Carpro Perl vs Sonax Xtreme Tyre Gel

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar selamlar,

Carpro Perl ve Sonax Nano Jel ürünlerini tek lastikde deneyip elden geldiğince test etmeye çalıştım.

Test adımları sırası ile aşağıdaki gibidir.

- Lastik ve jant VP ANSF ile yıkanıp kurulandı.
- Maskeleme bandı ile lastik ikiye ayrıldı.
- Sağ tarafa Sonax extreme jel uygulandı.
- Sol tarafa Carpro Perl uygulandı.
- Su testi yapıldı ve test sonlandırıldı.

Uygulama esnasında iki ayrı aplikatör kullandım, ürünler birbirine hiçbir şekilde karışmadı.

Sonax

Carpro Perl

Fotolar yetersiz maalesef ama videoyu komple çektim. Tüm detaylar orada.

Tecrübelerim;

Carpro Perl uygulamada daha kolay, matlık oldukça iyi, cırtlak bir parlaklık yok. Hidrofobisi çok iyi değil ama tatmin edici. Uygulama sonrası yapış yapış olmuyor ve önceki uygulamalardan tecrübe ile kalıcılığı gayet tatmin edici. Fiyat/performans olarak notum 10/6

Sonax extreme jel uygulamada daha yapış yapış ve janta filan da gelirse iyice silinmesi gerekiyor. Silinmezse toz kir tutma potansiyeli oldukça yüksek. Hidrofobisi çok başarılı. Matlık olarak Carpro dan bir tık daha parlak kalıyor fakat rahatsız etmiyor. Kalıcılığı carpro perl ile aynı diyebiliriz. Geçen hafta ayrı aryı lastiklerde uygulama yapmıştım, bu hafta ikisi de halen tutunuyordu. Fiyat/performans olarak notum 10/8

Bana göre kazanan sonax :)

Carpro Perl davlumbazlarda çok güzel bir sonuç verdi fakat çekemediğimden paylaşamadım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Güzel test olmuş benimde aklımdaydı uzun zamandır vakit bulamamıştım.
Kazanan bariz bir şekilde sonax, perl 1:1 şekilde davlumbazlarda güzel oluyor.
Uygulama kolaylığı açısından perl puan kazanır ama diğer konularda başarılı bulmuyorum. İç trimlerde toz aşığı, dış trimlerde su düşmanı :D

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Güzel test olmuş benimde aklımdaydı uzun zamandır vakit bulamamıştım.
Kazanan bariz bir şekilde sonax, perl 1:1 şekilde davlumbazlarda güzel oluyor.
Uygulama kolaylığı açısından perl puan kazanır ama diğer konularda başarılı bulmuyorum. İç trimlerde toz aşığı, dış trimlerde su düşmanı :D
Teşekkür ederim.

Perl davlumbazla dediğin gibi çok iyi, benim aracın arka difüzör de siyahdı sonradan aklıma geldi :D bir sonraki yıkamada oraya da uygulayacağım.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İnceleme için teşekkürler sonax jel jeep geniş lastik yanaklarında çok parlak gelmişti senin lastiklerde final olarak iyi durmuş.

DENİZLİ

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
@cabay bisiklete bile olsa siz bu detay işini bırakmayın bence,

inceleme için teşekkürler :)

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık çok güzel bir karşılaştırma olmuş.Kafamda ki soru işaretini kaldırdı carpro per

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim eline sağlık, soğumak yok, aman. İyi bir detaycısın. Dur hele, yılma hemen.
Uygulama ile ilgili olarak, bence lastiği daha ağır bir tamizleyici ile temizlesin daha iyi olurdu.
Pearl final çok başarılı. Davlumbaza aynen katılıyorum. Ama bu konuda hala liste başım barebones.
Sonax her zaman ki gibi, bir şekilde galip geliyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Eline sağlık, kazanan Sonax :) Perl'i İzmir marşı ile uğurluyoruz.
Bulabilirsen Nigrin Performance'ında boncuklanması çok başarılıdır. Yağmur, çamurda olsa 2 hafta hayatını sürdürebiliyor. :)

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eline sağlık, kazanan Sonax :) Perl'i İzmir marşı ile uğurluyoruz.
Bulabilirsen Nigrin Performance'ında boncuklanması çok başarılıdır. Yağmur, çamurda olsa 2 hafta hayatını sürdürebiliyor. :)
Aklımda abi o da :) 3D nin lastik ürününü de denemek istiyorum. Bakalım hayırlısı.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Aklımda abi o da :) 3D nin lastik ürününü de denemek istiyorum. Bakalım hayırlısı.
3D her ne hikmetse bana çok cezbedici gelmiyor. Bir sefer ACO cleaner kullandım memnun kaldım başka da bir ürününü kullanmak kısmet olmadığı gibi dediğim gibi hiç aklıma da gelmiyor. Görünce de elim satın al tuşuna varmıyor bir garip durum işte :(

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. Çok yerinde bir inceleme olmuş. Elimizin altındaki Sonax'ın testten galip gelmesine sevindim açıkçası. :kalplix:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık abi, çok güzel ve bilgilendirici bir test olmuş. Bazı arkadaşlar Perl lastik de nasıl diye soruyordu tam net bir cevap olmuş. :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Sonax çok başarılı durmuş. Hemen ben yanına sarpı sıkıştırırdım :sırıtan1: