Carnauba vs Sentetik Polimer WAX

Mete Aytun

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
MALATYA
Herkese merhabalar...
Aracımda kullanmak için paste ya da liquid wax araştırması yapıyorum. Konu başlığında da gördüğünüz üzere 2 farklı tür gördüm. Yabancı forumlardan da araştırmalar yaptım.
Benim isteğin çok fazla parlaklık üzerine değilde daha çok UV ve Hidrofobik koruma. Bunun için hangi içerikli wax tavsiye edersiniz ?
Ayrıca sprey wax ile katı wax ın dayanma süresi dışında başka farkı var mıdır ?
Kullandığınız waxlar artı ve eksi yönleriyle tavsiye ederseniz sevinirim. Hayırlı akşamlar herkese...

Son düzenleme:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlk soru paste wax mı liquid wax mı bunun için cevabim katı wax olurdu. Sıvı ürünlerin dayanımı az
İkinci soru daha çok uv koruma diye bir şey yok, tüm waxlar koruma sağlar. Ancak daha çok hidrofobi tabi ki mevcut:) Parlaklık beklentiniz 0 ise soft 99 fusso alabilirsiniz hidrofobisi çok iyidir. Dayanımı 6 ay civarıdır
İyi sayılır parlaklık ve hidrofobi için soft kiwami alabilirsiniz dayanım 3 ay civarıdır
Tabi daha iyi waxlar mevcut zymöl, af desire vs vs bir dünya wax var. Geçmiş uygulamarı inceleyerek fikir edinebilirsiniz
Sprey wax bence katı wax kadar iyi koruma sağlamaz. Ben sprey waxı koruma azalınca, vakit az olunca, janta kapı arasına , cama vs atıyorum. Bazen de kurulama yardımcısı olarak kullanıyorum

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
İlk soru paste wax mı liquid wax mı bunun için cevabim katı wax olurdu. Sıvı ürünlerin dayanımı az
İkinci soru daha çok uv koruma diye bir şey yok, tüm waxlar koruma sağlar. Ancak daha çok hidrofobi tabi ki mevcut:) Parlaklık beklentiniz 0 ise soft 99 fusso alabilirsiniz hidrofobisi çok iyidir. Dayanımı 6 ay civarıdır
İyi sayılır parlaklık ve hidrofobi için soft kiwami alabilirsiniz dayanım 3 ay civarıdır
Tabi daha iyi waxlar mevcut zymöl, af desire vs vs bir dünya wax var. Geçmiş uygulamarı inceleyerek fikir edinebilirsiniz
Sprey wax bence katı wax kadar iyi koruma sağlamaz. Ben sprey waxı koruma azalınca, vakit az olunca, janta kapı arasına , cama vs atıyorum. Bazen de kurulama yardımcısı olarak kullanıyorum
Katılıyorum:begenixx:

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@Mete Aytun dayanım olarak sentetik (petrol ürünleri) içerikli waxların dayanımı carnauba waxlara göre daha fazladır.

Bunun yerine sealant almanızı tavsiye ederim. Sealantlar sentetik polimer içerikli olup daha fazla koruma sağlarlar.