“Davlumbaz Detay Temizliğinde Çıkmayan Lekeler”

Uurali

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, foruma yeni katıldım. 31 yaşındayım, İstanbul’da yaşıyorum. Küçüklüğümden beri araçlara ilgim vardı ama genelde yıkama işlerini dışarıya bırakıyordum. Son yıllarda ise detaylı temizlikten ayrı bir keyif almaya başladım, artık aracımı kendim yıkıyor ve bakımını elimden geldiğince özenli yapıyorum.

Geçen gün davlumbaz içlerini fırça ve temizlik ürünleriyle güzelce temizledim, genel kir ve tozdan arındı ama dikkatimi çeken bir sorun oldu. Yüzeyde tırnağa takılan, sertleşmiş noktalar kaldı. Görüntü olarak çamur gibi değil, daha çok çimento/beton sıçraması tarzı izler gibi duruyor. Normal sabun, fırça ile çıkmadı.

Amacım davlumbazı orijinal temiz haline döndürmek ama plastiğe zarar vermeden. Bu tarz sertleşmiş kalıntıları çözmek için hangi hazır ürünleri önerirsiniz? Özellikle plastiğe güvenli bir ürün arıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

leche

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba arkadaşlar, foruma yeni katıldım. 31 yaşındayım, İstanbul’da yaşıyorum. Küçüklüğümden beri araçlara ilgim vardı ama genelde yıkama işlerini dışarıya bırakıyordum. Son yıllarda ise detaylı temizlikten ayrı bir keyif almaya başladım, artık aracımı kendim yıkıyor ve bakımını elimden geldiğince özenli yapıyorum.

Geçen gün davlumbaz içlerini fırça ve temizlik ürünleriyle güzelce temizledim, genel kir ve tozdan arındı ama dikkatimi çeken bir sorun oldu. Yüzeyde tırnağa takılan, sertleşmiş noktalar kaldı. Görüntü olarak çamur gibi değil, daha çok çimento/beton sıçraması tarzı izler gibi duruyor. Normal sabun, fırça ile çıkmadı.

Amacım davlumbazı orijinal temiz haline döndürmek ama plastiğe zarar vermeden. Bu tarz sertleşmiş kalıntıları çözmek için hangi hazır ürünleri önerirsiniz? Özellikle plastiğe güvenli bir ürün arıyorum.

Öncelikle böyle bir sorun ile daha önce karşılaşmadığım için çok net bir cevap veremeyeceğim.Fakat biraz yabancı kaynaklarda da bakınca ne kadar verimli bilmiyorum ama belli tavsiyelere ulaştım.Birisi bu tip çimento/beton/harçların alkali yapıda olduğunu, bu sebeple bunları yumuşatmak çözmek için asidik tipte ürünlerin kullanılması gerektiğini yazmış.

-Özellikle araçlarda kullanıma uygun beton/çimento çözücü ürünlerin kullanılabileceği yazılmış.Emin olmamakla beraber sanki bir ara koch chemie nin bu tip sorunlar için bir ürünü vardı diye hatırlıyorum ama hiç kullanma durumunda kalmadım.

-Bana en basit olarak görünen yorum ise, distile beyaz sirkeden bahsetmişler.Üzerine sıkıp biraz bekledikten sonra, yine beyaz sirke sıkılmış sünger ile bölgeyi temizlemeyi denediklerinde kalıntıların yumuşayıp söküldüğünden bahsetmişler.Belki başlangıç olarak bu denenebilir zira neredeyde her evde beyaz sirke bulunuyor.

Ben yine de bu konuda daha tecrübeli arkadaşların yorumlarını daha değerli buluyorum.Bu konuda tecrübeli arkadaşlar belki daha iyi çözümler önerebilirler.

Kolay Gelsin.

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Beton mikserlerini kezzap ile temizlediklerini biliyorum. Dışına yapışan kalın tabaka şeklinde betonu bile söker. Bir arkadaşımın aracında merdiven altı üretim olup instagramda falan çokca gördüğünüz bir markanın beton temizleme sıvısını denedik ve olumlu sonuç almıştık. Bu arada beton temizleme ürünü diye sattıkları şeyde sulandırılmış kezzap:terlisırıtan:Kokusundan bariz belli oluyor. Yanliz kullanirsanız yüzeyde çok fazla tutmayın. Sizin aracınızda çok az var zaten. Betona sıkın köpürdüğünü göreceksiniz biraz ovalayıp temizleyın ve bol suyla durulayin. Bununla ilgili kötü tecrübemde var. Bina dış kaplamasında güneş altında kullandığımızda renk solması yapmıştı.