Butik Detaylı Temizlik Dükkanı & Fikir Alışverişi

UmutcanE

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Merhaba;
İlk konum olduğundan dolayı doğru yere mi açıyorum emin olamadım,nasıl yazılır nasıl edilir bilemedim ve yanlışlarım olursa affola :)

Kendim için bir liste oluşturmaya karar vermiştim sizinde değerli önerilerinizi alarak bir liste yaptım. Yanlışlarım ve eksiklerim vardır elbet sizle beraber bunları düzeltmek, bu hedefimde daha doğru yolda ilerlemek, siz tecrübeli veya tecrübesiz kardeşlerimizin ve abilerimizin listelerini görmek ve bu işe yeni merak salacak olanlar içinde fikir içerikli bir konu olmasını isterim.
Fiyat/Performans ürünleri olarak da eklemeler yapmayı düşündüm fakat genelde iyi olması odaklı yapılacağı için işlerimiz bu kullanılacak ürünlerin kaliteli olmasına da özen göstereyim dedim. Sizlerin ekleyeceği ürünlerde mutlaka f/p ürünleri olacağını düşünüyorum :)

MAKİNELER
1-HALI YIKAMA MAKİNESİ

-Karcher Koltuk Yıkama Makinası Puzzi 8/1 Karcher
2-SÜPÜRGE
-Bunun ile ilgili tam karar veremedim
3-YIKAMA MAKİNESİ
-Karcher K7 Full Control Plus 180 Bar Basınçlı Yıkama Makinesi
4-YIKAMA FOAM LANCE
-Autobride FoamLance
5-BUHAR MAKİNESİ
-Karcher SC 4 EasyFix Buharlı Temizleyici
6-KOMPRASÖR
-Proter 200 Lt. 8 Bar Sessiz Yağsız Kompresör
7-TORNADOR
-Würth Top Gun Tornador
8-MİNİ POLİSAJ MAKİNESİ
-Sgcb Mini Polisaj Makinesi
9-RUPES POLİSAJ MAKİNELERİ
-Rupes Lh19 Rotary Polisaj Makinesi
-Rupes Lhr 15 Mark III Std Tek Orbital Polisaj Makinesi
-Rupes ibrid Nano Orbital Polisaj Makinesi
10-HAVLU KURULAMA
Apex Oto Paspas Bez Sıkma Merdanesi
11-BOYA ATIM TABANCASI
-Motor koruma tarzı ürünler için düşündüm fakat bir fikrim yok :)
12-BOYA ÖLÇÜM MAKİNESİ
-CEM DT-156H Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı
13-KONTROL KALEMİ
-RUPES LL150

DIŞ TEMİZLİK
1-ÇİFT KOVA

-Chemical Guys Kova Takımı
2-ELDİVEN
-Ufs Domestic Patchwork Kuzu Postu Cila ve Yıkama Eldiveni
-Work Stuff Storm Yıkama Eldiveni
-Work Stuff Hurrıcane Jantlar için Yıkama Eldiveni
3-DETAY FIRÇA (İÇ TEMİZLİK BÜTÜN TAKIM)
-Work Stuff 4lü Set
-Nam-ı Değer Stargillerden yuvarlak boya fırçası :)
4-JANT FIRÇA TAKIMI
-Wheel Woolies A-Kit Detaylı Jant Temizlik Fırçası
5-DAVLUNBAZ FIRÇASI
-Mothers Davlumbaz Fırçası
6-LASTİK FIRÇASI
-SGCB Tire Cleaning Lastik Temizleme Fırçası
- Divortex Teker Temizleme Fırçası (omrslhmms abimizin açtığı detay ürünleri seçim rehberi konusunda gördüm görüntüsü baya hoşuma gitti ) :)
7-KURULAMA HAVLUSU
-Wizard of Gloss Blue Marlin
-Purestar Dublex Twıst Towel 45x75
8-CİLA HAVLULARI
-Superclean Mikrofiber Cila Havlusu 40x60
-Aliexpress Cila Havluları (Kullanışlı ve Öneriliyor)
9-SPREY ŞİŞELER
-Ürün dağıtımını iyi yapabilen önerilen kullanışlı bir şişe ve başlık bulamadım.
10-Dağıtıcı Şişeler
-Meguiars Dispenser Bottle Dağıtıcı Şişe

İÇ TEMİZLİK
1-FIRÇA

-Koltuk ,Taban Halısı Fırça Seti (Sert,Yumuşak,Yuvarlak)
Not:Tam anlaşılmayacaktır, polisaj makineleri veya şarjlı makinelerin ağızlarına takılan tip fırçalar
2-HAVALANDIRMA
-Köpük Boya Fırçaları (Uygun olarak Aliexpress de var fakat Türkiyede satan bulamadım)
-Sgcb Ahşap Saplı Oto Kalorifer Ve Klima Fırçası
3-TABAN FIRÇASI
-1. Maddede belirttiğim fırça setinin Sert olanı
-Hassas Halı Fırçası (Ulaşılması zor yerler için)
4-TAVAN FIRÇASI
-Tavan temizliği önemli olduğu için yanlış fikir vermek istemem önerilerinizi bekliyorum.
5-DERİ FIRÇASI
-Colourlock Leather Deri Temizleme Fırçası
6-KUMAŞ FIRÇASI
-Colourlock Leather Deri Temizleme Fırçası (Sanırım kumaşta da kullanılabilir)
-1. Maddede belirttiğim fırça setinin Yumuşak olanı
7-CAM SİLME BEZİ
-Superclean Mikrofiber Petek Doku Cam Bezi 40x40

Şimdiden eklemeler çıkarmalar yaparak değerli fikirlerini paylaşacak olan herkese Teşekkür Ederim.

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Nasıl bir dükkan olacak bilmiyorum ama imkanınız varsa lift eklenebilir, imkanınız yoksa kriko ve kriko sehpaları listeye eklenmesi gerekir.

Süpürge olarak benim tercihim su hazneli süpürgeler olurdu. Hem filtresi ile uğraşmazsınız hem de pro makinelere çok para ödememiş olursunuz.

Boya ölçüm makinesi olarak Cem-DT157 tavsiye ederim eğer bulabilirseniz. Ben kullanıyorum ve çok memnunum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Diğer arkadaşlarımız da yardımcı olacaklardır.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bende bu yolda ilerliyorum, eksikleri tamamlama işini zamana yaymaya karar verdim. Hem eksikleri daha iyi fark ediyorsunuz hemde f/p ürünleri ile bu süreçte karşılaşacaksınız cebinize de çok yük olmazsınız.

Lift benimde listemde, @_CaN_ Hocama kesinlikle katılıyorum bu konuda.

UmutcanE

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Nasıl bir dükkan olacak bilmiyorum ama imkanınız varsa lift eklenebilir, imkanınız yoksa kriko ve kriko sehpaları listeye eklenmesi gerekir.

Süpürge olarak benim tercihim su hazneli süpürgeler olurdu. Hem filtresi ile uğraşmazsınız hem de pro makinelere çok para ödememiş olursunuz.

Boya ölçüm makinesi olarak Cem-DT157 tavsiye ederim eğer bulabilirseniz. Ben kullanıyorum ve çok memnunum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Diğer arkadaşlarımız da yardımcı olacaklardır.
Lift düşündüm fakat maliyeti biraz yukarlara çıkarıyor sanırım ilk başta biraz kriko ile idare edeceğim :) Boya ölçüm makinesi olarak önerdiğiniz makineyi yazmıştım bende gözünüzden kaçtı sanırım :) Teşekkür ederim

Bende bu yolda ilerliyorum, eksikleri tamamlama işini zamana yaymaya karar verdim. Hem eksikleri daha iyi fark ediyorsunuz hemde f/p ürünleri ile bu süreçte karşılaşacaksınız cebinize de çok yük olmazsınız.

Lift benimde listemde, @_CaN_ Hocama kesinlikle katılıyorum bu konuda.
Konuyu böyle düşünen herkes için oluşturayım dedim, bir çok kişi kendi listesini hazırlayıp yorum olarak paylaşır düşündüm fakat umduğum gibi olmadı sanırım :)

Jant fırçası olarak whell wooiles güzel tercih ucu yamuk olan çok iyi iş görüyor yanlız bilgilerinize:)
Birazcık tuzlu fakat işini hakkı ile yaptığı için onu tercih ettim :)

UmutcanE

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Açıklama yapmak istedim. Umarım yanlış anlaşılmamıştır. Ben dükkan için tavsiyelerin yanında herkes kendi aklındaki makineleri, materyalleri yazsın daha detaylı listeler oluşturulsun,fiyat performans ürünleri belirlensin, favoriler belirlensin isteyen istediği maddeden alacağı ürünü seçsin diye açmıştım konuyu :) Kısacası Favori Ürünler Listesi böyle bir konu olmasını istemiştim yanlış anlaşıldım sanırım.

UmutcanE

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Çift kova icin CG almanıza gerek yok yanı kovalar biraz havalı o yüzden diyorsanız bilemek yanlız normal kovada işinizi görür boşuna 10-15 katı para vermezsiniz
Gritguard yerine dirttrap öneriliyordu her yerde bir kaç inceleme videosu da izledim kullanışlıydı, onları alıp kovalara tam uyduramam diye tereddütüm olduğundan takımını alırım diye düşünmüştüm

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Açıklama yapmak istedim. Umarım yanlış anlaşılmamıştır. Ben dükkan için tavsiyelerin yanında herkes kendi aklındaki makineleri, materyalleri yazsın daha detaylı listeler oluşturulsun,fiyat performans ürünleri belirlensin, favoriler belirlensin isteyen istediği maddeden alacağı ürünü seçsin diye açmıştım konuyu :) Kısacası Favori Ürünler Listesi böyle bir konu olmasını istemiştim yanlış anlaşıldım sanırım.
E tamam öyle bir konu olmuş işte, hem dükkana tavsiyeler ediliyor hem makine metaryel tavsiye ediliyor hemde favori ürünler listesi gibi bir konu olmuş zaten.

UmutcanE

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
E tamam öyle bir konu olmuş işte, hem dükkana tavsiyeler ediliyor hem makine metaryel tavsiye ediliyor hemde favori ürünler listesi gibi bir konu olmuş zaten.
Uzunca öneriler gelmediği için yanlış anlaşıldım diye düşündüm yanlış anlaşılmadıysa ne mutlu bana

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Spotları unutmuşsunuz. Bu arada @_CaN_ a katııyorum. Bu işi devamlı yapacaksanız lift şart.

UmutcanE

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Spotları unutmuşsunuz. Bu arada @_CaN_ a katııyorum. Bu işi devamlı yapacaksanız lift şart.
Abicim yardımcı malzemeler ve makineler olarak listeleme yapmak istedim o yüzden spot veya tripotlu aydınlatmayı vs. eklemedim. Forumda böyle konular vardı fakat bütün olarak yoktu toplayıp bir başlıkta bulunsun diye düşündüm. Tabi herkesin listesini de merak ediyorum :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Lift düşündüm fakat maliyeti biraz yukarlara çıkarıyor sanırım ilk başta biraz kriko ile idare edeceğim :) Boya ölçüm makinesi olarak önerdiğiniz makineyi yazmıştım bende gözünüzden kaçtı sanırım :) Teşekkür ederim

Konuyu böyle düşünen herkes için oluşturayım dedim, bir çok kişi kendi listesini hazırlayıp yorum olarak paylaşır düşündüm fakat umduğum gibi olmadı sanırım :)

Hayır gözümden kaçmadı hocam siz cemdt-156 yazmışsınız ben size cemdt-157 önerdim.

Halil

Çaylak Detaycı
Üye
G

güze tercih yapmışsınız:mutlu:

UmutcanE

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
@UmutcanE benim açımdan tam aranılan bir konu olmuş elinize sağlık. Son durum nedir konuyu açalı üstünden bir hayli zaman geçmiş
Bu sürede Ankara DBY DETAİLİNG’de eğitim aldım.Malzemelerimin bir çoğunu aldım bir nevi stokçuluk yapmış oldum. Dükkan tuttuktan sonra alırım garantisi ve kullanım ömrü erkenden bitmesin diyeceğim makineleri ve ürünleri almamıştım kur artışı ile almadığımada pişman oldum :) yana yakıla dükkan bakıyorum fakat inanın hala bulamadım. Bulduğum dükkanlarda da problemler oldu. Şuan hala dükkan bakıyorum ve seyyar olarak arkadaşımın otoparkında aldığım işlerle hem kendimi geliştiriyorum hemde cebime ufak ufak para koyuyorum.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
En az 3 projektör işinizi görür diye düşünüyorum, kontrol amaçlı da 1 tane scangrip yeterli olur diye tahmin ediyorum. Rupes kaleme para vermenize gerek yok bence. Bende çin klonu var aynı işi yapıyor ancak o kadar bütçeniz varsa scangrip daha mantıklı gibi. Yıkama makinesi konusunda da konu biraz seçimlerinize bağlı, Uygulama merkezi amaçlı alınıyorsa ya Karcher Pro serisi yada yıkamacı tipi daha mantıklı. Yıkamacı tipi daha mantıklı olsa da FL kullanamayacağınızı unutmayın. Kullanma yönetimini bulursanız bana da haber verirseniz sevinirim, foamerle helak olduk. :D

iso_manyak

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Bu sürede Ankara DBY DETAİLİNG’de eğitim aldım.Malzemelerimin bir çoğunu aldım bir nevi stokçuluk yapmış oldum. Dükkan tuttuktan sonra alırım garantisi ve kullanım ömrü erkenden bitmesin diyeceğim makineleri ve ürünleri almamıştım kur artışı ile almadığımada pişman oldum :) yana yakıla dükkan bakıyorum fakat inanın hala bulamadım. Bulduğum dükkanlarda da problemler oldu. Şuan hala dükkan bakıyorum ve seyyar olarak arkadaşımın otoparkında aldığım işlerle hem kendimi geliştiriyorum hemde cebime ufak ufak para koyuyorum.
DBY nin soru cevap videolarında sürekli uygualam studiomuza gelerek bilgi alabilirsiniz diyorlar eğitimden kastınız ne gibi eğitimlerdi bu eğitim için ücret ödediniz mi?

UmutcanE

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
En az 3 projektör işinizi görür diye düşünüyorum, kontrol amaçlı da 1 tane scangrip yeterli olur diye tahmin ediyorum. Rupes kaleme para vermenize gerek yok bence. Bende çin klonu var aynı işi yapıyor ancak o kadar bütçeniz varsa scangrip daha mantıklı gibi. Yıkama makinesi konusunda da konu biraz seçimlerinize bağlı, Uygulama merkezi amaçlı alınıyorsa ya Karcher Pro serisi yada yıkamacı tipi daha mantıklı. Yıkamacı tipi daha mantıklı olsa da FL kullanamayacağınızı unutmayın. Kullanma yönetimini bulursanız bana da haber verirseniz sevinirim, foamerle helak olduk. :D
Projektörü herkes farklı kullandığı için net bir araştırma yapıp karar vermedim önerilere açığım :) Bu konuyu açtığım zaman rupesin kontrol kalemi 200 tl fiyatlıydı gevşek davrandığım ve almadığım için şuan iki katından fazla parayı vermek yerine çinden marflo kontrol kalemi almayı düşündüm. Yıkama makinesi hd serisi alacağım.