Clint Bang ile motor temizliği?

emre-sti

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa

sizce motor aksamına veya plastiklere zarar verir mi ?mutfakta ve boyalı yerlerde kullandığında göre zarar vermez gibi  geliyor ama tecrübe eden var mı ?
kullanım alanı olarak oto jantlarını belirtmişlerkutu üstünde =)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
emre-sti' Alıntı:

sizce motor aksamına veya plastiklere zarar verir mi ?mutfakta ve boyalı yerlerde kullandığında göre zarar vermez gibi  geliyor ama tecrübe eden var mı ?
sakın diyorum başka birşey demiyorum.  özellikle kireç sökücüler asitil asit ve türevi normal formantasyon harici özel birleşimlerle üretilmiş asitler kullanılır. içerik bilgileri tam olarak hiçbir zaman verilmez. bir çok kez eski metal boru eritmişligim var. denemeyi düşünmeyin bile. her zaman söylerim oyunu kuralına göre oynamak gerek.

emre-sti

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
ege' Alıntı:
emre-sti' Alıntı:

sakın diyorum başka birşey demiyorum.  özellikle kireç sökücüler asitil asit ve türevi normal formantasyon harici özel birleşimlerle üretilmiş asitler kullanılır. içerik bilgileri tam olarak hiçbir zaman verilmez. bir çok kez eski metal boru eritmişligim var. denemeyi düşünmeyin bile. her zaman söylerim oyunu kuralına göre oynamak gerek.
Teşekkürler kireç çözücü değil de yağ ve kir çözücü olanı merak ediyorum.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ben de kullanmanızı tavsiye etmem, bu tarz ürünler zamanla derzleri bile eritiyor.

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Bu ürün mutfak yüzeyi ve mutfak yağları için çok güzel fakat araç üzerindeki borular metaller kablolar vs. diğer malzemeler ile nasıl bir etkileşim içinde olacak bilmek mümkün değil. Belki hiçbir zararı olmaz belki de çok büyük zararı olur. Denemeye değermi bence değmez illa motor temizliği yapılacak ise bu iş için kullanılabilecek bir sürü ucuz pahalı çözümler var en ucuzu benzinci köpüğü sık bekle durula kurula geç.

yetatlidil

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kullanın demiyorum ama bir firmada idari işler yöneticisi olarak çalışıyorum. Bakımcı arkadaşlar makinedeki yağları temizlemek için yeşilini kullanıyor. Tedariğini sağladığım için biliyorum. Fakat kullanmadan önce başka bir şey üzerinde ürünü bekleterek deneyiniz

buraldinyo

Acemi Detaycı
Üye
içi değil de köpük yapan başlığıyla birlikte şişesi gayet kullanışlı. 3d orange ile jant ve davlumbaz için kullanıyorum

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yağ ve kir sökücüyü bilmiyorum ama kireç sökmesi için içinde bir miktar asit olması gerekiyor diye aklımda kalmış. Bu bağlamda da motorda kullanmak mantıklı gözükmüyor.
Yeri geliyor otomobil için olan bir ürün bile yüzeye zarar verebiliyorken, markette satılan bir ürünü açıkçası ve özelliklede motora değdirmek istemem.
Giderim bilindik otomobil detay markalarından birini tercih ederim. En azından birşey olursada firmaya birşey deme hakkımda olur. Clit bang alıp otomobilde kullanırsanız ve bir zarar olursa firmaya birşey deme hakkınız da olmayacağı gibi derseniz de firma bu otomobil bakım , temizlik ürünü değil diyerek çok rahat sıyrılır gider.
İşin özü, ev için olan ürünü evde kullanın. Zaten otomobillerin fiyatları almış başını gitmiş, devir mevcudu koruma , yi bakma devri. :)

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
yağ çözler genelde yoğun kostik içerirler. belli bir süre tencerelerde yağ çöz kullanın bir zaman sonra tabanının soyulup kalktığını göreceksiniz.