Çocukluğumun arabası

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Bu başlık çok doğru oldu.
Uzun zamandır giremiyorum foruma. Hayatımda baya değişiklik oldu bu sürede abilerim. Şuanda hem okul hem iş ikisi bir arada. O yüzden arabaya çok zaman kalmıyor nelerden bahsedeceğim onu söyleyim. Öncelikle vectraya ne yaptık kısa sürede ve ne iş yapıyorum vs detaylı yazıcam. Şimdi konuyu açayım. Fotoğrafları yüklüyorum flickr a sonra fotoğraflarla aşağıdan devam edeceğim

Bu başlık çok doğru oldu.
Uzun zamandır giremiyorum foruma. Hayatımda baya değişiklik oldu bu sürede abilerim. Şuanda hem okul hem iş ikisi bir arada. O yüzden arabaya çok zaman kalmıyor nelerden bahsedeceğim onu söyleyim. Öncelikle vectraya ne yaptık kısa sürede ve ne iş yapıyorum vs detaylı yazıcam. Şimdi konuyu açayım. Fotoğrafları yüklüyorum flickr a sonra fotoğraflarla aşağıdan devam edeceğim
https://flic.kr/p/2its8mB
https://flic.kr/p/2ivffUW
Kısa zaman içinde yaptıklarımız şu şekilde
-Bakıma girdik
Triger değişimi
Liqui moly yağ gm yağ filtre değişimi
Aks körükleri değişimi
Motul şanzıman yağ değişimi
Ateşleme kontrolü
Blok su tapa değişimi (hepsi 7 adet)
Benzin depo sökümü emiş borusunun uzatılması ve pompa ayağının yenilenmesi.
Lastik değişimi
(Dunlop Sp Sport FM800 185 64 14 86H)
Bende kendim su hortumu değiştirdim 2 adet.
Bir iki ufak bişeyler yaptım.
Bunlar dışında birde parça toplamaya başladım onlarıda fotoğrafı gelince yazıcam.

Şuanda 6 aydır profesyonel bir ekspertiz firmasında çalışıyorum. Marka kendimize ait. Sahipleri çok yakın abilerim. Benide aldılar aralarına yetişiyorum. Bir yandanda ege üniversitesi otomotiv bölümünde okuyorum.
Sıkışık hayat şartları yani :)

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Sağolun abilerim. Daha detaylı fotoğraf atacağım. Bu aracın hikayesinide anlatacağım. Flickr ı halledeyim gelecek onlar da.
Mekanik olarak bir iki bişey eksik. Krank arka keçede yağ kaçağı var birde karterde terletme. Duruma göre bakıma girince yapabiliriz karteri. Krank arka keçe için şanzıman inmeli. Oda zahmetli iş. Belki boyaya kalır. Bakımdan 5 ay sonra boyaya girecek zaten. Nasip olursa 2021de boyanacak. İzmir bayraklıda Avos var. Gayet iyi işçilikleri. Çok güzel bi boya işçiliği var yansıma portakallık Mükemmel.
Karar veremediğim tek şey rengi. İçini vs kararlaştırdım aklımda hepsi. Sıradan yapıyorum. Şuan birtek termostat müşür değişimi ve radyatör değişimi yaparım belki. Birde kalorifer paneli ve peteği değişmesi gerek sanırım bakacağız ona.
Şuan halinden memnunum. Yürürü çok tatminkar. Vitesler uzun en güzelide bu. 5. Vites 2 bin devir 95 100 3 bin devir 140 4 bin devir 180 km hıza geliyor
6 ayda yaklaşık 7500 8 bin civarı harcama yaptım yapılanlar alınan parçalar ve sağa sola giden diğer harcamalar. Yavaştan para biriktirmeye başlamam lazım. Boya için.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Hoşgeldin Allah selamet versin. Uzun ve meşakkatli bir yol seçmişsin. Takipteyiz;)

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Sağolasın bi yapacağız bişeyler çok zevkli olacak bitince şuanda bile çok güzel.