Cam Filmi Sökümü ve Temizliği

orhann490

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Herkese selamlar.
Hemen hemen bir çok kişinin arka camda sökmeye çekindiği cam filminin ana sebebi camda bulunan ısıtıcı rezistans telinin kopması ve sonrasında rezistans devre dışı kalması. Aynı durumdan bende çekinmiştim bi kaç camcı ve aksesuarcı esnaf arkadaşı gezdikten sonra daha çok çekindim. Çok faiş fiyatlar istenmesi ve sonrasında rezistans koparsa garanti vermem tarzında söylemler beni iyice düşündürdü teşekkür ediyorum o arkadaşlara cesaretimi toplamama yardımcı oldular. :):)
Kullandığım malzemeler
-Öncelikle cam filmi sökümü için olmazsa olmaz ısıtıcı
-Würth genel temizleyici
-Selülozik tiner ( çok az kullandım)
-Flowey S3 camsil
-Detay fırçası
-Mikrofiber ve cam bezi
Söküm aşamasına geçmeden önce ısıtıcı tabancayı ortalama 350-400 derece sıcaklığa ayarlamanız yeterli olacaktır. Şoför ve yolcu camlarında en ufak zorlanma sıkıntı kesinlikle olmadı ısıtıcı tabancayı çok yaklaştırmadan cam filmini köşeden bir yerden çentik atıp yumuşatarak yavaşça çekiyoruz yumuşatıp çekiyoruz hepsi bu kadar. :)
Asıl olay arka cam hem güneşi daha fazla aldığı için hem de ısıtıcı olduğu için sertleşmiş yüzeyde. Aynı şekilde çentik atıp filmi yavaş yavaş ısıtıyoruz ısındığından emin olmanız gerekiyor yoksa gelmiyor. Arka camdaki cam filminin yapışkanlarının yüzeyde kalması beni en çok zorlayan bu oldu filmi aynı şekilde ısıtıp çok güvenli bir şekilde söktüm. Yüzeyde kalan yapışkanı würth genel temizleme spreyi alkollü olduğu için çok iyi iş çıkardı. Mikrofiber beze sıkıp yüzeyi ovalayarak çıkardım çıkmadığı noktada detay fırçası ucuna az biraz tiner fıslayarak çok rahat çıkardım. Fakat benim içime sinmeyen son nokta fren lambası olduğu yere el girmediği için orada kalan yapışkanlar. Onlarıda en son arka pandizotu söküp tertemiz hale getirmeye çalıştım pandizot sökümünü merak eden olursa detaylıca anlatırım baya zahmetli iş :) umarım kimseyi sıkmadım uzun uzun yazarak :) eksik olan noktaları sizler destek olun.
NOT: (Filimler 5 senedir araç üzerinde)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık fazlasıyla yorucu iş,siz hakkından gelmişsiniz :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Ellerinize sağlık güzel anlatım olmuş. Würth temizleyicinin adı tam olarak nasıl geçiyor?

orhann490

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık zorlu bir işin üstesinden gelmişsiniz. Film sökümünde referans bir uygulama olmuş.

DENİZLİ

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık, eminin sanayi kasapları bundan iyisini kesinlikle yapamazdı.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık. Başına bir iş gelse bile kendin yaptığın için akşam yatarken kafana başkalarının verdiği zarardan daha az takılır. Sonuç mis gibi olmuş ellerinize sağlık

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Elinize sağlık. Tertemiz işçilik olmuş. Hem garanti vermesin hem faiş fiyat istesin. İnsanlar parayı çok kolay kazanıyorlar artık… Söktükten sonra yeni film gelicek mi yerine ?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Elinize sağlık :)
Sanayide parayı istemeyi biliyorlar ama rezidansa zarar gelebilir diye baştan söylüyorlar zarar gelicekse kendim çeker sökerim
Referans olmuş :)

orhann490

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Elinize sağlık. Tertemiz işçilik olmuş. Hem garanti vermesin hem faiş fiyat istesin. İnsanlar parayı çok kolay kazanıyorlar artık… Söktükten sonra yeni film gelicek mi yerine ?
Teşekkür ederim. Aslında o tarz ustalara da teşekkür etmem lazım onlar sayesinde cesaretimi toplayıp kendim üstesinden geldim. Yeni film düşünmüyor değilim ama orijinal sadeliğide çok hoşuma gidiyor. Bakalım artık zaman ne gösterir :)

Elinize sağlık :)
Sanayide parayı istemeyi biliyorlar ama rezidansa zarar gelebilir diye baştan söylüyorlar zarar gelicekse kendim çeker sökerim
Referans olmuş :)
Teşekkür ederim. Biraz olsun yapmak isteyen arkadaşlara yol gösterebilirsek ne mutlu :)
Hassas Bir İş Elinize Sağlık.
Çok teşekkür ederim

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık, cesaret ve emek gerektiren bir iş.. Ben cesaret edemiyorum :) Yapan arkadaş baloncuklarla bıraktı, daha da gitmediler. ilk başta iki defa söktürdüm ama yine kalan kaldı. Yok birde sıfır araçta bunu yaptı ve baloncuk kaldı. Heryer tertemiz... nasıl başarıyorsun bukadar baloncuğu bırakabilmeyi :)

orhann490

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Elinize sağlık, cesaret ve emek gerektiren bir iş.. Ben cesaret edemiyorum :) Yapan arkadaş baloncuklarla bıraktı, daha da gitmediler. ilk başta iki defa söktürdüm ama yine kalan kaldı. Yok birde sıfır araçta bunu yaptı ve baloncuk kaldı. Heryer tertemiz... nasıl başarıyorsun bukadar baloncuğu bırakabilmeyi :)
Teşekkür ederim :) Cam filmi uygulaması tecrübe gerektiriyor sıfır araçta o kadar sıkıntı olması hiç hoş değil. Ben filmleri sökmeden önce bi kaç yere danışıp bilgi aldım söktürmek için fakat verilen cevapları duysanız gidin arabaya benzin döküp yakın yani o derece. Onun için artık günden güne düzgün işinin ehli usta esnaf bulmak zor. Konuyla hiç alakası yok çok afedersiniz “pandemi başladığından bu yana berbere gitmiyorum” hem sağlık açısından hemde artık o egolu esnaf suratını görmek sıktı iyice. Bırak yamuk kesersem kendim keseyim o derece beni yorar oldu esnaflar. Malum bide detayı seviyoruz ister istemez nolcak ya deyip geçemiyoruz. :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Teşekkür ederim :) Cam filmi uygulaması tecrübe gerektiriyor sıfır araçta o kadar sıkıntı olması hiç hoş değil. Ben filmleri sökmeden önce bi kaç yere danışıp bilgi aldım söktürmek için fakat verilen cevapları duysanız gidin arabaya benzin döküp yakın yani o derece. Onun için artık günden güne düzgün işinin ehli usta esnaf bulmak zor. Konuyla hiç alakası yok çok afedersiniz “pandemi başladığından bu yana berbere gitmiyorum” hem sağlık açısından hemde artık o egolu esnaf suratını görmek sıktı iyice. Bırak yamuk kesersem kendim keseyim o derece beni yorar oldu esnaflar. Malum bide detayı seviyoruz ister istemez nolcak ya deyip geçemiyoruz. :)
Berber olayı bende de aynı. ilk saç kesimim facia idi :D Sonucu komple 5 numara. Sonra ikincisinde enseler biraz sıkıntılı kaldı. Geçen hafta son denememde ise artık kimseye muhtaç değilim. Buradan yapılan tasarrufu detailing bütçesine aktarabilirim :saskin: