Clio 5 RsLine Demir Mavi Tac System Moon Light Uygulaması

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhabalar, bugün başlıktanda anlaşılacağı gibi aracıma Tac System Moon Light seramik koruma uyguladım. Umarım beğenirsiniz, keyifli forumlar :)

Uygulama öncesi kirli haller

Öncelikle jant davlumbaz detayıyla başladım, Davlumbazlara ceviz sıktım, sonrasında foam lance ile Flowey B33 uyguladım ardından fırçaladım. Jant için Flowey R1 jant temizleyici sıktım.Kova içinde Emway Car Wash şampuanı ve Wheel Woolies fırçalar ile jant detayını bitirdim.

Ön yıkamayı Flowey B33 ile yaptım. Eldivenle erişemeyeceğim yerlere detay fırçaları ile giriştim.

Durulamanın ardından Zymöl Auto Wash ile çift eldiven kullandım.

Demirtozu temizliği için Koch chemie FB kullandım. Kil temizliğinide Valet Pro Turuncu soft kil ile yaptım.

Kurulamak için 3 tane havlu kullandım.Hava ile havlunun erişmediği detayları kuruladım.

Ardından tüm panellere Klpro orbital makina ile Koch Chemie M3 uyguladım.

Ardından yüzey temizliğini İPA ile yaptım.

Koruma olarak camlara, palastik aksamlara, krom aksamların hepsine CarPro applicator ile Tac System Moon Light uyguladım.

Son olarak lastiklere 3D Magic Dressing uyguladım.

Son olarak finaller :)

Sonuç olarak, moon light’ın uygulama kolaylığını çok beğendim, daha önceden seramik esaslı bir ürün kullanmamıştım. Beni hem uygulama hemde final olarak çok tatmin etti. Yaklaşık bir buçuk iki saatte seramik uygulamasını bitirdim. Silmeye yardım edecek bir kişi daha olsaydı uygulama zamanı en az yarı yarıya kısalırdı. Sanırım bir daha wax uygulamak için uğraşmayacağım gibi duruyor :)
Buraya kadar okuduğununuz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :):nazar:

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş. Amway şampuanı 6-7 sene önce kullanıyordum anıları hatırlattı bana :) Final gayet iyi görünüyor masallah arabaya.

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık finaller harika duruyor
Teşekkür ederim :)
Maşallah Şükrü hocam ellerine sağlık araç yanıyor:alevv::nazar:
Sağolun hocam bu rengi çok sevdim :)
Sağolun :)
Elinize sağlık güzel parlamış:) ben de moonlight dan sonra aynı şeyi düşündüm sanırım artık wax ile uğraşmayacağım:D
Teşekkürler.Ayrıca tüketimde çok az oluyor her yere kullanmama rağmen :)
Ellerinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş. Amway şampuanı 6-7 sene önce kullanıyordum anıları hatırlattı bana :) Final gayet iyi görünüyor masallah arabaya.
Çok teşekkürler, ilk şampuanımdır arada sırada kullanıyorum, çok konsantre yapısından dolayı hala bitiremedim :D
Elinize emeğinize sağlık,maşallah demedende geçemeyelim :) harika görünüyor
Çok teşekkür ederim :) Sizinde paylaşımlarınızı dört gözle bekliyoruz :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık, renk zaten kendini belli eden bir renk, siz de hakkını vermişsiniz tam olarak

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Araba renk uygulama muhteşem ellerine saglik
Çok teşekkürler :)
Sağolun hocam :D :alevv:
Elinize sağlık, renk zaten kendini belli eden bir renk, siz de hakkını vermişsiniz tam olarak
Teşekkür ederim abi, senin uygulamalarından bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz :)
:nazar::alevv: Maşallah hocam ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim, sağolun :)

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Herkese merhabalar, bugün başlıktanda anlaşılacağı gibi aracıma Tac System Moon Light seramik koruma uyguladım. Umarım beğenirsiniz, keyifli forumlar :)

Sonuç olarak, moon light’ın uygulama kolaylığını çok beğendim, daha önceden seramik esaslı bir ürün kullanmamıştım. Beni hem uygulama hemde final olarak çok tatmin etti. Yaklaşık bir buçuk iki saatte seramik uygulamasını bitirdim. Silmeye yardım edecek bir kişi daha olsaydı uygulama zamanı en az yarı yarıya kısalırdı. Sanırım bir daha wax uygulamak için uğraşmayacağım gibi duruyor :)
Buraya kadar okuduğununuz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :):nazar:
Elinize sağlık sonuç gerçekten çok başarılı gözüküyor, benim merak ettiğim Moonlight 'ın diğer seramiklerden farkı ne ve dayanımı ne kadar sürüyor.
Anladığım kadarıyla gerçek bir seramik kaplama değil çünkü.

Detail-Box

Acemi Detaycı
Üye
Öncelikle konu sahibinin ellerine sağlık. Moon Light uygulamasının yaygınlaşması mutluluk verici!

Elinize sağlık sonuç gerçekten çok başarılı gözüküyor, benim merak ettiğim Moonlight 'ın diğer seramiklerden farkı ne ve dayanımı ne kadar sürüyor.
Anladığım kadarıyla gerçek bir seramik kaplama değil çünkü.
Moon Light yani yeni nesil boya korumanın temel ürünlerinden biri. Nedir onu yeni nesil yapan veya farklı kılan ?

İçeriğinde %25 oranında Sio2 mevcut. Bu da parlaklık ve dayanım temellerini çok güçlü kılıyor. Bunun yanında spreylenebilir bir ürün. Kürleşmesi gerekiyor ama kürleştikten sonra sökülmüyor. Sürüp silmezseniz kanlı canlı izi kalıyor. Polisajsız izi gitmiyor. Bu da çok güçlü tabaka yarattığının kanıtı. Diğer bir kanıt ise ürünün kapağı ikinci açılışında cam, plastik kıvamında bir tabaka sizi karşılıyor.

Tüm bunlar yanında gerçek bir seramik çizik direncinde değil ama su itiş ve parlaklıkta çok ciddi boy ölçüşür. Dayanımı kullanıma ve zemin hazırlığına bağlı 6-12 ay aralığında olduğunu söylemek mümkün. Youtube da onlarca örneği var. Türkiye'den de bu örnekleri profesyonel arkadaşlardan topluyoruz.

Deneyin, kesinlikle pişman olmazsınız, elinizi bir daha waxa v.s. sürmezsiniz

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık mavi boncuk yanmış maşallah moonlight camda su iticilik nasıl ılacak merak ettim güncelleme yaparsan sevinirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Öncelikle konu sahibinin ellerine sağlık. Moon Light uygulamasının yaygınlaşması mutluluk verici!

Moon Light yani yeni nesil boya korumanın temel ürünlerinden biri. Nedir onu yeni nesil yapan veya farklı kılan ?

İçeriğinde %25 oranında Sio2 mevcut. Bu da parlaklık ve dayanım temellerini çok güçlü kılıyor. Bunun yanında spreylenebilir bir ürün. Kürleşmesi gerekiyor ama kürleştikten sonra sökülmüyor. Sürüp silmezseniz kanlı canlı izi kalıyor. Polisajsız izi gitmiyor. Bu da çok güçlü tabaka yarattığının kanıtı. Diğer bir kanıt ise ürünün kapağı ikinci açılışında cam, plastik kıvamında bir tabaka sizi karşılıyor.

Tüm bunlar yanında gerçek bir seramik çizik direncinde değil ama su itiş ve parlaklıkta çok ciddi boy ölçüşür. Dayanımı kullanıma ve zemin hazırlığına bağlı 6-12 ay aralığında olduğunu söylemek mümkün. Youtube da onlarca örneği var. Türkiye'den de bu örnekleri profesyonel arkadaşlardan topluyoruz.

Bu durumda, çinli seramikler yerine bu ürünü tercih etmek uygulama açısında daha kolay olacak anladığım kadarıyla,
tabi bu şöyle bir durumu da tartışmaya açıyor, aracınız üst segment değilse çok pahalı olan seramik kaplamalar yerine bu ürüne yönelmek daha ekonomik ve kolay bir çözüm olacak gibi

Detail-Box

Acemi Detaycı
Üye
Emeğine sağlık mavi boncuk yanmış maşallah moonlight camda su iticilik nasıl ılacak merak ettim güncelleme yaparsan sevinirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gayet kalıcı, verimli ve silecekle problemsiz abi . Çokça denedim kendi aracımda da kullanıyorum. Yarın bir post atarim :)

Bu durumda, çinli seramikler yerine bu ürünü tercih etmek uygulama açısında daha kolay olacak anladığım kadarıyla,
tabi bu şöyle bir durumu da tartışmaya açıyor, aracınız üst segment değilse çok pahalı olan seramik kaplamalar yerine bu ürüne yönelmek daha ekonomik ve kolay bir çözüm olacak gibi
Pek çok iddialı markanın ürünleriyle kalıcılığıyla baş edebilir.

Diğer bir avantajı top coat olarak kullanılabiliyor olması. Tac System'in tüm Quartz ürünlerinin hemen arkasından uygulandığında direnci ve kalıcılığı daha da artıyor.

Aracın üzerindeki ürünün performansı düştüğünde topper olarak kullanılabilecek bir ürün.

Aracın segmenti ne olursa olsun Moon Light her daim lazım olabilir :)

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Gayet kalıcı, verimli ve silecekle problemsiz abi . Çokça denedim kendi aracımda da kullanıyorum. Yarın bir post atarim :)

Pek çok iddialı markanın ürünleriyle kalıcılığıyla baş edebilir.

Diğer bir avantajı top coat olarak kullanılabiliyor olması. Tac System'in tüm Quartz ürünlerinin hemen arkasından uygulandığında direnci ve kalıcılığı daha da artıyor.

Aracın üzerindeki ürünün performansı düştüğünde topper olarak kullanılabilecek bir ürün.

Aracın segmenti ne olursa olsun Moon Light her daim lazım olabilir :)
Bu durum da Bölünmüş moon light bulup hemen test etmem lazım :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Sürüp silmeyince iz kalması polisajsız gitmemesi bir kriter değil bana göre. Zamanında gtechniq için de yaptılar, 7 yıldan falan bahsettiler arabanın garanti süresinden uzun garanti verdiler.. Pazarlama stratejisi.
Quartz shine bizzat kullandım %70 sio2 var, gideceği 1 yıl ortalama şartlarda. Moonlight ile bu süreyi görmek imkansız gibime geliyor ama 6 ay neden olmasın.