Cif Şişesi Etiket Sökme - Yapışkan Etiket İzi Çıkartma

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Bir kaç kişi canyon başlık alımı yaptık özelden, yalnız başlığı alan şişesini hazırlar misali bir durum oluşmadı. Şimdi yana döne boş şişe arıyoruz.
Derken evdeki bitmeye yakın benzer ürünleri birleştirerek 2 tane şişeyi boşa çıkarttım.
Ama bu şişelerin etiketlerini çıkartmak doğru yöntemler uygulanmayınca işkenceye dönüşüyor.

Hiç öyle özel etiket çıkarıcı ürünlerinizi ziyan etmeyin, her evde bulunacak bir malzeme ile olay kolayca çözülüyor.
Etiketin kağıt kısmını mümkün olduğunda elle çıkartın, su ile ıslatıp sökebilirsiniz. Bu yöntem sadece etiket artıkları içindir. Şişeler üzerinde kalan yapışkan izleri için çalışır.
Tahta, cam ve plastik üzerinde denenmiştir. Kaportada ve araba üzerinde denemedim, size de tavsiye edemem.

Evet büyük sır ise margarin arkadaşlar :) Katı yağ becel, herhangi bir margarin veya tereyağı. Hepsi işe yarıyor.

Yapışkan izi üzerine sürün, 15-20 dakika bekleyin ve bir bez ile silin.

Yapışkandan eser kalmacayaktır.

Öncesi:

Etiket kağıdı kazıma sonrası:

Uygulama:

Sonuç:

Benim bu yöntemle çözemediğim yapışkan izi olmadı. Bazıları daha çok zorladı beni, bezle daha sert silmek zorunda kaldım ama hepsini söktü.

Umarım işinize yarar.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Herkese merhaba,

Bir kaç kişi canyon başlık alımı yaptık özelden, yalnız başlığı alan şişesini hazırlar misali bir durum oluşmadı. Şimdi yana döne boş şişe arıyoruz.
Derken evdeki bitmeye yakın benzer ürünleri birleştirerek 2 tane şişeyi boşa çıkarttım.
Ama bu şişelerin etiketlerini çıkartmak doğru yöntemler uygulanmayınca işkenceye dönüşüyor.

Hiç öyle özel etiket çıkarıcı ürünlerinizi ziyan etmeyin, her evde bulunacak bir malzeme ile olay kolayca çözülüyor.
Etiketin kağıt kısmını mümkün olduğunda elle çıkartın, su ile ıslatıp sökebilirsiniz. Bu yöntem sadece etiket artıkları içindir. Şişeler üzerinde kalan yapışkan izleri için çalışır.
Tahta, cam ve plastik üzerinde denenmiştir. Kaportada ve araba üzerinde denemedim, size de tavsiye edemem.

Evet büyük sır ise margarin arkadaşlar :) Katı yağ becel, herhangi bir margarin veya tereyağı. Hepsi işe yarıyor.

Yapışkan izi üzerine sürün, 15-20 dakika bekleyin ve bir bez ile silin.

Yapışkandan eser kalmacayaktır.

Öncesi:

Etiket kağıdı kazıma sonrası:

Uygulama:

Sonuç:

Benim bu yöntemle çözemediğim yapışkan izi olmadı. Bazıları daha çok zorladı beni, bezle daha sert silmek zorunda kaldım ama hepsini söktü.

Umarım işinize yarar.
Ellerine sağlık çiçek gibi olmuş. Başlıpın tetiğiylede uyumlu olmuş:alkis:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam eline sağlık güzel ve faydalı bir konu olmuş. Benim başlıklar @Shirb13 İbrahim de almadan önce bir action yapmak farz oldu :mutlu:

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Elinize sağlık abi, güzel düşünmüşsünüz.
M700 ü böyle bir şeyde bekletsek uçar mı, normalde cam kavanoza koydum ağzını bantladım

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elinize sağlık abi, güzel düşünmüşsünüz.
M700 ü böyle bir şeyde bekletsek uçar mı, normalde cam kavanoza koydum ağzını bantladım
Vallahi bende 5 litrelik tenekesi var. Kullanmadigim artan kismi geri tenekeye bosaltiyorum. Hic sisede tutmadim o yuzden bundan ucar mi tahmin edemiyorum tecrube etmedim.

Ama tenekesinin agzi da oyle aman aman sıkı degil. Ondan ucmuyorsa bu siselerden de ucacagini sanmiyorum. Fikir tabi bu, gerçeği yansitmayabilir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Peki araç içi plastik aksamda böyle bişey varsa jtt kullanmakta bi sakınca var mıdır acaba?
daha önceden bi arkadaşım aracına süs yapıştırmak için çift taraflı bant yapıştırmış güneşte iyice yüzeye yapış. Çok az olacak şekilde denedim, çıkartıyor bir sıkıntı olmuyor. ardından apc ile yağı aldım sonrasında dressing sürdüm bir problem olmadı. Hgs etiketlerini de o şekilde söküyorum.

not araç F10 kasa 5 serisiydi farklı markaların plastiklerinde farklı sonuçlar alınabilir sorumluluk size aittir :)

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
daha önceden bi arkadaşım aracına süs yapıştırmak için çift taraflı bant yapıştırmış güneşte iyice yüzeye yapış. Çok az olacak şekilde denedim, çıkartıyor bir sıkıntı olmuyor. ardından apc ile yağı aldım sonrasında dressing sürdüm bir problem olmadı. Hgs etiketlerini de o şekilde söküyorum.

not araç F10 kasa 5 serisiydi farklı markaların plastiklerinde farklı sonuçlar alınabilir sorumluluk size aittir :)
Teşekkür ederim:)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
elinize saglık ama boşuna zahmete girmiş ve ortalıgı batırmışsınız. iki damla sentetik tiner damlatın bir beze silin hemen çıkar.

iyi detaylar.
iki fıs jtt sıkıyorum keyfime bakıyorum
Merhaba, herkesin elinin altinda o an sentetik tiner ya da daha da ileri seviyede ad jtt olmayabilir :)

Onlarin cikaracagi zaten bilinir, ben her evde her an olan bir malzeme ile yol gostermeyi amacladim :)

Ama onlari bilmeyenler icin de yol gosterici olacaktir yorumlariniz tabi.
Tesekkur ederim.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Merhaba, herkesin elinin altinda o an sentetik tiner ya da daha da ileri seviyede ad jtt olmayabilir :)

Onlarin cikaracagi zaten bilinir, ben her evde her an olan bir malzeme ile yol gostermeyi amacladim :)

Ama onlari bilmeyenler icin de yol gosterici olacaktir yorumlariniz tabi.
Tesekkur ederim.
haklısınız ev kısmını atlamışım. şahsım adına özürlerimi kabul edin. hemen kaldırıyorum yorumu. kolay gelsin size.

iyi detaylar.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
haklısınız ev kısmını atlamışım. şahsım adına özürlerimi kabul edin. hemen kaldırıyorum yorumu. kolay gelsin size.

iyi detaylar.
Estağfirullah ustadim olur oyle sey ozur falan. Ozurluk bir durum yok, ben niyetinizin o olmadigini anladim zaten. Hic sorun yok degerli yorumunuz kalsin lutfen. Elinde bulunan birisi icin yagdan daha faydali olacaktir :)

Umarim yanlis anlamadiniz. Iyi aksamlar dilerim.