Çok ses çıkarıyor cidden. Seviye 1 de yine fena değil sesi de bizim işimize de o yaramıyor.

Franquaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar selam.
İyi seyirler dilerim.

Güzel paylaşım olmuş, teşekkürler..

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba. Biraz gecikmeli oldu kusuruma bakmayım. Aparatlar bu şekilde geldi.

Aşağıda gördüğünüz üzere ince bir uç ve helezon yapılı bir boru var.

O ince ucu isterseniz tek olarak kullanabilirsiniz. Ya da aşağıdaki fotoğrafda görüldüğü üzere ince ucu helezon boruya takarak kullanabilirsiniz. Bunun faydası, duvarda matkap ile açtığınız bir deliğe hava tutarken bulunduğunuz ortama tozun gelmesini engelliyor.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhaba. Biraz gecikmeli oldu kusuruma bakmayım. Aparatlar bu şekilde geldi.

Aşağıda gördüğünüz üzere ince bir uç ve helezon yapılı bir boru var.

O ince ucu isterseniz tek olarak kullanabilirsiniz. Ya da aşağıdaki fotoğrafda görüldüğü üzere ince ucu helezon boruya takarak kullanabilirsiniz. Bunun faydası, duvarda matkap ile açtığınız bir deliğe hava tutarken bulunduğunuz ortama tozun gelmesini engelliyor.

Çok teşekkür ederim, kutu içeride güzelmiş ancak fiyatlar almış başını gitmiş maalesef, batarya ve şarj aleti ile toplamda 1200TL'yi geçmiş maliyeti.
Canım ülkemin ekonomisinde bu işler nasıl olacak hiç bilemiyorum artık.

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Çok teşekkür ederim, kutu içeride güzelmiş ancak fiyatlar almış başını gitmiş maalesef, batarya ve şarj aleti ile toplamda 1200TL'yi geçmiş maliyeti.
Canım ülkemin ekonomisinde bu işler nasıl olacak hiç bilemiyorum artık.
Canım ülkemde maalesef her şey lüks olma yolunda ilerliyor. Detailing de bunlardan birisi :(