Camdaki Küçük Parlayan Noktalar

BirayKorkmaz

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Merhabalar,

Ford Kuga aracımın tüm camlarında ve camların her yerinde yüzlerce küçük ışık vurdugunda parlayan noktalar oluştu. 2021 yılında sıfır olarak aldığım aracımı sayılı kez basinda durarak baskasina yıkattım. Hassas davranmaya calisirken boyle bir sorunla karsilasmak oldukca moralimi bozmus durumda. Recine ihtimaline karsı amator bir isletmede camlara kil uygulaması ardından polish uygulamasi da yaptirdim ancak hic bir faydası olmadı.

Sorunun neden kaynaklandigi ve cozum onerisi olarak tavsiyelerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum.

Simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim.

Not: is yeri servislerimiz de Ford marka ve camlari ayni sekilde benzer noktalar ile dolu. Acaba markanin camlari ile ilgili bir problem mi var diye dusunmeye basladim.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kireç ve su lekelesine benziyor tırnak takılıyormu bu izlere ? İpa,cam pastası,kil,beyaz sirkeyle silme vs yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:

BirayKorkmaz

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Kireç lekelesine benziyor tırnak takılıyormu bu izlere ? İpa,cam pastası,kil,beyaz sirkeyle silme vs yöntemlerini deneyebilirsiniz.
Kil uygulattım ancak sonuç olumsuz olunca baya umudumu kaybettim. Hatta bugun yetkili servisten ön cam için fiyat dahi aldım, 20.560 tl sadece parca fiyatini duyunca moralim iyice bozuldu.

Yarın beyaz sirkeyi deneyeceğim, umarım işe yarar. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sonuçları paylaşacağım.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kil uygulattım ancak sonuç olumsuz olunca baya umudumu kaybettim. Hatta bugun yetkili servisten ön cam için fiyat dahi aldım, 20.560 tl sadece parca fiyatini duyunca moralim iyice bozuldu.

Yarın beyaz sirkeyi deneyeceğim, umarım işe yarar. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sonuçları paylaşacağım.
Rica ederim ,bu sorunun neden kaynaklandığı konusunda sebepler yöntemler çok araç camlarını belli periyotlar dahilinde cam pastası ,kil,kireç çözücü (veya beyaz sirke),ipa 1/1 seyreltip vs uygulamaları yaparsanız bu tarz sorunlar yaşamazsınız bu arada antifrizli cam suyu kullanmanızıda tavsiye etmiyorum,sonucu paylaşırsanız sevinirim.

Seymen

Çaylak Detaycı
Üye
Aynı problem bende de var. Ford olması ile alakası yok. BMW 4 serisi aracım, ön cama ışık vurunca nokta bulutu gibi tonlarca iz çıkıyor aynı sendeki gibi. Hafif karanlık havada da kırmızı ışıkta beklerkende deli gibi belli oluyor içeriden. Temizlenince çıkacak birşey olduğunu sanmıyorum.

Sanırım zamanla yüksek süratte oluşan taş, toz, ufak partikül izleri bunlar. Böyle düşünmemin sebebi lokal izler olmadıkları için, camın hemen hemen heryerinde olan noktalar bunlar, başka sebep aklıma gelmiyor.

Çözüm bulursan haber eder misin?

BirayKorkmaz

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Merhaba Camlariniza Profesyonel bir yerden Polisaj yaptirin lekeler cikacaktir.
O nokta izler Taş izi degilse Cikmayacak birsey olamaz.
Taş izi kesinlikle değil, tüm camlarda ve yüzlerce nokta var maalesef. Önce sirke vb kendim yapabilecegim uygylamalari deneyecegim. Umarim dediginiz gibidir ve cozulur. Aksi takdirde arabayi satmakla sonuclanacak..

BirayKorkmaz

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Aynı problem bende de var. Ford olması ile alakası yok. BMW 4 serisi aracım, ön cama ışık vurunca nokta bulutu gibi tonlarca iz çıkıyor aynı sendeki gibi. Hafif karanlık havada da kırmızı ışıkta beklerkende deli gibi belli oluyor içeriden. Temizlenince çıkacak birşey olduğunu sanmıyorum.

Sanırım zamanla yüksek süratte oluşan taş, toz, ufak partikül izleri bunlar. Böyle düşünmemin sebebi lokal izler olmadıkları için, camın hemen hemen heryerinde olan noktalar bunlar, başka sebep aklıma gelmiyor.

Çözüm bulursan haber eder misin?
Tam olarak benim sorunumu anlatmışsınız üstadım. Güneş vurduğunda ve geceleri herhangi bir ışık vurdugunda tüm camlarda lokal olmayan, tüm camı kaplayan izler bunlar. Işıl ışıl parlıyor. Aracım 18 bin kilometrede ve yaklaşık 1.5 senedir trafikte. Kapalı otopark harici dışarıda geçirdigi gece sayılıdır. Ona rağmen böyle bir sorunla karşılaşmak cidden çok can sıkıcı.

Yarın beyaz sirke uygulaması ile baslayacagim, tabi ki haber ederim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kullanılan cam bezi içten veya dıştan toz bırakmış olabilir. Eğer değilse Kil uygulaması ardından gerekirse cam polisajı ile temizlenmeme ihtimali yok diyebilirim. Bu arada her kil her şeyi temizlemez piyasada 30 liraya da kil var

BirayKorkmaz

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Kullanılan cam bezi içten veya dıştan toz bırakmış olabilir. Eğer değilse Kil uygulaması ardından gerekirse cam polisajı ile temizlenmeme ihtimali yok diyebilirim. Bu arada her kil her şeyi temizlemez piyasada 30 liraya da kil var
Toz olsa parmakla almaya çalışınca gitmez mi üstadım? Maalesef gitmiyor. Açıkçası tek umudum uygulama yaptırdığım yerdeki kilin ve uygulamanın kalitesizliği.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Reçine yağmış yüzeye işlemiş. Bende de aynı durum vardı 1:3 ceviz + cam pastasıyla polisaj sonrası geçti.

hatta reçine sonrası ara ara yine olur cevizle temizlerim.

bunu yapan da hep aynı cam türü.

BirayKorkmaz

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Sanırım üretimi bitmiş, başka bir ürünle güzelce yıkadıktan sonra el ile Ceriglass ürününü uygulamamı tavsiye eder misiniz? (Kil, sirke gibi uygulamaları deneyip çözüm alamazsam) El ile uygulama için önerebileceğiniz ped var mıdır?

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Sanırım üretimi bitmiş, başka bir ürünle güzelce yıkadıktan sonra el ile Ceriglass ürününü uygulamamı tavsiye eder misiniz? (Kil, sirke gibi uygulamaları deneyip çözüm alamazsam) El ile uygulama için önerebileceğiniz ped var mıdır?
El İle Sonuç Alamazsınız Isı Gereklidir. Flowey B33 Bakabilirsiniz Ama Kil İle Denediyseniz B33 Gibi Ürünlere Gerek Olacağını Düşünmüyorum Polisaj Yapıcaksanız Zaten Sökerse Polisaj Söker.

BirayKorkmaz

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Ustadlar,

Tavsiyeler üzerine bu akşam kil ve beyaz sirke denedim, epey enerji harcadım ama maalesef iyi bir sonuç alamadım.

Son çare profesyonel birisinden hizmet alarak, kil ve polisaj uygulatacağım. O da olmazsa aracı satmak kökten çözüm olacak gibi.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ustadlar,

Tavsiyeler üzerine bu akşam kil ve beyaz sirke denedim, epey enerji harcadım ama maalesef iyi bir sonuç alamadım.

Son çare profesyonel birisinden hizmet alarak, kil ve polisaj uygulatacağım. O da olmazsa aracı satmak kökten çözüm olacak gibi.

Konum olarak nerdesiniz hocam ya bu lekeler cok basit aslinda Cam Polisajiyla 15 Dk lik isi var.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Balikesir'deyim. Bu bölgede tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır?
Hocam malesef Balikesir de Tanimiyorum ancak size en yakin Bursa da @Hakankılıç kardesim var.Detailing Uygulama Merkezi var ise hepside yardimci olur yani cok zor bir is degil Valla Ankara da olsaniz Ücretsiz 10 Dk da hallederdim bu sikintidan kurtarirdim sizi :)

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ustadlar,

Hocam 3 farklı markadan sıfır araç deneyimledim hepsinde oluyor bu ford a has bi durum değil, bende onceden sıfır arabanin camında nokta kusur olmaz sanıyordum yaşayana denk, her çeşit cam temizleyici kullandim, neyle silersem sileyim genede aksam karşıdan ışık vurdugunda veya karşıdan güneş vurduğun da benek benek izler geliyor gözüme, başta cok gıcık olsam da kabullendim artık, sanırım araba camlarının yapısı beklediğim kadar pürüzsüz olmuyormus