Merhaba arkadaşlar geçen günlerde iç temizliğini paylaştığım chevrolet cruze aracımızın dışına müdahale ettik
Cut ufs yün ped rupes coarse
Polish Koch f6 all clear ped
Finish 3d 502 koch yeşil ped
Aslında çoğu yerlerde f6 / 502 kombinasyonu yeterli oldu
Makineler : Dewalt dwp849x
: flex xfe 7-15 150
: rupes ibrid
Aracın genel durumu çok yorucu gibi değildi aslında
Valet pro Snow foam combo 2 şampuan ile ön yıkamasını yaptım araç bu durumdaydı ancak davlumbazından değişik bir koku geliyordu yıkama yaparken detaylarda work stuff fırçalarını kullandım foam lance olarak Çinli mjcc eşlik etti
Gelen kokudan dolayı ilk sol ön Davlumbazı söktüm ancak sonrasında hepsini söktüm gerçekten çok zor özellikle lift olmayınca bayağı bayağı zorlandım elin çok zor ulaşacağı yerlerde klips kaynıyordu
Şöyle göstereyim eldiven kullanamadım çünkü çok takıldı heryere
Sökerken lazım, olan mazemler torx alyan
İnce uçlu düz tornavida biraz güç bolca sabır çünkü 4 Davlumbaz 2-3 saatimi rahatlıkla aldı
Neyseki öncesi sonrası yapınca biraz sakinleştim
Sonrasında
Tezmiliğini apc teker fırçası ile yaptım sonrasında ise chemical guys high shine dressing uyguladım
Davlumbazları sökünce geri kalan çamurlu kısımları yıkadım sonrasında temizledim
Liftim olsa bunları sürekli sökerim
Bir chevrolet cruze sorunu olan yan ayna boya atma sorununu da söküp boyama ile çözdüm
Zımpara alkol ile temizlik plastik astar würth siyah mat boya, ve son olarak mat vernik kullandım
Sökerken
Bu parçayı söküyoruz trim sökme aparatı ile rahatlıkla sökebilirsiniz
Ardından 10mm lokma ve soketi sökünce yerinden çıkıyor
Sonrasında yan aynaya polisajımızı yaptım kaçırmadım gözden
Demir tozu temizliği fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ama işte klasik
komple kızaran bir beyaz araç Koch chemie fb kullandım
Kil işleminde ise Bilthamber tercih ettim
Kurulama bezi klin korea olarak seçtim
Uygulamaya başlamadan önce yan sinyaller silecek fiskiyesini söktüm maskeleme olarak ege bant tercih etttim
Jantların iç kısımında demir tozu temizliği yeterli olmayınca eskiden aldığım 3c whell cleaner foam ürünü ile bir kat daha geçtim
Gerçekten fırçasız süngersiz çıkarmak çok zor
Sonrasında lastikler apc + fırça kullanarak temizledim
Kil demir tozu temizliği öncesinde bahsettiğim gibi yan sinyal ve silecek fiskiyesini söktüm
Sinyalleri sökmek çok basit silecek fiskiyesi biraz narin motorun sıcağı ile zamanla setleşmiş ve kırılmaya çok müsaitti yinede dikkatle çıkardım
Kil
Boya ölçümünü würth boya ölçüm cihazı ile yaptım
Çok boğmadan öncesi sonrası fotoğrafları sergileyim
Kontol ederken rupes Ll150 kontol feneri kullandım
Kapı
Çamurluk
Plakalığı söküp altınıda temizledim ve aracı komple bu şekilde bitiyorum
Sonrasında yıkamasını yaptım seramik için hazırlığını yaptım sonrasında ise slopes x1 kullandım biraz çabuk kuruyor dikkat etmekte fayda var
Geçelim final fotoğraflarına
Bir de kars garı önü gece fotoğrafı ekleyim
İzlediğiniz için teşekkür ederim
İnstagram garaj adresim mantisdetailing
Cut ufs yün ped rupes coarse
Polish Koch f6 all clear ped
Finish 3d 502 koch yeşil ped
Aslında çoğu yerlerde f6 / 502 kombinasyonu yeterli oldu
Makineler : Dewalt dwp849x
: flex xfe 7-15 150
: rupes ibrid
Aracın genel durumu çok yorucu gibi değildi aslında
Valet pro Snow foam combo 2 şampuan ile ön yıkamasını yaptım araç bu durumdaydı ancak davlumbazından değişik bir koku geliyordu yıkama yaparken detaylarda work stuff fırçalarını kullandım foam lance olarak Çinli mjcc eşlik etti
Gelen kokudan dolayı ilk sol ön Davlumbazı söktüm ancak sonrasında hepsini söktüm gerçekten çok zor özellikle lift olmayınca bayağı bayağı zorlandım elin çok zor ulaşacağı yerlerde klips kaynıyordu
Şöyle göstereyim eldiven kullanamadım çünkü çok takıldı heryere
Sökerken lazım, olan mazemler torx alyan
İnce uçlu düz tornavida biraz güç bolca sabır çünkü 4 Davlumbaz 2-3 saatimi rahatlıkla aldı
Neyseki öncesi sonrası yapınca biraz sakinleştim

Sonrasında
Tezmiliğini apc teker fırçası ile yaptım sonrasında ise chemical guys high shine dressing uyguladım
Davlumbazları sökünce geri kalan çamurlu kısımları yıkadım sonrasında temizledim
Liftim olsa bunları sürekli sökerim

Bir chevrolet cruze sorunu olan yan ayna boya atma sorununu da söküp boyama ile çözdüm
Zımpara alkol ile temizlik plastik astar würth siyah mat boya, ve son olarak mat vernik kullandım
Sökerken
Bu parçayı söküyoruz trim sökme aparatı ile rahatlıkla sökebilirsiniz
Ardından 10mm lokma ve soketi sökünce yerinden çıkıyor
Sonrasında yan aynaya polisajımızı yaptım kaçırmadım gözden

Demir tozu temizliği fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ama işte klasik
komple kızaran bir beyaz araç Koch chemie fb kullandımKil işleminde ise Bilthamber tercih ettim
Kurulama bezi klin korea olarak seçtim
Uygulamaya başlamadan önce yan sinyaller silecek fiskiyesini söktüm maskeleme olarak ege bant tercih etttim
Jantların iç kısımında demir tozu temizliği yeterli olmayınca eskiden aldığım 3c whell cleaner foam ürünü ile bir kat daha geçtim
Gerçekten fırçasız süngersiz çıkarmak çok zor
Sonrasında lastikler apc + fırça kullanarak temizledim
Kil demir tozu temizliği öncesinde bahsettiğim gibi yan sinyal ve silecek fiskiyesini söktüm
Sinyalleri sökmek çok basit silecek fiskiyesi biraz narin motorun sıcağı ile zamanla setleşmiş ve kırılmaya çok müsaitti yinede dikkatle çıkardım
Kil
Boya ölçümünü würth boya ölçüm cihazı ile yaptım
Çok boğmadan öncesi sonrası fotoğrafları sergileyim
Kontol ederken rupes Ll150 kontol feneri kullandım
Kapı
Çamurluk
Plakalığı söküp altınıda temizledim ve aracı komple bu şekilde bitiyorum
Sonrasında yıkamasını yaptım seramik için hazırlığını yaptım sonrasında ise slopes x1 kullandım biraz çabuk kuruyor dikkat etmekte fayda var
Geçelim final fotoğraflarına
Bir de kars garı önü gece fotoğrafı ekleyim
İzlediğiniz için teşekkür ederim
İnstagram garaj adresim mantisdetailing