Çanakkale Zaferinin 104. Yılı..

Mbdriver

Çaylak Detaycı
Üye
Katılım
17 Ara 2017
Mesajlar
79
Beğeniler
2
İl
İstanbul
#4
Çanakkale de, Kurtuluş Savaşında ve şu anda Afrin de şehitlik mertebesine erişmiş tüm askerlerimizin ruhları şad olsun Allah hepsinden razı olsun.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
Katılım
25 Kas 2017
Mesajlar
1,541
Beğeniler
3,734
İl
-
#5
Çanakkale;
13 yaşındaki bombacı Ali Reşat Çavuş’tur
Koca Seyit’tir
Nusret Mayın Gemisidir
Tokat’ın onbeşlileridir
57’nci Alaydır

Çanakkale; Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.

Canını hiçe sayıp bu vatan uğruna çarpışan bütün herkesin ruhu şadolsun.

 

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
Katılım
3 Kas 2017
Mesajlar
243
Beğeniler
184
İl
İstanbul
#7
Dünya üzerinde bunca yokluğa rağmen vatan ve özgürlük sevgisiyle canlarını hiçe sayıp kendinden misliyle kuvvetli orduları bu denli hezimete uğratan baska bir ordu baska bir millet baska bir lider olmamıştır. Bu emsalsiz zaferi kazanmak için karınlarının doymasını bile umursamamış sabah bir hoşaf öğlen yemeksiz aksam tam ekmek ile öğün geçirmişlerdir.
Çanakkale dirençtir
Altı üstü şu kadar asker bu kadar tüfek diye hesaplanan birliklerin liderlikle neler yapabileceğinin kanıtıdır
Onurumuzdur çanakkale gururumuzdur



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Motors

Çaylak Detaycı
Üye
Katılım
8 Kas 2017
Mesajlar
240
Beğeniler
45
İl
Ankara
#8
Üst teğmen Faruk cepheye yeni gelen askerleri kontrol ediyor bir taraftan da onlarla laflıyordu nerelisin gibi sorular soruyordu. Bir ara saçının ortası sararmış bir çocuk gördü.

"Adın ne senin evladım?..."
"Ali..."
"Nerelisin?..."
"Tokat Zilede'nim..."
"Peki evladım bu kafanın hali ne?..."
"Anam cepheye gelirken kına yaktı komutanım..."
"Neden?..."
"Bilmiyorum komutanım..."
"Peki gidebilirsin Kınalı Ali..."

O günden sonra herkes ona Kınalı Ali der. Herkes kafasındaki kınayla dalga geçer. Kısa sürede cana yakın ve cesur tavırlarıyla tüm arkadaşlarının sevgisini kazanır. Bir gün ailesine mektup yazmak ister. Ali'nin okuma yazması da yoktur arkadaşlarından yardım ister ve hep beraber başlarlar yazmaya. Ali söyler arkadaşları yazar: "Sevgili anne babacım ellerinizden öperim ben burada çok iyiyim beni merak etmeyin..."

Kız kardeşini kendinden bir küçük erkek kardeşini sorar köyündekilerin burnunda tüttüğünü yazdırır. Kendilerini merak etmemesini kendileri var oldukça düşmanın bir adım bile ilerleyemeyeceğini yazdırır. Gururla mektubu bitirir neden sonra aklına gelir ve
yazının sonuna anasına not düşer (Ali'nin kendisinden hemen sonra askere gelecek bir kardeşi daha vardır) "Anacığım kafama kına yaktın burda komutanlarım ve arkadaşlarım benle hep dalga geçtiler sakın kardeşim Ahmet'e de yakma onla da dalga geçmesinler ellerinden öptüm..."Aradan zaman geçer. ingilizler kati netice almak için tüm güçleriyle Gelibolu'ya yüklenirler. Bu cepheyi savunan erlerimiz teker teker şehit düşerler. Bunlara takviye olarak giden yedek kuvvetlerde yeterli olmamış, onların sayıları da epey azalır, Geliboludüsmek üzeredir.

Kınalı Ali'nin komutanı da olayı görüp yerinde duramaz. Kendisinin bölüğü henüz sıcak temasa hazir değildir. Onlar yeni gelmistir. Komutanların bu düşünceli halini gören ve durumun vehametini bilen Kınalı Ali ve arkadaşları komutanlarına yalvar yakar oraya gitmek istediklerini söylerler. Komutanları onları ölüme gönderdiğini bile bile çaresiz gönderir.

Kinali Ali'nin bölüğünden kimse sağ kalmaz hepsi şehit olmuştur. Aradan zaman geçer. Kınalı Ali'nin ailesine yazdığı mektubun yanıtı gelir. Komutanları buruk ve gözleri dolu dolu mektubu açıp okumaya karar verirler (Bu mektubun aslı Çanakkale Müzesi'nde sergilenmektedir.) Babası anlatır Ali'nin: "Oğlum Ali nasılsın, iyi misin? Gözlerinden öperim selam ederim. Öküzü sattık paranın yarısını sana, yarısını da cepheye gidecek kardeşine veriyoruz. Şimdi öküzün yerine tarlayı ben sürüyorum zaten artık zahireye de fazla ihtiyacımız olmadığı için yorulmuyorum da siz sakın bizi merak etmeyin bizi
düşünmeyin" der, köyü, akrabalarını anlatir ve mektubu bitirir. "Ali ananın da sana diyeceği bir şey var..."

"Oğlum Ali, yazmışsın ki kafamdaki kınayla dalga geçtiler kardeşime de yakma demişsin.
Kardeşine de yaktım. Komutanlarına ve arkadaşlarına söyle seninle dalga geçmesinler. Biz de üç şeye kına yakarlar:
01- Gelinlik kıza; gitsin ailesine, çocuklarına kurban olsun diye...
02- Kurbanlik koça; ALLAH'a kurban olsun diye...
03- Askere giden yiğitlerimize; vatana kurban olsunlar diye...

Gözlerinden öper selam ederim. ALLAH'a emanet olun..."

Mektubu okuyan Ali'nin komutanı ve diğerleri hıçkıra
hıçkıra ağlamaktadırlar...

 

akhisar

Usta Detaycı
Üye
Katılım
1 Kas 2017
Mesajlar
740
Beğeniler
1,264
İl
kocaeli
#9
aslında çok şey söylenip yazılacak ibret alacagımız bir savaşın bir zaferin yıldonümü ALLAH şehitlerimize rahmeti ile muamele eylesin şehitliklerini katında makbul eylesin bugun rahatça bu topraklarda geziyorsak nefes alıyorsak bu vatanı bize bırakanlara minnet borcumuzu biz vede bizden sonrakilere aktarmalıyız
 

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
Katılım
4 Kas 2017
Mesajlar
1,280
Beğeniler
3,271
Yaş
40
İl
kahramanmaraş
#11
Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler için vatanı koruyan ve kanlarını canlarını bu uğurda veren tüm insanlara binlerce kez teşekkürler. Olmasaydınız olamazdık.
 

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
Katılım
25 Kas 2017
Mesajlar
1,541
Beğeniler
3,734
İl
-
#13

“Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan, yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” demiş yine ileri görüşlülüğüyle Mustafa Kemal ATATÜRK.

104 yıl önce Çanakkale’yi geçilmez kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarının ruhu şad olsun.

“Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın...”
60F5DA5E-C31C-4280-B68B-00746818F9FC.jpeg

Yorgunluktan bitmiş durumdayım. Yatmadan bu kahramanları anmak boynumun borcudur. Hazır konu olunca yeni konu açmayayım dedim @Pro. Belki başlık düzenlenebilir.