Boya Kabarması

enss

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir foruma göz gezdiriyorum. 12 yaşındaki siyah renk aracıma bugün katı wax uygulamaya karar verdim, genelde sıvı cila adbl kullanıyordum. Bugün Aracımı temaslı yıkadıktan sonra K2 Klinet ile yüzeyi temizledikten sonra Vonixx Hybrid Katı Wax sürdüm. Bez ile kalıntıları temizlerken boyada ve sunroofta kabarmalar oluştuğunu fark ettim. 1 Hafta önce boyada demir tozu temizliği de yapmıştım. Niye böyle olduğunu anlayamadım, foruma danışmak istedim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir foruma göz gezdiriyorum. 12 yaşındaki siyah renk aracıma bugün katı wax uygulamaya karar verdim, genelde sıvı cila adbl kullanıyordum. Bugün Aracımı temaslı yıkadıktan sonra K2 Klinet ile yüzeyi temizledikten sonra Vonixx Hybrid Katı Wax sürdüm. Bez ile kalıntıları temizlerken boyada ve sunroofta kabarmalar oluştuğunu fark ettim. 1 Hafta önce boyada demir tozu temizliği de yapmıştım. Niye böyle olduğunu anlayamadım, foruma danışmak istedim.

Araba C5 aircros mu?

berkesennturk

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa

ilginç bir durum takip

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Captiva da ilk defa duyuyorum. PSA grubunda duydum. Geçmiş olsun. Kullanılan malzemelerden kaynaklı olacağını zannetmiyorum. Daha önce kesin birileri böyle bir durumu malzemelerden kaynaklı yaşardı ve haberi duyulurdu. Fakat her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım. Bir kaç kaporta boyacisina göstermek lazım, ne diyecekler bakalım. Geçmiş olsun. Baya can sıkıcı bir durum.

enss

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Captiva da ilk defa duyuyorum. PSA grubunda duydum. Geçmiş olsun. Kullanılan malzemelerden kaynaklı olacağını zannetmiyorum. Daha önce kesin birileri böyle bir durumu malzemelerden kaynaklı yaşardı ve haberi duyulurdu. Fakat her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım. Bir kaç kaporta boyacisina göstermek lazım, ne diyecekler bakalım. Geçmiş olsun. Baya can sıkıcı bir durum.
Evet çok can sıkıcı durum. Açıkçası bende ürünlerden olduğunu düşünmüyorum, dün hava aşırı nemliydi onun etkisi olabilir diye düşünüyorum.

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam bazı araçların boyalarında kronik zamanla oluşan hatalar olabiliyor, belki sizde de öyle bi durum vardır. Örnek; skoda octavia nın bazı modellerinde beyaz renk olanlarda kaputta vernik atması oluyor. Opelde genellikle 2017 öncesi modellerde tavan su oluklarında ve ön cam üstünde boya atması olabiliyor. Sizinde aracınızda zamanla böyle bi kronik problem yaşanıyor olabilir, ben genelde bu tür sorunları öğrenmek için x aracın facebook gruplarına bakarım, kimler boyayla ilgili ne sorun yaşamış öğrenmek için
Tabi bu söylediklerim araca uygulanan kimyasallardan veya dış etkenlerden (kuş pisliği vs.) oluşan bir durum değildir, tamamıyle boyanın fabrikasyon hatasından kaynaklı oluyor.