CNR Detailing ile Röportaj 29.03.2020

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Merhaba Sevgili Detail Forum aile üyeleri ,bir geleneğimiz olan röportajlarımızdan 2020 senesinin ilk röportajını @CNR Detailing arkadaşımız Muammer ile yaptık. Teklifimizi kabul ettiği için ve içten cevaplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz ..

Çaylar,kahveler hazırsa sohbetimize başlayalım :arkadass:

Sağlıklı günler dileriz...

Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

Adım Muammer soyadım Çınar genelde herkes Çınar diye bilir, sanayide genellikle adımla gelenlere öyle biri yok burada diye gönderdikleri oldu :D 30 yaşındayım Ankara da doğdum Ankara da büyüdüm. Arabalara olan ilgim tek haneli yaşlar da Babam ve abim ile başladı. Bekarım(yakında düğün inş) arabalarla ve elektronik eşyalarla uğraşmayı severim.

• CNR nasıl biridir kısaca bahseder misiniz?

Obsesif boyutunda olmayan takıntılı biriyim. Mantığım her zaman yenisini almak yerine var olanı iyi hale getirmeyi amaçlıyor. Ya hep ya hiç mantığım var yaptığım işte her neyi yapıyor isem en iyisini yapmak için uğraşıyorum.

• 3 kelime ile siz desem?

Mükemmelliyetçi , tezcanlı, yenilikçi

• Çevreniz tarafından bilinen iyi ve kötü huylarınızdan birkaçını bizlerle paylaşır mısınız?

İyi huyum kafama her koyduğumu yapmam. Kötü huyum yanlışa gelemiyorum.

• Hayatta yapmaktan en çok mutlu olduğunuz şeyler nelerdir ?

Tertemiz brandasını kaldırdığım aracım ile seyahat etmek.

• Detay serüveniniz ne zaman ve nasıl başladı?

Detailing den bahsediyorsak 2009 da hobi amacı ile başladı 2012 de ticari amaç ile devam etti hala ediyor.

• Detaycilik ruhu baslamadan once aracinizi nasil temizliyordunuz?

Genelde yine kendim yıkardım büyük sıva süngerleri ile tek kullanımlık olurdu boyadan başlar jant ile biter ve çöpe giderdi.

• Detay ile acemiliğinizde sizi en çok zorlayan ne oldu?

Opak siyah aracı haresiz sonuca ulaştırmak.

• İlk detay ürünleriniz nelerdi?

Collinite 915 , Fk1000p wax almıştım.

• Detay uygulamalarınızda unutamadığınız bir anınız varsa bizimle paylaşır mısınız ?

Esasında bu madde uzun olabilir umarım sıkılmadan okursunuz. Geçmişte bir abimizin Opak siyah passat’ını yapmak için İvedikte bir dükkanda uygulama yapıyordum. Spot testleri panelde denemek için güneşe çıkarmak gerekti incelerken karşıdan daha tek km hanelerinde olan eski kasa bir e30 geliyor güzelde duruyordu içinden damla gözlüklü yakışıklı bir abimiz indi aracını kendi ekipmanları ile yıkadı. Herneyse ben işime devam ediyordum arkadaşım çınar bakar mısın dedi yanına gittiğimde abi sana bahsettiğim çınar bu diyerek tanışmış olduk abimiz kartını verdi hafta sonu telefonuna bir konum atacağım ziyaretime gelirmisin dedi hayhay dedim işime devam ettim. Cumartesi günü 11 de konum geldi bindim aracıma gittim güzel bir semtte site konuma geldiğimde kendisini telefonla aradım geldim diyerek 5 dk ya geliyorum dedi ve e39 m5 ile geldi oda çift hane kmlere sahip boyasız bir m5 di. Buyur etti bindim aracına abimiz götürdü beni garajına ışıklar açıldığında gözlerime inanamadım E30 325ci , E30 m3, E36 amerikan estoril m3 , E46 330 ci, E92 m3 öyle karşımda duruyordu donakaldım. Bunlara gelip her ay korumasını yapıp gideceğimi söyledi tabi benimde canıma minnetti. Gel zaman git zaman aradan 1 ay kadar süre geçti gece 1 gibi bir telefon ile Türkiyede birkaç tane olan boyasız e36 amerikan m3 anahtar ile çizmişler incelememi istedi ertesi gün incelemek için yanıma gittiğinde aracın boya durumu hayli kötüydü 98 model ve boyasız olunca insan üzülüyor. O aracı airbrush ile boya çıkmayacak şekilde düzeltmiştim toplamda 1 hafta kadar sürmüştü o uygulamamı unutamam Devamın da çok şeyler yaşandı ama ona burada ne vakit yeter ne enerji

• Detay uygulamalarında (polisaj,wax vs..)en çok neye dikkat edersiniz?

Seramik öncesi yüzeyi hazır hale getirmek en önemli noktalarımdan sonra sizin 24 ay garanti verdiğiniz ürünü farklı yerlerde uygulanılarak 12. Ayında ben oynamıyorum diyebiliyor.

• Favori detay ürünleriniz var mı ? Varsa Hangi Ürünler?

Zymol concours , Zaino z2, Zaino Z5 final

• Detay sizin için neden onemli?

İnsan nasıl duşa girince rahatlar bende araçlara uygulama yapınca finalini görünce aynı o şekilde rahatlıyorum Esasında piskolojime çok iyi geliyor.

• Detay dışında yapmaktan hoşlandığınız şeyler nelerdir yaşantınızda?

Elektronik eşyaların amiral gemilerini alarak test etmeyi seviyorum.

• Gelecekte kesinlikle şunu yapmak istiyorum dediğiniz bir durum var mı?

Driven34 gibi bir garaja sahip olmak istiyorum.

• Gelecekte yapılacaklar listenizin ilk üç sırasında neler var?

Romaya gitmek , Nostalji bir araç restore etmek,

• Detaydan sonra hayatınızda neler değişti ?

Titizliğim tek arabalar değil tüm eşyalarda olmaya başladı.

• Yaptığınız en büyük çılgınlık nedir?

Kırmızı ışıkta durup yeşil olana kadar 4 lastiği parlatıp arabaya binmek.

• Hayatınızda en çok kızdığınız durum nedir acaba ?

Zencimin üzerine kedinin çıkmadı gece 3 de oklava ile kedi kovaladığım günü unutmuyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler,bir başka sohbetimizde görüşmek üzere:tesekkurr: ...

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Muammer ile tanıştığımıza bir kez daha memnun olduk :)

Kendisi forum sayesinde tanıdığım bir önceki aracımda uygulamacım olarakta tanıdığım bir arkadaşımız,yoğunluktan aracımla ilgilenemediğim zamanda gerek insanlığı gerek ustalığı ile çok keyifli bir maceramızda oldu :hava:

Kendisi forumumuz adına ayrı,karakteri adına ayrı,ustalığı adına kıymetlidir burdanda biz teşekkür edelim sohbetine :)
Herkese keyifli forumlar,sağlıklı günler :sarki:

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Muammer ile tanıştığımıza bir kez daha memnun olduk :)

Kendisi forum sayesinde tanıdığım bir önceki aracımda uygulamacım olarakta tanıdığım bir arkadaşımız,yoğunluktan aracımla ilgilenemediğim zamanda gerek insanlığı gerek ustalığı ile çok keyifli bir maceramızda oldu :hava:

Kendisi forumumuz adına ayrı,karakteri adına ayrı,ustalığı adına kıymetlidir burdanda biz teşekkür edelim sohbetine :)
Herkese keyifli forumlar,sağlıklı günler :sarki:
Çok teşekkür ederim kardeşim düşüncelerin beni mutlu etti. Yarın ki işim için motivasyon depoladım :)

Her ikinize de teşekkürler beyler, bu güzel röportajı bizlerle buluşturduğunuz için :):arkadass: @can26 @CNR Detailing
Emeği geçenlere teşekkür ederim :)

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Güzel ve samimi cevaplar için teşekkürler, yüzyüze tanışmasakta bir o kadar olduk. Bir an kırmızıda 4 lastik yakmak(burnout) diyecek sandım. Nereye gidiyor bu konu diyecektim:saskin:
Tabi konunun içinde bmw ler geçince akıl gitti oraya :D Tanışırız inş :)

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok güzel oluyor böyle insanları detaylıca tanımak bu yazı dizisinin devam etmesini çok istiyorum okurken sanki yaşıyorum :)
Çınar sen delisin bunu her zaman söylüyorum araba konusunda psikopatsın iyi adamsın vesselam şu illet bi başımızdan gitsin de tekrar buluşalım inş :arkadass:
@can26 eline sağlık GARİP güzel olmuş hayata dönmene sevindim ama o arada çok sövdüm bilesin :komik:

can26

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Çok güzel oluyor böyle insanları detaylıca tanımak bu yazı dizisinin devam etmesini çok istiyorum okurken sanki yaşıyorum :)
Çınar sen delisin bunu her zaman söylüyorum araba konusunda psikopatsın iyi adamsın vesselam şu illet bi başımızdan gitsin de tekrar buluşalım inş :arkadass:
@can26 eline sağlık GARİP güzel olmuş hayata dönmene sevindim ama o arada çok sövdüm bilesin :komik:
Yaşıyor musunuz atocan bey....

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güzel ve samimi cevaplar için teşekkürler, yüzyüze tanışmasakta bir o kadar olduk. Bir an kırmızıda 4 lastik yakmak(burnout) diyecek sandım. Nereye gidiyor bu konu diyecektim:saskin:
Bende ilk başta öyle sandım, fakat lastik parlattım diyince daha çok şaşırdım ve güldüm :kop:

Bu güzel muhabbet içinde teşekkürler, :tesekkurr:

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Atocum her zaman beklerim konuşacağımız o kadar çok şey birikti ki :) İyi dileklerin için teşekkür ederim :)

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Atocum her zaman beklerim konuşacağımız o kadar çok şey birikti ki :) İyi dileklerin için teşekkür ederim :)
Bende çok doldum bu iş bir iki ay sürerse herhal ölecem ben haftada üç dört gün işe gidiyorum da biraz içim açılıyor Allah evde kalana yardım etsin çok zor çok müsait vakit uğrayacam zaten bi projem var konuşmamız lazım bro

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Büyük keyif alarak okudum ve samimi cevaplar sanki çok uzun zamandır tanışıyormuş hissi uyandırdı bana sonuna geldiğimde. Fk1000p'yi görünce de ufak bir maziye dalmadım değil hatta :) Sanırım benim de ilk aldığım gerçek anlamda detailing ürünü odur, bölünmüş küçücük bi kutuda almıştım.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Çok güzel bir konu olmuş. Tanımış kadar olduk. Muhtemelen seneye görüşürüz bütçeyi ayarlar ayarlamaz yanındayım inşallah.

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Çok büyük keyifle okudum, yüz yüzede oturup konuşmaya can atıyorum, Can senide katıyorum:) pskopatlığını bilmeyen kalmadı zaten. Buluşmayı da Bakırköy de yapalımda tam olsun bari :)
Başımızda ki illet gidince toplu bir buluşma şart abi :)
Büyük keyif alarak okudum ve samimi cevaplar sanki çok uzun zamandır tanışıyormuş hissi uyandırdı bana sonuna geldiğimde. Fk1000p'yi görünce de ufak bir maziye dalmadım değil hatta :) Sanırım benim de ilk aldığım gerçek anlamda detailing ürünü odur, bölünmüş küçücük bi kutuda almıştım.
Samimiyetinizden dolayı teşekkür ederim :)
Çok güzel bir konu olmuş. Tanımış kadar olduk. Muhtemelen seneye görüşürüz bütçeyi ayarlar ayarlamaz yanındayım inşallah.
Çok teşekkürler gönüller bir her zaman beklerim.