Zaten temiz suyla süngeri temizleyip şampuanlı kovaya sokucaz. Neden şampuanlı kovada trap olması gerekir?
Ayrıca dirt trap ile grit guard arasında fark nedir? Hangisini tavsiye edersiniz?
Bende 2 kova bi tane grit guard var . Duru su olan kova ya Grit guard koyuyorum. Bol su koyuyorum. Diger kova ya normal su ve sampuan koyuyorum. Diplerine de yapistirmiyorum. Dibini siyirmiyorum. Eldiven ile ))
dirt trap yada grit guard bence ayni sey Arada bi fark var mi bilmiyorum
Merhaba,
Şurada dilini anlamasam da sonuçlarıyla karşılaştırması var.
Bende iki tipten de var, hatta cg de çin malı cg de var. Dirt traplerin giriş delikleri geniş, çıkış delikleri dar, yani huni şeklinde. Bu nedenle dibe çöken kir geri daha zor çıkıyor. Grid guardlarda ise girdap önleyici oturgaçlar var, bunlar suyun dibinin çalkalanmamasını ve çalkanıp kirlerin yükselmemesini sağlıyor, delik olarak bir avantajı yok.
Ben aralarında bariz bir fark göremedim, çünkü genelde tek bir eldiven ile yıkama yapmıyorum, ya da ön yıkama sürecini iyi yönettiğimi düşündüğüm için araç kova yıkaması öncesi çok kirli olmuyor.
Şimdi alacak olsam hangisine ulaşabiliyorsam onu alırım ki o da Türkiye'de sadece grid guard var bildiğim kadarıyla.
Ayrıca
@cihanoner siz ne kadar da duruladım temiz bu eldiven ya da sünger deseniz de içerisindeki küçücük kirler, kumlar temiz kovanıza da sıçrayacaktır. Bu nedenle iki kovada da olması gerekli. Tabii ki şampuanlı kovadaki diğeri kadar fayda gösteremeyecektir.