Bosch UniversalAquatak 36V-100 Bar Akülü Yıkama Makinesi + Bear Force Foam Lance

senturk35

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba,

Apartman dairesinde yaşayıp hem şebeke suyu hem de elektrik erişimi konusunda zorluk yaşayanlar için araç yıkama her zaman bir sorun olmuştur. Bu durumda çoğumuzun ilk tercihi benzinlikler oluyor. Ancak; sıra beklemek, ulaşım derdi, zaman kısıtı, köpük yapma zorluğu, ekstra su ihtiyacı, gölge alan bulmak gibi etkenler beni oldukça yordu.

Başlarda tabanca tipi akülü bir yıkama makinesi aldım. Ancak 30 bar basınç bir süre sonra yeterli gelmemeye başladı.

Araştırmalarım sonucu Bosch Universal Aquatak 36V 100 bar akülü yıkama makinesi ve Bear Force Foam Lance ile yıkama kalitemi ciddi şekilde artırdım diyebilirim.

Makine üzerinde 4 Ah bir batarya geliyor ve bu batarya yaklaşık 45-50 litre su sonrası tükeniyor. Yaz aylarında:

• Jant, davlumbaz ve lastik temizliği
  • Ön yıkama (köpük)
  • Durulama
  • Temaslı yıkama sonrası tekrar durulama
  • Paspas yıkama

...gibi işlemler için 40-45 litre su yeterli oluyor. Araç çok kirliyse (kış aylarında) bu miktar 60 litreye çıkabiliyor. (Kovadaki temaslı yıkama suyu hariç)

Yaz aylarında aracın çok kirli olmaması kaynaklı tek batarya yeterli olsa da, kış aylarında aracın çok kirli olduğu zamanlarda 2. batarya şart diyebilirim. Ben ikinci bataryayı indirimde yakaladım ve kafam artık rahat. İleride batarya performansında azalma olabileceği için bu makineyi düşünen arkadaşlara mutlaka yedek batarya öneririm.

Aşağıdaki videolarda hem cihazın performansını hem de köpük uygulamasını göstermeye çalıştım:

Bear Force Foam Lance – 600 ml su + 65 ml ADBL Yeti
Köpük Uygulama Videosu

Bosch UniversalAquatak 36V-100 Bar
Yıkama Performansı Videosu

Köpük tıraş köpüğü kıvamında olmasa da, 100 barlık bir akülü cihazdan bu performans bence oldukça yeterli.

Makine üzerinde 4 metre standart hortum geliyor 6 metre uzatma hortumu alarak toplam 10 metre hortum ile makineyi ve su bidonunu araç etrafında dolaştırmadan yıkama yapabiliyorum.

Sorusu olan varsa memnuniyetle yardımcı olurum.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
su ve elektrik imkanı olmayıp benzinlikten sıkılanlar için güzel bir başlık olmuş eline emeğine sağlık abi, bendeki bosch 120 ve bearforce kombinasyonu ile kıyasladığımda performansı biraz daha düşük kalıyor ama kabul edilebilir derecede seninlede konuşmuştuk zaten. sebebini şuna bağlıyorum aradaki 20 bar, birinde durgun sudan su çekiyor birinde şebeke suyu kendi basıncı ve debisi ile geliyor ayrıca biri şarjlı birisi elektrikle çalışıyor hepsi küçük etkenler.

senturk35

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
su ve elektrik imkanı olmayıp benzinlikten sıkılanlar için güzel bir başlık olmuş eline emeğine sağlık abi, bendeki bosch 120 ve bearforce kombinasyonu ile kıyasladığımda performansı biraz daha düşük kalıyor ama kabul edilebilir derecede seninlede konuşmuştuk zaten. sebebini şuna bağlıyorum aradaki 20 bar, birinde durgun sudan su çekiyor birinde şebeke suyu kendi basıncı ve debisi ile geliyor ayrıca biri şarjlı birisi elektrikle çalışıyor hepsi küçük etkenler.
Berke merhaba,

Yorumun için teşekkür ederim.

Evet senin makinede 20 bar fazlalık, şebeke basıncı ve sürekli elektrik avantajı var, haliyle performans olarak fark yaratıyor. Ama dediğin gibi şartları düşününce benimki de iş görüyor çok şükür. :lezzetlix:

Bu tarz akülü sistemler mobil kullanım için güzel bir çözüm oluyor ama tam performans isteyenler için hala klasik sistemler çok çok önde.

senturk35

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
İlk videomda Foam Lance performansını ADBL Yeti ile paylaşmıştım. Bu videoda ise Good Stuff Snow Foam kullandım.

100 barlık akülü cihazda, Good Stuff’ın köpük yoğunluğunun Yeti’ye göre daha iyi olduğunu gözlemledim.

120 bar ve üzeri basınçlarda bu farkın çok belirgin olmayacağını düşünüyorum.

Good Stuff Snow Foam Videosu:

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlk videomda Foam Lance performansını ADBL Yeti ile paylaşmıştım. Bu videoda ise Good Stuff Snow Foam kullandım.

100 barlık akülü cihazda, Good Stuff’ın köpük yoğunluğunun Yeti’ye göre daha iyi olduğunu gözlemledim.

120 bar ve üzeri basınçlarda bu farkın çok belirgin olmayacağını düşünüyorum.

Good Stuff Snow Foam Videosu:

Hocam yeti daha akışkandı sanki good stuff daha iyi tutunmuş yüzeyde Magifoam gibi

senturk35

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam yeti daha akışkandı sanki good stuff daha iyi tutunmuş yüzeyde Magifoam gibi

Evet hocam, Yeti’nin daha akışkan görünmesi büyük ihtimalle makinenin 100 bar ve akülü olmasından kaynaklanıyor. Normalde Yeti, 120 bar ve üzerindeki basınçlarda çok iyi performans veriyor.

Good Stuff ise beni gerçekten şaşırttı, bu seviyede bir performans beklemiyordum.

IK Foam Pro 2 ve Marolex 3000 ile yaptığım denemelerde ise Yeti ile Good Stuff arasında belirgin bir fark göremedim.

Sonbahar ve kış için Magifoam’ı denemeyi düşünüyorum.

fatihselvi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba.

Sizin videolarınızı izledikten sonra ben de Bosch UniversalAquatak 36V-100 satın aldım. Öncesinde Einhell Hypresso ve Alta Foam 2000 ikilisini kullanıyordum. Aylarca resmen eziyet çekmişim! Bu kadar güçlü bir akülü ürün olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum.

Ek olarak bir köpük makinem de var ama sizin kadar yoğun köpük elde edemiyorum. Hemen Good Stuff siparişi verdim, en kısa zamanda onu da deneyeceğim.

Bu kadar faydalı ve yönlendirici bir içerik ürettiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.

İyi günler.

senturk35

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba.

Sizin videolarınızı izledikten sonra ben de Bosch UniversalAquatak 36V-100 satın aldım. Öncesinde Einhell Hypresso ve Alta Foam 2000 ikilisini kullanıyordum. Aylarca resmen eziyet çekmişim! Bu kadar güçlü bir akülü ürün olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum.

Ek olarak bir köpük makinem de var ama sizin kadar yoğun köpük elde edemiyorum. Hemen Good Stuff siparişi verdim, en kısa zamanda onu da deneyeceğim.

Bu kadar faydalı ve yönlendirici bir içerik ürettiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.

İyi günler.

Rica ederim, ne demek. Paylaşımları yapmaktaki tek amacım, insanların faydalanıp bilgi sahibi olabilmesi. YouTube veya benzeri platformlarda herhangi bir ticari hedefim olmadı, bundan sonra da olmayacak. Cihazınız hayırlı olsun, güle güle kullanın tekrardan.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Merhaba.

İyi günler.
Einhell Hypresso almayı düşünüyorum, önermez misiniz, alma sebebim gittiğim yerlere götürebilmek ve heryerde yıkamaya fırsat bulmak içindi. ayırca iki tane 150 ve 200 bar makinem zaten var.

fatihselvi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Einhell Hypresso almayı düşünüyorum, önermez misiniz, alma sebebim gittiğim yerlere götürebilmek ve heryerde yıkamaya fırsat bulmak içindi. ayırca iki tane 150 ve 200 bar makinem zaten var.
Köpük önemli değil de sadece durulama aşamasında kullanmak için alıyorsanız öneririm. Cihazın hafif ve komptakt yapıda olması taşınabilirlik olarak çok kullanışlı. İçerisinde çıkan kılıfa batarya ve şarj aleti haricindeki tüm aksesuarları sığıyor ve çok az yer kaplıyor. 24 bar olması sizin için yetersiz kalabilir. 4 farklı su sıkma özelliği var. Açılı olanlar köpükleri durularken yetersiz olabilir. Ama dönerek attığı su ve noktasal attığı suyun basıncı durulama için gayet yeterli.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öncelikle konu sahibi @senturk35 inceleme ve detaylı bilgi için kendi adıma teşekkür ederek başlayayım :)

Alet ciddi anlamda 10 numara. Köpük performansı ve 100bar basınç cidden muazzam... Bana göre tek dez avantajı kendine ait su tankının olmaması.
Yıllarca Bosch fontus kullanan birisi olarak 15 bar basınçdan sonra şu olay inanılmaz iştah açıcı :) Foam lance takılabiliyor olması da zaten bir devrim bence :)

Birde PPF kaplatma arefesinde bunu gördüm biraz daha bir istekli oldum desem yeridir. PPF li araçlarda çok yüksek basınçla yıkamak da risk teşkil ediyorken ciddi anlamda cezbedici görünüyor.

Tanksız olması, en az 2 damacana su ile otoparka inilmesi gerekiyor gibi... O konuda düşünmek lazım. Bakalım araç bir gelsin, Fontus yetmezse bu tür bir aksiyona girebilirim bende.

Güzel günlerde keyifle kullanmanızı dilerim.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Köpük önemli değil de sadece durulama aşamasında kullanmak için alıyorsanız öneririm. Cihazın hafif ve komptakt yapıda olması taşınabilirlik olarak çok kullanışlı. İçerisinde çıkan kılıfa batarya ve şarj aleti haricindeki tüm aksesuarları sığıyor ve çok az yer kaplıyor. 24 bar olması sizin için yetersiz kalabilir. 4 farklı su sıkma özelliği var. Açılı olanlar köpükleri durularken yetersiz olabilir. Ama dönerek attığı su ve noktasal attığı suyun basıncı durulama için gayet yeterli.
Sanırım denemeden görmeden almamak lazım.

modern stalking

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben de einhell almayı düşünüyorum ancak köpük performansı kötü diyince başka makinelere de bakmaya başladım. Youtube da dolanırken assur marka yıkama makinesi gördüm fena değil gibi duruyor ( assur yıkama makinesi ) . Tabii ki bosch marka 36V olan çok iyi ama şimdilik ona bütçem maalesef yok. Elimde xiomin,n lastik şişirmesi de var, sizce kompresör uyumlu IK foam plus alıp benzinliğe mi gitmek mantıklı yoksa bu tarz makineler mi?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Ben de einhell almayı düşünüyorum ancak köpük performansı kötü diyince başka makinelere de bakmaya başladım. Youtube da dolanırken assur marka yıkama makinesi gördüm fena değil gibi duruyor ( assur yıkama makinesi ) . Tabii ki bosch marka 36V olan çok iyi ama şimdilik ona bütçem maalesef yok. Elimde xiomin,n lastik şişirmesi de var, sizce kompresör uyumlu IK foam plus alıp benzinliğe mi gitmek mantıklı yoksa bu tarz makineler mi?
Bende alta foami şarjlı pompa ile kullanıyorum. Benim C4 u alta ile komple dönüyorum. Şimdilik baya iyi. Benzinlikte baya kolaylık olur.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben de bu cihazı almayı düşünüyorum ancak su ve bidon taşıma işi açıkçası gözümü korkutuyor. Çünkü oturduğum sitede büyük ihtimalle yıkamama izin vermeyecekler.

40 lt suyu, makineyi ve onca malzemeyi arabaya yükleyip sokakta müsait bir yer bulup kurulum yaparak yıkayacağım. Bu senaryoda nasıl olur sizce?

Şu tarz bidonlar işimi görür mü? Siz su ve bidon işini nasıl çözüyorsunuz? Hangi bidon daha pratik olur. Ben kamp sandalyesinin üstüne şu tarz çeşmeli bidonları koymayı d

And Plastik Portatif Su Bidonu 20 lt

Fda Katlanabilir Su Bidonu (10 Litre )
https://app.hb.biz/Cf4gbIpM4uEI

Son düzenleme:

senturk35

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben de bu cihazı almayı düşünüyorum ancak su ve bidon taşıma işi açıkçası gözümü korkutuyor. Çünkü oturduğum sitede büyük ihtimalle yıkamama izin vermeyecekler.

40 lt suyu, makineyi ve onca malzemeyi arabaya yükleyip sokakta müsait bir yer bulup kurulum yaparak yıkayacağım. Bu senaryoda nasıl olur sizce?

Şu tarz bidonlar işimi görür mü? Siz su ve bidon işini nasıl çözüyorsunuz? Hangi bidon daha pratik olur. Ben kamp sandalyesinin üstüne şu tarz çeşmeli bidonları koymayı d

And Plastik Portatif Su Bidonu 20 lt

Fda Katlanabilir Su Bidonu (10 Litre )
https://app.hb.biz/Cf4gbIpM4uEI
Hocam merhaba,

Ben iş yerinde atıl durumda bulunan bulaşık deterjanı bidonlarından 4 tane alıp güzelce temizledim onları kullanıyorum.

Bazen apartman içerisinde bazende evin yanındaki kapalı pazaryerinde yıkıyorum. Pazaryerine giderken arabanın bagajına doldurup gidiyorum sıkıntı yaratmıyor.

Kullandığım bidon linkteki ürün benzeri
Spp BİDON20 Litre 1000 Graam
https://app.hb.biz/2maQs1Zz4qAZ

Tabi musluklu bir şey alırsanız makinenin performansı bir tık artar özellikle bunu foam lance ile köpük atarken anlarsınız.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam boschun durgun sudan su çekme kitini almışmıydınız acaba, trendyolda bir yorumda bosh 36v-100 ile uyumlu değil yazmış bir vatandaş ama bir başkasıda 36v-100 kullanıyorsunuz mutlaka alın demiş

senturk35

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam boschun durgun sudan su çekme kitini almışmıydınız acaba, trendyolda bir yorumda bosh 36v-100 ile uyumlu değil yazmış bir vatandaş ama bir başkasıda 36v-100 kullanıyorsunuz mutlaka alın demiş
Evet aldım. Ben şiddetle almanızı tavsiye ediyorum. Çekme ağzında çek valf olduğu için makineyi durdurduğunuzda hortum içindeki su geri gitmiyor.

Nalburdan belki 3 te 1 parasına hortum temin edebilirsiniz ancak çek valf olmadığı için sorun yaşama ihtimaliniz çok fazla.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet aldım. Ben şiddetle almanızı tavsiye ediyorum. Çekme ağzında çek valf olduğu için makineyi durdurduğunuzda hortum içindeki su geri gitmiyor.

Nalburdan belki 3 te 1 parasına hortum temin edebilirsiniz ancak çek valf olmadığı için sorun yaşama ihtimaliniz çok fazla.
Sadece şarjlı cihazda değil, normal elektrikli yıkama makinesine de kovadan su çektirmek isterseniz bu parça hayat kurtarır. Memlekete gittiğimde Bosch Aquatak 135 ile kovadan normal hortumla yıkamaya çalışıyorum, makineye suyu çektirene kadar canım çıkıyor. Ayrıca tetiği her bıraktığınızda tekrar suyu kaçırabiliyor. Su bidonunu/kovasını makineden yüksek yere koymanız vs pek fayda etmiyor...