Deri Direksiyon Restorasyonu

alicankaradag

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar herkese selamlar,

Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Deri direksiyonumda deformasyon var (vw golf 7, kronik direksiyon soyulması). Bunun tadilatını nasıl yapabiliriz ? Instagramda bir detailing sayfasında gördüğüm işlem var, uygulayandan yanıt alamadım ama belli ki bu mümkün.

Bu işlem için neler kullanılır, hangi aşamalardan geçilir tecrübesi olan var mı ?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
İstanbul’da bu işi yapablar var aynı şekilde diye düşünüyorum. Fotoğrafını paylaştığınız uygulama tecrübe isteyen bir uygulama. Kaş yapayım derken göz çıkarılmaması gereken bir durum. Boya,dolgu macunu, yağ çıkarma aparatları gibi ürünleri temin etmektense. İşin uzmanı birine yaptırmak daha ekonomik olacaktır diye düşünüyorum.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Naçizane passatin deri direksiyonunu boyamış olarak kısaca ozetliyim;
İlk önce 2000 su zimparasiyla direksiyonun üzerini güzelce zımparalıyoruz daha sonra nemli bi bezle tercihen eski fanila olur direksiyonu 2-3 gün boyunca günde 1-2 defa siliyoruz.. bu işlemin sebebi deriyi yumuşatmak ve gözenekleri açmak ayrıcada kimyasaldan arındırmak
Finalde ise kaliteli bi deri boyasıyla sünger yardımıyla 2-3 kat kurudukça boyamak
Boya tercihen su bazlı yada solventli olur su bazlı olursa solventliye gore daha mat bi görüntü elde edebilirsiniz

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Böyle bir işlem yerine kaplatmak daha cazip geliyor,

500-700tl arası en iyi yerlerde yeni deri ile değişim yapılıyor, boyamanın da çok ucuz olacağını düşünmüyorum, yaptıran varsa fiyatı merak ediyorum.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Böyle bir işlem yerine kaplatmak daha cazip geliyor,

500-700tl arası en iyi yerlerde yeni deri ile değişim yapılıyor, boyamanın da çok ucuz olacağını düşünmüyorum, yaptıran varsa fiyatı merak ediyorum.
durumuna göre 150-250 lira gibi fiyatlardan bahsediliyor

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Boyama işleminin Colourlock Türkiye temsilcisi İstanbulda bulunan Deri Klinik diye biliyorum. Türkiye genelinde satışını yapıyor, eğitim vb veriyordu.
Doğrudur; hem uygulayıcılara satış-eğitim, hem deri tamiri boyaması hem de perakende olarak ürün satışı yapıyorlar.

alicankaradag

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Vintage sanırım Ankara’ da. İstanbul deriklinik ile görüşüp fiyat alacağım. Bir diğer alternatifte direksiyonu değiştirmek. Temiz çıkma bir simit iş görür, tuşları ve airbag i olduğu gibi aktarıp devam edebilirim. Araçta garanti de var ama doğuş oto bu konularda hiç müşteri odaklı değil. Bu vw lerde kronik bir sorun olmasına rağmen yardımcı olmuyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Vintage sanırım Ankara’ da. İstanbul deriklinik ile görüşüp fiyat alacağım. Bir diğer alternatifte direksiyonu değiştirmek. Temiz çıkma bir simit iş görür, tuşları ve airbag i olduğu gibi aktarıp devam edebilirim. Araçta garanti de var ama doğuş oto bu konularda hiç müşteri odaklı değil. Bu vw lerde kronik bir sorun olmasına rağmen yardımcı olmuyor.
Başka bir alternatif ise Maçka'daki Artcar :)
ART CAR

P.S: Fiyatlarını bilmiyorum :(