Bozuk ürün Mağduriyet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar size üzüldüğüm bir konudan bahsetmek istiyorum..

Acemi olduğum zamanlar
Bundan bir kaç hafta önce forumdaki bir üyeden @ttopak heves edip para biriktirip supergloss wax satın aldım.

Aldığım wax bana geldiğinde waxın üstündeki marka jelatinine içine kadar wax olduğunu gördüm vıcık vıcıktı ve wax nedeniyle jelatını çıkıyordu alt jelatinine kadar sızdırmıştı

ama wax kargodan bana gelirken akmamıştı çünkü ağzı jelatın ile kapanmisti zaten kış olduğu için akma gibi bir durumu yok erimemişti bile.

Satıcının yolladığı resim ortada jelatin wax içinde olduğunu için kabuk gibi atmış ve masaya dikkatli bakarsaniz wax kalıntıları görebilirsiniz. Birde waxin kapak ile birleştiği yerlerde akan waxa yapisan tüylerin oldugu gozukuyor

Arka kısmı ünlem işaretinin oraya dikkatli akarsanız aktığını görebilirsiniz.

Asıl resim şimdi geliyor yazık günah diyecek hiçbir şey bulamıyorum.

Muzlu kek seven varmı desem yeridir

Yanı wax önceden aktığı belli ve kurumuş

Satın alirken kullanılmadığını söylemişti ve bu waxın eridiğindende hiç bahsetmedi zaten ürünün belli bir kısmı akmaktan ziyan olmuştu

waxın kapagini acarkenden zaten kurumus waxlar dökülüyordu.

Dedim insanlık halidir erimiştir önemli değil dedim sonuçta bana uyguna verdi diye saygıda kusur etmedim.

10 güne yakın önce waxı uygulama şansım oldu wax bildiğin sürerken pütürleşme yaptı sürdüğüm ürünün çoğu pütürlük nedeniyle yarısı yere gidiyordu dedim alla alla acaba bu wax böylemi dedim

Anladım ki wax bozuk bir sağa sola sorayım emin olmak için.

Bu waxı kulllanan diğer arkadaşlara sordum waxında öyle bir sorun olmadığını söyledi ve bana waxın bozulmuş olabileceğini söylediler.

Bende bu nedenle satıcıya sordum abi bu wax büyük ihtimalle bozuk çünkü böyle böyle oluyor dedim zaten herşeyi belli. Resimde attım topaklandiğına dair satıcıya

Bende satarken sorun yoktu bende sağlamdı dedi başka araçta dene diye geçiştirdi.

Abi dedim bu wax eridimi diye sorduğumda bendeyken erimedi dedi

Tekrar sordum Abi erimedi o zaman dediğimde evet bendeyken erimedi dedi

Eridiğini hiç söylemedi (niye söylemezsin ki zaten satılık konunda yazmışsın eridiğini)

Bu üyenin konusunda rastladım ki bu ürünü önceden satılığa koyarken kargoda eridiğini söylemiş ama bana bunu satarken bana hiç bahsetmedi.

Dedim konu açmışsın eridi diye bozulmuş dedim cevap vermedi görüldü attı.
Her görüldü attığında yazmıyordu 1 gün bildiğin geçiyor arkadaslar artik sabredemeyip ben yaziyordum

Abi dedim bu ürün bak böyle resimde attım böyle sorunu var ısıda görmüş bu ürün bozulmuş dedim

Tamam sana satarken sorun yoktu sende bozuk diyorsun diyorsun napalım dedi

Yani ürünün ben bozmusum imalarına getirdi
Ama waxa bişey yapmadım ki abi dedim
Senin bozuk gönderdiğini düşünmüyorum ama waxin durumu ortada dedim

uygun fiyata aldığım ürünü bozup tekrar geri niye göndereyim salak mıyım ben arkadaslar

Abi dedim neden ben bozayım dedim ürün ortada sıcak görmüş bozulmuş eridiğinide yazmişsın dedim mesajlarımı gördü cevap vermiyor görüldü attı neyse

siteden baktim arkadaşın cevabınada cevap vermiş siteye mesaj atiyor aktif oluyor ama aradan 2 gün geçiyor bana cevap yazmıyordu.

Neyse yeniden soru işareti attım

Bana yazdı mağduriyetin giderilsin diye elindeki aldığım waxin yarı fiyatı olan waxi bana vermeye çalışıyor 220 tl ye aldığım waxi elindeki diğer 120 tl sattığı waxin yerine vermek istiyor.

Neyse bişey demedim saygıda kusur etmedik abi o wax bana lazım değil beyaz araçlar için benim aracım koyu dedim almak istemiyorum dedim

Yine cevap vermedi görüldü attı aradan 1 gün zaman geçiyor

İnsan ister istemez sinir oluyor

Abi bişey de seni yazmanı bekliyorum sürekli kaç gündür waxı geri alıcak mısın almayacak misin sürekli görüldü atıp cevap vermiyorsun almayacaksan söyle dedim

Bana şunları yazdı

Kardeşim sadece değişim yapabilirim diye söyledim
Yani bu muhabbet çok sıktı beni
Ben daha öncede söyledim. Sana gönderirken waxda birşey yoktu dedi

Hem mağdur olan benim hemde zarara giriyorum

Magdur olan benim bana 220 tl sattığı waxin yerine 120 tl lik waxi verip magduriyetini önleyecek

Ama sürekli görüldü atıyor cevap vermiyor soru işareti yazıyorum arada günler geçiyor zorla yaziyor
Diyor ben sana sürekli cevap veremem senin gibi boş vaktim yok diyor ama siteye girip dolaşıyor whatsapp ta aktif oluyor

Anca sana diger waxi gondererek yardimci olabilirim başka türlü yardımcı olamam dedi

Fiyat farkı var diyorum waxlarin arasında ne fark var diyor
fark yok diyor bana
Cidden beni enayi yerine koymaya çalışıyor
Vereceği wax ise infinity light wax
Süper gloss fiyatına o üründen üç tane alıyorsun nerdeyse internet fiyatlarıyla

Kendi biliyor ne kadar fark olduğunu ama bilmemezlikten geliyor

Dedim ya abi sen aldigin waxlarin fiyatını bilmiyormusunda bana soruyorsun dedim

Sonra yine yazmadı yine günler geçti soru işareti attım

Dediği şey buydu

Ya ben senin magduriyetini halletmeye çalışıyorum sen bana fiyat farkı filan şeylerle karşıma geliyorsun gibisinden konuştu.

İşte waxi gönder ben sana güzellik yapicam filan dedi

Abi dedim sen bişey demezsen nasıl anlasacagiz dedim

görüldü attı yine

1 gün geçti yine yazmadı

Bu konuşmaları 10 gündür konuşuyoruz yine görüldü attı bir gün geçti hayla daha yazmıyor bildiginiz takmiyor arkadaşlar

Cidden pişman oldum ilk detail alışverişimdi heves ettik böyle oldu

Artık ben waxtan vazgeçtim arkadaşlar kalsın bir köşede dursun bu saatten sonra istesede yalvarsada waxı geri vermeyeceğim.
Satan kişiyide bu konuyu açarken whatsapp tan engelledim artık daha uğraşmak istemiyorum 10 gündür mağduriyet giderecek...

220 tl icin ne kadar ugrastigimin kendimi kucuk dusurdugumu anladım artık vazgeçtim
bu kadar takmam ama ben öğrenciyim üniversitede çalışıp okuyanlar beni anlar 70 tl için bütün gün boyunca nakliyatta çalışıp 5.kata sırtımda eşya taşıdığımı 2-3 gün ağrıdan uyuyamadigim günleri bilirim herkes biliyor ki para kolay kazanılmıyor bunları kendimi acındırmak için anlatmıyorum arkadaşlar

Benim basima geldi sizin basiniza gelmesin diye anlatiyorum sizde az çok dikkat edin

Bu konuyu daha önce açacaktım belki aramızda anlaşabiliriz diye ama olmadı

Ürünü almıyor anca magduriyetini diğer waxi vererek gönderebileceğini söylüyor 10 gündür geçiştiriyor bekliyorum yazık

Buda uygulanan bölgeler

her zaman malının arkasında duran insanlarla alışveriş yapın saygilar

Son düzenleme:

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Umut geçmiş olsun kardeşim. Arkadaş açıklama yapacaktır fakat kafama bişey takıldı. Sen bana bir ara bahsetmiştin. Eve giderken motosiklet den waxı düşürüp kayıp ettiğini söylemiştin. Yanlış mı hatırlıyorum?

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Umut geçmiş olsun kardeşim. Arkadaş açıklama yapacaktır fakat kafama bişey takıldı. Sen bana bir ara bahsetmiştin. Eve giderken motosiklet den waxı düşürüp kayıp ettiğini söylemiştin. Yanlış mı hatırlıyorum?
Doğrudur abi yanıma aldığımı düşünüp yanıma almamışım uygulayacaktım düşürdüğümü zannetmiştim masanın üstüne koymuştum orda unutmuşum annemde diğer ürünlerin yanına kutunun içine koymuş sonra diğer yıkamaya giderken fark ettim yanıma alıp uyguladım

Açıklamaya yapsa birşey farketmiyor abi bu saatten sonra 10 gündür böyle uğraştırmazdi

@Tonyukuk07 Atalay abim le bir pompa alışverişimiz olmuştu ürünü denediğim çalışmıyordu bunu ona ilettim yarın kargoya ver yolla bana hesabına parayı yatırayım hemen dediğini biliyorum sorgu sualsız
Atalay abi yok bende çalışıyordu sende bozulmuştur gibi bana hiç imada bulanmadı ürünün arkasında durdu yolla kardeşim pompanın derdi nedir ben bakarım pompaya dedi hesabını şöyle paranı yatırırım dedi
Beni asla mahdur etmedi ürünün arkasında durdu burdan Atalay abime teşekkür ederim bu anlayışı için

Son düzenleme:

adıgüzel

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
@HocaDeler kardeşim.Anlattıkların yazdıkların eksiksiz doğru ise mağduriyetinin giderilmesi zorunlu.Bu wax ı sana satan arkadaşa ne kadar ödedi isen iade etmek zorunda.Öyle yarı fiyat felan olmaz.Şu sana yapılanı ürün satan arkadaşa yapılsa empati yapsın kendisi kabullenirse sorun yok.Bu forumdaki arkadaşlar para verip ürün alıyorsa ürünün sağlam olması değilse iade alması gereklidir diye düşünüyorum.Kimsenin zoruna gitmesin ya sağlam ürün sat veyahut satma kardeşim.

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
@HocaDeler kardeşim.Anlattıkların yazdıkların eksiksiz doğru ise mağduriyetinin giderilmesi zorunlu.Bu wax ı sana satan arkadaşa ne kadar ödedi isen iade etmek zorunda.Öyle yarı fiyat felan olmaz.Şu sana yapılanı ürün satan arkadaşa yapılsa empati yapsın kendisi kabullenirse sorun yok.Bu forumdaki arkadaşlar para verip ürün alıyorsa ürünün sağlam olması değilse iade alması gereklidir diye düşünüyorum.Kimsenin zoruna gitmesin ya sağlam ürün sat veyahut satma kardeşim.
Saolasın abi yazdıklarım doğrudur istiyene ekran görüntüsüde atarım zaten forum yöneticilerde ssler var
durum ortada wax akmış kendiside önceki konusunda aktığını da söylemiş kullandım dedi ama daha yeni geldiginde kullanmiş olabilir ama aradan aylar gecmiş kuruyunca waxın yapısı bozulmuş
resimlerdede herşey ortada zaten abi
bende sağlamdı demesi gerçekten beni üzdü üstüne üstlük diğer waxı verip ancak böyle zararını karşılarım demeside daha üzücü durum
Arada fark dememe rağmen nerede fark var demesi daha üzücü

Son düzenleme:

Fuat

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kardeşim sen niye ugrasıyorsun. Eğer seni haksız yere mağdur ediyor ise gerekli yerlere şikayetini yaparsın, herşeyi açıklar gösterirsin o da katlanır sonucuna. Sana bozuk ürün satmaya da oyalamaya da hakkı yok zaten.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Aranızda Alışveriş olmuş o kısım bi tarafa iade edersiniz etmezsiniz ama supergloss waxın bu plastik ambalajı biraz sıkıntılı bendede aynı şekilde kapağa bulaşma durumu var. Şuan mesela kapağı açılıp kapatırken cıvata kısmı çalışmıyor sıkıştırarak kapatıyorum. Ben waxı sıcak bir ortamda tutup donmasına engel olup kullanabilirsin diye düşünüyorum.

DENİZLİ

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Aranızda Alışveriş olmuş o kısım bi tarafa iade edersiniz etmezsiniz ama supergloss waxın bu plastik ambalajı biraz sıkıntılı bendede aynı şekilde kapağa bulaşma durumu var. Şuan mesela kapağı açılıp kapatırken cıvata kısmı çalışmıyor sıkıştırarak kapatıyorum. Ben waxı sıcak bir ortamda tutup donmasına engel olup kullanabilirsin diye düşünüyorum.

DENİZLİ
abi kapağını açtığında parça parça Waxın dokuyor mu bende dokuluyor Wax parça parça dökülüyor

Kurumuş kalıp sabun gibi yerinden çıkıyor fotoğraflarda olduğu gibi altı üstü kupkuru zaten altlarında siyah kir var

yağlanma yapısını kaybetmiş tekrar eritsen daha kötü olucak

Paylaştığım fotoğrafta direk sürdüğümde olan seklinde ne kadar bastırarak ısıtmaya çalışsamda sonuç değişmedi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
abi kapağını açtığında parça parça Waxın dokuyor mu bende dokuluyor Wax parça parça dökülüyor

Kurumuş kalıp sabun gibi yerinden çıkıyor fotoğraflarda olduğu gibi altı üstü kupkuru zaten altlarında siyah kir var

yağlanma yapısını kaybetmiş tekrar eritsen daha kötü olucak

Paylaştığım fotoğrafta direk sürdüğümde olan seklinde ne kadar bastırarak ısıtmaya çalışsamda sonuç değişmedi
Ben ürünü kullanman açısından konuya yazdım biraz güneş gören bir ortamda beklet düzeleceğini düşünüyorum.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@HocaDeler kardeşim geçmiş olsun. Ben de üniversitede okuyan bir öğrenci olarak seni çok net anlıyorum :) Forumdan birçok alışveriş yaptım, toplu alım yaptım ve çok şükür ki en ufak bir sorun yaşamadım, son derece memnun kaldım. Bu aldığım ürünlerin tamamını da aldığım aylık harçlıktan birçok harcamamı kısarak yeri geldi kazak, tshirt almayı öteleyerek yaptım. Sen de çalışarak zorlukla kazanıyormuşsun, kimseye havadan gelmiyor paralar. Özellikle öğrenciler için daha da zorlu oluyor
r bu harcama ve para dengesi :/ Umarım aranızda bu sorun çözülür ve hak yerini bulur... Ama kardeşin olarak buradan kaybedecek olduğunun daha fazlası inan ki başka yerden eline geçecektir :) geçmiş olsun tekrardan :)

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Bariz belli işte bozulmuş özelliğini yitirmiş. İyi niyetimi yitirmeden düşünmeye devam ediyorum, satan arkadaş durumun farkında olmayabilir ama elbet yardımcı olacaktır. Burada biz bir aileyiz. Ticari kaygılarla üye olmadık ve kaynaşmadık. İhtiyacımız olan ürünlerin çoğunu da buradan tedarik ediyoruz. Yeri geliyor alıp bölüşüyoruz bir kazanç gözetmeksizin. Lütfen bu bilinci yitirmeden hareket edelim.

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Bariz belli işte bozulmuş özelliğini yitirmiş. İyi niyetimi yitirmeden düşünmeye devam ediyorum, satan arkadaş durumun farkında olmayabilir ama elbet yardımcı olacaktır. Burada biz bir aileyiz. Ticari kaygılarla üye olmadık ve kaynaşmadık. İhtiyacımız olan ürünlerin çoğunu da buradan tedarik ediyoruz. Yeri geliyor alıp bölüşüyoruz bir kazanç gözetmeksizin. Lütfen bu bilinci yitirmeden hareket edelim.
10 gündür yazıyorum hep sürekli sürekli görüldü atıp yazmıyor
Bu saatten sonra konuşulacak halledilecek bir durum kalmıştır abi
Çünkü 10 günden beridir magduriyetimi gidermiyor beni takmıyor görüldü atıyor artık satan kişiyle muhatap bile olmak istemiyorum çünkü bu durum beni canımı sıktı artık wax bir köşede durur geride yollamayacağım

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Ben ürünü kullanman açısından konuya yazdım biraz güneş gören bir ortamda beklet düzeleceğini düşünüyorum.
Yardımın için teşekkür ederim abi saolasın Abi
Belki dediğin gibi bir kısmı kurtulabilir

bu ürüne hiç kullanılmadı diyip 220 tl veriyorsun alıyorsun aktıgını söylemiyor durum bu çıkıyor alır mısın kimse almaz zaten almamışta

bu ürünü akmış
bir kısmı akmaktan ziyan olan yerleri bahsetmiyorum bile
Parça parça dökülen yerleri var baya üzüldüm neyse uzatmayalım artık

Isıtıp denerim dahada kötü olamayacağı belli bile değil bu sekildede kullanılmaz

Ama ısıtıp denerim zaten geri vermeye niyetim yok

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Üstad elbette yapıcı olup çözüm üretmeye çalışmak gerekir, belki tekrardan erirse kendine gelecektir ama ürünün bu halde satılmış olması bu camiaya hiç yakışmaz. Bence esas üzerinde durulması gereken konu bu.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
kim bu ürünü satan . isim vermeden konu açmanız çok yanlış . karşı tarafında söz hakkı var ve olmalı.
forum yönetimi incelerip gerekeni yapacaktır.

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
kim bu ürünü satan . isim vermeden konu açmanız çok yanlış . karşı tarafında söz hakkı var ve olmalı.
forum yönetimi incelerip gerekeni yapacaktır.
Abi Zaten söz hakkı var konuya çoktan yazardı siteye girip çıktığı halde yazmıyorsa ben bişey diyemem
Kime sattigini zaten biliyor
Ürünü aldığım kişi @ttopak

Son düzenleme:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Abi Zaten söz hakkı var konuya çoktan yazardı siteye girip çıktığı halde yazmıyorsa ben bişey diyemem
Kime sattigini zaten biliyor
Ürünü aldığım kişi @ttopak
söz hakkını kullanır yada kullanmaz üye kişiye kalmış bir seçim. bunun ardından daha önce söyledigim gibi forum yönetimi incelerip gerekeni yapacaktır.

iyi detaylar.

GirayGirgin

Usta Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ben detay camiasında olupta meraklı olmayan bir kul görmedim nitekim illa o wax açılıp bi bakılmıştır.Şahsen ben bir ürün getirdiğimde uygulamasamda illa bi kontrol ederim geçmiş olsun tekrar inşallah sorunsuz bir çözüm bulursunuz aranızda.

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ben detay camiasında olupta meraklı olmayan bir kul görmedim nitekim illa o wax açılıp bi bakılmıştır.Şahsen ben bir ürün getirdiğimde uygulamasamda illa bi kontrol ederim geçmiş olsun tekrar inşallah sorunsuz bir çözüm bulursunuz aranızda.
Haklısın abi insan bir ürün geldiğinde acaba zarar görmüş mü diye herkes kontrol eder

HocaDeler

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Kardeşim sen niye ugrasıyorsun. Eğer seni haksız yere mağdur ediyor ise gerekli yerlere şikayetini yaparsın, herşeyi açıklar gösterirsin o da katlanır sonucuna. Sana bozuk ürün satmaya da oyalamaya da hakkı yok zaten.
Haklısın ustam belki aramızda sorunu çözebiliriz diye düşündüm böyle bir tepkiyle karşılaştım 10 gündür hep beklerimdim baktım olmayacak konu açtım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...