Çaylağa tavsiyede bulunmak

tonysoprano

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Herkese merhabalar iyi akşamlar dilerim. Yeni başlayacağım bu hobiye siz değerli forum üyelerinden önerilerinizi isteyeceğim. Forumu karıştırırken bazı kafa kurcalayıcı şeylere denk geldim. Örnek vermek gerekirse;
-kc gs-mzr ürününü ile spritz aynı görevi mi görür? Bahsettiğim ürünleri aracımın torpido, kokpit, kapılar gibi temizliğinde kullanmak isterim.
-Sadece bir apc ürünü ile hedef bölgenin temizliği olur mu yoksa hedef bölge için ayrı bir ürün almak daha mı sağlıklı ve mantıklı olur?
-jant temizliği için her seferinde demir tozu çözücümü uygun olur yoksa demir tozu temizleyeciği nadir kullanıp, jant temizleyeceği kullanmak mı daha iyi olur?

Aracımın temizliğini kapımın önünde basınçlı yıkama makinesi alarak yapmayı düşünüyorum sizlerden ürün tavsiyelerini isteyeceğim.

-Basınçlı Yıkama Makinesi: Bosch aquatak 135 ya da 160 düşünüyorum önerilerinize açığım.
-Foam lance
-Temaslı yıkama için eldiven
-Kurulama bezi (euphrate kfz 750 gsm bezim var bir adet bez daha düşünüyorum.)
-Jant temizleyici
-Demir tozu temizleyici ( ilk olarak vonixx izer satın aldım. k2 roton stokta bulamadığım için onu aldım yoksa k2 alacaktım)
-Lastik temizleyici ve parlatcı
-İç Trim temizleyici (kc gs düşünüyorum. başka ürün önerebilirsiniz.)
-İç Trim bakım ürünü
-Kumaş döşeme ve deri döşeme temizleyici ve bakım ürünü
-Kokpit torpido gibi yerler için temizleyici ürün ve bakım ürünü
-Plastik bakım ürünü
-Cam temizleme ürünü
-Araç içi detay fırçaları ve jant, davlumbaz ve lastik için fırça önerilerinizi isteyeceğim. Bu saydıklarımla başlangıç olarak bir hayli yeteceğini düşünüyorum. Bunu da listeye ekle dediğiniz ürünleri de kesinlikle duymak isterim. Ürün fiyatları çok yüksek olmadan f/p dengesinde ve bir tık kalite dengesinde önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar hoş geldiniz iyi forumlar.

Kendi bilgilerim dahilinde yorum yaptım. Diğer ürünler için forumda daha bilgili ve daha çok ürün denemiş arkadaşların yorumlarına bakabilirsiniz.

KC GS ve MZR sadece temizlik yapar hocam Spritz hem temizleyici hem koruyucudur. İç temizlikte sürekli apc kullanmayın, bir kez apc ile detaylı temizledikten sonra uzun bir süre sadece AF Spritz, Carpro InnerQD gibi hem temizleyen hem koruyan veya Carpro Perl gibi sadece koruyan ürünler kullanmanız daha sağlıklı olur. Ya da koruyucu bir ürün almak istemiyorum diyorsanız bir kez apc ile temizleyin sonrasında kirlenene kadar sadece nemli bir bez ile silin.

Yıkama makinesi olarak Aquatak 125 kullanıyorum ben gayet memnunum. Bütçe kısıtlı olduğu için Polhamın sattığı kısa tetik ve foam lance setinden almıştım. Bütçe sorununuz yoksa Bear Force, MJJC veya diğer ürünlere yönelebilirsiniz.

Eldiven olarak ben Slopes mavi kullanıyorum memnunum. F/P olarak güzel benim fikrim.

Jant temizleyici olarak yine F/P Codetha Rim Cleaner kullanıyorum.

Lastik temizleyici Carpro Retyre

Lastik parlatıcı Gyeon Tire, Carpro Darkside, Meg Endurance, Meg All Season Dressing. Parlaklık-Matlık beklentinize göre araştırıp seçebilirsiniz.

Cam temizleyici K2 Nuta