Bunlar da benim uygulamalarım...

BSI

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Merhabalar;
Vakitsizlik ve pandemi nedeniyle aylardır hayalini kurduğum operasyonu nihayet tamamladım. Bu çapta temizlik daha önceden yapmışımdır ancak gerek kullandığım malzeme çeşitliliği, gerekse fotoğraflama tecrübesi dolayısıyla bir hayli yorucu oldu. Aylardır topladığım malzemeleri mümkün olduğunca kullanmaya, tecrübe etmeye çalıştım. Aralarında unuttuklarım da oldu ancak bir çoğu ile ilgili artık az da olsa kendimce yorumum var. J Aralarında kirlisini çekmeden temizlerini koyduğum, veya tam tersi kirli hali olup temizini çekmediğim görüntüler olabilir. Hatta yapıp hiç çekemediğim işler de oldu… Tüm eksiklikler için şimdiden kusura bakmayın. Sözü fazla uzatmadan, çok da sıkmadan fotoğrafları paylaşıyorum. Önce usulen kirliler;

Kedi yatağı olmuş motor, çam yaprakları, hırçın görünümlü çamur desenleri... Bir de çocuklu araç... Ne ararsanız var yani...

Artık başlıyorum… Şampiyonlar ligi kadrom;

Kızın koltuğu da aracın bir parçası sonuçta;

Önce/Sonralar; Daha doğrusu bir teslik olmuş... Sonralar/Önceler diyelim...:utandımx:

Polen filtresini değiştirdim;

Değiştirmişken filtreyi takmadan bir de temizleme;

İç temizlik kadrosu;

Arka destek ekibim sağlamdı; :utandımx:

Bu fırçayı çok hevesli almamıştım açıkçası. Sadece havalandırma temizlerim diye düşünüyordum ancak şöyle ulvi bir işe yaradı... Favorilerim arasına girdi...

Araçta böyle bir göz varmış... :utandımx: Yeni farkettim.

Direksiyonda ürünleri biraz özelleştirdim…

En büyük favorilerimden… Trafikteki görüntüsünü de ayrıca ekledim… En parlak güneşteki yansımasıdır... Oldukça mat aslında...

Koltuk yıkama faslı…

“Araba temiz… Neyini yıkayacaksın yea bu koltukların” pozu…

to url

Bu da tozda gelinen son nokta...

Kurumaya bırakalım…

Araya bir misafir sıkıştırdık… 96 model ilk sahibinden e200… Paspasına kadar orjinal.... Jantlarında hunharca ürün denedik…Kendisiyle çok vakit geçiremedik ama bir PW’yi de esirgemedik…:utandımx:

Gelelim motora…

Artık yıkamaya başlayalım… Bol bol ürün denedim… Konu çok da uzamasın diye her biri için yorum yapmayayım ama forumda tavsiye edilen ürünlerin neredeyse hepsi “mucizevi” denebilecek ürünlermiş… Meğer yıllardır nelerle uğraşmışım dedirtti…

İlk gün bitti… Vaktim kısıtlı… Gece de boşa geçmesin… Pianolara, nikelajlara verdim Authentic’i… Araç eşimin yoğun kullanımında bu arada... Start stop detayı için açıklama yapma ihtiyacı hissettim... :utandımx:

Ertesi gün… Ön yıkama ve kovayı atlamışım… Sabah saat 8’de fotoğrafı unutmuşum... Kurulama kısmında aklım başıma gelmiş…

Geçen sene kışa girerken 1 tur demirtozu yapmıştım… Tavan fotoğraf geçen seneye ait… Diğeri yeni.. Bu sene pek demirtozu yapmadı...:utandımx:

Kilden de fotoğrafım yok… Pek bir şey çıkmadı gerçi. Ondan olsa gerek…

Bu arada aplikatörün padini değiştire değiştire heryerde kullanıyorum… Miss…

Güneş parlak ama etkisiz... Yüzey soğuk...

Davlumbazlara kara mamba… Plastiklere Alaman mucizesi... Latiklere uygulamanın sürpriz italyan atı… :utandımx:

Gelelim en içime sinen kısma… Sunroofa vaktim yetmiyordu neredeyse ama bir şekilde başlayınca iyi ki yapmışım dedim… Sunroofda önce/sonralar...

Fitilleri yarım açık konumda temizleyebildim… Daha kolay bir yolu var mıdır, bilemiyorum… Ufak bir %50...

yükleniyor gif

Ve kapanış… Camlardaki kireç lekeleriyle Eraser vasıtasıyla ayrıca görüştük... :utandımx:

Buraya kadar sıkılmadan gelebilmişseniz biraz bu işi kıvırmışım demektir... Polisajsız bukadar oldu... :utandımx:

Öncelikle bu ekipmanları toparlamamda forumdan bir çok arkadaşın katkısı var… Herkese tek tek teşekkür ederim…

Sonra iyi malzeme ve ekipmanın işi nasıl kolaylaştırdığını ve hızlandırdığını gördüm…
Bu işin ne kadar yorucu olduğunu görmüş oldum... Konuyu açmanın daha da dikkat istediğini de ayrıca gördüm... Sık sık, çarşaf gibi konu açan ustalara selam olsun...
Bol bol malzemeleri görenlerin verdiği tepkilerle uğraştım.
1 araç temizlenirken hangi üründen yaklaşık nekadar harcandığını da artık az çok biliyorum… Örneğin 50gr’lık jayswax bitti neredeyse…
Sonuç olarak kışa hazırız diyebilirim… Benim uygulamalar da işte böyle sezonluk…
Okuyan herkese teşekkür ederim.

Nakamura

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Maşallah hocam eline koluna sağlık tertemiz olmuş araç mekanıda görmüş olduk:)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, bol bol emek kokuyor. :) Bu ürünleri toplamak ve kullanıldığı alanı öğrenmek herhalde en az 1 senenizi almıştır. :) Yorucu bir spor olmuş, hele dışdan muhabbete gelenleri saymıyorum bile. :D

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık. Bolc araştırılmış, itina ile çeyiz düzülmüş. Emekleriniz de boşa çıkmamış. Tebrik ederim. Yalnız bu işler öyle sezonlukla kalmaz :) Madem çeyizi ucundan gördük, devamını bekleriz :)

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Buluşmaya elinde envanter çıkarmış olarak gelmenden az çok böyle tertip-düzenli çalışma yapacağın belliydi :) Eline sağlık keyifle okudum :)

Hilmi

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Eskisehir
Elinize saglik arac cok guzel olmus. Ceyizinde masallahi var siseler ve etiketleri cok hosuma gitti :)

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Hocam emeğinize sağlık inanın fotografları bakarken ben yoruldum maşallah :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Burak hocam ellerine sağlık neler yapmışsın öyle 2 kere üst üste geçtim konunun arabaya da bir maşallah diyelim beyaz inci Opel. :)
Sunroof temizliği benim de yapmam Lazım hatta bakım ekipmanı da almam lazım önerilerine açığım.

senden de güzel bir makine ve polisaj ekipmanıyla polisaj serüvenleri bekliyorum. :saskin:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Eline emeğine sağlık, tertemiz olmuş bu. Araç üretim bandından indiğinden daha iyi durumda olmuş:alkıssx:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık. Planlı ve düzenli bir şekilde şahane ilerlemiş. Güzel ürünlerle güzel bir uygulama ve güzel de bir konu olmuş. Devamını mutlaka bekliyorum :) zevkle inceledim :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Maşallah ellerine sağlık güle güle kullanın ailecek inşallah:D
Nefessiz çalışmışsın neredeyse sonuç şahane. Destek ekibi sağlammış hakkaten insan çok arıyor arada bir du verenim olsa diye. Yoksa işi bıtyakıp su içmek zaman kaybı gibi oluyor:saskin::D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık çok keyifli bir uygulama olmuş. Yaparken ki hevesiniz buraya kadar geçti, gece gece iyi geldi konu :) Yalnız o wax 3 tane sizin arabadan çıkarır. Fazla sürmüşsünüz sanırım :utandımx: 2 kat mı uyguladınız ?

BSI

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Maşallah hocam eline koluna sağlık tertemiz olmuş araç mekanıda görmüş olduk:)
Sağolasın hocam... Mekanda misafirim ama bu iş için ideal... Her türlü imkan mevcut...

Ellerinize sağlık, bol bol emek kokuyor. :) Bu ürünleri toplamak ve kullanıldığı alanı öğrenmek herhalde en az 1 senenizi almıştır. :) Yorucu bir spor olmuş, hele dışdan muhabbete gelenleri saymıyorum bile. :D
Teşekkür ederim... Toplamam neredeyse 1 yıl almıştır diyelim... İşçilik konusunda az biraz tecrübem vardır... Malzeme bilgim eksikmiş meğer... :) Süre olarak da 1.günü gece 10'a kadar kullanarak 1,5 günde bitti. 2 gün diyelim... Ama bende bittim... :) Bu tarz işin hakkı rahat rahat 3 günmüş...

Elinize sağlık. Bolc araştırılmış, itina ile çeyiz düzülmüş. Emekleriniz de boşa çıkmamış. Tebrik ederim. Yalnız bu işler öyle sezonlukla kalmaz :) Madem çeyizi ucundan gördük, devamını bekleriz :)
Kışı yıkama üzeri PW ile geçiririm muhtemelen hocam... Bahara Allah kerim... Yer sorunu malum...

ellerınıze saglık çeyiz de çeyizmiş:)
Daha iyileri sizlerin olsun diyelim. :)

Buluşmaya elinde envanter çıkarmış olarak gelmenden az çok böyle tertip-düzenli çalışma yapacağın belliydi :) Eline sağlık keyifle okudum :)
Bir düzene koymasaydım, kısa sürede bukadar işi halledemezdim herhalde... :)

Elinize saglik arac cok guzel olmus. Ceyizinde masallahi var siseler ve etiketleri cok hosuma gitti :)
Çeyizde hem alımlarda, hem etiketlerde, hem de seçimlerde forumdan bir çok arkadaşın katkısı var. Herkese tekrar teşekkürler.

Hocam emeğinize sağlık inanın fotografları bakarken ben yoruldum maşallah :)
Bende çok yoruldum gerçekten... Yeni kendime geliyorum. :)

Burak hocam ellerine sağlık neler yapmışsın öyle 2 kere üst üste geçtim konunun arabaya da bir maşallah diyelim beyaz inci Opel. :)
Sunroof temizliği benim de yapmam Lazım hatta bakım ekipmanı da almam lazım önerilerine açığım.

senden de güzel bir makine ve polisaj ekipmanıyla polisaj serüvenleri bekliyorum. :saskin:
Sağolasın Atalay hocam... Naçizane birşeyler yapmaya çalıştım işte... Beğendinse ne güzel... Sunroof korkulu rüyam... :) O yüzden bakımını yapıyorum elimden geldiğince... Bazı sayfalarda şeffaf sıvı gres mi yoksa beyaz gres mi tartışmaları okumuştum... Her ikisini de ayrı ayrı doğru bulan var... Ben beyazın doğru olduğunu düşünüyorum... Fabrika çıkışında da beyaz sıkılmış... Ben şu ürünü kullandım;

Motip Beyaz Gres 400 Ml. Made in Holland Fiyatı

Polisaj da kısmet... Bu kış bütün kaynağı ona ayıracağız gibi... :utandımx:

Eline emeğine sağlık, tertemiz olmuş bu. Araç üretim bandından indiğinden daha iyi durumda olmuş:alkıssx:
Teşekkür ederim hocam... Ustaların beğenmesi güzel... :)

Elinize sağlık. Planlı ve düzenli bir şekilde şahane ilerlemiş. Güzel ürünlerle güzel bir uygulama ve güzel de bir konu olmuş. Devamını mutlaka bekliyorum :) zevkle inceledim :)
Beğenmenize sevindim... Elimizden geldiğince yapabilirim umarım...

Maşallah ellerine sağlık güle güle kullanın ailecek inşallah:D
Nefessiz çalışmışsın neredeyse sonuç şahane. Destek ekibi sağlammış hakkaten insan çok arıyor arada bir du verenim olsa diye. Yoksa işi bıtyakıp su içmek zaman kaybı gibi oluyor:saskin::D
Sağolasın hocam... Destek ne dedimse getirdi vallahi... Yemeği bile aracın başında yedim neredeyse... :utandımx: Kısıtlı vakit, çok iş... Desteksiz olmaz...

Elinize sağlık maşallah, güzel emek verilmiş.
Üstad butün kış senin paylaşımlarınla gazı aldık... :) Katkın çok her konuda... Herşey için teşekkürler...

Ellerinize sağlık çok keyifli bir uygulama olmuş. Yaparken ki hevesiniz buraya kadar geçti, gece gece iyi geldi konu :) Yalnız o wax 3 tane sizin arabadan çıkarır. Fazla sürmüşsünüz sanırım :utandımx: 2 kat mı uyguladınız ?
Vallahi wax konusunu bilemedim... Tek kat uyguladım... Kutunun dibini gördüm... 2. aracı çıkartamam... Parlak güneş, beyaz araç, birde yorgunluk, gözlerimin ayarı biraz da bozuldu zaten... :) Wax son dakikalarda biraz karambole gelmiş olabilir... Bol bol sürmüş olabilirim nereye tam sürdüğümü net göremediğim için...

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş, destek ekip önemli hakkaten baya eforlu iş bu detailing:). Bu korona böyle giderse benim uygulama da sezonluk olur diye iki kat fusso attım çekildim:basx:

BSI

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş, destek ekip önemli hakkaten baya eforlu iş bu detailing:). Bu korona böyle giderse benim uygulama da sezonluk olur diye iki kat fusso attım çekildim:basx:
Teşekkür ederim... Aynı şekilde elimdeki en uzun ömürlü waxı sürdüm, kışı bekliyorum... :)

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
elinize emeğinize sağlık, insan böyle konuları okurken bile rahatlıyor.
okuduğum ilk mesajınız bu oldu, bu yüzden sizi :utandımx: emojisi ile anımsayacağım :)

BSI

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık çok güzel çalışma olmuş
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim...

elinize emeğinize sağlık, insan böyle konuları okurken bile rahatlıyor.
okuduğum ilk mesajınız bu oldu, bu yüzden sizi :utandımx: emojisi ile anımsayacağım :)
Teşekkür ederim... Watsappta da genelde aynı emojiyi kullanırım. Alışkanlık işte... Daha samimi geliyor... Forumda önceden yoktu... Eksikliğini hissetmedim desem yalan olur... Neyse ki sonradan geldide rahatladım. :utandımx: