Citroen DS4 İlk Uygulamam.

Hazar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar uygulamayı yazın yapmıştım. İlk uygulamandı. Uygulamayı yapamadan önce okudum videolar çeyizi yavaş yavaş dizmem ve yallah bismillah dememle başladım. Çalışmayı motor kaputunda yaptım ilk uygulama olduğu için baya yormuştu.
Aracı ilk olarak pril platinyum ile yıkadım. Akabinde demir tozu temizliği için VP Dragon kullandım. Akabinde Soft 99 Triex Kil ile devam ettikten sonra kaputu uygulama kolaylığı için parçalara böldüm. Uygulama öncesi çizik durumunu gösteren net bir fotoğraf var. Bulamadım diğerlerini. Ayrıca hazır uygulama yapacağım için taş izlerini daha önceden rötuş boyası ile doldurmuştum onları da 2000 zımpara ile düzelttim.
İlk olarak HCC 400 ve Ufs yün pad ile bir tur geçtim. Akabinde LC polish pad ile Menzerna 2500 ve LC Finish pad Ile Menzerna 3800 kullandım. Tekrar yıkayıp ipa ile pasta yağlarını temizledim üstüne koruma olarak Meguaris Gold Class Carnabua Wax ile bitirdim.
Kullandığım makina ise Einhell di. Zaten o uygulama sonrası bayıldığını tatbik ettiğim için elden çıkardım.

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Elinize sağlık, guzel bir uygulama olmuş. Bende yaklasik 5 ay once ilk denememi yapmistim, inceden hareler basladi havalarin duzelmesini bekliyorum menzerna 2500 ve 4000 yeterli olur insallah.

serdar8424

Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Elinize emeğinize sağlık gayet başarılı bir uygulama olmuş Ayrıca Ds4 leri çok begeniyorum, Özellikle iç dizaynı ve heybetli ön koltuklarını. Mini cooper i satınca alacaktım fakat yarı otomatik şanzumanı pek begenmemiştim onun yerine kia ceed aldım

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hazar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Buda 2 ay önce yaptığım uygulama. Daha önce yaptırdığım sözde mini onarımdan bana hediye hareler ve park halinde birinin anahtar yada türevi bir malzeme ile bana bıraktığı çiziğin giderilmesi.
Kullandığım malzemeler ve işlem sırası aynı.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Çok güzel uygulamalar. Renk daha önceki konuda da belirttiğim gibi on numara. Tekara nazar değmesin diyelim :)

Hazar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim imkanlar dahilinde elinden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Daha bütün olarak arabaya uygulama yapmak nasip olmadı inşallah yaza doğru güzel bir uygulama ile devam edeceğim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, maşallah yakmışsın cayır cayır. Acemilik falan hiç çekmemişsin gayet profesyonel bir uygulama olmuş.
Bu acemilik uygulamansa yeni uygulamaları merakla bekliyoruz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık güzel uygulama olmuş yanıyor maşallah..

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Harika uygulama, meg gold dayanimi nedir ? Parlaklık iyi bence, dayanımı merak ettim ben.

Motors

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
İlk uygulama hakikaten başarılı olmuş. Bende nasipse ilk polisaj uygulamamı yapacağım yeni arabamı alınca inşallah :)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Eline sağlık araç yanıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hazar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dayanımı ortalama 2 ay iyi gitti. Ama tam test etmedim nedenisi ise her yıkama sonrası Turtle quick wax ile destekledim ayrıca 3 hafta önce washcoat uyguladım. Bu sebeble kesin birşey söylemek yanlış olur.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Uygulamanın kıymetini renk nasiplenmiş ;)

Ellerinize sağlık.

Bir de rötuş ve zımpara ile ilgili fotoğraflarınız var mı?

ozeba

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Rengin masallahi var. Boyle renklere yapilan uygulama siyah renklere gore cok daha guzel gorunuyor. Elinize saglik.

Hazar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Zımpara ile ilgili fotoğraf yukarıda var. Daha fazlası vardı ama telefona format atınca silindirler. Bir tane de kapıda yapmış olduğum zımpara görüntüsü var. Boyayı kürdan ile çukurun üstüne çıkacak kadar fazlaca doldurup kurumasını bekliyoruz yaklaşık 3 hafta bekledim hatta halen zımpara yapılamayan yerler var. Akabinde 2000 zımpara ile sulu şekilde dikkatlice zımpara yapıyoruz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hazar' Alıntı:
Zımpara ile ilgili fotoğraf yukarıda var. Daha fazlası vardı ama telefona format atınca silindirler. Bir tane de kapıda yapmış olduğum zımpara görüntüsü var. Boyayı kürdan ile çukurun üstüne çıkacak kadar fazlaca doldurup kurumasını bekliyoruz yaklaşık 3 hafta bekledim hatta halen zımpara yapılamayan yerler var. Akabinde 2000 zımpara ile sulu şekilde dikkatlice zımpara yapıyoruz.

Rötuş boyası içinde sertleştirici vardı değil mi? Yani siz mi karıştırdınız ?

beratt_hero

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Maşallah abi bendede rütüş boyası var bazı yerlerde ne yapmalıyım zımparamı yapayım sulu